geogr13 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Παιδια καλησπερα!!! Πηρα την αποφαση και τελικα αναβαθμιζω την γραμμη μου απο Nova ADSL 24 σε Cosmote Fiber 30.. Θα ηθελα να σας ρωτησω 2 πραγματακια.. 1. Τωρα με το ADSL αναλογα με την στιγμη της ημερας εχω ταχυτητα Download μεταξυ 1.8 και 2.0.. Ο υπαλληλος που εκανα την αιτηση φορητοτητας μου ειπε οτι η γραμμη θα "κλειδωσει" καπου μεταξυ 26 και 29.. Αν ολα πανε καλα ποση ταχυτητα Download θα εχω τωρα?? Αξιζε που πηγα σε Fiber?? 2. Εχω το Router Tp-Link Archer D2 σηκωνει την αναβαθμιση απο ADSL σε Fiber ή θα την βγαλω με τον εξοπλισμο που θα μου δωσουν?? Ειμαι στη περιοχη Κατω Πετραλωνων της Αθηνας και ο βρογχος ειναι του Κεραμικου.. Επεξ/σία 21 Απριλίου 2018 από geogr13
bill2015 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Δυστυχώς μόνο adsl υποστηρίζει άλλα και vdsl να υποστήριζε θα ήθελες του οτε για τη τηλεφωνία γτ συνήθως δίνει voip
geogr13 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, bill2015 είπε Δυστυχώς μόνο adsl υποστηρίζει άλλα και vdsl να υποστήριζε θα ήθελες του οτε για τη τηλεφωνία γτ συνήθως δίνει voip Δηλαδη φιλε πει χαμενο το 100αρικο που ειχα δωσει πριν λιγο καιρο για router?? Τα wifi extender (tp-link και αυτα) που εχω θα συνδεονται κανονικα με το αλλο router?? Αν σου ειναι ευκολο μπορεις να μου πεις πιο router δινει ο ΟΤΕ να δω ρυθμισεις κλπ?? Αν μπορεις γινε λιγο πιο αναλυτικος γιατι δεν γνωριζω καλα τις ορολογιες.. Επεξ/σία 21 Απριλίου 2018 από geogr13
bill2015 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Συνήθως δίνει το speedport entry 2i όσο για της καμπίνες στη περιοχή σου μπες εδω να δεις
geogr13 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 4 λεπτά πριν, bill2015 είπε Συνήθως δίνει το speedport entry 2i όσο για της καμπίνες στη περιοχή σου μπες εδω να δεις Μπηκα στην σελιδα με τα router και ολα ειναι ADSL οσο για τις καμπινες δεν ξερω.. Ο χαρτης εχει τον βρογχο που γνωριζω οτι ο βρογχος μου ειναι του Κεραμικου..
jkoukos Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Μην αγχώνεσαι! Μπορείς να έχεις κανονικά το Archer D2 ως το κύριο router του δικτύου σου και όλα να παραμείνουν ως έχουν. Απλά θα δουλεύει πίσω από το Speedport που θα σου δώσει ο ΟΤΕ συνδεόμενο σε αυτό μέσω της EWAN θύρας (LAN4) και θα το ρυθμίσεις ως ασύρματο router (αντί να συνδεθεί στην τηλεφωνική γραμμή). Όταν με το καλό συνδεθείς στον ΟΤΕ, επανέρχεσαι τότε και θα σου πούμε πως θα κάνεις όλες τις συνδέσεις και ρυθμίσεις ακόμη και στην περίπτωση που σου γυρίσουν την τηλεφωνία σε VoIP. Επεξ/σία 21 Απριλίου 2018 από jkoukos
geogr13 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 5 ώρες πριν, jkoukos είπε Μην αγχώνεσαι! Μπορείς να έχεις κανονικά το Archer D2 ως το κύριο router του δικτύου σου και όλα να παραμείνουν ως έχουν. Απλά θα δουλεύει πίσω από το Speedport που θα σου δώσει ο ΟΤΕ συνδεόμενο σε αυτό μέσω της EWAN θύρας (LAN4) και θα το ρυθμίσεις ως ασύρματο router (αντί να συνδεθεί στην τηλεφωνική γραμμή). Όταν με το καλό συνδεθείς στον ΟΤΕ, επανέρχεσαι τότε και θα σου πούμε πως θα κάνεις όλες τις συνδέσεις και ρυθμίσεις ακόμη και στην περίπτωση που σου γυρίσουν την τηλεφωνία σε VoIP. Φιλε να σαι καλα, σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση!!!!!
Μακιαβέλλι Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 20 ώρες πριν, divo είπε Από οτι ξερω η περιοχή δεν εχει καμπίνες. Που σημαίνει οτι ο υπάλληλος που ρώτησες μάλλον σου είπε.....@#$@$@#$κιες. Το fiber που σου ειπε ειναι ονομασια προγραμματος τουλαχιστον για τον Κεραμικο απο οσο ξερω. Το οτι δεν εχει καμπίνα δεν σημαίνει οτι δεν θα δει βελτίωση. Σίγουρα δεν θα εχει ουτε ίχνος fiber η σύνδεση του αλλα το download δεν αποκλείεται να αλλάξει. Θα παρει απο ΑΚ με διαφορετικό προφιλ, ωστόσο ουτε fiber θα ειναι, ουτε 30.
Μακιαβέλλι Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Έχει ήδη 1.8-2 mb/s, δεν υπάρχει λόγος να πέσει παρά μόνο να ανέβει. Το λέω από και από προσωπική εμπειρία στο προηγούμενο σπίτι ήμουν σε ΑΚ σε απόσταση 70 μέτρα περίπου και ήμουν 49.98 (με 50αρα). Στην χειρότερη των περιπτώσεων αν δεν συγχρονίζει σε "fiber" πλαίσια, ζητάει υποβάθμιση με ανάλογη πτώση τιμής.
geogr13 Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Παιδια ο τεχνικος ηρθε και μου εδωσε τον εξοπλισμο.. Θα ηθελα οποιος φιλος μπορει και ξερει απο ρυθμισεις να τηλεφωνηθουμε ή το καλυτερο να ερθει απ το σπιτι μου να βοηθησει την κατασταση γιατι εχω πελαγωσει..
kriosgr Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Το VDSL ανεβάζει και το upload. Εκεί δηλαδή που με μια 24άρα ADSL θα είχες στην καλύτερη 1mbps με μια VDSL 30άρα θα έχεις 3mbps. Έπρεπε να μπει το ηλεκτρονικό χρήμα στην ζωή μας και τα POS για να δούμε καλές ταχύτητες στα router μας. Σε όλη την Ελλάδα σκάβουν και βάζουν οπτικές. Στο ίδιο κτίριο που πέρυσι μου αποκλείανε ταχύτητα πάνω από 4 mbps φέτος μου πρότειναν κι έβαλα 50άρα VDSL ! Κάποιες συνήθειες που είχαμε παλιά όπως: 1) να ψάχνουμε ποιο router είναι πιο συμβατό με το dslam για να τσιμπήσουμε 1-2 mbps παραπάνω, 2) κατέβασμα της ανάλυσης στο youtube για να μην τρώμε buffering, 3) να νομίζουμε ότι για τα προβλήματα σύνδεσης μας φταίει το firmware του router ή ξεχάσαμε να επιλέξουμε κάτι στα settings όταν το down attenuation είναι 50+
geogr13 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 2.2 download εχω οποτε η αναβαθμιση που περιμενα δεν εγινε και η βλακεια της υποθεσης?? Οτι ειμαι δεμενος χειροποδαρα στον ΟΤΕ για 24 μηνες.. Δεν επρεπε να φυγω απ την Νοβα και το εχω μετανιωσει.. Συν οτι την μιση μερα χθες οπως αναφερω σε αλλο μου ποστ δεν ειχα τηλεφωνια.. Ναι εχει παει η ονομαστικη ταχυτητα του upload μου στο 4.4 οπως μου ειπε ο τεχνικος χθες και τι να το κανω?? Στο download ηθελα αναβαθμιση.. Που απ το 17.6 εχω παει με το ζορι στο 20.. Με παραπλανησε ο υπαλληλος γιατι βλεποντας εγω fiber στο προγραμμα νομιζα οτι ηταν οπτικες ινες και οχι VDSL..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα