Προς το περιεχόμενο

PC αρνείται να φορτώσει οποιαδήποτε λειτουργικό

micahel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στο φόρουμ, παιδεύομαι απο το πρωι με ενα pc [Ryzen 5 1500x - Asus B350 Plus - Gigabyte 1060 - Gskill 16gb ddr4 3200mhz].

Το συγκεκριμένο όταν πάω να του κάνω εγκατάσταση τα windows 10 freezαρει στην μεταφορά των αρχείων, ενώ όταν πάω να βάλω κάποια live έκδοση linux όλες crashαρουν στο boot.

Συνοπτικά έχω κάνει:
1) Προσπάθεια εγκατάστασης windows με 2 στικάκια και 2 iso. Ένα πειραγμένο προ-ενεργοποιημενο και ενα official.
2) Προσπάθεια να bootάρω με live έκδοση Tiny Core Linux
3) Προσπάθεια να bootάρω με live έκδοση ReactOs καθώς και με κανονικό install.
4) Bios update
5) Έχω παίξει με τις ram σε όλα τα slot και όλα τα modules
6) Έχω προωθήσει με άλλη κάρτα γραφικών
7) Έβγαλα τον δίσκο και έκανα install τα windows σε άλλο pc άλλα όταν τον πήγα πίσω crashαραν στο boot.
8) Έβγαλα την μπαταρία
9) Στα timing των ram, έβγαλα το αυτόματο και έβαλα τις εργοστασιακές.

Γενικά έχω καταλήξει ότι είναι κάτι μεταξύ μητρικής, επεξεργαστή και ram καθώς ο δίσκος δεν είχε θέμα σε άλλο pc, ενώ δεν δούλεψε με άλλη κάρτα γραφικών.
Η μητρική να πω ότι ελέγχθηκε από το κατάστημα οπού αγοράστηκε και είπαν ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα.

Ανεβάζω και screenshot απο τα error που βγάζει οταν bootαρει με linux.

IMG_20180420_222151.jpg

IMG_20180420_202954.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, micahel είπε

5) Έχω παίξει με τις ram σε όλα τα slot και όλα τα modules

Με ένα σκέτο dimm στα 2133mhz δοκίμασες; Μια το ένα και μια το άλλο και αν δεν δουλέψει κανένα από τα δύο δοκιμάζεις πάλι με ένα στο άλλο channel.

Επεξ/σία από mindtrapper
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακόμα καλύτερα εγώ θα πρότεινα έναν έλεγχο με memtest.
...εάν κατάλαβα καλά είναι το μόνο που δεν έγινε;

Επεξ/σία από akeraios
  • Like 2

Δοκιμασε με τις μνήμες στα 2400mhz και δες αν το προβλημα παραμένει. Αν φτιαχνει λογικα μέχρι τα 2800-3000 δεν θα χεις προβλημα.

Αν το προβλημα παραμένει, δες μήπως φταιει ο τροπος που χεις φτιαξει το στικάκι. Αν το χεις κανει για παλιες μητρικές με bios θα πρεπει να το αλλαξεις με καποιο προγραμμα (rufus) ωστε να μην σου δημιουργει προβληματα με uefi. Aλλη επιλογη ειναι να απενεργοποιήσεις το secure boot απο το uefi/bios ή καποια παρομοια ρύθμιση

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά το έφτιαξα.

Σίγουρα ήταν οι ram. Από ότι είδα ο 1500x υποστηρίζει μέχρι 2600mhz ενώ αυτές ήταν στα 3200. Τις κατέβασα αρχικά σε 2133 και μετά σε 2600 και είναι κομπλέ Πιο πάνω δεν bootαρει.
Βέβαια ενώ τις ram τις είχα κατεβάσει αρκετές ώρες και έπαιζα με τα slots, δεν έλεγε να φτιάξει. Έφτιαξα partition στον δίσκο και πέρασα τα windows εκεί και μετά install μέσα από τον δίσκο
Ολοκληρώθηκε το install αλλά κόλλησε στην προετοιμασία συσκευών. Τελικά το ξεκόλλησα από το Regedit και άρχισε να freezαρει πάλι στις ρυθμίσεις χρήστη των windows. Μετά από κάμποσα restart και μόνο ξεκόλλησε.

@EddieObscurant Ξαναέκανα format, έτρεξα τα ίδια stickακια με linux και είναι κομπλέ Είχα πειράξει τα fastboot κτλ και δεν ηταν κάτι απο εκεί.. Δεν μπορώ να καταλάβω τι είχε πέρα από τις ram.

@akeraios Έγινε memtest μέχρι το 50%, 9 test έτρεξε και δεν παρουσίασε κάτι.

Επεξ/σία από micahel
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...