Dynamics Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 15 λεπτά πριν, Neoss είπε Χαχα ρε φιλε εμεις συζηταμε εδω για μηδενικα και χρεωτικα εκκαθαριστικα και εσυ εννοουσες άλλο....σου εχει βγει πιστωτικο. Εχεις επιστροφη φορου τυχερε. Οταν ειναι ετσι τοτε ειναι παντα κοκκινο! Βαριομουν τωρα να ψαξω καποια επισημη πηγη, με μια προχειρη αναζητηση βρηκα πχ αυτο το αρθρο που μιλαει/δινει συμβουλες σε δασκαλους και τυχαινει να λεει επισης για τα χρωματα του εκκαθαριστικου...κοκκινο λεει και εκει.... https://xenesglosses.eu/2016/07/ischii-gia-tin-epistrofi-forou-tou-lamprou-sidera-pe70/ το ειχα αγχος 😛 πρωτη φορα την εκανα την δηλωση μονος μου με την βοηθεια ενος μελους απο το φορουμ και νομιζα μηπως εκανα κανενα λαθος γτ το ειχα δει κοκκινο 😛 πρωτη φορα εχω πιστωτικο 😛 1
Neoss Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 13 ώρες πριν, rus είπε Φαινεται οτι κανεις καποιο λαθος στη καταχωρηση των στοιχειων. Βαλε τους κωδικους έναν έναν να δεις ποιος κολαει. Τζιφος. Τα βαλα ενα ενα, φτανω στο τελος οπου θεωρητικα ειναι ολα καλα και αφου ταχω διορθωσει ολα και πατησω εκκαθαριση πανω, τιποτα παλι αυτο βγαζει. Νασαι καλα για την πρόταση παντως. Προσπαθω να βρω κανα αλλο προγραμμα ονλινε τωρα μπας και ειναι διαφορετικα εκει... ειδαλλως πρεπει να ρωτησουμε αλλου. Η ερωτηση αλλωστε σχετικα απλη ειναι. Ατομο με μηδενικη δηλωση που φιλοξενει ενα ακομη ατομο το οποιο επισης κανει μηδενικη δηλωση, τι ποσό πρεπει να γραψει στο 049 ο φιλοξενουντας. Αν ηταν μονος του φτανει το 10%, δηλαδη τουλαχιστον 300 ευρω.
mezger Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 3 ώρες πριν, Neoss είπε Τζιφος. Τα βαλα ενα ενα, φτανω στο τελος οπου θεωρητικα ειναι ολα καλα και αφου ταχω διορθωσει ολα και πατησω εκκαθαριση πανω, τιποτα παλι αυτο βγαζει. Νασαι καλα για την πρόταση παντως. Προσπαθω να βρω κανα αλλο προγραμμα ονλινε τωρα μπας και ειναι διαφορετικα εκει... ειδαλλως πρεπει να ρωτησουμε αλλου. Η ερωτηση αλλωστε σχετικα απλη ειναι. Ατομο με μηδενικη δηλωση που φιλοξενει ενα ακομη ατομο το οποιο επισης κανει μηδενικη δηλωση, τι ποσό πρεπει να γραψει στο 049 ο φιλοξενουντας. Αν ηταν μονος του φτανει το 10%, δηλαδη τουλαχιστον 300 ευρω. Άμα φιλοξενεί σημαίνει ότι δηλώνει και κύρια κατοικία, άρα εκτός από το τεκμήριο διαβίωσης έχει και τεκμήριο κατοικίας. Βρες πόσο ακριβώς είναι το τεκμήριο κατοικίας (εύκολο, είτε με εργαλείο είτε από το νόμο/το βιβλιαράκι οδηγιών της εφορίας), πρόσθεσε τις 3000, και βάλε το 10% του συνολικού ποσού στον 049.
