Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Sadako είπε

Καλά, μην είμαστε απόλυτοι, δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Από εμπειρίες γνωστών μου κλπ γνωρίζω πως όντως υπάρχουν λογιστικά γραφεία που έχουν και υπαλλήλους "παιδιά για όλες τις δουλειές" που περνάνε από τις επιχειρήσεις τακτικά για να μαζεύουν τις αποδείξεις, πηγαίνουν εκ μέρους αυτών στην εφορία κλπ. Τώρα στην περίπτωσή μου, που η επαφή μου με τον λογιστή είναι μία φορά τον χρόνο για τις δηλώσεις δεν έχω την απαίτηση να πάει να στηθεί εκ μέρους μου στην ΔΟΥ, ούτε τον ζαλίζω κάθε τρεις λίγο για να μου στείλει ένα εκκαθαριστικό ή μία βεβαίωση (έχω τους κωδικούς taxisnet και τα βγάζω μόνος μου) αλλά αυτό που νομίζω ότι έχω κάθε δικαίωμα να απαιτήσω είναι σωστή ενημέρωση. 

Η πράξη έχει αποδείξει πως αν γίνει αίτηση επιστροφής μπαίνουν γρηγορότερα από άλλες περιπτώσεις. Αλλά αυτό δεν είναι πανάκεια. Εμένα μου τα έβαλαν μόνοι τους. Το ίδιο σε πολλούς πελάτες μου. Μόλις βγήκε ο Σεπτέμβρης και δεν τα είδες, έπρεπε να τηλεφωνήσεις στον λογιστή σου για να σε συμβουλεύσει για το επόμενα βήμα (αίτηση). Δικαίωμα σου να ρωτήσεις, υποχρέωση του να σε εξυπηρετήσει. Από εκεί και πέρα όπως καταλαβαίνεις και εσύ, το να ζητάμε να πάει στη ΔΟΥ για εμάς, να μας εκτυπώνει εκκαθαριστικά κάθε τρεις και λίγο, να στέλνει Ε1 και εκκαθαριστικά στις τράπεζες, να εκτυπώνει ΕΝΦΙΑ, τέλη, να δει αν κέρδισες στη λοταρία και να σου υπενθυμίζει πότε λήγει η κάθε δόση, ξεφεύγει από τα όρια των υποχρεώσεων του στα πλαίσια σύνταξης μιας δήλωσης. Εσύ μπορεί να μην το κάνεις και μπράβο σου. Οι μισοί και περισσότεροι είναι έτσι όμως. Τεσπα, πάνε μια βόλτα στη ΔΟΥ να κάνεις την αίτηση επιστροφής και σύντομα θα τα έχεις διαθέσιμα. 

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, Sadako said:

Καλά, μην είμαστε απόλυτοι, δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Από εμπειρίες γνωστών μου κλπ γνωρίζω πως όντως υπάρχουν λογιστικά γραφεία που έχουν και υπαλλήλους "παιδιά για όλες τις δουλειές" που περνάνε από τις επιχειρήσεις τακτικά για να μαζεύουν τις αποδείξεις, πηγαίνουν εκ μέρους αυτών στην εφορία κλπ. Τώρα στην περίπτωσή μου, που η επαφή μου με τον λογιστή είναι μία φορά τον χρόνο για τις δηλώσεις δεν έχω την απαίτηση να πάει να στηθεί εκ μέρους μου στην ΔΟΥ, ούτε τον ζαλίζω κάθε τρεις λίγο για να μου στείλει ένα εκκαθαριστικό ή μία βεβαίωση (έχω τους κωδικούς taxisnet και τα βγάζω μόνος μου) αλλά αυτό που νομίζω ότι έχω κάθε δικαίωμα να απαιτήσω είναι σωστή ενημέρωση. 

πληρώνεις τον λογιστή (συνήθως ένα 50αρικο) για να σου κάνει την φορολογική δήλωση άντε και το Ε9 αν έχει κάποια αλλαγή. αν κάποιος θέλει κάποιον να του κάνει αιτήσεις για μέρισμα, αιτήσεις για επιδόματα, εκτυπώσεις ενφια κτλπ κτλπ. λογικό δεν είναι να πληρωθεί περισσότερο ο λογιστής??? Πήρε το 50αρι για να σου κανει ΜΙΑ δήλωση και οχι να τον έχεις 25/7/365 support.

υγ. δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά αλλά οι πλειοψηφία έτσι αντιμετωπίζει τους λογιστές.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, koulkos είπε

Η πράξη έχει αποδείξει πως αν γίνει αίτηση επιστροφής μπαίνουν γρηγορότερα από άλλες περιπτώσεις. Αλλά αυτό δεν είναι πανάκεια. Εμένα μου τα έβαλαν μόνοι τους. Το ίδιο σε πολλούς πελάτες μου. Μόλις βγήκε ο Σεπτέμβρης και δεν τα είδες, έπρεπε να τηλεφωνήσεις στον λογιστή σου για να σε συμβουλεύσει για το επόμενα βήμα (αίτηση). Δικαίωμα σου να ρωτήσεις, υποχρέωση του να σε εξυπηρετήσει. Από εκεί και πέρα όπως καταλαβαίνεις και εσύ, το να ζητάμε να πάει στη ΔΟΥ για εμάς, να μας εκτυπώνει εκκαθαριστικά κάθε τρεις και λίγο, να στέλνει Ε1 και εκκαθαριστικά στις τράπεζες, να εκτυπώνει ΕΝΦΙΑ, τέλη, να δει αν κέρδισες στη λοταρία και να σου υπενθυμίζει πότε λήγει η κάθε δόση, ξεφεύγει από τα όρια των υποχρεώσεων του στα πλαίσια σύνταξης μιας δήλωσης. Εσύ μπορεί να μην το κάνεις και μπράβο σου. Οι μισοί και περισσότεροι είναι έτσι όμως. Τεσπα, πάνε μια βόλτα στη ΔΟΥ να κάνεις την αίτηση επιστροφής και σύντομα θα τα έχεις διαθέσιμα. 

Τώρα αν σου πω ότι και ΤΩΡΑ που του είπα ΔΕΝ μου είπε να κάνω το επόμενο βήμα (αίτηση); Το μόνο που βρήκε να πει ήταν "μην νομίζεις ότι είσαι ο μόνος που δεν το έχεις πάρει" και στην ουσία να περιμένω, εκτός ΑΝ θέλω να πάω να ρωτήσω στην εφορία στο Οικόθεν.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sadako είπε

Τώρα αν σου πω ότι και ΤΩΡΑ που του είπα ΔΕΝ μου είπε να κάνω το επόμενο βήμα (αίτηση); Το μόνο που βρήκε να πει ήταν "μην νομίζεις ότι είσαι ο μόνος που δεν το έχεις πάρει" και στην ουσία να περιμένω, εκτός ΑΝ θέλω να πάω να ρωτήσω στην εφορία στο Οικόθεν.

Απλα αλλαξε λογιστη.Τοσοι υπαρχουν εκει εξω,μην παρακαλας .

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Sadako είπε

Έχεις δίκιο. Άλλαξε τον. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα χρόνια πολλά και καλή χρόνια! 

Μπορει κάποιος να μου πει σε πμ έναν λογιστή από Θεσσαλονίκη που κάνει σωστά τη δουλειά του σε ότι αφορά τις φορολογικές δηλώσεις και τα επιδόματα γιατί διαβάζω τόσα και δεν έχω πάρει ούτε ένα επίδομα από το 2016.

Δημοσ.

Να αναφέρω ότι τελικά πήγα στην εφορία, έκανα αίτηση και μπήκαν μόλις μετά από κανά 2 μέρες, παραμονή πρωτοχρονιάς. Μάλιστα μου έκανε εντύπωση, γιατί ο προηγούμενος στην σειρά που έκανε ακριβώς την ίδια αίτηση και ρώτησε στο γκισέ σε πόσο καιρό περίπου θα μπουν τα χρήματα και του είπε σε 1-1μιση μήνα. Εμένα μπήκαν όπως είπα μέσα σε 2 μέρες, αφού έγινε συμψηφισμός με την τελευταία δόση ΕΝΦΙΑ που είχε μείνει να πληρώσω.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Sadako είπε

Να αναφέρω ότι τελικά πήγα στην εφορία, έκανα αίτηση και μπήκαν μόλις μετά από κανά 2 μέρες, παραμονή πρωτοχρονιάς. Μάλιστα μου έκανε εντύπωση, γιατί ο προηγούμενος στην σειρά που έκανε ακριβώς την ίδια αίτηση και ρώτησε στο γκισέ σε πόσο καιρό περίπου θα μπουν τα χρήματα και του είπε σε 1-1μιση μήνα.

Πιθανότατα ο προηγουμενος ειχε καποιο χρεος, ο ιδιος ή μακαρίτης συγγενης του.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα,

θεωρείτε ότι έχει νόημα η υποβολή χωριστών φορολογικών δηλώσεων όταν ένας εκ των δυο συζύγων έχει δυσμενή στοιχεία στο όνομα του υπό την έννοια ότι σε αυτή την περίπτωση οποιαδήποτε αίτηση για δάνειο/κάρτα σε τράπεζα απορρίπτεται απευθείας καθώς στην κοινή φορολογική δήλωση καταγράφονται και ελέχονται από την τράπεζα και τα δυο ΑΦΜ. 

Ευχαριστώ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γιατι τι τους αποτρεπει να σας πουν:
-ειστε παντρεμενος/η?
-εεε ναι
-ωραια φερτε τωρα και την δηλωση του αλλου μελους και αφηστε τις εξυπναδες 😛

Επεξ/σία από panagiotis54
Δημοσ.

Έτσι κι αλλιώς θα εξακολουθεί να είναι συσχετισμενα τα ΑΦΜ των συζυγων. Οπότε θα βρίσκεται ενδεχόμενο πρόβλημα του άλλου συζυγου

Δημοσ.

Σχετικα με τις φορολογικες δηλωσεις, πότε παραγράφεται από το δημόσιο μια βεβαιωμένη οφειλή, πχ το εκκαθαριστικό του 2014 αν είναι ακόμα ανεξόφλητο;    Διάβασα διάφορα ΦΕΚ αλλά μπερδεύτηκα. Αλλου κατάλαβα στα 5 έτη και αλλού στα 20 έτη.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, nickmanak είπε

Σχετικα με τις φορολογικες δηλωσεις, πότε παραγράφεται από το δημόσιο μια βεβαιωμένη οφειλή, πχ το εκκαθαριστικό του 2014 αν είναι ακόμα ανεξόφλητο;    Διάβασα διάφορα ΦΕΚ αλλά μπερδεύτηκα. Αλλου κατάλαβα στα 5 έτη και αλλού στα 20 έτη.

Παραγραφεται; 

• Like 1
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Πατησα καταλαθος δηλωση με επιφυλαξη (ενω ειχα μπει να πατησω το IBAN μου για επιστροφη φορου οπως μου ειπε ο λογιστης μου) δεν εγινε εκκαθαριση και κατεθεσα ολα τα δικαιολογητικα στην ΔΟΥ.

Μου ειπαν απο μεσα Ιουλιου θα το φτιαξουν που ανοιγει το συστημα και θα βγει εκαθαριστικο.

Υπαρχει καποια αλλη λυση διοτι χρειαζομαι την δηλωση; Η επιστροφη γινεται μονο μετα την εκκαθαριση;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...