Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ερώτηση τελευταίας στιγμής... Φίλη μου που έφυγε εξωτερικό και δεν έχει ακόμα κάνει διαδικασίες για να δηλωθεί σαν φορολογικός κάτοικος εξωτερικού, μου ζήτησε αν μπορώ να της κάνω τη  δήλωση. Δεν έχει κανένα εισόδημα , ούτε ακίνητη περιουσιά κλπ ούτε καν λογαριασμό τραπέζης , όλα μηδέν αλλά πρέπει υποχρεωτικά να δηλωθεί κάποια κατοικία. Μέχρι πέρσι δήλωνε φιλοξενούμενη στη θεία της αλλά φέτος η θεία έκανε τη δήλωση και δεν τη δήλωσε οπότε δε μπορούμε να τη βάλουμε εκεί. 

Σαν μόνη λύση βλέπω να τη δηλώνω άστεγη που έχει σαν επιλογή, μέχρι να έρθει Ελλάδα και να πάει να αλλάξει τα στοιχεία της στη ΔΟΥ για να δηλωθεί κάτοικος εξωτερικού.

Δε νομίζω να μπορώ να κάνω κάτι άλλο πλέον ε ;  Μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα ;

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Ερώτηση τελευταίας στιγμής... Φίλη μου που έφυγε εξωτερικό και δεν έχει ακόμα κάνει διαδικασίες για να δηλωθεί σαν φορολογικός κάτοικος εξωτερικού, μου ζήτησε αν μπορώ να της κάνω τη  δήλωση. Δεν έχει κανένα εισόδημα , ούτε ακίνητη περιουσιά κλπ ούτε καν λογαριασμό τραπέζης , όλα μηδέν αλλά πρέπει υποχρεωτικά να δηλωθεί κάποια κατοικία. Μέχρι πέρσι δήλωνε φιλοξενούμενη στη θεία της αλλά φέτος η θεία έκανε τη δήλωση και δεν τη δήλωσε οπότε δε μπορούμε να τη βάλουμε εκεί. 

Σαν μόνη λύση βλέπω να τη δηλώνω άστεγη που έχει σαν επιλογή, μέχρι να έρθει Ελλάδα και να πάει να αλλάξει τα στοιχεία της στη ΔΟΥ για να δηλωθεί κάτοικος εξωτερικού.

Δε νομίζω να μπορώ να κάνω κάτι άλλο πλέον ε ;  Μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα ;

Νωρις θυμηθηκε και εκεινη....ανημερα τελευταιας ημερας τελευταιας 3η παρατασης. Αυτο με την θεια της θα μπορουσατε να το ειχατε διορθωσει με μια τροποποιητικη οπου θα εβαζε μα φιλοξενουμενη την φιλη σου δηλαδη. Ή εσυ στην δικη σου δηλωση εστω. Μετα αυτη θα πατουσε αποδοχη, θα κανε μια μηδενικη δηλωση και τελειωσε η υποθεση. Αρκετοι κατοικοι εξωτερικου που δεν ειναι στην αντιστοιχη ΔΟΥ κανουν ετσι. Παιζει ναναι τπτ χιλιαδες που φαινονται φιλοξενουμενοι στην Ελλαδα ενω δεν ειναι.
Τωρα θεωρητικα και σημερα θα μπορουσε να γινει μια τροποποιητικη αν το συστημα την δεχτει αμεσως.
Αλλιως αστεγη αλλα μηπως πρεπει να αποδειχθει αυτο καπως? Δεν ξερω....

Οταν λες προβλημα, καποιο προστιμο? Υπαρχει ενα το γνωστο των 100 ευρω του χρονου οταν δει το συστημα οτι δεν εκανε φετος. Κατι αλλο δεν νομιζω.

Δημοσ.

Ναι το 100άρι είναι άμα δε κάνεις καθόλου και αυτό βασικά κοιτάω να αποφύγω σε πρώτη φάση. Εγώ εννοούσα αν το να δηλώνεις άστεγος χτυπάει τίποτα καμπανάκια και έχει μετά έλεγχο. 

Καλά, η κοπέλα ομογενής είναι που έβγαλε πριν κάποια χρόνια ελληνική ταυτότητα και δεν έχει καμία δέσμευση με Ελλάδα απλά δεν έχει φτιάξει τα στοιχεία της στην εφορία να φαίνεται κάτοικος εξωτερικο και μέχρι πρότινος έμπαινε έτσι φιλοξενούμενη σε κάποιον συγγενή αλλά φέτος δε προνόησε για το ότι πρέπει να δηλωθεί και από τις δύο πλευρές και τελευταία στιγμή όλοι έχουν καταθέσει δηλώσεις και έμεινε ξεκρέμαστη.

Εγώ δε μπλέκω να κάνω τροποποιητική στη δικιά μου δήλωση πάντως και να τη βάλω. Τώρα για τη θεία της πχ γίνεται να κάνει τροποποιητική χωρίς να έχει κάποιο πρόβλημα ; Δεν είχες πρόστιμο αν έκανες τροποποιητική ; 

Δημοσ.

Aυτο με το αστεγη δεν ξερω αν το ελεγχουν ή οχι, εγω παντως δεν θα το έκανα, μου φαίνεται "κάπως"...

Όταν είναι εμπρόθεσμη η τροποποιητική δεν υπάρχει πρόστιμο. Έκανε και η αδερφή μου πχ προχτές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Neoss είπε

Λιγο πολυ η πλειοψηφια των μισθωτων γλιτωνει το να πληρωνει φορος στο κρατος και μαλιστα αρκετα ευκολα θα ελεγα. Εξαιρουνται ενφια και φπα που ολοι πληρωνουμε μεσω καταναλωσης. Παρακατω μία ανακοινωση για το σε τι σημειο βρισκονταν οι φορολογικες δηλωσεις στις 20 Ιουλιου. Ενα 40 τοις εκατο μετα βιας κληθηκε να πληρωσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έως σήμερα έχουν εκκαθαριστεί 5.400.737 φορολογικές δηλώσεις.
Από αυτές το 47,66% είναι μηδενικές, το 12,86% πιστωτικές και το 39,48% χρεωστικές.

Οσοι έχουν λαμβάνειν από την εφορία ανέρχονται σε 694.644 φορολογούμενοι για τους οποίος ο μέσος όρος επιστροφής φτάνει στα 404,4 ευρώ.

Οι χρεωστικές δηλώσεις είναι 2.132.215 και πληρώνουν 2.373.703.366 ευρώ με μέσο συμπληρωματικό φόρο 1.113 ευρώ.

Οι μονοι που πληρωνουν τον φορο που τους αναλογει και προκαταβολικα καθε μηνα ειναι οι μισθωτοι .Ψαξε αλλου τους φοροφυγαδες.

14 ώρες πριν, Neoss είπε

Λιγο πολυ η πλειοψηφια των μισθωτων γλιτωνει το να πληρωνει φορος στο κρατος και μαλιστα αρκετα ευκολα θα ελεγα. Εξαιρουνται ενφια και φπα που ολοι πληρωνουμε μεσω καταναλωσης. Παρακατω μία ανακοινωση για το σε τι σημειο βρισκονταν οι φορολογικες δηλωσεις στις 20 Ιουλιου. Ενα 40 τοις εκατο μετα βιας κληθηκε να πληρωσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έως σήμερα έχουν εκκαθαριστεί 5.400.737 φορολογικές δηλώσεις.
Από αυτές το 47,66% είναι μηδενικές, το 12,86% πιστωτικές και το 39,48% χρεωστικές.

Οσοι έχουν λαμβάνειν από την εφορία ανέρχονται σε 694.644 φορολογούμενοι για τους οποίος ο μέσος όρος επιστροφής φτάνει στα 404,4 ευρώ.

Οι χρεωστικές δηλώσεις είναι 2.132.215 και πληρώνουν 2.373.703.366 ευρώ με μέσο συμπληρωματικό φόρο 1.113 ευρώ.

Οι μονοι που πληρωνουν τον φορο που τους αναλογει και προκαταβολικα καθε μηνα ειναι οι μισθωτοι .Ψαξε αλλου τους φοροφυγαδες.

Μαλλον δεν εχεις πληρωσει ποτε ΦΜΥ .

14 ώρες πριν, Neoss είπε

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Μαλλον δεν εχεις πληρωσει ποτε ΦΜΥ .

Κατα την εκκαθαριση εννοουσα αλλα τελος παντων. 

Οι δηλωμενοι μισθωτοι (δημοσιοι υπαλληλοι, ιδιωτικοι και συνταξιουχοι) σε γενικες γραμμες δεν μπορουν να φοροδιαφευγουν, ειναι γνωστο αυτό (οκ εξαιρεσεις παντα υπαρχουν). Φοροφυγαδες δεν ψαχνω, αλλοι εχουν την αποστολη αυτη. Αλλα ουτε ειναι και τοσο τραγικα. Στους μισθωτους πρεπει να μειωθουν λιγο οι εισφορες απλα.

Που νασουν ελευθερος επαγγελματιας/επιχειρηματιας. Εχουν πιο αγρια φορολογηση, απ το 1ο ευρω και δεν υπαρχουν αφορολογητα. Και αντε αν απο δουλεια πας καλα, ενταξει. Αν δεν πας ομως ή πας μετρια, σκουρα τα πραγματα. Και τοτε ή ξεκινανε δημοσια χρεη ή γινονται εν μερει φυγαδες γιατι αλλιως δεν βγαινεις. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Neoss είπε

Κατα την εκκαθαριση εννοουσα αλλα τελος παντων. 

Οι δηλωμενοι μισθωτοι (δημοσιοι υπαλληλοι, ιδιωτικοι και συνταξιουχοι) σε γενικες γραμμες δεν μπορουν να φοροδιαφευγουν, ειναι γνωστο αυτό (οκ εξαιρεσεις παντα υπαρχουν). Φοροφυγαδες δεν ψαχνω, αλλοι εχουν την αποστολη αυτη. Αλλα ουτε ειναι και τοσο τραγικα. Στους μισθωτους πρεπει να μειωθουν λιγο οι εισφορες απλα.

Που νασουν ελευθερος επαγγελματιας/επιχειρηματιας. Εχουν πιο αγρια φορολογηση, απ το 1ο ευρω και δεν υπαρχουν αφορολογητα. Και αντε αν απο δουλεια πας καλα, ενταξει. Αν δεν πας ομως ή πας μετρια, σκουρα τα πραγματα. Και τοτε ή ξεκινανε δημοσια χρεη ή γινονται εν μερει φυγαδες γιατι αλλιως δεν βγαινεις. 

Δεν υπάρχουν εννοούμενα. Ο φόρος για τους φτωχούς είναι 22% με φιξ έκπτωση 1900€. Έβγαλες 10000 πέρσι; Θα πληρώσεις 300€. Και αυτό φυσικά με την προϋπόθεση ότι έχεις φορτώσει την κάρτα, αλλιώς 2200€.

Δημοσ.
Στις 27/7/2018 στις 9:15 ΠΜ, karaLRS είπε

30€ χρεωστικό φέτος... βέβαια η πραγματική φορολογία είναι παραπάνω αφού παρακρατείται μέσα στο έτος. 

δεν υπάρχει σταθερός προγραμματισμός. πριν μερικά χρόνια είχα επιστροφή , πέρσι πρόπερσι έδινα 1000 ...

1300€ Κοινωνική αλληλεγγύη...

πάντως 10-15% συνολικός φόρος στα εισοδήματα δεν είναι και πολλά σε σχέση με κάτι προηγμένες χώρες.

τι αλλαξε και απο  τα 1000-1300 κατεβηκες  στα 30;

το μονο που παει το μυαλο μου ειναι να ησουν ελ. επαγγελματιας τοτε.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, bjj-p είπε

τι αλλαξε και απο  τα 1000-1300 κατεβηκες  στα 30;

το μονο που παει το μυαλο μου ειναι να ησουν ελ. επαγγελματιας τοτε.

κάθε χρόνο αλλάζουν τα δεδομένα. πριν μερικά χρόνια έπαιρνες επιστροφή για στεγαστικό δάνειο, για ασφάλεια ζωής και άλλες τόσες χαζομάρες. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, karaLRS είπε

κάθε χρόνο αλλάζουν τα δεδομένα. πριν μερικά χρόνια έπαιρνες επιστροφή για στεγαστικό δάνειο, για ασφάλεια ζωής και άλλες τόσες χαζομάρες. 

Ναι, το χω πει κι εγω πολλες φορες. Οι δοσεις στεγαστικου ηταν φοροελαφρυνση, σημερα τεκμηριο που μπορει να σε φορτωσει με χιλιαδες ευρω φορο:blink::lol:

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
13 ώρες πριν, MikeJ είπε

Ναι το 100άρι είναι άμα δε κάνεις καθόλου και αυτό βασικά κοιτάω να αποφύγω σε πρώτη φάση. Εγώ εννοούσα αν το να δηλώνεις άστεγος χτυπάει τίποτα καμπανάκια και έχει μετά έλεγχο. 

Μπα, ακόμα και τροποποιητική να κάνεις πάλι έχει 100αρι στις περισσότερες περιπτώσεις. Εγώ θα κάνω τροποποιητική δεν το γλιτώνω.

Όσο για τους φιλοξενούμενους, μου έκανε εντύπωση το νέο σύστημα που έβαλαν, η μητέρα μου δηλώνει οτι είναι φιλοξενούμενη στο δικό μου σπίτι. Εγώ μετά πήγα να υποβάλλω την δήλωσή μου και κόλλησε το σύστημα, έλεγε να επιλέξω να κάνω click στον κωδικό 007, τελικά το έκανα. Μάλλον το έκαναν έτσι για να ελέγχουν πόσοι δηλώνουν φιλοξενούμενοι.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Μπα, ακόμα και τροποποιητική να κάνεις πάλι έχει 100αρι στις περισσότερες περιπτώσεις. Εγώ θα κάνω τροποποιητική δεν το γλιτώνω.

Όσο για τους φιλοξενούμενους, μου έκανε εντύπωση το νέο σύστημα που έβαλαν, η μητέρα μου δηλώνει οτι είναι φιλοξενούμενη στο δικό μου σπίτι. Εγώ μετά πήγα να υποβάλλω την δήλωσή μου και κόλλησε το σύστημα, έλεγε να επιλέξω να κάνω click στον κωδικό 007, τελικά το έκανα. Μάλλον το έκαναν έτσι για να ελέγχουν πόσοι δηλώνουν φιλοξενούμενοι.

Όσο είναι εμπρόθεσμη όχι. Τώρα πλέον ναι.

Ναι για να μειωθουν οι φανταστικοι φιλοξενουμενοι. Οχι οτι θα εξαφανιστουν πληρως. Απλως πρεπει να συνεννοηθεις με τον αλλον πρωτα οποτε παλι γινεται. Πανε οι εποχες ομως που εμπαινες να κανεις δηλωση και εβλεπες εκ των υστερων πως καποιος/καποιοι εβαλαν πως φιλοξενουνταν σε σενα αιφνιδιαστικα (αν δεν στοχαν πει)

Δημοσ.

όταν μια δήλωση παραμένει στο "αρχική, έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά" και δεν αλλάζει σε οριστική/οριστικά, υπάρχει πρόβλημα και πώς ενημερώνομαι για το ποιο είναι αυτό;

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, teoepi2 είπε

όταν μια δήλωση παραμένει στο "αρχική, έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά" και δεν αλλάζει σε οριστική/οριστικά, υπάρχει πρόβλημα και πώς ενημερώνομαι για το ποιο είναι αυτό;

Και εμένα αυτό λέει, το εκκαθαριστικό βγήκε και το πλήρωσα σήμερα, νομίζω δεν υπάρχει θέμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...