rus Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Neoss είπε Τζιφος. Τα βαλα ενα ενα, φτανω στο τελος οπου θεωρητικα ειναι ολα καλα και αφου ταχω διορθωσει ολα και πατησω εκκαθαριση πανω, τιποτα παλι αυτο βγαζει. Νασαι καλα για την πρόταση παντως. Προσπαθω να βρω κανα αλλο προγραμμα ονλινε τωρα μπας και ειναι διαφορετικα εκει... ειδαλλως πρεπει να ρωτησουμε αλλου. Η ερωτηση αλλωστε σχετικα απλη ειναι. Ατομο με μηδενικη δηλωση που φιλοξενει ενα ακομη ατομο το οποιο επισης κανει μηδενικη δηλωση, τι ποσό πρεπει να γραψει στο 049 ο φιλοξενουντας. Αν ηταν μονος του φτανει το 10%, δηλαδη τουλαχιστον 300 ευρω. Bασικα δεν υπαρχει άλλο(υπαρχουν δηλαδή κανα δυο τρια, αλλα δε δουλευουν σωστα). Κατι δεν κανεις σωστα, αν θες πεσμου τα νουμερα σου μεσω pm να τη βγαλω εγω για σενα. Αν δηλωνεις από εισοδηματα 0 τοτε φορολογείσαι με βαση το τεκμαρτο σου. Η υπαρξη φιλοξενουμενου δεν αλλαζει το αποτελεσμα της εκκαθαρισης. Δε νομιζω οτι υπαρχει λεξη "φιλοξενουντας" Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2018 από rus
Neoss Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 24 λεπτά πριν, rus είπε Bασικα δεν υπαρχει άλλο(υπαρχουν δηλαδή κανα δυο τρια, αλλα δε δουλευουν σωστα). Κατι δεν κανεις σωστα, αν θες πεσμου τα νουμερα σου μεσω pm να τη βγαλω εγω για σενα. Αν δηλωνεις από εισοδηματα 0 τοτε φορολογείσαι με βαση το τεκμαρτο σου. Η υπαρξη φιλοξενουμενου δεν αλλαζει το αποτελεσμα της εκκαθαρισης. Δε νομιζω οτι υπαρχει λεξη "φιλοξενουντας" σου εστειλα μηνυμα. Εντωμεταξυ αυτη η σχετικα νεα υποχρεωση να πρεπει να σε συμπεριλαμβανει στην δηλωση του και το ατομο που σε φιλοξενει αλλιως μπλοκαρεται η δηλωση τυο φιλοξενουμενου, εγινε για να μην δηλωνει ο κοσμος οπου ναναι κατοικιες. Στην πραξη ομως, απλα πλεον βρισκεις γνωστο και του λες χρειαζομαι να με βαλεις και γινεται η δουλεια παλι χαχα. Σχετικα με το φιλοξενουντας: την εχω δει σε διαφορα σιτε γιαυτο και την χρησιμοποιησα και ας ακουγεται λιγο περιεργη. Για του λόγου το αληθες αγαπητε ρους και λοιποι αναγνωστες ιδού στην 5η παραγραφο, στην μεση του αρθρου: https://kokkinoslawfirm.com/2018/05/εντυπο-ε1-φορολογική-δήλωση-2018-πώς-δηλών/
rus Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 29 λεπτά πριν, Neoss είπε σου εστειλα μηνυμα. Εντωμεταξυ αυτη η σχετικα νεα υποχρεωση να πρεπει να σε συμπεριλαμβανει στην δηλωση του και το ατομο που σε φιλοξενει αλλιως μπλοκαρεται η δηλωση τυο φιλοξενουμενου, εγινε για να μην δηλωνει ο κοσμος οπου ναναι κατοικιες. Στην πραξη ομως, απλα πλεον βρισκεις γνωστο και του λες χρειαζομαι να με βαλεις και γινεται η δουλεια παλι χαχα. Σχετικα με το φιλοξενουντας: την εχω δει σε διαφορα σιτε γιαυτο και την χρησιμοποιησα και ας ακουγεται λιγο περιεργη. Για του λόγου το αληθες αγαπητε ρους και λοιποι αναγνωστες ιδού στην 5η παραγραφο, στην μεση του αρθρου: https://kokkinoslawfirm.com/2018/05/εντυπο-ε1-φορολογική-δήλωση-2018-πώς-δηλών/ Ρους? οπως λεμε Ρουσία δηλαδη? Η υποχρεωση να συμπεριλαβεις τον φιλοξενουμενο υπαρχει, αυτο που σου ειπα είναι οτι δεν δημιουργει οικονομικα αποτελέσματα. Δηλαδη ειτε με ειτε χωρις φιλοξενουμενο το αποτέλεσμα της εκκαθαρισης είναι ιδιο. Πιο σωστη λεξη: O φιλοξενών. Τα υπολοιπα θα τα πουμε στο pm. 1
Neoss Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 8 ώρες πριν, Dynamics είπε το ειχα αγχος 😛 πρωτη φορα την εκανα την δηλωση μονος μου με την βοηθεια ενος μελους απο το φορουμ και νομιζα μηπως εκανα κανενα λαθος γτ το ειχα δει κοκκινο 😛 πρωτη φορα εχω πιστωτικο 😛 Μια χαρα τα καταφερες. Αλλη φαση, αλλο συναισθημα οταν μαθαινεις πως οχι μονο δεν δινεις αλλα θα παρεις και κατι, εστω και το ποσό που ειναι. Τοχα παει πριν μια 3ετια με την ΔΕΗ. Φθινοπωρος. Ερχεται ειδοποιηση πως δικαιουμαι επιστροφη καπου στα 80 με 90 ευρω (δεν ξερω γιατι). Η χαρά μεγαλη. Δωρο χριστουγεννων το ειδα γιατι τον Δεκεμβρη μετα οταν ηρθε ο λογαριασμος και επειδη δεν ταχα εξαργυρωσει καθως τα αφησα για συμψηφισμο, μουρθε επομενως ποσό να πληρωσω για ρευμα καπου στα 20 ευρω νομιζω αντι 100 και βαλε χαχα 1
rus Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Για τη περιπτωση που δε διαβασεις το pm (στα συνεχομενα pm δεν γινεται ειδοποιηση γιατι συγχωνευονται, εχει ζητηθεί να διορθωθεί αυτό το θεματακι) ο φορος σου είναι 73,70ε και μηδενιζει με αποδειξεις 335ε. 1
sonikk Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) απαντω στο ερωτημα μου σχετικα με την διευθυνση κατοικιας στην πρωτη σελιδα πανω πανω του εντυπου Ε1 της φορολογικης δηλωσης γιατι μαλλον καποιο προβλημα εχει το pm μου. λοιπον. εχω κανει αιτηση στο κεα και εχει δηλωθει αστεγια στον πινακα εξι στον κωδικο 801.ομως στην πρωτη σελιδα της φορολογικης δηλωσης του Ε1 πανω πανω στα στοιχεια φορολογουμενου αναγραφεται μια διευθυνση κατοικιας οπως την εγραφε απο παλια και η αστυνομικη μου ταυτοτητα.οταν λοιπον εκανα την αιτηση του κεα εβαλαν διευθυνση κατοικιας το ακαταλληλο μερος που διαμενω τωρα και στο ιδιοκτησιακο καθεστως απο κατω τικαρισαν το ΄΄αστεγος΄΄. επειδη ειχα διαβασει οτι αυτα που δηλωνεις στο κεα διασταυρωνονται με την φορολογικη δηλωση φοβαμαι μηπως μου κοπει το κεα εξαιτιας της αναντιστοιχιας κεα και φορολογικης δηλωσης. βεβαια η πρωτη σελιδα της φορολογ.δηλωσης εκει που λεει στοιχεια φορολογουμενου ειναι ουσιαστικα στοιχεια επικοινωνιας και οχι η διευθυνση ισως που πραγματικα διαμενεις και να μην εχω προβλημα αλλα με ολα αυτα που ακουω και βλεπω φοβαμαι μηπως συμβει κατι και μου κοπει το κεα ανευ ουσιαστικου λογου. βεβαια και στη φορολογικη δηλωση ειμαι δηλωμενος ως αστεγος στον κωδικο 801 και στο κεα το ιδιο αλλα αυτο με την πρωτη σελιδα του Ε1 στα στοιχεια φορολογουμενου και με τη διευθυνση με εχει προβληματισει.γι αυτο σκεφτηκα οταν μου κοπει το κεα απο αυγουστο ή σεπτεμβριο να διορθωνα αυτο με τη διευθυνση στα στοιχεια φορολογουμενου στο μητρωο της εφοριας ωστε να ξαναεκανα αιτηση για το κεα. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2018 από sonikk
fotodv7 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Τις προηγούμενες φορές που είχα επιστροφή φόρου έπρεπε να πάω από εφορία να συμπληρώσω κάτι υπεύθυνες δηλώσεις για να πάρω την επιστροφή. Φέτος πάλι μου βγήκε ένα ποσό. Θα πρέπει πάλι να πάω από εκεί;
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Οχι...Αυτο συμβαινει οταν κανεις πρωτη φορα φορολογικη δηλωση και κανεις υπευθυνες δηλωσεις οτι δεν ησουν υποχρεος τις περασμενες χρονιες. Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2018 από Γιάννης Platano 1
sonikk Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) ρε παιδια να ρωτησω κατι σας παρακαλω πολυ? κολλησα σε μια λεπτομερεια μαλλον.οταν δηλωνεται στην φορολογικη αστεγος με τα εννεα μηδενικα και διπλα εχει ενα κουτακι τους μηνες και βαζουμε 12 στο διπλανο κουτακι που εχει τα τετραγωνικα μετρα βαζουμε κατι ή απλα το αφηνουμε μηδεν οπως ειναι? και κατι αλλο.ενω παταω το αστεγος και ειναι ολα συμπληρωμενα μετα αυτοματα οπως ΑΦΜ με μηδενικα,μηνες κτλ μετα παταω καταχωρηση εγγραφης και μετα μεταφορα στην δηλωση.αυτα μεταφορονται στη δηλωση και ειναι ολα οκ.ομως πατωντας μετα στη δηλωση πχ στον κωδικο 801 πανω του για να μου εμφανισει ολα τα κουτακια αναλυτικα οπως αφμ ονομα αστεγος μηνες κτλ εχει και ενα κουτακι διπλα που λεει δεν εχει γινει αποδοχη.αυτο τι σημαινει?αφου στη στο εντυπο ε1 ειναι περασμενα και φαινονται κανονικα πια.γιατι οταν παταω πανω του βγαζει στο ενα κουτακι αυτο το΄΄δεν εχει γινει αποδοχη΄΄ ενω τα αλλα κουτακια τα διπλανα ειναι ολα οκ. εχω κανει καταχωρηση εγγραφης και μεταφορα στη δηλωση κανονικα.μηπως το΄΄δεν εχει γινει αποδοχη΄΄ εννοει οτι θα γινει οταν γινει οριστικοποιηση της δηλωσης?γιατι μεχρι στιγμης την εχω προσωρινα αποθηκευμενη. σας ευχαριστω πολυ! βοηθηστε παρακαλω. Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2018 από sonikk
godfriend92 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Απορια τελευταιας στιγμης οσοι ειναι ανω τον 25 και δεν εχουν εισοδηματα η κατι στο ονομα τους πρεπει να κανουν φορολογικη?
gaarrr Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Μια απορία. Eίμαι άνεργος εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ, με μηδενικό εισόδημα και φιλοξενούμενος του πατέρα μου. Έχω κάνει ηλεκτρονικές δαπάνες αρκετές χιλιάδες ευρώ. Απ'ό,τι διάβασα και σύμφωνα με τα παραπάνω που έγραψα, ανήκω σε κατηγορίες που με απαλλάσουν από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών πληρωμών. Αυτό σημαίνει πως μπορώ να μην βάλω στη δήλωση καθόλου τις ηλεκτρονικές δαπάνες; Επίσης αν τις βάλω, θα υπάρξει θέμα επειδή είναι αρκετές ενώ δεν έχω εισόδημα; Μήπως να βάλω μικρότερο ποσό; Να πω επίσης ότι παίρνω εδώ και χρόνια επίδομα λόγω αναπηρίας το οποίο μπορεί να δικαιολογήσει το πως είχα αυτά τα χρήματα, δεν είναι μαύρα ή τίποτα τέτοιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα