gntelmp Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 14 λεπτά πριν, poulinos είπε τα 2,3,4,5 τα βλεπω να φευγουν προς τα κατω ενω το 1 δεν βλεπω να πηγαινει προς τα κατω. Το 1 πάει προς τα πάνω σε πρίζα που είναι ακριβώς πάνω από το κουτί. Είναι η πρίζα που έχω επάνω το ρούτερ. Εντάξει. Με βοηθήσατε αρκετά. Πιστεύω ότι είμαι έτοιμος. Την Κυριακή έχω δουλειά. Πρέπει να ξεφορτωθώ πρώτα όμως την γυναίκα μου. Θα με βρίζει αν δει βγαλμένες πρίζες και κουτιά Σας ευχαριστώ πολύ και τους 2 σας!!! Ελπίζω να μην σας ξαναχρειαστώ!!!
poulinos Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 4 minutes ago, jkoukos said: Μερικά ερωτήματα: α. Λες ότι "Από ένα σωλήνα βγαίνει ένα "πακέτο" καλωδίων τυλιγμένο με μονωτική ταινία". Όλα τα καλώδια που είναι πιασμένα με την μονωτική, βγαίνουν από τον σωλήνα (μαζί με το καλώδιο 5) και πηγαίνουν αμέσως μετά στους άλλους σωλήνες προς τις πρίζες στα δωμάτια ή απλά είναι πιασμένα με την μονωτική και η άκρη τους είναι στον αέρα; Ρωτώ διότι στην φωτογραφία δεν φαίνεται καλά και στην περίπτωση που έρχονται από αλλού, θέλει και άλλη δουλίτσα παραπάνω. β. Τι είδους τηλεφωνία έχεις; VoIP, PSTN ή ISDN; γ. Ο χώρος αυτός είναι σε εμφανές σημείο του σπιτιού ή κάποια αποθήκη; Ρεύμα υπάρχει εκεί δίπλα; δ. Πριν από σένα έμενε άλλος ένοικος στο σπίτι; a>αν κοιταξεις καλα την φωτογραφια θα δεις οτι τα καλωδια βγαινουν απο κατω και οι ακρες τους ειναι στην μονωτικη ταινια.η μονωτικη ταινια δεν μπαινει καπου.αργησα και εγω να καταλαβω τι γινεται γιατι περασα την μονωτικη στην αρχη για σωληνα και νομιζα οτι κατι λειπει απο την φωτο(το σημειο που ενωνονται οτι δεν βγηκε στην φωτογραφια) 7 minutes ago, gntelmp said: Το 1 πάει προς τα πάνω σε πρίζα που είναι ακριβώς πάνω από το κουτί. Είναι η πρίζα που έχω επάνω το ρούτερ. Εντάξει. Με βοηθήσατε αρκετά. Πιστεύω ότι είμαι έτοιμος. Την Κυριακή έχω δουλειά. Πρέπει να ξεφορτωθώ πρώτα όμως την γυναίκα μου. Θα με βρίζει αν δει βγαλμένες πρίζες και κουτιά Σας ευχαριστώ πολύ και τους 2 σας!!! Ελπίζω να μην σας ξαναχρειαστώ!!! αρα το 1 σιγουρα δεν ειναι του οτε.αρα καποιο απο τα αλλα 2,3,4,5 ειναι του οτε. επισης ειχες γραψει στην αρχη οτι ----------------------Από ένα σωλήνα βγαίνει ένα "πακέτο" καλωδίων τυλιγμένο με μονωτική ταινία.------ δεν ειναι απο εναν σωληνα.το καθε καλωδιο πρεπει να βγαινει απο ξεχωριστο σωληνα και μετα να ενωνονται με μονωτικη που ειναι στον αερα και οχι σε σωληνα. επισης γραφεις ----------------Βλέπω όμως στον ίδιο σωλήνα και ένα καλώδιο με μονωτική. Τι είναι αυτό? -- αν εννοεις το 6 πρεπει να μας πεις αν ειναι Utp γιατι εμενα δεν μου κανει για Utp αλλα για πολυζευγο συναγερμου
jkoukos Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 7 λεπτά πριν, poulinos είπε a>αν κοιταξεις καλα την φωτογραφια θα δεις οτι τα καλωδια βγαινουν απο κατω και οι ακρες τους ειναι στην μονωτικη ταινια.η μονωτικη ταινια δεν μπαινει καπου.αργησα και εγω να καταλαβω τι γινεται γιατι περασα την μονωτικη στην αρχη για σωληνα και νομιζα οτι κατι λειπει απο την φωτο(το σημειο που ενωνονται οτι δεν βγηκε στην φωτογραφια) Κι εγώ έτσι το βλέπω, αλλά επειδή με zoom στην φωτογραφία πάλι δεν είναι ξεκάθαρο κι επειδή είχε αναφέρει ότι όλα βγαίνουν από τον σωλήνα, εξού και το ερώτημα για να το ξεκαθαρίσουμε. Τα υπόλοιπα ερωτήματα είναι για άλλα πράγματα και θα τα δούμε στην πορεία για ποιον λόγο έγιναν.
poulinos Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 και εγω ετσι κολλησα γιατι ειπε στην αρχη οτι ειναι με μονωτικη και βγαινουν απο σωληνα εκτος αν εννοουσε για τους σωληνες.ναι μεν θα μπορουσε καποιος να περναει απλα απο εκεινο το κουτι και να συνεχιζει αλλα ποιος ο λογος μετα να βαζε μονωτικη?απλα για να τα πιασει ολα?οποτε μετα υπεθεσα οτι το φυσιολογικο θα ειναι απλα να εχουν μονωτικη χωρις να μπαινουν σωληνα.και με ενα καλο zoom στην φωτο ολοι οι σωληνες ειναι απο κατω αλλα δεν μπαινουν πουθενα τοσα καλωδια μαζεμενα.απλα 6-7 σωληνες διπλα διπλα.βλεβω και καλωδια κεραιας οποτε μαλλον τα τερματισε καποιος εκει ολα. 49 minutes ago, jkoukos said: Κι εγώ έτσι το βλέπω, αλλά επειδή με zoom στην φωτογραφία πάλι δεν είναι ξεκάθαρο κι επειδή είχε αναφέρει ότι όλα βγαίνουν από τον σωλήνα, εξού και το ερώτημα για να το ξεκαθαρίσουμε. Τα υπόλοιπα ερωτήματα είναι για άλλα πράγματα και θα τα δούμε στην πορεία για ποιον λόγο έγιναν.
gntelmp Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, jkoukos είπε Μερικά ερωτήματα: α. Λες ότι "Από ένα σωλήνα βγαίνει ένα "πακέτο" καλωδίων τυλιγμένο με μονωτική ταινία". Όλα τα καλώδια που είναι πιασμένα με την μονωτική, βγαίνουν από τον σωλήνα (μαζί με το καλώδιο 5) και πηγαίνουν αμέσως μετά στους άλλους σωλήνες προς τις πρίζες στα δωμάτια ή απλά είναι πιασμένα με την μονωτική και η άκρη τους είναι στον αέρα; Ρωτώ διότι στην φωτογραφία δεν φαίνεται καλά και στην περίπτωση που έρχονται από αλλού, θέλει και άλλη δουλίτσα παραπάνω. Το πακέτο καλωδίων (το Α όπως το έχω στην φωτογραφία) βγάζει από δεξιά το 1,2,3,4,5. Από αριστερά βγαίνει το 6 και ένα καλώδιο (ή περισσότερα αλλά λιγότερα από το Α) τυλιγμένο με μονωτική. Αυτό το καλώδιο με την μονωτική βρίσκεται στον ίδιο σωλήνα με το 5. Τα 1,2,3,4 πάνε σε σωλήνες μόνα τους. Τα 1,2,3,4 πιστεύω είναι των δωματίων. Του ΟΤΕ είναι ή το 5 ή το τυλιγμένο. Αλλά αν το ένα είναι του ΟΤΕ το άλλο τι είναι? Εκτός αν έχω και 5η πρίζα και δεν την έχω πάρει χαμπάρι (πίσω από μπουφέ π.χ.) 10 ώρες πριν, jkoukos είπε β. Τι είδους τηλεφωνία έχεις; VoIP, PSTN ή ISDN; PSTN 10 ώρες πριν, jkoukos είπε γ. Ο χώρος αυτός είναι σε εμφανές σημείο του σπιτιού ή κάποια αποθήκη; Ρεύμα υπάρχει εκεί δίπλα; Είναι πίσω από το γραφείο που έχω το pc. Έχει ρεύμα δίπλα και πρίζα τηλεφώνου. 10 ώρες πριν, jkoukos είπε δ. Πριν από σένα έμενε άλλος ένοικος στο σπίτι; Ναι, έμενε ένας για ένα εξάμηνο. Επεξ/σία 11 Μαΐου 2018 από gntelmp
gntelmp Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Τελικά στο 6 έχει πιασμένα (και συνδεδεμένα) όλα τα μπλε καλώδια. Στο άλλο καλώδιο που βλέπαμε με την μονωτική έχει πιασμένα τα υπόλοιπα χρώματα. Δεν ξέρω όμως αν είναι και συνδεδεμένα. Γίνετε αυτό? Να έχει συνδέσει όλα τα καλώδια του σπιτιού μαζί και αν συνδέσω την μια πρίζα με το ρούτερ θα έχω δίκτυο σε όλο το σπίτι? Ή απλά τα έχει πιασμένα με την μονωτική για συμμάζεμα? Άκυρο. Έβγαλα την μονωτική. Απλά τα έχει συμμαζεμένα. Άρα ξεκινάω δοκιμές :ο Επεξ/σία 13 Μαΐου 2018 από gntelmp
jkoukos Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Όχι, το δίκτυο δεν παίζει όπως η τηλεφωνία. Δεν μπορείς να τα πιάσεις όλα μαζί. Κάθε πρίζα θα τερματίζει σε μία και μόνο θύρα του router (ή του switch).
gntelmp Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Έβαλα κλιπσάκια στα 4 καλώδια που πηγαίνουν στα δωμάτια και τα σύνδεσα απ'ευθείας από το κουτί πάνω στο ρούτερ. Έτσι τώρα έχω δίκτυο σε όλο το σπίτι. Αρκεί να βάλω και τις ανάλογες πρίζες στα δωμάτια. Προς το παρών έκανα δοκιμή σε μια πρίζα που είχα και δούλεψε. 3 ώρες πριν, jkoukos είπε α. Θα έχεις μόνο Fast Ethernet (100Mbps) καθώς αναγκαστικά θα χρησιμοποιήσεις 2 ζεύγη (4 καλώδια), αφού το ένα ζεύγος το θέλεις για την σύνδεση της γραμμής στο router. Αν συνδέσω δηλαδή 4 ζεύγη θα έχω Giga Ethernet? Γιατί εφόσον πήγα απ'ευθείας στο ρούτερ... μπορώ να ακυρώσω την τηλεφωνική γραμμή από την συγκεκριμένη πρίζα που μ'ενδιαφέρει.
jkoukos Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Ναι, εφόσον router (ή switch) και ταυτόχρονα η κάρτα δικτύου του υπολογιστή έχουν Gigabit δυνατότητα. Πρέπει και οι 2 συσκευές που θα συνδεθούν να την έχουν, διαφορετικά ισχύει η ταχύτητα της αργότερης συσκευής.
gntelmp Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Θα το συνδέσω σε tvbox και δεν υποστηρίζει gigabit. Δεν πειράζει. Και το fast καλό είναι. Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθειά σας.
poulinos Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 On 11/5/2018 at 22:33, gntelmp said: Το πακέτο καλωδίων (το Α όπως το έχω στην φωτογραφία) βγάζει από δεξιά το 1,2,3,4,5. Από αριστερά βγαίνει το 6 και ένα καλώδιο (ή περισσότερα αλλά λιγότερα από το Α) τυλιγμένο με μονωτική. Αυτό το καλώδιο με την μονωτική βρίσκεται στον ίδιο σωλήνα με το 5. Τα 1,2,3,4 πάνε σε σωλήνες μόνα τους. Τα 1,2,3,4 πιστεύω είναι των δωματίων. Του ΟΤΕ είναι ή το 5 ή το τυλιγμένο. Αλλά αν το ένα είναι του ΟΤΕ το άλλο τι είναι? Εκτός αν έχω και 5η πρίζα και δεν την έχω πάρει χαμπάρι (πίσω από μπουφέ π.χ.) Είναι πίσω από το γραφείο που έχω το pc. Έχει ρεύμα δίπλα και πρίζα τηλεφώνου. αν ειχε χωρο εκει θα μπορουσε να μπει ενα patch panel και να γινει μια ωραια δουλεια. το 6 δεν μου κανει για Utp.μονο με δοκιμη μπορεις να δεις ποιοειναι του οτε αφου ολα βγαινουν απο σωληνες διπλα διπλα.απο το 5 γιατι βλεπω μονο ενα καλωδιο να βγαινει. το 1,2,3,4,5 ειναι δωματια και οτε.το 6 μηπως ειναι συναγερμου?ειναι Utp ή οχι? On 13/5/2018 at 10:42, gntelmp said: Τελικά στο 6 έχει πιασμένα (και συνδεδεμένα) όλα τα μπλε καλώδια. Στο άλλο καλώδιο που βλέπαμε με την μονωτική έχει πιασμένα τα υπόλοιπα χρώματα. Δεν ξέρω όμως αν είναι και συνδεδεμένα. Γίνετε αυτό? Να έχει συνδέσει όλα τα καλώδια του σπιτιού μαζί και αν συνδέσω την μια πρίζα με το ρούτερ θα έχω δίκτυο σε όλο το σπίτι? Ή απλά τα έχει πιασμένα με την μονωτική για συμμάζεμα? Άκυρο. Έβγαλα την μονωτική. Απλά τα έχει συμμαζεμένα. Άρα ξεκινάω δοκιμές :ο οποτε τα μπλε ειναι τηλεφωνια για ολα τα πριζακια και τα αλλα ειναι spare αποσυνδεδεμενα. On 13/5/2018 at 19:30, gntelmp said: Έβαλα κλιπσάκια στα 4 καλώδια που πηγαίνουν στα δωμάτια και τα σύνδεσα απ'ευθείας από το κουτί πάνω στο ρούτερ. Έτσι τώρα έχω δίκτυο σε όλο το σπίτι. Αρκεί να βάλω και τις ανάλογες πρίζες στα δωμάτια. Προς το παρών έκανα δοκιμή σε μια πρίζα που είχα και δούλεψε. Αν συνδέσω δηλαδή 4 ζεύγη θα έχω Giga Ethernet? Γιατί εφόσον πήγα απ'ευθείας στο ρούτερ... μπορώ να ακυρώσω την τηλεφωνική γραμμή από την συγκεκριμένη πρίζα που μ'ενδιαφέρει. αν ακυρωσεις το τηλεφωνο απο μια πριζα θα γινει gigabit.δεν μπορεις να πιασεις ολα τα αλλα χρωματα μαζι βεβαια οπως ειναι τα τηλεφωνικα διοτι δεν θα παιξει.για αυτο σου ειπα οτι αμα θες πχ απο το δωματιο 1 να πας στο δωματιο 4 τοτε θα ενωσεις τα χρωματα του 4 με τα χρωματα του 1 και θα εχεις ενα καλωδιο απευθειας απο το ενα δωματιο στο αλλο(απλα με μια ενδιαμεση ενωση στο κουτι).ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ αν θες να εχεις ιντερνετ σε ολα τα πριζακια τοτε θα τερματισεις τα χρωματα σε rj45 κλιπακια ειτε 100αρι ethernet ειτε 1000gigabit και θα βαλεις ενα Switch εκει ή το Router σου που νομιζω αυτο εκανες οπως εγραψες. αυτο θα μπορουσε να γινει πιο σωστα με Patch panel να ειναι περιποιημενο. σκοπος δηλαδη θα ηταν για μενα να ειχα το ρουτερ εκει στο γραφειο σου και ολα τα πριζακια να τα εκανα ethernet.για τηλεφωνα θα εβαζα ασυρματα με διπλη /τριπλη βαση οποτε μονο ενα θα συνδεοταν στην τηλεφωνικη γραμμη στο γραφειο σου. On 13/5/2018 at 16:05, jkoukos said: Όχι, το δίκτυο δεν παίζει όπως η τηλεφωνία. Δεν μπορείς να τα πιάσεις όλα μαζί. Κάθε πρίζα θα τερματίζει σε μία και μόνο θύρα του router (ή του switch). ποσες φορες το εχω ακουσει να το ρωτανε μερικοι αυτο αν γινεται:P On 13/5/2018 at 20:31, gntelmp said: Θα το συνδέσω σε tvbox και δεν υποστηρίζει gigabit. Δεν πειράζει. Και το fast καλό είναι. Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθειά σας. αν δεν μεταφερεις αρχεια τοτε το ethernet 100 ειναι μια χαρα.αν ομως πχ εχεις κανα tvbox και βγαζει τιποτα 4k και θες να μεταφερεις αρχεια πχ απο το Pc σου στο σαλονι σε ενα tvbox εκει θες και gigabit switch και gigabit καλωδιωση.ευτυχως με τα ασυρματα που σου εγραψα το λυνεις και αυτο. με ενα fritz!box θα εκανες πολλα πραγματα.και gigabit παντου και 2-3 ασυρματα που θα επαιζαν σαν mini τηλεφωνικο κεντρο πανω στο Fritz .
gntelmp Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Στις 17/5/2018 στις 10:58 ΠΜ, poulinos είπε σκοπος δηλαδη θα ηταν για μενα να ειχα το ρουτερ εκει στο γραφειο σου και ολα τα πριζακια να τα εκανα ethernet. αν δεν μεταφερεις αρχεια τοτε το ethernet 100 ειναι μια χαρα.αν ομως πχ εχεις κανα tvbox και βγαζει τιποτα 4k και θες να μεταφερεις αρχεια πχ απο το Pc σου στο σαλονι σε ενα tvbox εκει θες και gigabit switch και gigabit καλωδιωση. Αυτό έκανα. Έβαλα κλιπσάκια σε όλα τα καλώδια και τα κούμπωσα στο ρούτερ. Το patch panel είναι πολυτέλεια. Δεν φαίνεται τίποτα από το κουτί. Αφού δεν γκρινιαξε η γυναίκα μου... είναι μια χαρά. Για tv box την έκανα όλη την δουλειά αλλά δεν είναι 4k και επίσης δεν υποστηρίζει 1000 ethernet. Το σκέφτηκα να ακυρώσω την τηλεφωνική γραμμή του σαλονιού για να έχω 1000άρι αλλα τζάμπα θα πάει. Προς το παρόν η δουλειά μου γίνεται. Αν αλλάξω tv box θα αλλάξω ξανά την καλωδίωση. Τώρα πήρα το κολάι!
Alexis84 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Εχω κανειτην αντιστοιχη συνδεση, με lan tester φαινονται ολα οκ! Παρολα αυτα συνδεω το ρουτερ,ε καλωδιο λαν στη μια πριζα και οταν παω στην επομενη να συνδεσω ενα λαπτοπ με καλωδιο λαν τοτε ο υπολογιστης δεν αναγνωριζει συνδεδεμενο καλωδιο....εχετε καμια ιδεα γιατι συμβαινει αυτο?
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα παιδιά!! Παραθέτω κι εγώ εδώ το θέμα μου μιας και είναι σχετικό με αυτό που με απασχολεί. Έχω στο σπίτι μου, τρεις πρίζες rj11 συνολικά μια και μια σε κάθε υπνοδωμάτιο, όπου τερματίζουν δυο ζεύγη utp καλωδίων ( συνδεδεμένα μπλε-μπλε και άσπρο μπλε - άσπρο μπλε ) και άλλη μια στο σαλόνι που τερματίζει ένα utp. Vdsl 50 mbps η σύνδεση μου και Voip. Δεν έχω κάποια προβλήματα, όπως αποσυνδέσεις, χαμηλή ταχύτητα συγχρονισμού κτλ. Το router είναι κουμπωμένο στο υπνοδωμάτιο με τον ασύρματο πάνω στην fxs. Είναι σωστά όλα; Μπορώ να κάνω κάτι άλλο πάνω σ’ αυτό. Όπως παράδειγμα με μια διπλή πρόζα rj11 ή να έχω το router άλλου και το τηλέφωνο άλλου ή να έχω Ethernet σε όλο το σπίτι. Κάθε γνώμη δεκτή. Παραθέτω και μια φωτογραφία από μια πρίζα. Ευχαριστώ.
poulinos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 On 18/05/2018 at 22:05, gntelmp said: Αυτό έκανα. Έβαλα κλιπσάκια σε όλα τα καλώδια και τα κούμπωσα στο ρούτερ. Το patch panel είναι πολυτέλεια. Δεν φαίνεται τίποτα από το κουτί. Αφού δεν γκρινιαξε η γυναίκα μου... είναι μια χαρά. Για tv box την έκανα όλη την δουλειά αλλά δεν είναι 4k και επίσης δεν υποστηρίζει 1000 ethernet. Το σκέφτηκα να ακυρώσω την τηλεφωνική γραμμή του σαλονιού για να έχω 1000άρι αλλα τζάμπα θα πάει. Προς το παρόν η δουλειά μου γίνεται. Αν αλλάξω tv box θα αλλάξω ξανά την καλωδίωση. Τώρα πήρα το κολάι! μια χαρα:) On 20/01/2021 at 18:19, Alexis84 said: Εχω κανειτην αντιστοιχη συνδεση, με lan tester φαινονται ολα οκ! Παρολα αυτα συνδεω το ρουτερ,ε καλωδιο λαν στη μια πριζα και οταν παω στην επομενη να συνδεσω ενα λαπτοπ με καλωδιο λαν τοτε ο υπολογιστης δεν αναγνωριζει συνδεδεμενο καλωδιο....εχετε καμια ιδεα γιατι συμβαινει αυτο? τα χρωματα να ειναι σωστα. t568-b βαλτα και οχι με οποια σειρα θες εσυ. γιατι αν τα βαλεις με οποια σειρα θες εσυ και απο τις δυο πλευρες τοτε to tester θα το βγαλει straight αλλα δεν ειναι σωστο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα