GiannisKap Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Θέλω να βάλω μια rj45-rj11(η rj11 απλα για να υπάρχει και το καλώδιο τηλεφώνου και να πηγαίνει στο ρουτερ,δεν μας απασχολει αυτο στην ερωτηση μου) πρίζα στην οποία θα συνδέω στην μπροστινή πλευρά της καλώδιο ethernet απο το router και απο την πισω πλευρα της, utp το οποίο θα περνάει μέσα από τον τοίχο και θα πηγαίνει σε άλλη rj45 πρίζα σε άλλο δωμάτιο για να μπορώ να συνδέω εκεί συσκευές ενσύρματα και να έχουν internet. Eίναι εφικτό αυτό που λέω; Γιατί κάποιος μου είπε ότι δεν γίνεται αυτό και ότι καλύτερα να βάλω κατευθείαν ένα μεγάλο καλώδιο utp με 2 βύσματα rj45 στις άκρες. *Το καλώδιο που θα χρησιμοποιήσω είναι cat5e μιας που έχω αρκετό στην άκρη. Ευχαριστώ πολύ. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2018 από GiannisKap
BELL Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Η σωστή τοπολογία για rj 45 είναι Αστέρας. Δλδ όλες οι μπριζες από τα δωμάτια έρχονται σε ένα μέρος, μπορεί να το ακούσεις κ σαν control room), και από εκεί διανέμεται το ίντερνετ μέσω του ρούτερ. Στο controll room δλδ θα πρέπει να υπάρχει η γραμμή rj 11 του ΟΤΕ. 2
jkoukos Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Γίνεται αλλά δεν είναι σίγουρη η επιτυχία. Και αυτό το λέω διότι ο σωλήνας εντός του τοίχου δεν πάει κατευθείαν από την μία πρίζα στην άλλη. αλλά μεσολαβούν και κουτιά διακλάδωσης. Ο σωλήνας ξεκινά από την Α πρίζα κατακόρυφα προς τα πάνω και φθάνει στο πρώτο κουτί διακλάδωσης. Από εκεί ξεκινά άλλος σωλήνας προς επόμενο κουτί διακλάδωσης από το οποίο κατόπιν θα κατέβει προς την από κάτω του πρίζα. Αν η απόσταση είναι μεγάλη μεταξύ των 2 πριζών, ενδεχομένως να υπάρχουν και περισσότερα κουτιά διακλάδωσης. Οπότε χωρίς πρόσβαση σε όλα τα κουτιά, είναι πολύ δύσκολο να περάσει κατευθείαν καλώδιο, ακόμη και να γίνει χρήση ατσαλίνας. Υπόψη ότι οι δικτυακές συσκευές δεν δουλεύουν όπως οι τηλεφωνικές ή οι ηλεκτρικές. Δεν μπορείς να παραλληλίσεις τα καλώδια μεταξύ τους. Με απλά λόγια το μπλε καλώδιο από τον router θα καταλήγει στην επόμενη πρίζα (και δεν συνεχίζει στην επόμενη) στην οποία θα συνδέεται μόνο μία συσκευή. Εκτός αν συνδέσεις ένα switch και από αυτό θα συνδέονται άλλες συσκευές. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2018 από jkoukos 1
GiannisKap Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Ευχαριστώ πολύ και τους 2 για τις απαντήσεις σας. Κατάλαβα πως δουλεύει το πράγμα. Με βοήθησε αρκετά η τοπολογία αστέρα που ανέφερε ο BELL και το τελευταίο που είπε ο φιλος jkoukos με την παραλληλια. Καλή συνέχεια παιδιά! 1
poulinos Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 αν εχεις Utp πισω απο τον τοιχο για τηλεφωνικο τα 2 ζευγαρια μπορει να παιξουν σαν ethernet .οποτε αν το utp πηγαινει απο πριζακι σε πριζακι που ειναι αρκετα πιθανο και δεν εχει γινει διακλαδωση σε καποιο κουτι τοτε ναι μπορεις να το κανεις αυτο που θες αρκει να πιανουν τα χερια σου γιατι θα πρεπει να γινουν ενωσεις σε ενα η παραπανω πριζακια για να φτασουν τα αλλα δυο ζευγαρια του Utp απο εκει που θες στο αλλο πριζακι. 1
gntelmp Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα Γράφω εδώ για να μην ανοίγω καινούριο θέμα μιας και η δικιά μου ερώτηση είναι σχετική. Στην πρώτη φώτο είναι η πρίζα τηλεφώνου που κουμπώνει το ρουτερ. Στην δεύτερη κουμπώνει η συσκευή τηλεφώνου. Απ' ότι φαίνεται υπάρχει η καλωδίωση για δίκτυο. Αν βάλω διπλές πρίζες (RJ11+RJ45) και κουμπώσω καλώδιο δικτύου από το ρουτερ στην πρώτη πρίζα, θα έχω δίκτυο στην δεύτερη? Επεξ/σία 10 Μαΐου 2018 από gntelmp
jkoukos Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Ναι, υπό προϋποθέσεις: α. Θα έχεις μόνο Fast Ethernet (100Mbps) καθώς αναγκαστικά θα χρησιμοποιήσεις 2 ζεύγη (4 καλώδια), αφού το ένα ζεύγος το θέλεις για την σύνδεση της γραμμής στο router. β. Κάθε πρίζα φαίνεται ότι έχει ένα μόνο UTP. Άρα απαραίτητα πρέπει να βρεις που καταλήγουν αυτά, ώστε σ' εκείνο το σημείο να ενωθούν με κάποιον τρόπο μεταξύ τους τα 2 ζεύγη που θα χρησιμοποιηθούν για το δίκτυο.
gntelmp Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, jkoukos είπε β. Κάθε πρίζα φαίνεται ότι έχει ένα μόνο UTP. Άρα απαραίτητα πρέπει να βρεις που καταλήγουν αυτά, ώστε σ' εκείνο το σημείο να ενωθούν με κάποιον τρόπο μεταξύ τους τα 2 ζεύγη που θα χρησιμοποιηθούν για το δίκτυο. Δεν είναι ένα UTP που ξεκινάει από την 1η πρίζα και καταλήγει στην 2η? Είναι 2 UTP που ξεκινάνε από ένα 3ο σημείο και το ένα καταλήγει στην 1η πρίζα και το άλλο στην 2η? Και σ'αυτό το 3ο σημείο πρέπει να τα ενώσω? Καλά κατάλαβα ή λέω βλακείες?
poulinos Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 6 hours ago, gntelmp said: Καλησπέρα Γράφω εδώ για να μην ανοίγω καινούριο θέμα μιας και η δικιά μου ερώτηση είναι σχετική. Στην πρώτη φώτο είναι η πρίζα τηλεφώνου που κουμπώνει το ρουτερ. Στην δεύτερη κουμπώνει η συσκευή τηλεφώνου. Απ' ότι φαίνεται υπάρχει η καλωδίωση για δίκτυο. Αν βάλω διπλές πρίζες (RJ11+RJ45) και κουμπώσω καλώδιο δικτύου από το ρουτερ στην πρώτη πρίζα, θα έχω δίκτυο στην δεύτερη? υπαρχουν δυο σεναρια και ας τα πω και τα δυο οχι μονο για σενα αλλα και για οποιονδηποτε μπορει να του τυχει αυτο. το παρακατω σεναριο ειναι στην περιπτωση που το utp παει απο την πρωτη στην δευτερη πριζα και απο την δευτερη πριζα στην τριτη πριζα.δηλαδη οι 2 πριζες θα πρεπει να εχουν απο 2 utp ενω η 3 θα πρεπει να εχει ενα utp αφου θα ειναι η τελευταια.εσυ μαλλον δεν ανηκεις σε αυτο το σεναριο αλλα το γραφω. αν βαλεις διπλη πριζα στην πρωτη και στην δευτερη πριζα τοτε ναι μπορεις να περασεις και τηλεφωνο και ιντερνετ.πχ το τηλεφωνο θα περασει στο μπλε ασπρο μπλε και το ιντερνετ 100αρι ethernet σε ασπρο πορτοκαλι πορτοκαλι ασπρο πρασινο πρασινο. 1,2,3,6 Pins.απλα αυτο προυποθετει οτι η δευτερη πριζα ενωνεται με την πρωτη.αν τωρα υπαρχει καποια αλλη ενδιαμεση πριζα πχ τεταρτη ή πχ θες να φτασεις απο την πρωτη στην τριτη τοτε θα πρεπει να την ανοιξεις(την ενδιαμεση) και απλα να ενωσεις τα καλωδια , που θα ειναι για το δικτυο που εγραψα πιο πανω(τα χρωματα) οποτε να υπαρχει λογικη συνεχεια ή να το πω καλωδιακη συνεχεια απο το πρωτο στο τελευταιο πριζακι που θες.ακομα και 10 πριζακια δηλαδη να υπηρχαν και να ηθελες απο το πρωτο να πας στο δεκατο θα επρεπε να τα ανοιξεις ολα και στο καθενα να ενωνεις τα καλωδια που ειναι για το δικτυο ωστε να φτασεις στο τελευταιο ή σε αυτο που θες. αυτο το σεναριο προυποθετει οτι το Utp φευγει απο το πρωτο πριζακι παει στο δευτερο απο το δευτερο στο τριτο κτλ.δηλαδη σε ολα τα πριζακια εκτος απο το τελευταιο θα εχεις 2 ζευγαρια.το πρωτο εχει 2 ζευγαρια γιατι ειναι αυτο που ερχεται απο κατανεμητη/χωνευτη. το δευτερο σεναριο που με βαση τις εικονες που εχεις βαλει αλλα και αυτο που εγραψες ειναι να εχεις 3 πριζακια ή και παραπανω που απο το τριτο πχ πριζακι φευγουν 2 καλωδια ενα για καθε αλλο πριζακι. αν το ρουτερ σου ειναι στο τριτο πριζακι σημαινει οτι πρεπει να φτασεις στο δευτερο πριζακι που αυτα ενωνονται στο πρωτο πριζακι.αρα πρεπει απο το τριτο να πας στο δευτερο διαμεσο του πρωτου.εκει θα βαλεις καταρχην διπλο πριζακι στο τριτο και στο δευτερο πριζακι.θα τερματισεις τα χρωματα οπως εγραψα πιο πανω.μετα θα πρεπει να ανοιξεις το πρωτο πριζακι το οποιο θα εχει 3 utp.ενα που ερχεται απο τον κατανεμητη και 2 Utp που πανε στο δευτερο και τριτο πριζακι.σε αυτα τα 2 utp θα πρεπει να ενωσεις μεταξυ τους τα χρωματα που εγραψα πιο πανω ωστε να κανεις την συνεχεια. η ενωση μπορει να γινει με διαφορους τροπους που αναφερω πιο κατω. α τροπος που ειναι ευκολος αλλα οχι οτι καλυτερο.απλα στριβεις τα καλωδια μεταξυ τους και τα μονωνεις για να μην ακουμπησουν. β τροπος στο ενα καλωδιο βαζεις r45 clip και στο αλλο βαζεις εναν αφαλο https://www.bhinneka.com/panduit-nk-cat-5e-leadframe-jack-module-nk5e88mbuy-blue-sku3316351819 και τα ενωνεις πισω απο το πριζακι.λογικα θα χωρεσουν λιγο οριακα.ο πιο ωραιος τροπος. γ τροπος ειναι να βαλεις rj45 και στα 2 καλωδι και να τα ενωσεις με coupler https://www.clasohlson.com/uk/RJ45-Coupler/32-8302 ειναι μουφα rj 45 σε rj45 καιοριακα θα χωρεσει πισω απο το πριζακι. καλυτερος απο τον α αλλα χειροτερος απο τον β. δ τροπος που καλυτερος απο τον α μονο.τα ενωνεις με 3m scotchlok ε.τα ενωνεις σε legrand πριζακι σαν αυτο που εχεις στις υποδοχες 1,2,3,4(ειτε χρησιμοποιεις διπλο πριζακι rj11 ειτε δεν βαζεις τηλεφωνο εκει και ενωνεις με αλλο τροπο το τηλεφωνο) 3 hours ago, gntelmp said: Δεν είναι ένα UTP που ξεκινάει από την 1η πρίζα και καταλήγει στην 2η? Είναι 2 UTP που ξεκινάνε από ένα 3ο σημείο και το ένα καταλήγει στην 1η πρίζα και το άλλο στην 2η? Και σ'αυτό το 3ο σημείο πρέπει να τα ενώσω? Καλά κατάλαβα ή λέω βλακείες? αν οπως λες ενα utp ξεκινουσε απο την πρωτη και πηγαινε στην δευτερη τοτε το Utp απο την δευτερη πως παει στην τριτη?αρα θα πρεπε να εχεις 2 Utp εκει και οι φωτογραφιες δεν δειχνουν αυτο.εκτος εκτος εκτος αν σε καθε πριζα εχεις ενα Utp οποτε καποιος εχει κανει ενωση σε καποιο κουτακι "μεσα " στον τοιχο οποτε εκει εχουμε σοβαρο θεμα (βλεπε στο τελος του Post). για να πουμε με σιγουρια αν ειναι 2 utp που ξεκινανε απο το 3ο σημειο ή εχει γινει ενωση καπου πισω απο τον τοιχο πρεπει να ανοιξεις και το αλλο πριζακι και να μας πεις τι βλεπεις ή να βαλεις φωτογραφια.λογικα επειδη βλεπω utp καλωδιο και οχι ραζιμ θελω να πιστευω οτι θα δεις 3 utp στο κεντρικο πριζακι που το κεντρικο ειναι το πρωτο συνηθως με το που μπεις στο σπιτι.και ναι θα πρεπει να γινει ενωση εκει. 5 hours ago, jkoukos said: Ναι, υπό προϋποθέσεις: α. Θα έχεις μόνο Fast Ethernet (100Mbps) καθώς αναγκαστικά θα χρησιμοποιήσεις 2 ζεύγη (4 καλώδια), αφού το ένα ζεύγος το θέλεις για την σύνδεση της γραμμής στο router. β. Κάθε πρίζα φαίνεται ότι έχει ένα μόνο UTP. Άρα απαραίτητα πρέπει να βρεις που καταλήγουν αυτά, ώστε σ' εκείνο το σημείο να ενωθούν με κάποιον τρόπο μεταξύ τους τα 2 ζεύγη που θα χρησιμοποιηθούν για το δίκτυο. ελπιζω να υπαρχει ενωση σε ενα πριζακι και οχι καπου πισω απο τον τοιχο.αν και σε utp σπανια το κανουν αυτο.σε ραζιμ το εχω πετυχει πολλες φορες αυτο και αντε ψαχνε τα κουτακια στον τοιχο να δεις που εγινε.θελει και βαψιμο μετα.ανοιγεις μερεμετια 1
gntelmp Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Wow!! Αναλυτικότατος. Λοιπόν. Τα καλώδια είναι συγκεντρωμένα σ'ενα κουτί όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Από ένα σωλήνα βγαίνει ένα "πακέτο" καλωδίων τυλιγμένο με μονωτική ταινία. Από το "πακέτο" το 1,2,3 και 4 καλώδιο πηγαίνουν στις 4 πρίζες του σπιτιού. Το 5 βρίσκετε στον ίδιο σωλήνα που είναι και το "πακέτο". Επίσης βγαίνει και το 6 που είναι γυμνά στο τέλος και δεν πάνε πουθενά. Μπορείς να μου πεις τι κάνω τώρα ή είναι μπέρδεμα? Η μια πρίζα που θέλω είναι σίγουρα αυτή με το καλώδιο 1 και είναι και αυτή που συνδέω το ρούτερ. Επεξ/σία 11 Μαΐου 2018 από gntelmp
poulinos Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 2 hours ago, gntelmp said: Wow!! Αναλυτικότατος. Λοιπόν. Τα καλώδια είναι συγκεντρωμένα σ'ενα κουτί όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Από ένα σωλήνα βγαίνει ένα "πακέτο" καλωδίων τυλιγμένο με μονωτική ταινία. Από το "πακέτο" το 1,2,3 και 4 καλώδιο πηγαίνουν στις 4 πρίζες του σπιτιού. Το 5 βρίσκετε στον ίδιο σωλήνα που είναι και το "πακέτο". Επίσης βγαίνει και το 6 που είναι γυμνά στο τέλος και δεν πάνε πουθενά. Μπορείς να μου πεις τι κάνω τώρα ή είναι μπέρδεμα? Η μια πρίζα που θέλω είναι σίγουρα αυτή με το καλώδιο 1 και είναι και αυτή που συνδέω το ρούτερ. εχεις 6 καλωδια.οπως το καταλαβαινω αν κανω λαθος με διορθωνεις. σε ολα τα καλωδια πρεπει να εχουν ενωσει μεταξυ τους τα μπλε μπλε ασπρο ωστε να εχεις τηλεφωνο παντου.εξαιρεση ειναι το καλωδιο (αν ειναι Utp)το 6 που μπορει να πηγαινει στον συναγερμο. οποτε αν εχεις 5 καλωδια ειναι 4 καλωδια για τα πριζακια και ενα που ερχεται απο τον οτε.εσυ για αρχη βρισκεις ποιο παει που.αφου βρεις ποιο παει που μετα αλλαζεις αυτα τα 2 πριζακια που σε νοιαζουν με Διπλα πριζακια και περα απο το μπλε ασπρο μπλε τερματιζεις και τα αλλα 4 καλωδιακια για το ethernet.ας πουμε τυχαια οτι αυτο γινεται στα πριζακια 3 και 4.μετα πας σε αυτο το κουτι και στα καλωδια 3 και τεσσερα ενωνεις τα χρωματα που ενωσες και στα πριζακια.το πως θα τα ενωσεις το εγραψα πιο πανω.οποτε στην ουσια απο το πριζακι 4 γυρνας εδω που ειναι ολα τα καλωδια και πας πχ στο πριζακι 5.και εισαι ετοιμος. το 6 δεν μου κανει για Utp εκτος αν βλεπω λαθος. για να βρεις ποιο καλωδιο παει που αν δεν εχεις γεννητρια ηχητικου και ακουστικου σηματος θα βαλεις μια μπαταρια 9 volt στο ενα καλωδιο και στο ζευγαρι πχ ασπρο πρασινο πρασινο και μετα θα πας στα υπολοιπα πριζακια με ενα πολυμετρο να δεις που εχεις 9 volt.
jkoukos Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Πάντως όπως το βλέπω και αν υπάρχει δυνατότητα και θέληση, μπορεί σε αυτό το σημείο να μπει ο Router (ή ένα φθηνό 5πορτο switch) και να γίνουν οι κατάλληλες συνδέσεις ώστε όλες οι πρίζες να έχουν τηλεφωνία και Internet. Άνετα μπορεί να γίνει η βέλτιστη συνδεσμολογία, έχοντας ως κεντρική πρίζα αυτή στην οποία θα είναι ο router.
gntelmp Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Ναι, θα ήταν ωραίο να κάνω αυτό που λέει ο koukos. Aπλά θέλω πρώτα να καταλάβω τι γίνεται στο κουτί. Θα μπορούσα να βγάλω τις μονωτικές και να ψαχτώ αλλά έχω 2 μωρά να γυρίζουν στο σπίτι και δεν έχω χρόνο τώρα για πειράματα. Την Κυριακή θα ψαχτώ καλύτερα. Αν κατάλαβα καλά... το καλώδιο 5 είναι του ΟΤΕ και μετά στο "πακέτο" με την μονωτική είναι ενωμένα τα υπόλοιπα 4 καλώδια με το Νο5? Βλέπω όμως στον ίδιο σωλήνα και ένα καλώδιο με μονωτική. Τι είναι αυτό? 42 λεπτά πριν, poulinos είπε στην ουσια απο το πριζακι 4 γυρνας εδω που ειναι ολα τα καλωδια και πας πχ στο πριζακι 5.και εισαι ετοιμος. Εδώ σ'εχασα. Αν ενώσω το 3 με το 4 (όπως είπες στο παράδειγμα) δεν είμαι έτοιμος? Στο 5 γιατί πάω? 43 λεπτά πριν, poulinos είπε για να βρεις ποιο καλωδιο παει που αν δεν εχεις γεννητρια ηχητικου και ακουστικου σηματος θα βαλεις μια μπαταρια 9 volt στο ενα καλωδιο και στο ζευγαρι πχ ασπρο πρασινο πρασινο και μετα θα πας στα υπολοιπα πριζακια με ενα πολυμετρο να δεις που εχεις 9 volt. Με μπαταρία από την μία και λαμπίτσα από την άλλη θα κάνω δουλειά?
poulinos Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 1 hour ago, jkoukos said: Πάντως όπως το βλέπω και αν υπάρχει δυνατότητα και θέληση, μπορεί σε αυτό το σημείο να μπει ο Router (ή ένα φθηνό 5πορτο switch) και να γίνουν οι κατάλληλες συνδέσεις ώστε όλες οι πρίζες να έχουν τηλεφωνία και Internet. Άνετα μπορεί να γίνει η βέλτιστη συνδεσμολογία, έχοντας ως κεντρική πρίζα αυτή στην οποία θα είναι ο router. ενα Patch panel εκει θα ηταν μουρλια:) αλλα δεν φτανουν τα καλωδια 1 hour ago, gntelmp said: Ναι, θα ήταν ωραίο να κάνω αυτό που λέει ο koukos. Aπλά θέλω πρώτα να καταλάβω τι γίνεται στο κουτί. Θα μπορούσα να βγάλω τις μονωτικές και να ψαχτώ αλλά έχω 2 μωρά να γυρίζουν στο σπίτι και δεν έχω χρόνο τώρα για πειράματα. Την Κυριακή θα ψαχτώ καλύτερα. Αν κατάλαβα καλά... το καλώδιο 5 είναι του ΟΤΕ και μετά στο "πακέτο" με την μονωτική είναι ενωμένα τα υπόλοιπα 4 καλώδια με το Νο5? Βλέπω όμως στον ίδιο σωλήνα και ένα καλώδιο με μονωτική. Τι είναι αυτό? Εδώ σ'εχασα. Αν ενώσω το 3 με το 4 (όπως είπες στο παράδειγμα) δεν είμαι έτοιμος? Στο 5 γιατί πάω? Με μπαταρία από την μία και λαμπίτσα από την άλλη θα κάνω δουλειά? τωρα ειδα καλυτερα την φωτογραφια.ειναι μονωτικη το λευκο και οχι πλαστικος σωληνας .οποτε ναι του οτε μπορει να ειναι οποιοδηποτε . μετα ενωνεται το μπλε ασπρο του οτε με τα μπλε μπλε ασπρο των καλωδιων που πανε στα δωματια. μπορει και το 1 να ειναι του οτε με βαση την φωτογραφια γιατι τα 2,3,4,5 τα βλεπω να φευγουν προς τα κατω ενω το 1 δεν βλεπω να πηγαινει προς τα κατω.στην πραξη δεν σε νοιαζει γιατι μπορεις να βρεις ποιο ειναι του οτε γιατι θα ειναι το μπλε ασπρο που θα σου φερει το τηλεφωνο και το ιντερνετ.τα αλλα δεν θα συγχρονισουν καν.μετα ναι μπορεις με μπαταρια και λαμπακι. αν ενωσεις πχ το 3 με το 4 εισαι ετοιμος.μετα μενεις να φτιαξεις τα πριζακια στο 3 και 4 δωματιο.το 5 απλα φερνει το τηλεφωνο δεν σε νοιαζει κατι για το ιντερνετ.απλα στο εγραψα οτι πρεπει να φτιαξεις το πριζακι 3 να φτιαξεις το πριζακι 4 και στο ΠΡΙΖΑΚΙ 5 να κανεις την ενωση.οχι το καλωδιο 5 αλλα το πριζακι 5. αυτο που λεει ο jkoukos ειναι βεβαια οτι καλυτερο.θα μπορουσες ειτε να βαλεις το ρουτερ εκει ειτε καποιο Switch εκει και να εχεις ethernet Σε ολα τα δωματια.και αν καποιος θελει καλη δουλεια βαζει ενα Patch panel(τα κακο ειναι οτι τα καλωδια δεν θα φτασουν ) τα νουμερα στα καλωδια πριζακια ειναι ενδειτικα.το νοημα ειναι οτι αν δεν κανεις αυτο που λεει ο jkoukos τοτε για να πας απο το ενα πριζακι στο αλλο θα πρεπει να πας στο κεντρικο πριζακι και να κανεις ενωση.δεν θα πας δηλαδη απο το ενα στο αλλο απευθειας αφου δεν ενωνονται αλλα θα πας διαμεσο του κεντρικου
jkoukos Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Μερικά ερωτήματα: α. Λες ότι "Από ένα σωλήνα βγαίνει ένα "πακέτο" καλωδίων τυλιγμένο με μονωτική ταινία". Όλα τα καλώδια που είναι πιασμένα με την μονωτική, βγαίνουν από τον σωλήνα (μαζί με το καλώδιο 5) και πηγαίνουν αμέσως μετά στους άλλους σωλήνες προς τις πρίζες στα δωμάτια ή απλά είναι πιασμένα με την μονωτική και η άκρη τους είναι στον αέρα; Ρωτώ διότι στην φωτογραφία δεν φαίνεται καλά και στην περίπτωση που έρχονται από αλλού, θέλει και άλλη δουλίτσα παραπάνω. β. Τι είδους τηλεφωνία έχεις; VoIP, PSTN ή ISDN; γ. Ο χώρος αυτός είναι σε εμφανές σημείο του σπιτιού ή κάποια αποθήκη; Ρεύμα υπάρχει εκεί δίπλα; δ. Πριν από σένα έμενε άλλος ένοικος στο σπίτι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα