techkid Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) ποιο VDSL Modem/Router δίνει ο ΟΤΕ δωρεάν; μπορούμε να διαλέξουμε; υπάρχει κάποιο που είναι καλύτερο; Επεξ/σία 20 Απριλίου 2018 από techkid
jkoukos Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Speedport W724V, το δίνει σε όλες τις συνδέσεις. Speedport Entry 2i, το δίνει σε συνδέσεις μέχρι 50Mbps. Αν είσαι μέχρι 50Mbps, θα πάρεις στην τύχη αυτό που έχουν άμεσα διαθέσιμο και συνήθως είναι το Entry 2i.
techkid Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) ευχαριστώ για την απάντηση, αν και λίγο καθυστερημένα, 😕 θα ήθελα να συνδέσω ασύρματα στο Speedport με ένα wireless repeater για να επεκτείνω το δίκτυο μέχρι κάποιο σημείο που δεν πιάνει καλά, διαμεσολαβούν 5-6 τοίχοι, περίπου 30 μέτρα μακρυά και είναι και κλειστό. μεταξύ Repeater και Speedport θα υπάρχει ένας μόνο τοίχος και επίσης υπάρχουν και παράθυρα οπότε το σήμα θα περνάει και από εκεί. η ερώτηση είναι ποιο Repeater με συμβουλεύετε να αγοράσω, νομίζω το WPS είναι πλέον στάνταρντ σε όλα, έτσι δεν είναι;; ευχαριστώ Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2018 από techkid
techkid Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 ρε παιδιά, μια κουβεντούλα δεν μπορεί κάποιος να μου πει και εμένα;;
jkoukos Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Το WPS ναι μεν παρέχει ευκολία, αλλά καλό είναι να το ξεχάσεις διότι είναι ευάλωτο σε εξωτερικές επιθέσεις και ένα από αυτά που τα κυνηγούν για σπάσιμο. Ο ένα τοίχος για να κάνεις σύνδεση με το repeater στον κύριο router, δεν αποτελεί πρόβλημα. Αλλά οι υπόλοιποι 4-5 μέχρι να φθάσει το σήμα αναμετάδοσης από τον repeater στην άλλη θέση, είναι και μάλιστα σοβαρότατο. 1
techkid Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 κοίτα, το σημείο που θα στήσω το repeater με το Τελικό Σημείο έχουν και οπτική επαφή οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα, το πρόβλημα είναι μεταξύ του σημείου που είναι ο Κύριος Router και του Τελικού Σημείου, μεταξύ αυτών υπάρχουν 5 τοίχοι και το σήμα είναι πολύ προβληματικό στο Τελικό Σημείο. άλλα εκείνο που θα ήθελα είναι να μου συστήσει κάποιος ένα Repeater για αυτήν την δουλειά, υπάρχουν πολλά αλλά θα ήθελα μία πρόταση να ακούσω.
poulinos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 On 12/06/2018 at 08:20, techkid said: κοίτα, το σημείο που θα στήσω το repeater με το Τελικό Σημείο έχουν και οπτική επαφή οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα, το πρόβλημα είναι μεταξύ του σημείου που είναι ο Κύριος Router και του Τελικού Σημείου, μεταξύ αυτών υπάρχουν 5 τοίχοι και το σήμα είναι πολύ προβληματικό στο Τελικό Σημείο. άλλα εκείνο που θα ήθελα είναι να μου συστήσει κάποιος ένα Repeater για αυτήν την δουλειά, υπάρχουν πολλά αλλά θα ήθελα μία πρόταση να ακούσω. a.repeater σε φτηνο κατι σε tp link.σε πιο ακριβο πχ fritz. β.αν ειναι κοινο ρολοι δεη προτιμησε κατι σε powerline με ή χωρις wifi.αν ειναι χωρις μπορει να μπει ενα παλιο ρουτερ εκει για να κανει το wifi.to powerline θα παιξει καλυτερα απο το repeater εκτος αν για καποιο λογο πχ διαφορετικο ρολοι δεη ,πολλοι υποπινακες δεν παιξει το powerline. 1
techkid Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) @poulinos τα ρολόγια της ΔΕΗ είναι διαφορετικά, δυο διαφορετικά διαμερίσματα οπότε πάμε σε ένα φθηνό repeater, 20-30 euro. έτσι δεν είναι; εναλλακτικά θα μπορούσα αντί για repeater να χρησιμοποιήσω ένα παλιό router το οποίο θα παίξει τον ρόλο του repeater; to set up θα είναι λίγο δύσκολο, έτσι δεν είναι; Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2018 από techkid
poulinos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 On 16/06/2018 at 08:55, techkid said: @poulinos τα ρολόγια της ΔΕΗ είναι διαφορετικά, δυο διαφορετικά διαμερίσματα οπότε πάμε σε ένα φθηνό repeater, 20-30 euro. έτσι δεν είναι; εναλλακτικά θα μπορούσα αντί για repeater να χρησιμοποιήσω ένα παλιό router το οποίο θα παίξει τον ρόλο του repeater; to set up θα είναι λίγο δύσκολο, έτσι δεν είναι; αν ειναι διαφορετικα ρολογια ΔΕΗ δεν θα παιξουν/παιξουν σωστα τα powerlines.η επομενη λυση ενα repeater φτηνο για απλα πραγματα ή ενα repeater ακριβο για πιο xtreme πραγματα που θα πρεπει ομως να συνοδευεται και απο ενα καλο adsl/vdsl modem router .και θα πρεπει και τα 2 να ειναι dual band. ενα παλιο adsl router μπορει να παιξει σαν access point δηλαδη να το ενωσεις με καλωδιο ethernet με το adsl/vdsl modem router σου αλλα δεν μπορει να παιξει ως repeater(να πιανει ασυρματα και να δινει ασυρματα). οσα adsl modem παιζουν repeater παιζουν μονο με wds το οποιο παει προς αποσυρση 😛 και πρεπει να το υποστηριζουν και τα 2 router συν οτι ακομα και ετσι πολλες φορες δεν παιζει γιατι υπαρχουν και αλλοι περιορισμοι.μια φορα μου εχει παιξει σε thomson αλλα μονο με wep κλειδι οχι με wpa.σε αλλη περιπτωση ναι μεν επαιξαν θεωρητικα αλλα πρακτικα ειχα μεγαλο Packet loss. 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2018 Πλέον δίνουν και το speedport plus που μπορεί να λειτουργεί ταυτόχρονα και στις 2 μπάντες του wifi (το 724v μπορούσε μόνο σε μία κάθε φορά). Είχα το 724 και τους πήρα απλά ένα τηλέφωνο πριν μερικές ημέρες και τους είπα πως επειδή έχω πολλές διαφορετικές συσκευές στο σπίτι, θα ήθελα ένα modem που να μπορεί να υποστηρίξει και τις 2 μπάντες ταυτόχρονα. Χωρίς πολλά πολλά, με ενημέρωσαν πως μπορώ οποιαδήποτε στιγμή να περάσω από ένα κατάστημα και να παραλάβω δωρεάν το νέο speedport plus και αν συνδεθεί σωστά να τους επιστρέψω το παλιό. Όπως και έκανα φυσικά και όλα πάνε εξίσου καλά και με αυτό το modem! Νομίζω πως τσίμπησα και λίγο παραπάνω στα speedtests και το μενου του πλέον είναι πολύ πιο γρήγορο σε σχέση με το 724! 1
Thulogur Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2018 @billdanos Έκανες κάποια ανανέωση στο συμβόλαιο ή στο έδωσαν ετσι απλα;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2018 2 minutes ago, Thulogur said: @billdanos Έκανες κάποια ανανέωση στο συμβόλαιο ή στο έδωσαν ετσι απλα; Όχι δεν άλλαξα κάτι, έχω τη σύνδεση στα 100 περίπου 5 μήνες. 1
jkoukos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το Plus δίνεται δωρεάν (φυσικά με χρησιδάνειο) σε συνδέσεις από 50 και πάνω. Οποιοσδήποτε μπορεί να ζητήσει αλλαγή του εξοπλισμού. Για κάτω από τα 50Mbps, δίδεται με χρησιδάνειο πάλι αλλά με κόστος +1,90€/μήνα. Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2018 από jkoukos
poulinos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2018 3 hours ago, billdanos said: Πλέον δίνουν και το speedport plus που μπορεί να λειτουργεί ταυτόχρονα και στις 2 μπάντες του wifi (το 724v μπορούσε μόνο σε μία κάθε φορά). Είχα το 724 και τους πήρα απλά ένα τηλέφωνο πριν μερικές ημέρες και τους είπα πως επειδή έχω πολλές διαφορετικές συσκευές στο σπίτι, θα ήθελα ένα modem που να μπορεί να υποστηρίξει και τις 2 μπάντες ταυτόχρονα. Χωρίς πολλά πολλά, με ενημέρωσαν πως μπορώ οποιαδήποτε στιγμή να περάσω από ένα κατάστημα και να παραλάβω δωρεάν το νέο speedport plus και αν συνδεθεί σωστά να τους επιστρέψω το παλιό. Όπως και έκανα φυσικά και όλα πάνε εξίσου καλά και με αυτό το modem! Νομίζω πως τσίμπησα και λίγο παραπάνω στα speedtests και το μενου του πλέον είναι πολύ πιο γρήγορο σε σχέση με το 724! τα 5ghz ειναι καλη φαση αν και παντα μπορεις να βαλεις απλα και ενα access point που να ειναι dual band
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα