mezger Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, Neoss είπε Γιατί αποκλείεται? Υποχρεωτικό μπορεί να μην ήταν και να σε άφηνε και το σύστημα έτσι να μην προχωρήσεις αλλά γινόταν. Προσωπικό παράδειγμα: τους τελευταίους 3 μήνες του 2016 δηλωσα πως με φιλοξενούσε συγγενής μου και το ίδιο έκανε και αυτός νομίζω. Αποκλείεται γιατί δεν υπήρχαν καν τα πεδία 007-008 στην περσινή δήλωση. Ο συγγενής σου δε δήλωσε κάτι, δε μπορούσε να δηλώσει κάτι. 3 ώρες πριν, logokrimenos είπε Ρε παιδιά με την αίτηση που είχα κάνει στην εφορία παίζει να μπουν τα λεφτά της επιστροφής? Ο προϊστάμενος μου είχε πει που κοίταξε στον υπολογιστή για Σεπτέμβριο οτι πάω. Εγώ τα ήθελα τώρα τα χρήματα για να κάνω στην μάνα μου δώρο τον φόρο της που βγήκε ένα 700άρι και θα με βόλευε απίστευτα. Τους το είπα οτι για αυτό τον λόγο τα χρειάζομαι και μου είπαν να κάνω αίτηση, αλλά πέρασαν 10 μέρες αποταν έκανα και δεν έχω κανένα νέο... Να πάρω κανένα τηλέφωνο? Δε χάνεις τίποτα να τους ενοχλήσεις αλλά παραδοσιακά αργούν με τις επιστροφές, θα έλεγα να μη βασίζεσαι σ'αυτά τα χρήματα άμεσα. Αν η μητέρα σου έχει 700 ευρώ φόρο συνολικά, η δόση είναι περίπου 233, οπότε το πρόστιμο που θα μπει αν καθυστερήσεις είναι κάτι λιγότερο από 2 ευρώ/μήνα, και δεν θα έχει κανένα άλλο πρόβλημα με τόσο μικρή οφειλή. 1
Neoss Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, mezger είπε Αποκλείεται γιατί δεν υπήρχαν καν τα πεδία 007-008 στην περσινή δήλωση. Ο συγγενής σου δε δήλωσε κάτι, δε μπορούσε να δηλώσει κάτι. Δε χάνεις τίποτα να τους ενοχλήσεις αλλά παραδοσιακά αργούν με τις επιστροφές, θα έλεγα να μη βασίζεσαι σ'αυτά τα χρήματα άμεσα. Αν η μητέρα σου έχει 700 ευρώ φόρο συνολικά, η δόση είναι περίπου 233, οπότε το πρόστιμο που θα μπει αν καθυστερήσεις είναι κάτι λιγότερο από 2 ευρώ/μήνα, και δεν θα έχει κανένα άλλο πρόβλημα με τόσο μικρή οφειλή. Ααα οκ με συγχωρείς τότε, δεν θυμόμουν αν υπηρχαν οι κωδικοί ή όχι, υπέθεσα το έκανε και εκείνος (ξέρεις δεν κοίταξα και δα την δήλωση του κωδικό προς κωδικό). Πάντως πιο πριν ειπες πως όταν σε τροποποιητικη αλλάζει κατι στην κατοικία στο πινακα 6 οπως ανεφερες πριν υποβληθεί οριστικά σου λέει πως θα σε καλέσουν να πας εκεί. Αυτό το λέει στο τελευταίο βήμα (ξερεις αυτο που ταχει ολα συνοπτικα και κατω λεει πόση είναι η εκκαθαριση και απο κατω οριστική υποβολή ή όχι)? Το λεω γιατι ενα μελος της οικογενειας μου που το εκανε, δεν εμφανισε τιποτα. Άρα λογικά δεν θα καλέσουν απ την Εφορία ξαφνικά σε 3 μηνες ξερω γω ε? Ναι οι επιστροφές φόρων ποικίλλουν όσον αφορά τον χρόνο. Εξαρτόνταν καθαρά από την ΔΟΥ και μονο. Το ξέρω και απο θειο μου στην Εφορία. Πχ η δική του τα δωσε περυσι μετά από 3 μήνες ενώ του διπλανού Νομού μετα από 6 μήνες. Πανελλαδικά μπορείς εω και 1 χρόνο να φτάσει σε κάποιες. Μπορεί όμως και σε 1 μηνα. Βεβαια δεν υπηρχε η ΑΑΔΕ παλαιότερα. Αυτη πλεον συντονιζει αρκετα πιο οργανωμενα τις Εφοριες απ οτι η καθεμιά μόνη της ξεχωριστα οπως γινοταν ως τωρα. Δεν ξερω αν υλοποιηθει αλλα δειτε και δηλω΄σεις του Διοικητή για το θέμα αυτό: "Μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, είπε ότι το 2017 ήταν πολύ καλή χρονιά ως προς το ζήτημα των επιστροφών φόρων, καθώς συνολικά, έναντι στόχου 3.289.000 ευρώ, επιστράφηκαν πάνω από 6 δισ. ευρώ, δόθηκαν δηλαδή χρήματα διπλάσια του στόχου. Οι επιστροφές Στόχος της ανεξάρτητης αρχής είναι να εξομαλυνθεί η κατάσταση ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου, ο πολίτης που δικαιούται επιστροφής, να την παίρνει μέσα σε 90 ημέρες. Οι αρμόδιες υπηρεσίες καταβάλλουν προσπάθεια προκειμένου να κλείσει το «στοκ» των επιστροφών που εκκρεμούν ως το τέλος Αυγούστου." Δημοσίευμα από τις 9 Ιουλιου 2018 Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2018 από Neoss
mezger Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Το καταλαβαίνεις σίγουρα, βγάζει μήνυμα σε ξεχωριστή/ενδιάμεση οθόνη, μήνυμα με κόκκινα γράμματα αν προχωρήσεις και δεν βγαίνει εκκαθαριστικό παρα μόνο αφού πας εφορία. Δεν είμαι σίγουρος αν το κάνει σε κάθε αλλαγή του πίνακα (π.χ. αν αλλάξεις απλά το ποσό ενοικίου ή κάτι τέτοιο), είναι στάνταρ όμως αν αλλάξεις/βάλεις/βγάλεις φιλοξενητή σε τροποποιητική πάντα.
Narayan Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να κάνω τροποποιητική δήλωση για το οικονομικό έτος 2016; Συμπληρώνοντας την φετινή δήλωση διαπίστωσα πως έκανα χοντρή λαλακία στην εισαγωγή στοιχείων πέρυσι με αποτέλεσμα να πληρώσω αρκετά μεγαλύτερο φόρο (τσάμπα οι κατάρες).
makfil Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Τροποποιητικές μπορούμε να κάνουμε οποτεδήποτε, εάν μας αφήνει το σύστημα. Για παλαιότερα χρόνια μπορεί να πληρώσεις πρόστιμο. Με γρήγορη αναζήτηση στα προηγούμενα χρόνια, είδα ότι επιτρέπει τροποποιητικές για το 2017, 2016 αλλά δεν ξέρω αν είναι χωρίς ή με πρόστιμο. Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2018 από makfil 1
mezger Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Οι (εκπρόθεσμες) τροποποιητικές έχουν ένα πρόστιμο 100 ευρώ, συν προσαυξήσεις αν βγει επιπλέον φόρος επί του ποσού. Ηλεκτρονικά γίνονται από το φορολογικό 2015 και μετά(έτος 2016 στο taxis δηλαδή), πιο πριν στην εφορία μόνο. Το πρόστιμο μπαίνει αρκετά αργότερα, και σε περίπτωση που η διόρθωση δεν αλλάζει τη φορολογητέα ύλη (π.χ. αν διορθώσεις μόνο όνομα ενοικιαστή στο Ε2, ή κάποιον αριθμό παροχής σε κατοικία ή ή άλλα τέτοια πληροφοριακά στοιχεία) μπορείς να ζητήσεις να μην βεβαιωθεί - το πόσο εύκολο είναι να γίνει αυτό παίζεται, υπάρχουν όμως σχετικές αποφάσεις υπερ φορολογούμενων. 1
rus Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 14 ώρες πριν, Neoss είπε Οι επιστροφές Στόχος της ανεξάρτητης αρχής είναι να εξομαλυνθεί η κατάσταση ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου, ο πολίτης που δικαιούται επιστροφής, να την παίρνει μέσα σε 90 ημέρες. Οι αρμόδιες υπηρεσίες καταβάλλουν προσπάθεια προκειμένου να κλείσει το «στοκ» των επιστροφών που εκκρεμούν ως το τέλος Αυγούστου." Δημοσίευμα από τις 9 Ιουλιου 2018 Aυτα μαλλον δεν ισχυουν σε περιπτώσεις συμψηφισμου με τον ενφια. Δηλαδη αν πας και συμψηφισεις την ενφια οφειλή σου με την επιστροφη, τα υπολοιπα(αν υπαρχουν) θα στα δωσουν εκεινη τη στιγμη υποθετω.
karaLRS Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 30€ χρεωστικό φέτος... βέβαια η πραγματική φορολογία είναι παραπάνω αφού παρακρατείται μέσα στο έτος. δεν υπάρχει σταθερός προγραμματισμός. πριν μερικά χρόνια είχα επιστροφή , πέρσι πρόπερσι έδινα 1000 ... 1300€ Κοινωνική αλληλεγγύη... πάντως 10-15% συνολικός φόρος στα εισοδήματα δεν είναι και πολλά σε σχέση με κάτι προηγμένες χώρες.
Γιάννης Platano Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 15 ώρες πριν, makfil είπε Τροποποιητικές μπορούμε να κάνουμε οποτεδήποτε, εάν μας αφήνει το σύστημα. Για παλαιότερα χρόνια μπορεί να πληρώσεις πρόστιμο. Με γρήγορη αναζήτηση στα προηγούμενα χρόνια, είδα ότι επιτρέπει τροποποιητικές για το 2017, 2016 αλλά δεν ξέρω αν είναι χωρίς ή με πρόστιμο. Δεν ξερω αν ισχυει και με τον ηλεκτρονικο τροπο αλλα με τις χειρόγραφες μια φορα ειχα κανει τροποποιητικη και εβγαινε λιγοτερος φορος αλλα αποριφθηκε γιατι ειχα δικαίωμα να την κανω μεχρι 31/12 του ετους που ειχε υποβληθεί η οριστικη δηλωση και την εκανα 2-3 μηνες μετα το νέο ετος .
rus Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, karaLRS είπε πάντως 10-15% συνολικός φόρος στα εισοδήματα δεν είναι και πολλά σε σχέση με κάτι προηγμένες χώρες. Για τι εισοδηματα μιλας? Υπαρχουν εισοδηματα και εισοδηματα.
karaLRS Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 2 ώρες πριν, rus είπε Για τι εισοδηματα μιλας? Υπαρχουν εισοδηματα και εισοδηματα. μέχρι 40000-45000
Narayan Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 19 ώρες πριν, makfil είπε Τροποποιητικές μπορούμε να κάνουμε οποτεδήποτε, εάν μας αφήνει το σύστημα. Για παλαιότερα χρόνια μπορεί να πληρώσεις πρόστιμο. Με γρήγορη αναζήτηση στα προηγούμενα χρόνια, είδα ότι επιτρέπει τροποποιητικές για το 2017, 2016 αλλά δεν ξέρω αν είναι χωρίς ή με πρόστιμο. 19 ώρες πριν, mezger είπε Οι (εκπρόθεσμες) τροποποιητικές έχουν ένα πρόστιμο 100 ευρώ, συν προσαυξήσεις αν βγει επιπλέον φόρος επί του ποσού. Ηλεκτρονικά γίνονται από το φορολογικό 2015 και μετά(έτος 2016 στο taxis δηλαδή), πιο πριν στην εφορία μόνο. Το πρόστιμο μπαίνει αρκετά αργότερα, και σε περίπτωση που η διόρθωση δεν αλλάζει τη φορολογητέα ύλη (π.χ. αν διορθώσεις μόνο όνομα ενοικιαστή στο Ε2, ή κάποιον αριθμό παροχής σε κατοικία ή ή άλλα τέτοια πληροφοριακά στοιχεία) μπορείς να ζητήσεις να μην βεβαιωθεί - το πόσο εύκολο είναι να γίνει αυτό παίζεται, υπάρχουν όμως σχετικές αποφάσεις υπερ φορολογούμενων. 4 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Δεν ξερω αν ισχυει και με τον ηλεκτρονικο τροπο αλλα με τις χειρόγραφες μια φορα ειχα κανει τροποποιητικη και εβγαινε λιγοτερος φορος αλλα αποριφθηκε γιατι ειχα δικαίωμα να την κανω μεχρι 31/12 του ετους που ειχε υποβληθεί η οριστικη δηλωση και την εκανα 2-3 μηνες μετα το νέο ετος . Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Επειδή βγαίνει αρκετά λιγότερος φόρος από όσο πλήρωσα, το οποίο οφείλεται σε εισαγωγή ποσών σε λάθος πεδία, θα το επιχειρήσω μέσω λογιστή. 1
patsi Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Βλέπω σήμερα έκανε την δήλωση ο λογιστής. Και βγήκε πιστωτικό. Απλά επειδή δεν έχει ξανατύχει. Ένα μήνυμα που βγάζει ότι μετά τον έλεγχο θα ενημερωθώ για την επιστροφή η όντως θα με καλέσουν για έλεγχο; Στην άλλη μεριά του εκκαθαριστικού αναφέρει το ποσο επιστροφής
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα