Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν μερικούς μήνες αναβάθμισα τον υπολογιστή μου βάζοντας μια gigabyte z270 k3, σταδιακά άρχισε να παρουσιάζεται ένα πρόβλημα το οποία εμφανιζόταν σποραδικά αλλά τελευταία σχεδόν κάθε μέρα, ιδίως άμα αφήνω κλειστό τον υπολογιστή πολλές ώρες. Αμέσως μετά την εκκίνηση ξαφνικά χάνει το σήμα η οθόνη και μπαίνει σε safe mode, και μετά χρειάζεται να κάνω αρκετές επανεκκινήσεις για να μπει στα windows. Κατά την διάρκεια των επανεκκινήσεων ο υπολογιστής δουλεύει αλλά δεν δίνει σήμα στην οθόνη.  Πριν λίγες ημέρες εμφάνισε και ένα άλλο θέμα κάνει πέντε μπιπ, πρόβλημα με cpu. Εγώ απο την μεριά μου έβαλα το καινούργιο Bios, καινούργιους drivers της κάρτας γραφικών και επίσης δοκίμασα και την έξοδο hdmi της μητρικής, το πρόβλημα όμως παραμένει. Το έβαλα και σε display port, τα ίδια. Έχει κανένας καμιά ιδέα για το τι  μπορεί να φταίει; Λειτουργικό έχω τα windows 10 τα οποία όμως δεν είναι ενεργοποιημένα. Στο πλαίσιο μου είπαν ότι επειδή η cpu και η κάρτα γραφικών δεν είναι αγορασμένα απο αυτούς θα υπάρξει χρέωση για τον έλεγχο όλου του συστήματος.

Επεξ/σία από hunter2000
Δημοσ.

Γράψε αναλυτικά ποιο είναι το σύστημά σου. Βγάλε τον δίσκο που έχει το λειτουργικό. Ξεκινά κανονικά το μηχάνημα? Νορμαλ δηλ.? Μπαίνεις στο BIOS κανονικά?

Δημοσ.

Το λειτουργικό το έχω σε ένα ssd M2, όταν μπλοκάρει δεν έχει καθόλου σήμα η οθόνη, ενώ ο υπολογιστής δουλεύει. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν ενώ έχει μπει στα windows, ξαφνικά χάνει το σήμα από την κάρτα γραφικών και μπαίνει σε stand by η οθόνη, μετά θέλει αρκετές φορές επανεκκίνηση για να μπει πάλι στα windows. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άλλο σε ρώτησα. Αν έχεις αυτό το πρόβλημα πριν μπεις windows. Όταν ξεκινάει δηλ. το pc.

Επεξ/σία από BlueBlood7
Δημοσ.

Κοίτα κάποιες φορές είναι πριν μπω στα windows, κάποιες αμέσως μετά την είσοδο στο λειτουργικό και μετά από αυτό δεν μπαίνει στα windows για αρκετές επανεκκινήσεις, ενώ ακούγετε ότι λειτουργεί. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το "πριν μπει στα windows" είναι γενικό. Έχει σημασία πότε το κάνει. Αν το πρόβλημα εμφανίζεται όταν αρχίζει να διαβάζει από τον δίσκο τότε είναι πιθανόν να είναι κάποιο πρόβλημα των windows ή των drivers.

Επίσης γράψε τι αλλαγές έχεις κάνει στο hardware. Γράφεις για την μητρική gigabyte. Άλλαξες μητρική? Άλλαξες κάτι άλλο?

Αν δεν γράψεις πολύ πιο αναλυτικά τι έχεις κάνει και δεν γράψεις αναλυτικά ποιο είναι το σύστημά σου, δεν θα βγάλουμε άκρη.

Επεξ/σία από BlueBlood7
  • Like 1
Δημοσ.

Θα πρότεινα

1.να ελέγξετε την σωστή τοποθέτηση του επεξεργαστή - πάστα - κούμπωμα της ψήκτρας

2.να ξεσυνδέσετε τον δίσκο και να κάνετε boot με ένα live linux os (πχ linux mint ubuntu κλπ)

και λειτουργήστε έτσι τον η/υ ( μπείτε you tube κλπ ) όπως θα λειτουργούσατε τον η/υ για να δείτε αν φταίει το λειτουργικό - δίσκος

3.όταν αλλάξατε την μητρική κάνατε καθαρή εγκατάσταση των windows ? για να σβήσουν παλιοί οδηγοί κλπ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...