Προς το περιεχόμενο

Μεταχειρισμένο: Βενζίνη vs πετρέλαιο, corsa vs yaris

d_gkal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα!

Ειμαι σε αναζητηση οικονομικου(τελη, ασφαλεια, καταναλωση) αυτοκινητου. 

Χιλιομετρα ΔΕΝ κανω πολλα/ετος (ας πουμε 10.000)

Σκεφτομαι κατι σε opel corsa ή toyota yaris

2010+ μοντελο με κατω απο 100.000χλμ

Παω σε κορσα 1.2 βενζινη ή 1.3 yaris βενζίνη;

1.3 corsa diesel ή yaris diesel?

Ευρω που διαθέτω στα 7000 πανω κάτω (δυστυχώς με συμφερει εμπορας ωστε να δωσω το τωρινο)

Τι προτεινετε; 

(Ειμαι φαν του τουοτα αλλα εχει μικρο πορτ μπαγκαζ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε βενζίνη να κοιτάξεις.

Είναι λίγα τα ετήσια χιλιόμετρα.

Επίσης άρχισε απο Ιδιώτη και τα ξεψαχνίσεις στον έλεγχο.

Προσωπικά θα πήγαινα σε Yaris.

Το Corsa δεν μου αρέσει ειδικά το εσωτερικό του.

Άθλια πλαστικά, το διαφοροποιήσαν αρκετά απο το Corsa C

Η λογική λέει Yaris αλλά ο 1.3 βενζίνης έχει κάποια θέματα και καίει λάδια. Νομίζω δεν είναι τυχαίο πως θα βρεις σε καλή τιμή τα συγκεκριμένα μοντέλα. Αν το ψάξεις γενικότερα στο ίντερνετ θα δεις κάποιες αναφορές από κατόχους. Οπότε το ζυγίζεις ανάλογα. Επίσης σε έμπορο όταν θα αγοράσεις φρόντισε να επικρατήσει η λογική και να παίξεις με τους δικούς σου κανόνες πριν την αγορά. Ελπίζω να χεις δικό σου μηχανικό , γιατί τώρα τελευταία και σε αντιπροσωπεία να το πας, που συνήθως θα σε αφήσει στην πιο κοντινή , παίρνουν το μεροκαματάκι τους οπότε θα στο βγάλουν αστέρι το αυτοκίνητο χωρίς να ισχύει απαραίτητα. Οπότε υπομονή και λογική στην συγκεκριμένη αγορά.

Ισως καλεσω εταιρια που κανει ελεγχο με ~50€

Προς κορσα λεω να παω, βρισκω περισσότερες επιλογές.

Yaris λατρεύω (υπάρχει στην οικογενεια του 2006 1.3-σκυλαρος!!!) αλλα κρατανε υψηλα τις τιμες και με περισσότερο εξοπλισμό ξεφεύγουν.. (Εκτος αν δω εισαγωγής)

Diesel  του 7/8 δεν ειναι euro 5, οποτε απορρίπτεται η πρόταση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, d_gkal είπε

Καλησπερα!

Ειμαι σε αναζητηση οικονομικου(τελη, ασφαλεια, καταναλωση) αυτοκινητου. 

Χιλιομετρα ΔΕΝ κανω πολλα/ετος (ας πουμε 10.000)

Σκεφτομαι κατι σε opel corsa ή toyota yaris

2010+ μοντελο με κατω απο 100.000χλμ

Παω σε κορσα 1.2 βενζινη ή 1.3 yaris βενζίνη;

1.3 corsa diesel ή yaris diesel?

Ευρω που διαθέτω στα 7000 πανω κάτω (δυστυχώς με συμφερει εμπορας ωστε να δωσω το τωρινο)

Τι προτεινετε; 

(Ειμαι φαν του τουοτα αλλα εχει μικρο πορτ μπαγκαζ)

Θα ακουσεις ενα κάρο αποψεις,θα ακούσεις τα απωθημένα του καθενός στη συγκεκριμένα εταιρεια, τα ιδεολογικά του απωθημένα λόγω κρίσης, εκεί το Opel πατωνει λόγω γερμανικου,και γενικά μην περιμένεις να βρεις αντικειμενική απάντηση εδώ.

Καλυτερα πάνε στα αντίστοιχα forum του Corsa και του yaris,εκτος insomnia,οπου μιλάνε οι κάτοχοι του και θα βγάλεις μια άκρη.Ακόμα καλυτερα αν δεις και ξένα forum αποκλειστικά για Corsa και Yaris,αλλά και στα ελληνικά  Opel και   Toyota Forums.

Οσον αφορά βενζίνη η diesel,σε τέτοια κατηγορία,καθαρά Diesel.Πιο φθηνό, βγάζει πιο πολλά χλμ. Είναι βέβαια πιο ακριβό στην αγορά.

Στην τελική θα πάρεις αυτό που θα σου κάνει παραπάνω κλίκ. Είτε εμφάνιση ειτε γνώμες δικών σου,όχι γνώμες από εδω, αφού τα έξοδα για τα αμάξια που αναφερεις είναι σχεδόν τα ίδια.

Επεξ/σία από jmmys

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μακρυά από κορσα γιατί θα το πληρώνεις μια ζωή....βγάζει βλάβες για πλάκα(το είχα καινούριο και ξερω)....πρόβλημα με την καδένα,χειρόφρενο,αντλία νερού,χρώμα-βαφη,υψηλη κατανάλωση εντός πόλης(9λτ/100κμ)...μεχρι και οι καθρεφτες ξεκολλησαν και εσπασαν....το πούλησα και ησύχασα....Κανε αναζήτηση για κορσα-καδενα και κορσα χειροφρενο και θα καταλάβεις.Μιας και δεν κάνεις πολλά χιλιόμετρα πάρε βενζινοκινητο που εχει και πιο οικονομικο σερβις,

https://www.google.gr/search?ei=ImPaWrrVF4GqsAHtk4qQAg&q=handbrake+problem+opel+corsa&oq=handbrake+problem+opel+corsa&gs_l=psy-ab.3...12773.17298.0.18130.10.10.0.0.0.0.271.1634.0j8j1.9.0....0...1c.1.64.psy-ab..1.2.384...0i7i30k1j0i30k1j0i8i30k1j0i8i13i30k1.0.aGuybnlKkXA

http://www.opel-club.gr/vbulletin/archive/index.php/t-25848.html

https://opelclub.gr/index.php?topic=493.0

Επεξ/σία από GPOWERR

Αυτό που έλεγα για απωθημενα.Γενικολογα όχι για το συγκεκριμένο μοντέλο. Γενικά για βενζινοκινητα και Diesel.Μακρια από αυτό, βγάζει αυτό και το τάδε.

Υπαρχουν ειδικά forum για το κάθε αμάξι. 

Στις 21/4/2018 στις 7:02 ΜΜ, moure είπε

Μακριά από κορσα ντίζελ θα έχεις ιστορίες.

Κάνε μια αναζήτησή στο φόρουμ της οπελ για το κορσα και τα προβλήματα με dpf και egr.

Συνηθως, η πλεοψηφια τα καταργει οταν χαλασουν γιαυτο καπνιζουν σαν τρενο ολα τα diesel, ολες οι μαρκες.

1 ώρα πριν, toyo73 είπε

Συνηθως, η πλεοψηφια τα καταργει οταν χαλασουν γιαυτο καπνιζουν σαν τρενο ολα τα diesel, ολες οι μαρκες.

Τι τους ενδιαφέρει όμως ο υπόλοιπος κόσμος , αφού το καταργούν μόνο τον ευατό τους κοιτάνε 

• Like 1

Φίλε κοίτα κάτι σε Mitsubishi colt πού είναι τις κατηγορίας. Σαν νεος οδηγος το πήρα το καλοκαίρι μεταχειρισμένο 3.500 του 2005 και ειμαι απόλυτα ευχαριστημένος το μονο μείον ειναι το αμορτισέρ του ειναι σκληρό  που αυτο με 5 ατομα δεν το νιώθεις καν. Στα συν ειναι οι χώροι του η κατανάλωση και γενικά πολύ καλο αυτοκίνητο. Με 6.000 πέρνεις σε πολύ καλή κατάσταση 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η γυναίκα μου έχει στην κατοχή της εταιρικό Opel Corsa εδώ και 8 χρόνια περίπου και κάθε 3 χρόνια της το άλλαζαν με το ποιό καινούργιο μοντέλο, όλα του κουτιού και Diesel 1.300cc.
Χλμ περίπου 15.000 το χρόνο, το οδηγώ και εγώ εννοείτε.
Συνοπτικά και ανακατωμένα:

- αρκετά δυνατός κινητήρας με καλές ροπές, πολύ καλές επιταχύνσεις αλλά μέχρι τα 110 περίπου, μετά ανεβάζει ποιό αργά (1300 κυβικά είναι αυτά).
- κλασσικό χάλια OPEL κιβώτιο ταχυτήτων, κολλάει σε γρήγορες αλλαγές.
- σχετικά καλή οικονομία τόσο στην πόλη όσο και στο ταξίδι αν δεν έχεις όμως βαρύ πόδι. Με στρωτή οδήγηση σε ταξίδι (καλοκαίρι με αιρκοντίσιον) είχαμε κάνει με ένα πλήρες γέμισμα περίπου 950 χιλιόμετρα.
-  ΧΑΛΙΑ πλαστικά στο εσωτερικό. Και στα τελευταία 3 μοντέλλα που είχαμε ξεφλούδιζαν και ξεκόλλαγαν σε διάφορα σημεία ενώ είχαν και τριξίματα ανάλογα με τον καιρό. (χειμώνα συνήθως)
- Κουραστικά καθίσματα, για κάποιο λόγο σε πολύωρα ταξίδια κατε΄βαινες και ήσουν πιασμένος
-  Σοβαρές βλάβες δεν είχαμε σε κανένα αλλά τα κρατούσαμε μόνο 3 χρόνια οπότε δεν έχω παραπάνω άποψη επ' αυτού.
-  Οδική συμπεριφορά σχετικά καλή, αρκετά σταθερό μεν αλλά έγερνε αρκετά σε στροφές με πολλά χλμ χωρίς όμως ποτέ να τρομάζει.
- Εργονομία ελαφρώς χάλια, για να ρυθμίσεις π.χ. το ηχοσύστημα ή τα υπόλοιπα του οχήματος ψαχνώσουν ώρα, μόνο στο τελευταίο μοντέλο το έχουν ψιλομαζέψει που είναι όλα σε μία touch οθόνη.
- σχετικά άνετοι χώροι για 4 άτομα, λίγο μικρό το πορτμπαγκάζ όμως.
- θορυβώδες στο ταξίδι, αν ανοίξεις και τα παράθυρα μετά τα 100χλμ γίνεται πάρτυ.

Αν σκεφτώ και άλλα θα ενημερώσω.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...