Προς το περιεχόμενο

H Microsoft ξέμεινε από συσκευές Windows Phone

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ακόμα και να θέλατε να αγοράσετε ένα Windows Phone δεν θα μπορούσατε σήμερα, αφού φαίνεται πως εξαντλήθηκαν τα αποθέματα.

Οι επιλογές άλλωστε των συσκευών “Windows Phone” για περισσότερα από δύο χρόνια μειώνονταν οπότε ήταν φυσικό κάποια στιγμή η εταιρεία να πουλήσει το στοκ που της είχε απομείνει.

windows-phone-out-of-stock1.png.4a143740f4f06051c5f6343eab12802f.png

Μέχρι πριν από λίγες μέρες η εταιρεία πουλούσε το HP Elite x3 (με το dock, έναντι $299 την ώρα που κάποτε στοίχιζε $799) και το Alcatel Idol 4S (κανονικά στοίχιζε $299,99 ωστόσο ξεκίνησε να το πουλάει στα $99,99) αλλά τώρα φαίνεται πως δεν υπάρχουν αποθέματα ούτε για αυτά πια (out of stock).

windows-phone-out-of-stock3.png.d8d5d204f5cefd63d7cb44f7de1d04a3.png

Όπως είναι γνωστό, η Microsoft από πέρυσι είχε ανακοινώσει πως δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει νέο hardware για τα Windows 10 Mobile, ούτε πρόκειται να φέρει νέα χαρακτηριστικά στη πλατφόρμα της, οπότε δεν αποτέλεσε έκπληξη που το ποσοστό των συσκευών με τη mobile έκδοση των Windows 10 έφτασε σε μηδενικά επίπεδα.

windows-phone-out-of-stock4.png.4d3d30ed3c592b07e3dd061567239715.png

O CEO της Microsoft, Satya Nadella αναδιάρθρωσε την επιχείρηση mobile της εταιρείας τον Ιούλιο του 2015, αλλά από τότε, οτιδήποτε και αν έκανε η εταιρεία δεν απέφερε οφέλη. Δεν πήρε λοιπόν και πολύ καιρό για να φτάσουμε στο σημερινό στάδιο “out-of-stock” αφού πολύ απλά, οι συσκευές Windows 10 Mobile δεν πουλάνε πια.

Από το online κατάστημα της Microsoft πάντως μπορείτε να αγοράσετε smartphones, όχι όμως με λειτουργικό σύστημα Windows αλλά με Android.

windows-phone-out-of-stock2.png.7cd704562af35536d20c5791b6cc9a12.png

Venture Beat

Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Microsoft πουλάει Linux στα κινητά και στο IoT.

Που είναι το Linux Haters Blog όταν εμείς οι haters το χρειαζόμεθα περισσότερο από ποτέ;

Επεξ/σία από kurkosdr

17 λεπτά πριν, Alexandros74 είπε

Εμένα μου λειπει... κρίμα γιατί ήταν εξαιρετικό λειτουργικό. 

Το καλύτερο κατ' εμέ. Μού πήρε πολύ χρόνο μέχρι να το "αναπαραγάγω" σε μεγάλο βαθμό στο Android κινητό μου.

• Like 11
  • Thanks 1

Καλύτερα. Με αυτή την είδηση θα πέσουν πολύ οι τιμές στα μτχ και θα πάρω άλλα 2-3 να έχω στην απίθανη περίπτωση που χρειαστώ εξτρά αν και δεν το βλέπω. Το Lumia 730 που έχω δεν μασάει τίποτα.

• Like 2

19 λεπτά πριν, Alexandros74 είπε

Εμένα μου λειπει... κρίμα γιατί ήταν εξαιρετικό λειτουργικό. 

Εμένα μου λείπει πολύ περισσότερο το Symbian και το Meego, μακράν ανώτερα και πιο βελτιστοποιημένα από Android και WP. Θάφτηκαν για χάρη της M$ και τα WP. Με αυτή την έννοια καλά να πάθει που έθαψε 2 όμορφα λειτουργικά για να προωθήσει ένα μακράν κατώτερο.

Πέρα από την όλη αδικία της υπόθεσης, όσο υπήρχε ακόμη συνεργασία με Νόκια, όμορφες εφαρμογές της Νόκια και εξαιρετικό hardware της Nokia, βλέπε 1020 ήταν πολύ όμορφη εποχή και είχε πολλές προοπτικές αν υπήρχε καλύτερη ανάπτυξη από πλευράς Microsoft. Περισσότερο κρίμα πάντως είναι ότι τα εναλλακτικά λειτουργικά θάφτηκαν το ένα μετά το άλλο και το μόνο που παλεύει έστω και με ελάχιστες συσκευές είναι το Sailfish, μετεξέλιξη του MeeGo. Μακάρι να βελτιωθεί και να το δούμε έστω και σε dual-boot με Android σε καλές συσκευές (Μόνο η Sony το στήριξε από τους "μεγάλους") Αλλιώς, το Android θα είναι μονοπώλιο και αυτό μόνο καλό δεν είναι...

• Like 4
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 1

15 λεπτά πριν, panathatube είπε

Το καλύτερο κατ' εμέ. Μού πήρε πολύ χρόνο μέχρι να το "αναπαραγάγω" σε μεγάλο βαθμό στο Android κινητό μου.

Πρέπει να δυσκολευτήκατε πολύ! Κλαίω!

• Like 1

3 λεπτά πριν, tolstoy είπε

Καλύτερα. Με αυτή την είδηση θα πέσουν πολύ οι τιμές στα μτχ και θα πάρω άλλα 2-3 να έχω στην απίθανη περίπτωση που χρειαστώ εξτρά αν και δεν το βλέπω. Το Lumia 730 που έχω δεν μασάει τίποτα.

Μόνο καλό δεν είναι που θα έχεις ένα νεκρό λειτουργικό στα χέρια σου. Κι άντε τα βασικά δεν θα πάψουν να λειτουργούν (αν και αυτό δεν είναι σίγουρο), αλλά πολλές εφαρμογές δεν θα υποστηρίζονται και θα σταματήσουν να λειτουργούν σταδιακά.

Έχω σαν δεύτερο ένα Nokia 808 PureView και ξέρω... Και η κοινότητα του Symbian σε αντίθεση με τα WP ήταν τεράστια, οπότε με τα WP θα είναι χειρότερα σε θέμα 3rd party υποστήριξης...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...