makfil Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Το σύστημα έχει καταγράψει τις αγορές που έχεις κάνει, με βάση τη σχετική πληροφόρηση από τις τράπεζες. Εάν πατήσεις το αντίστοιχο link θα τις δεις. Δεν τις έχει περάσει στο αντίστοιχο πεδίο γιατί δεν γνωρίζει εάν κάποιες ή όλες ανήκουν στην κατηγορία που εξαιρείται, δηλαδή για αγορά αυτ/του, αεροπλάνου κλπ. Επομένως, μπορείς να αφήσεις κενό το πεδίο και είναι εντελώς απίθανο να ασχοληθεί κάποιος με το θέμα αυτό, πολύ περισσότερο αφού δηλώνεις άνεργος.
techplastic Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Καλησπέρα σε όλους,μια βοήθεια θα ήθελα σχετικά με την δήλωση. Πίνακας 7. (1.Δαπάνη αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών.) Η ερώτηση είναι για το 049.Εκεί πρέπει να συμπληρώσουμε αποκλειστικά δαπάνες που έγιναν με κάρτα η μπορούμε να βάλουμε ένα ποσό μεγαλύτερο από τη στιγμή που υπάρχουν φυσικά και οι αποδείξεις σε χαρτί για τις δαπάνες αυτές?Αν είναι αποκλειστικά και μόνο οι δαπάνες με κάρτα στο 049 και βάλω εγώ άλλο νούμερο θα γίνει κάποιος έλεγχος από την εφορία ή και κάποιο πρόστιμο?Γνωρίζει κάποιος με σιγουριά 100% να μου απαντήσει..?(έστω με pm). Με λίγα λόγια το ποσό με την κάρτα δεν μου επαρκεί για να είναι μηδενική η δήλωση και βγαίνει πληρωτέο.....θέλω να γράψω έστω αυτό το 10% για να είναι μηδενικό,από τη στιγμή που οι αποδείξεις υπάρχουν ποιο είναι το πρόβλημα...... 😕
makfil Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Το ποσό που μπορούμε/πρέπει να βάλουμε στο πεδίο 049 είναι, αποκλειστικά, και μόνο για να καλύψουμε το 10% του φορολογητέου ποσού, και να μην χρεωθούμε πρόστιμο. Επομένως, εάν οι αποδείξεις που έχει το σύστημα, καλύπτουν το 10%, κάθε ποσό παραπάνω απ' αυτό δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα. Εάν δεν το καλύπτουν αύξησέ το μέχρι να το καλύψεις. Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2018 από makfil
techplastic Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 2 λεπτά πριν, makfil είπε Το ποσό που μπορούμε/πρέπει να βάλουμε στο πεδίο 049 είναι, αποκλειστικά, και μόνο για να καλύψουμε το 10% του φορολογητέου ποσού, και να μην χρεωθούμε πρόστιμο. Επομένως, εάν οι αποδείξεις που έχει το σύστημα, καλύπτουν το 10%, κάθε ποσό παραπάνω απ' αυτό δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα. Εάν δεν το καλύπτουν αύξησέ το μέχρι να το καλύψεις. Οπότε μπορώ να γράψω το 10%.Εάν προσέξεις θα δεις στον πίνακα 7 στην 1 όπου αφορά την 049 έχει μια επιλογή που γράφει (πατήστε εδώ για στοιχεία δαπανών) όπου αν πατήσεις αυτό που θα σου βγάλει είναι αποκλειστικά οι δαπάνες που έχουν γίνει με την κάρτα σου.Οπότε αναρωτιέμαι πρέπει μόνο αυτό το ποσό να γράψω (που στην περίπτωσή μου δεν καλύπτει το 10%) ή μπορώ να γράψω άλλο ποσό τέτοιο ώστε να μου τη βγάλει και μηδενική.
rus Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, techplastic είπε ......όπου αν πατήσεις αυτό που θα σου βγάλει είναι αποκλειστικά οι δαπάνες που έχουν γίνει με την κάρτα σου.Οπότε αναρωτιέμαι πρέπει μόνο αυτό το ποσό να γράψω (που στην περίπτωσή μου δεν καλύπτει το 10%) ή μπορώ να γράψω άλλο ποσό τέτοιο ώστε να μου τη βγάλει και μηδενική. Δηλαδη θελεις να γραψεις ψευτικο νουμερο. Συμφωνα με την οδηγια πρεπει να εχεις σε αγορες με καρτα ένα συγκεκριμενο ποσοστο του εισοδήματος, αλλιως πληρωνεις το αναλογο προστιμο. Αν επιτρεποταν να γραφουμε ότι να'ναι τοτε ποιος ο λογος να βγει τετοια οδηγια? Εκτος αν εισαι στις κατηγοριες που εξαιρουνται από το πλαστικο χρημα. Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2018 από rus 1
techplastic Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, rus είπε Δηλαδη θελεις να γραψεις ψευτικο νουμερο. Συμφωνα με την οδηγια πρεπει να εχεις σε αγορες με καρτα το 10% του εισοδήματος, αλλιως πληρωνεις το αναλογο προστιμο. Αν επιτρεποταν να γραφουμε ότι να'ναι τοτε ποιος ο λογος αν βγει τετοια οδηγια? Μα αυτή είναι η αρχική μου ερώτηση,πρέπει να γράψουμε αναγκαστικά το ποσό που έχουν γίνει έξοδα με την κάρτα και μόνο?Από την άλλη όμως προσωπικά δεν το θεωρώ "ψεύτικο νούμερο" από τη στιγμή που έχω τις αποδείξεις από τις αγορές.
rus Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 2 λεπτά πριν, techplastic είπε Μα αυτή είναι η αρχική μου ερώτηση,πρέπει να γράψουμε αναγκαστικά το ποσό που έχουν γίνει έξοδα με την κάρτα και μόνο?Από την άλλη όμως προσωπικά δεν το θεωρώ "ψεύτικο νούμερο" από τη στιγμή που έχω τις αποδείξεις από τις αγορές. Νομιζω ότι απαντησα. Αν είναι να γραφουμε ότι να'ναι τοτε ποιος ο λογος για την οδηγια? Ελπιζεις δηλαδη ότι θα σου χαριστουν?
mezger Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Μόλις τώρα, techplastic είπε Μα αυτή είναι η αρχική μου ερώτηση,πρέπει να γράψουμε αναγκαστικά το ποσό που έχουν γίνει έξοδα με την κάρτα και μόνο?Από την άλλη όμως προσωπικά δεν το θεωρώ "ψεύτικο νούμερο" από τη στιγμή που έχω τις αποδείξεις από τις αγορές. Το νούμερο θα είναι ψεύτικο, αφού στο πεδίο δεν επιτρέπεται να βάλεις κάτι άλλο εκτός από αγορές με ηλεκτρονικούς τρόπους πληρωμής (εκτός από ειδικές περιπτώσεις, π.χ. αν είσαι άνω των 70 ή αν είσαι στον ΟΑΕΔ και φορολογείσαι με τεκμήρια κ.α., στις οποίες λογικά δεν ανήκεις). Με σιγουριά 100% δεν μπορεί κανείς να σου απαντήσει τι θα γίνει αν βάλεις επιπλέον ποσό. Ως έχουν τα πράγματα, μάλλον τίποτα ιδιαίτερο. Σε βάθος πενταετίας (όπου και παραγράφεται το θέμα) που ξέρεις, μπορεί να εμφανιστεί ο σωτήρας της Ελλάδας που θα πάρει την εξουσία και θα αναμορφώσει τα πάντα και η εφορία θα δουλεύει ρολόι και θα φτάσει τη φοροδιαφυγή στο 0, και μετά επειδή θα βαριούνται πια θα ξεσκονίσουν και τις παλαιότερες δηλώσεις, θα σε ανακαλύψουν και θα πληρώσεις το πολύ το διπλάσιο απο αυτό που γλίτωσες συν προσαυξήσεις συν κανένα 100ρικο, κάπου εκεί βγαίνει. Ρεαλιστικά, ο στόχος ήταν να χρησιμοποιούν όλοι περισσότερο κάρτες, σε μεγάλο βαθμό το πέτυχαν, να ασχοληθούν τόσο πολύ δεν είναι και πολύ πιθανό.
techplastic Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 3 λεπτά πριν, rus είπε Νομιζω ότι απαντησα. Αν είναι να γραφουμε ότι να'ναι τοτε ποιος ο λογος για την οδηγια? Ελπιζεις δηλαδη ότι θα σου χαριστουν? Δεν έγραψα πουθενά ότι θέλω να μου χαριστούν,απορία είχα ως προς τις δαπάνες,με τι κριτήριο θα γίνει ο έλεγχος αν στην κάρτα έχουν γίνει έξοδα πχ. 450 και γράψει κάποιος 800 και φυσικά έχει τις αποδείξεις?Αν οι δαπάνες που παίρνουν είναι αποκλειστικά και μόνο της κάρτας τότε πάω πάσο.
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 2 λεπτά πριν, techplastic είπε Δεν έγραψα πουθενά ότι θέλω να μου χαριστούν,απορία είχα ως προς τις δαπάνες,με τι κριτήριο θα γίνει ο έλεγχος αν στην κάρτα έχουν γίνει έξοδα πχ. 450 και γράψει κάποιος 800 και φυσικά έχει τις αποδείξεις?Αν οι δαπάνες που παίρνουν είναι αποκλειστικά και μόνο της κάρτας τότε πάω πάσο. Με διασταυρωση απο τα στοιχεια που εχουν και θα σε καλεσουν για ελεγχο . Τοτε θα πας κινησεις λογαριασμου τραπεζας και θα φανει τι εχεις ξοδεψει με καρτα.
techplastic Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 6 λεπτά πριν, mezger είπε Το νούμερο θα είναι ψεύτικο, αφού στο πεδίο δεν επιτρέπεται να βάλεις κάτι άλλο εκτός από αγορές με ηλεκτρονικούς τρόπους πληρωμής Ρεαλιστικά, ο στόχος ήταν να χρησιμοποιούν όλοι περισσότερο κάρτες, σε μεγάλο βαθμό το πέτυχαν, να ασχοληθούν τόσο πολύ δεν είναι και πολύ πιθανό. Το θέμα είναι πως σου επιτρέπει αν βάλεις άλλο ποσό και εκεί είναι που μου γεννήθηκε η απορία....οπότε δοκιμαστικά έβαλα το 10% και μου βγήκε μηδενική στο αποτέλεσμα χωρίς βέβαια να την έχω ολοκληρώσει ακόμα. Ναι ρεαλιστικά άμα το πάρεις έτσι είναι και όντως το πέτυχαν......θα πληρώσουν αρκετοί πρόστιμο για αυτό το λόγο και του χρόνου θα είναι λιγότεροι αφού θα χρησιμοποιούν πλέον κάρτα.
rus Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 4 λεπτά πριν, techplastic είπε Δεν έγραψα πουθενά ότι θέλω να μου χαριστούν,απορία είχα ως προς τις δαπάνες,με τι κριτήριο θα γίνει ο έλεγχος αν στην κάρτα έχουν γίνει έξοδα πχ. 450 και γράψει κάποιος 800 και φυσικά έχει τις αποδείξεις?Αν οι δαπάνες που παίρνουν είναι αποκλειστικά και μόνο της κάρτας τότε πάω πάσο. Λεω οτι αν ριχνουν προστιμα στους μη εχοντες το αναγκαιο ποσοστο, τοτε δε νομιζω σε καποιους να το χαρισουν. Οι κατηγοριες που δε χρειαζονται πλαστικο χρημα είναι συγκεκριμένες. 1
techplastic Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, Γιάννης Platano είπε Με διασταυρωση απο τα στοιχεια που εχουν και θα σε καλεσουν για ελεγχο . Τοτε θα πας κινησεις λογαριασμου τραπεζας και θα φανει τι εχεις ξοδεψει με καρτα. Το έχει ήδη σαν επιλογή στην δήλωση στην 7 (δαπάνες) στην 1 πατάς σε ένα σημείο και σου βγάζει δαπάνες τραπεζικές για το προηγούμενο έτος.
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, techplastic είπε Το έχει ήδη σαν επιλογή στην δήλωση στην 7 (δαπάνες) στην 1 πατάς σε ένα σημείο και σου βγάζει δαπάνες τραπεζικές για το προηγούμενο έτος. Συγνωμη αλλα δεν σε καταλαβα.
mezger Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 2 λεπτά πριν, techplastic είπε Το θέμα είναι πως σου επιτρέπει αν βάλεις άλλο ποσό και εκεί είναι που μου γεννήθηκε η απορία.. Γιατί πάντα υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις και εξαιρέσεις, αν π.χ. ο διαχειριστής της πολυκατοικίας πληρώνει για τον καθαρισμό με κάρτα, μπορείς εσύ να βάλεις στη δική σου δήλωση το μέρος του ποσόύ που σου αναλογεί. Αυτό δε μπορεί να διασταυρωθεί ηλεκτρονικα, οπότε το πεδίο είναι ανοιχτό και η ευθύνη για τη σωστή συμπλήρωση δική σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα