Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

φυσικά και πάντα υπάρχει αυτή η πιθανότητα, αλλα θεωρώ πιο πιθανόν να έχει κάποια επιστροφή χρημάτων που έχει ξεχάσει παρά να υπάρχει προβλημα σε ένα μόνο άτομο.

edit: αν οντως τον καίει από που εμφανίστηκαν αυτά τα λεφτά μπορεί να πάει στην εφορία να ρωτήσει. είχε γίνει κάτι ανάλογο στους γονείς μου

Επεξ/σία από jakegate7
  • Like 1
  • Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ειδα προσφατα στο Ε1 οτι ενω ο λογιστης μου ειπε οτι αλλαξε την διευθυνση της κατοικιας, καθως πριν εμενα σε ενοικιο ενω τωρα μενω σε σπιτι αγορασμενο απο τον πατερα μου που μου εχει γινει δωρεαν παραχωρηση, τελικα δεν αλλαξε και παρεμεινε η παλια.Τελικα αλλαξαμε τη διευθυνση απο το μητρωο αλλα στο Ε1 δεν αλλαξε.Ξερει κανεις αν μπορει να αλλαξει στο Ε1 τωρα?

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παιδιά να ρωτήσω, φέτος είχα -για πρώτη φορά- επιστροφή φόρου κανά 500άρι Έχει φτάσει Δεκέμβριος και ακόμα δεν έχει μπει. Μην έχοντας προηγούμενη εμπειρία απλά υπέθεσα ότι αργεί ΠΟΛΥ να μπει, αλλά μετά από κανά 2 κουβέντες που είχα με φίλους μου είπαν ότι συνήθως μπαίνει αρκετά πιο γρήγορα, κατά τον Ιούνιο. Οπότε αν ισχύει αυτό έχει καθυστερήσει κανά 5μηνο. Υπάρχει κανένας άλλος με επιστροφή που να μην την έχει πάρει ακόμα;

Μίλησα με τον λογιστή, μου είπε ότι δεν βλέπει κάτι να γράφει για έλεγχο ή κάτι τέτοιο, μπήκα έλεγξα το IBAN μόνος μου και είναι το σωστό, ΕΝΦΙΑ πληρώνω κανονικά (γιατί μου πέρασε από το μυαλό μήπως έπαιζε κάτι σε συμψηφισμό αλλά δεν ισχύει μιας και έχει ακόμα στις οφειλές την τελευταία δόση). Αυτός μου είπε "μην νομίζεις ότι είσαι ο μόνος που δεν την έχει πάρει ακόμα" και μου είπε ότι αν θέλω να πάω στην ΔΟΥ στο τμήμα "Οίκοθεν" (αν το κατάλαβα καλά, προφορικά μου το είπε) να τους πω. Βρίσκομαι εκτός αυτόν τον καιρό όμως και θα πάω μόλις επιστρέψω. Ισχύουν αυτά που μου είπε; Γιατί στο παρελθόν έκανε 2 φορές λάθος την ίδια δήλωση και έχει κλονιστεί κάπως η εμπιστοσύνη μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Sadako είπε

Παιδιά να ρωτήσω, φέτος είχα -για πρώτη φορά- επιστροφή φόρου κανά 500άρι Έχει φτάσει Δεκέμβριος και ακόμα δεν έχει μπει. Μην έχοντας προηγούμενη εμπειρία απλά υπέθεσα ότι αργεί ΠΟΛΥ να μπει, αλλά μετά από κανά 2 κουβέντες που είχα με φίλους μου είπαν ότι συνήθως μπαίνει αρκετά πιο γρήγορα, κατά τον Ιούνιο. Οπότε αν ισχύει αυτό έχει καθυστερήσει κανά 5μηνο. Υπάρχει κανένας άλλος με επιστροφή που να μην την έχει πάρει ακόμα;

Μίλησα με τον λογιστή, μου είπε ότι δεν βλέπει κάτι να γράφει για έλεγχο ή κάτι τέτοιο, μπήκα έλεγξα το IBAN μόνος μου και είναι το σωστό, ΕΝΦΙΑ πληρώνω κανονικά (γιατί μου πέρασε από το μυαλό μήπως έπαιζε κάτι σε συμψηφισμό αλλά δεν ισχύει μιας και έχει ακόμα στις οφειλές την τελευταία δόση). Αυτός μου είπε "μην νομίζεις ότι είσαι ο μόνος που δεν την έχει πάρει ακόμα" και μου είπε ότι αν θέλω να πάω στην ΔΟΥ στο τμήμα "Οίκοθεν" (αν το κατάλαβα καλά, προφορικά μου το είπε) να τους πω. Βρίσκομαι εκτός αυτόν τον καιρό όμως και θα πάω μόλις επιστρέψω. Ισχύουν αυτά που μου είπε; Γιατί στο παρελθόν έκανε 2 φορές λάθος την ίδια δήλωση και έχει κλονιστεί κάπως η εμπιστοσύνη μου.

εγώ την πήρα μέσα σε 2 εβδομάδες,εφόσον όμως πήρα τηλέφωνο και μου είπαν δεν έχει γίνει δήλωση του 2013 κάτι τέτοιο,και εφόσον δεν υποχρεουμουν δήλωση,έκανα υπεύθυνη δηλωση ότι δεν υποχρεούμουν κτλπα και προχώρησε το θέμα ,

θα μιλήσεις με την ΔΟΥ σου στο τμήμα πληρωμών 

Επεξ/σία από scarface5323
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Sadako είπε

Θα πας στην ΔΟΥ σου, στις επιστροφές φόρου, και θα κάνεις αίτηση για να σου καταβάλουν την επιστροφή. Σπανίως οι ΔΟΥ καταβάλουν αυτόματα την  επιστροφή, συνήθως περιμένουν τον φορολογουμένο να κάνει εγγράφως την αίτηση. 

• Sad 1
Δημοσ.

Α κατάλαβα. Σε ποιο τμήμα ακριβώς πρέπει να πάω; Ο λογιστής μου είπε "οικοθεν", εδώ διαβάζω "επιστροφές φόρου" (αν υπάρχει τέτοιο τμήμα), ένα γκουγκλάρισμα μου έβγαλε ότι πρέπει να πάω στο "Εισόδημα".

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Sadako είπε

Α κατάλαβα. Σε ποιο τμήμα ακριβώς πρέπει να πάω; Ο λογιστής μου είπε "οικοθεν", εδώ διαβάζω "επιστροφές φόρου" (αν υπάρχει τέτοιο τμήμα), ένα γκουγκλάρισμα μου έβγαλε ότι πρέπει να πάω στο "Εισόδημα".

σε αυτό τμήμα εισοδήματος 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Sadako είπε

Κάποιες ΔΟΥ έχουν τμήμα επιστροφών, συνήθως στον ίδιο όροφο με το εισόδημα. Αν στην δική σου δεν υπάρχει ξεχωριστό τμήμα, τότε απευθύνσου στο εισόδημα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Sadako είπε

Να αλλαξεις λογιστη.Ανεκαθεν οσοι πηγαιναν απο την δου τους και εκαναν αιτηση επαιρναν πιο γρηγορα την επιστροφη,αλλα προφανως ουτε νοιαστηκε να σε ενημερωσει,δεν το συζητω καν να παει ο ιδιος με εξουσιοδοτηση(σεναριο επιστημονικης φαντασιας).Οταν ειπε οτι δεν εχουν παρει και αλλοι την επιστροφη μαλλον εννοουσε αλλους πελατες του.Γενικα η νοοτροπια μας με ασφαλιστες λογιστες κλπ ειναι πιο σφιχτη,δεν αλλαζουμε ευκολα δηλαδη,αλλα μην ξεχναμε οτι δεν κανουν φιλανθρωπια,εαν δεν κανουν καλα την δουλεια τους υπαρχουν ενα εκατομμυριο ακομα(ευκολα ειναι τοσοι :P ) στην αγορα.

Επεξ/σία από fastnq2
Δημοσ.

Μήπως να του κάναμε και τα ψώνια και να του εξαργυρώσουμε τους bonus πόντους; Πληρώνεις τον λογιστή για να σου κάνει τη δήλωση, όχι για να είναι τσουτσέκι σου. Μια μαμημένη αίτηση είναι, παιδί του δημοτικού την κάνει. Αν είναι να πάρετε το μέρισμα ξέρετε να χάνετε εργατοώρες για να τρέχετε στα ΙΚΑ, ΕΦΚΑ να σας διορθώσουν τα στοιχεία. Κανείς σας δεν μπήκε πιο νωρίς όμως για να δει αν είναι οκ. Ξέχασα, έπρεπε να μπει ο λογιστής και να σας ενημερώσει. Οι μισοί δεν ξέρουν τους κωδικούς του taxis. Βιντεάκια, χαμογελάκια και λοιπά σαχλά στο Instagram όμως, πρώτοι. Ξέρουμε τις εφαρμογές στο κινητό, VPN για να δούμε netflix τούρκικο, που θα βρούμε κουπόνια για κινεζοσαιτ, αλλά ένα user και pass για το taxis είναι πυρηνική φυσική. Offtopic αλλά τρελαίνομαι με τέτοια. Φαντάζομαι ότι στέλνετε και τον γιατρό να σας πάρει τα φάρμακα ή τον φαρμακοποιό να σας βάλει το χάπι στο στόμα. 

• Like 1
Δημοσ.

Καλά, μην είμαστε απόλυτοι, δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Από εμπειρίες γνωστών μου κλπ γνωρίζω πως όντως υπάρχουν λογιστικά γραφεία που έχουν και υπαλλήλους "παιδιά για όλες τις δουλειές" που περνάνε από τις επιχειρήσεις τακτικά για να μαζεύουν τις αποδείξεις, πηγαίνουν εκ μέρους αυτών στην εφορία κλπ. Τώρα στην περίπτωσή μου, που η επαφή μου με τον λογιστή είναι μία φορά τον χρόνο για τις δηλώσεις δεν έχω την απαίτηση να πάει να στηθεί εκ μέρους μου στην ΔΟΥ, ούτε τον ζαλίζω κάθε τρεις λίγο για να μου στείλει ένα εκκαθαριστικό ή μία βεβαίωση (έχω τους κωδικούς taxisnet και τα βγάζω μόνος μου) αλλά αυτό που νομίζω ότι έχω κάθε δικαίωμα να απαιτήσω είναι σωστή ενημέρωση. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...