Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας.

Θα παρακαλούσα για κάποια απάντηση στο εξής:

Ο γιος μου κατά τη διάρκεια του 2017 ήταν κάτω από 24 ετών και φοιτητής. Πήρε πτυχίο τον Ιούνιο του 2018. Εισόδημα 5 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό το 2017. Από Σεπτέμβριο 2017 σπουδάζει στο εξωτερικό. Πέρυσι είχε κάνει φορολογική δήλωση (τον αναγράψαμε στον Πίνακα 😎 και δεν πλήρωσε φόρο.

Τι προτείνετε να κάνουμε φέτος; Μπορεί να αναγραφεί στον Πίνακα 8 από τους γονείς;

Επεξ/σία από Καίτη_1
  • Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επειδη κατα λαθος στον ξαδερφο μου εγινε μαλλον βλακεια και με μηδενικη δηλωση βγηκε χρεωστικη (μικρό ποσό ωστόσο) καθως δεν δηλωσε στον κωδικο 049 (αυτο με τις αποδειξεις) το απαιτουμενο 10% αποδειξεις (λογω του οτι δεν υπαρχουν ηλεκτρονικες πληρωμές και αρα δεν υπηρχε και τιποτα προσυπληρωμενο εκει) ερωτώ λοιπόν: ατομο με μηδενικο πραγματικο εισοδημα, παρα μονο τα 3000 τεκμαρτα αυτοματα που μπαινουν, μπορει να υποβαλει τροποποιητικη και να διορθωσει τον κωδ 049 βαζοντας το ποσό που πρεπει ωστε να βγει μηδενικη η εκκαθαριση?

Διοτι αν καταλαβα καλα υπαρχουν κατηγοριες που εξαιρουνται απο την υποχρεωση ναναι ηλεκτρονικες οι αποδειξεις όπως ηλικιωμενοι, φανταροι κτλπ καθώς και συμφωνα με την ΠΟΛ.1005/2017:
"δ. Οι φορολογούμενοι που δεν έχουν εισόδημα από καμία κατηγορία ή έχουν εισόδημα μόνο από κεφάλαιο ή/και από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου και
το τεκμαρτό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.500 ευρώ, σύμφωναμε την περ. α' της παρ. 1 του άρθρου 34 του ν.4172/2013."

Ισχύει? Σκεφτομαστε σωστα?

ΥΓ: Αποπειραθήκαμε να δουμε τι παιζει και πατησαμε στο "τροποποιητικη", βαλαμε τυχαίο ποσό 320 ευρω στις αποδειξεις (που τελικα γινεται να γραψεις κατι, νομιζα λογω ηλεκτρονικων δεν μπορεις εσυ ο ιδιος), προχωρησαμε στο επομενο βημα και ελεγε εκκαθαριση μηδενικη! Και λιγο τυχαια βασικα καθως μπηκε να εκανε αλλαγη για να δηλωνε εναν φιλοξενουμενο που ξεχασε (γιατι αλλιως αυτος δεν μπορει να κανει δική του δηλωση). Ενταξει δεν πατησαμε οριστικη υποβολη ακομα γιατι ηθελα να ρωτησω πρώτα. Λετε να του πω να το κάνει? Καποια αρνητική συνέπεια δεν θα υπάρξει λογικά έτσι?

Αν ετυχε σε κανεναν σας παρομοιο θεμα ή γνωριζετε, ευχαριστω για μια απαντηση συντομα.....οχι τιποτα αλλο απλα σε 6 μερες τελειωνει και η προθεσμια χεχε

Δημοσ.

Τελικα η δηλωση ειναι οριστικοποιημενη ή οχι?

Εχει φιλοξενουμενο, ειπες? Αρα εχει και τεκμηριο σπιτιου.

Χρησιμοποιησε αυτό το δωρεαν πρόγραμμα υπολογισμου φορου για να δεις ποσο ακριβως πρεπει να βαλεις στον 049 ώστε να μηδενιστει ο φορος.

Δημοσ.

παιδια μια βοηθεια παρακαλω.

αν καποιος εχει βαλει στα στοιχεια επικοινωνιας του εντυπου Ε1  στην πρωτη σελιδα πανω πανω μια αλφα διευθυνση κατοικιας στην φορολογικη δηλωση που καναμε τωρα και τον οκτωβρη παει στο μητρωο και κανει μεταβολη στοιχειων στο μητρωο και αλλαξει αυτη την διευθυνση κατοικιας στην πρωτη σελιδα του εντυπου Ε1 πανω πανω αυτο θα φανει στο Ε1 σε λιγες μερες ή πρεπει να περιμενω μεχρι του χρονου τον απριλη του 19 οπου θα ανοιξουν οι νεες φορολ.δηλωσεις?ή πρεπει να κανω τον οκτωβρη τροποποιητικη δηλωση με προστιμο αν θελω να φανει τοτε?  γιατι πηγα στην εφορια αλλα δεν μου εξηγησαν καλα.μπερδεμενα μου τα ειπαν.η μια υπαλληλος στο μητρωο με εστειλε στο εισοδημα και μια απο το εισοδημα δεν ηταν σιγουρη και λεει μαλλον θα φανει του χρονου αυτο.της λεω θελω να φανει τον οκτωβρη και αν γινεται να κανω τροποποιητικη αλλα δεν ηξερε να μου απαντησει.προισταμενοι και διευθυντες ελειπαν σε αδειες και δεν μπορουσα να εξυπηρετηθω στο εισοδημα.

ευχαριστω οποιον/α  απαντησει.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, sonikk είπε

παιδια μια βοηθεια παρακαλω.

αν καποιος εχει βαλει στα στοιχεια επικοινωνιας του εντυπου Ε1  στην πρωτη σελιδα πανω πανω μια αλφα διευθυνση κατοικιας στην φορολογικη δηλωση που καναμε τωρα και τον οκτωβρη παει στο μητρωο και κανει μεταβολη στοιχειων στο μητρωο και αλλαξει αυτη την διευθυνση κατοικιας στην πρωτη σελιδα του εντυπου Ε1 πανω πανω αυτο θα φανει στο Ε1 σε λιγες μερες ή πρεπει να περιμενω μεχρι του χρονου τον απριλη του 19 οπου θα ανοιξουν οι νεες φορολ.δηλωσεις?ή πρεπει να κανω τον οκτωβρη τροποποιητικη δηλωση με προστιμο αν θελω να φανει τοτε?  γιατι πηγα στην εφορια αλλα δεν μου εξηγησαν καλα.μπερδεμενα μου τα ειπαν.η μια υπαλληλος στο μητρωο με εστειλε στο εισοδημα και μια απο το εισοδημα δεν ηταν σιγουρη και λεει μαλλον θα φανει του χρονου αυτο.της λεω θελω να φανει τον οκτωβρη και αν γινεται να κανω τροποποιητικη αλλα δεν ηξερε να μου απαντησει.προισταμενοι και διευθυντες ελειπαν σε αδειες και δεν μπορουσα να εξυπηρετηθω στο εισοδημα.

ευχαριστω οποιον/α  απαντησει.

Απο προηγούμενη εμπειρία, η διεύθυνση που φαίνεται σε οποιαδήποτε εκτύπωση εκκαθαριστικού ή Ε1 είναι η τρέχουσα.

Δηλαδή αν αλλάξεις διεύθυνση στο μητρώο, κάθε δήλωση και εκκαθαριστικό που εκτυπώνεις (ακόμα και παλαιότερα) θα εμφανίζουν την καινούρια.

Αυτό που μένει σταθερό είναι η ΔΟΥ, δηλαδή φαίνεται αυτή που ίσχυε όταν έκανες επιβεβαίωση στοιχείων για την εκάστοτε δήλωση .

'Εχω καιρό να το δοκιμάσω και δεν ξέρω αν δουλεύει ακόμα έτσι ή αν το έφτιαξαν και κρατάει στις εκτυπώσεις τη διεύθυνση που είχες, μόνο με δοκιμή θα φανεί αυτό. Στη ΔΟΥ είναι λογικό να μην ξέρουν, είναι θέμα taxis.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mezger είπε

Απο προηγούμενη εμπειρία, η διεύθυνση που φαίνεται σε οποιαδήποτε εκτύπωση εκκαθαριστικού ή Ε1 είναι η τρέχουσα.

Δηλαδή αν αλλάξεις διεύθυνση στο μητρώο, κάθε δήλωση και εκκαθαριστικό που εκτυπώνεις (ακόμα και παλαιότερα) θα εμφανίζουν την καινούρια.

Αυτό που μένει σταθερό είναι η ΔΟΥ, δηλαδή φαίνεται αυτή που ίσχυε όταν έκανες επιβεβαίωση στοιχείων για την εκάστοτε δήλωση .

'Εχω καιρό να το δοκιμάσω και δεν ξέρω αν δουλεύει ακόμα έτσι ή αν το έφτιαξαν και κρατάει στις εκτυπώσεις τη διεύθυνση που είχες, μόνο με δοκιμή θα φανεί αυτό. Στη ΔΟΥ είναι λογικό να μην ξέρουν, είναι θέμα taxis.

Επιβεβαιώνω τα λεγόμενα σου. Ακόμα έτσι δουλευει και δεν το ηξερα. Περυσι έκανα μία αλλαγη στην διευθυνση μου καθώς το 2016 ειχα αλλαξει κατοικια απο ενα σημειο και μετά. Βλεποντας τώρα το μηνυμα σου μπηκα λιγο στο ταξις να δω πχ την δηλωση του 2014 και όντως πλεον αναγραφοταν αυτη η διευθυνση που εβαλα περυσι!

Να σημειώσω εδώ κάτι. Δεν είναι ανάγκη να πας στο Μητρώο για την αλλαγή αυτή. Γίνεται και μέσα σε ένα λεπτό μέσω αίτησης στο ταξις. Ετσι την ειχα αλλάξει εγώ! Μαλιστα δε νομιζα άλλαζε την ίδια μέρα και όταν δεν έγινε είπα μηπως έκανα κάτι λάθος και έτσι λοιπόν έστειλα μηνυμα μεσω του ταξις στην Κεντρική Υπηρεσία (εχει καπου την επιλογή αυτή στο συστημα). Τη μεθεπόμενη μέρα, σχετικά γρήγορα δηλαδή, μου απάντησαν αναλυτικά λεγοντας μου πως δεν υπηρχε τίποτα λαθος και πως απλως η αλλαγή πραγματοποιειται και φαινεται στο συστημα απλα μετα απο μερικές μέρες. Την εποπένη της απαντησης ειχε αλλαξει.

Οποτε ο φιλος που ρωτησε ας κανει την αλλαγη στο ταξις και εντός ημερων θα δει την αλλαγή παντου!

Δημοσ.

το πλαισιο του εκκαθαριστικου σας ειναι κοκκινο?αντι για μπλε που ηταν αλλες χρονιες?

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Dynamics είπε

το πλαισιο του εκκαθαριστικου σας ειναι κοκκινο?αντι για μπλε που ηταν αλλες χρονιες?

Mπλε

Δημοσ.
9 ώρες πριν, rus είπε

Τελικα η δηλωση ειναι οριστικοποιημενη ή οχι?

Εχει φιλοξενουμενο, ειπες? Αρα εχει και τεκμηριο σπιτιου.

Χρησιμοποιησε αυτό το δωρεαν πρόγραμμα υπολογισμου φορου για να δεις ποσο ακριβως πρεπει να βαλεις στον 049 ώστε να μηδενιστει ο φορος.

Nαι ειναι. Ειχε γινει μια οριστικη υποβολη μηδενικη διχως να γραψει κατι στον 049 (μιας και λογω ηλεκτρονικων υποτιθεται δεν θα γινοταν αλλα τελικα δεχονται και ετσι οπως παρεθεσα και την σχετικη νομοθεσια παραπανω) και βγηκε χρεωστικη οπως ειπα.
Μετα με την τροποποιητικη οταν μπηκαμε να δουμε ειδαμε πως όντως γινεται να γραψεις και θα εβγαινε μηδενικη εκκαθαριση (χωρις φιλοξενουμενο). Τωρα ΜΕ φιλοξενουμενο λογικα θα πρεπει παραπανω ποσό να γραψει (τυχαια ειναι τα ποσά άλλωστε, το ζητημα ειναι το σωστο να βαλει) αλλα δεν ηξερα να πω ποιο ακριβως ωστε να βγει παλι μηδεν οποτε προς το παρόν δεν άλλαξε τιποτα.

Η αλήθεια ειναι το πολυ καλό προγραμμα που μου προτεινες και κατεβασα θα μας ελυνε αυτη την απορία αλλά δεν βγαζει με τιποτα απολυτως αποτελεσμα. Οταν πατας Εκκαθαριση σου βγαζει απλα ενα μηνυμα που λεει: Σφάλμα κατα τον υπολογισμο του Ε1: το μηκος δεν επιτρεπεται να ειναι μικροτερο απο μηδεν. Parametername: length
Ακρη δεν εβγαλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, Neoss είπε

Η αλήθεια ειναι το πολυ καλό προγραμμα που μου προτεινες και κατεβασα θα μας ελυνε αυτη την απορία αλλά δεν βγαζει με τιποτα απολυτως αποτελεσμα. Οταν πατας Εκκαθαριση σου βγαζει απλα ενα μηνυμα που λεει: Σφάλμα κατα τον υπολογισμο του Ε1: το μηκος δεν επιτρεπεται να ειναι μικροτερο απο μηδεν. Parametername: length
Ακρη δεν εβγαλα.

Φαινεται οτι κανεις καποιο λαθος στη καταχωρηση των στοιχειων. Βαλε τους κωδικους έναν έναν να δεις ποιος  κολαει.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Neoss είπε

Επιβεβαιώνω τα λεγόμενα σου. Ακόμα έτσι δουλευει και δεν το ηξερα. Περυσι έκανα μία αλλαγη στην διευθυνση μου καθώς το 2016 ειχα αλλαξει κατοικια απο ενα σημειο και μετά. Βλεποντας τώρα το μηνυμα σου μπηκα λιγο στο ταξις να δω πχ την δηλωση του 2014 και όντως πλεον αναγραφοταν αυτη η διευθυνση που εβαλα περυσι!

Να σημειώσω εδώ κάτι. Δεν είναι ανάγκη να πας στο Μητρώο για την αλλαγή αυτή. Γίνεται και μέσα σε ένα λεπτό μέσω αίτησης στο ταξις. Ετσι την ειχα αλλάξει εγώ! Μαλιστα δε νομιζα άλλαζε την ίδια μέρα και όταν δεν έγινε είπα μηπως έκανα κάτι λάθος και έτσι λοιπόν έστειλα μηνυμα μεσω του ταξις στην Κεντρική Υπηρεσία (εχει καπου την επιλογή αυτή στο συστημα). Τη μεθεπόμενη μέρα, σχετικά γρήγορα δηλαδή, μου απάντησαν αναλυτικά λεγοντας μου πως δεν υπηρχε τίποτα λαθος και πως απλως η αλλαγή πραγματοποιειται και φαινεται στο συστημα απλα μετα απο μερικές μέρες. Την εποπένη της απαντησης ειχε αλλαξει.

Οποτε ο φιλος που ρωτησε ας κανει την αλλαγη στο ταξις και εντός ημερων θα δει την αλλαγή παντου!

σας ευχαριστω για τις διευκρινησεις σας. οποτε συμπερασματικα αν καταλαβα σωστα απο αυτα που λετε οταν παω τον οκτωβρη στο μητρωο της εφοριας να αλλαξω την διευθυνση κατοικιας στο Ε1 στην πρωτη σελιδα του πανω πανω ψηλα στα στοιχεια επικοινωνιας αυτο θα φανει σχετικα αμεσως τον ιδιο μηνα στο εκκαθαριστικο και στο Ε1 και δεν χρειαζεται να παω στο εισοδημα της εφοριας να κανω τροποποιητικη δηλωση η οποια μπορει να εχει και προστιμο εκπροθεσμης δηλωσης.θελω να πω οτι με το τμημα του εισοδηματος στην εφορια δεν θα ασχοληθω καθολου παρα μονο με το μητρωο οπου και θα φανει η αλλαγη στο εκκαθαριστικο και στο Ε1 σχετικα αμεσα.σωστα τα λεω??

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Neoss είπε

Mπλε

τωρα εκανα ζουμ και ειναι μπλε!βεβαια τα γραμματα ειναι κοκκινα ομως!ειναι κοκκινα και εσενα?και η δεξια στηλη ειναι κοκκινη....

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Dynamics είπε

τωρα εκανα ζουμ και ειναι μπλε!βεβαια τα γραμματα ειναι κοκκινα ομως!ειναι κοκκινα και εσενα?και η δεξια στηλη ειναι κοκκινη....

Μιλάμε παντα για αυτη την μία σελίδα του εκκαθαριστικου?
Αν μιλαμε για αυτό, όχι. Σκουρα μπλε ήταν. Κοκκινο χρωμα δεν υπαρχει ουτε για δειγμα.

1 ώρα πριν, sonikk είπε

σας ευχαριστω για τις διευκρινησεις σας. οποτε συμπερασματικα αν καταλαβα σωστα απο αυτα που λετε οταν παω τον οκτωβρη στο μητρωο της εφοριας να αλλαξω την διευθυνση κατοικιας στο Ε1 στην πρωτη σελιδα του πανω πανω ψηλα στα στοιχεια επικοινωνιας αυτο θα φανει σχετικα αμεσως τον ιδιο μηνα στο εκκαθαριστικο και στο Ε1 και δεν χρειαζεται να παω στο εισοδημα της εφοριας να κανω τροποποιητικη δηλωση η οποια μπορει να εχει και προστιμο εκπροθεσμης δηλωσης.θελω να πω οτι με το τμημα του εισοδηματος στην εφορια δεν θα ασχοληθω καθολου παρα μονο με το μητρωο οπου και θα φανει η αλλαγη στο εκκαθαριστικο και στο Ε1 σχετικα αμεσα.σωστα τα λεω??

Να ΜΗΝ σε παρω στο λαιμό μου αλλά εγω απλα ξαναλεω αυτο που είδα όταν μπηκα χτες το βραδυ στο ΤΑΞΙΣ επειτα απο την επισημανση που εκανε ο φιλος παραπανω οτι στις δηλώσεις παλαιοτερων ετών ειδα να γραφει την κατοικια που ειχα αλλαξει περυσι οπως ειπα ονλινε.
Επομενως όχι, δεν εχεις τρεξιμο να κανεις. Ουτε καν ως την Υπηρεσία δεν χρειαζεται λογικα αν μπεις μονος σου στο σιτε. Λογικά δηλαδη. Αν μετα απο κατι μερες δεις στις παλαιοτερες δηλώσεις το επιθυμητό αποτελεσμα τοτε εισαι ενταξει. Εαν δεν το δεις, ε τοτε μαλλον πηγαινε στην ΔΟΥ να το κοιταξετε....

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Neoss είπε

Μιλάμε παντα για αυτη την μία σελίδα του εκκαθαριστικου?
Αν μιλαμε για αυτό, όχι. Σκουρα μπλε ήταν. Κοκκινο χρωμα δεν υπαρχει ουτε για δειγμα.

Να ΜΗΝ σε παρω στο λαιμό μου αλλά εγω απλα ξαναλεω αυτο που είδα όταν μπηκα χτες το βραδυ στο ΤΑΞΙΣ επειτα απο την επισημανση που εκανε ο φιλος παραπανω οτι στις δηλώσεις παλαιοτερων ετών ειδα να γραφει την κατοικια που ειχα αλλαξει περυσι οπως ειπα ονλινε.
Επομενως όχι, δεν εχεις τρεξιμο να κανεις. Ουτε καν ως την Υπηρεσία δεν χρειαζεται λογικα αν μπεις μονος σου στο σιτε. Λογικά δηλαδη. Αν μετα απο κατι μερες δεις στις παλαιοτερες δηλώσεις το επιθυμητό αποτελεσμα τοτε εισαι ενταξει. Εαν δεν το δεις, ε τοτε μαλλον πηγαινε στην ΔΟΥ να το κοιταξετε....

https://imageshack.com/a/img921/3419/I1e03k.jpg ετσι μου βγαινει 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Dynamics είπε

https://imageshack.com/a/img921/3419/I1e03k.jpg ετσι μου βγαινει 

Χαχα ρε φιλε εμεις συζηταμε εδω για μηδενικα και χρεωτικα εκκαθαριστικα και εσυ εννοουσες άλλο....σου εχει βγει πιστωτικο. Εχεις επιστροφη φορου τυχερε. Οταν ειναι ετσι τοτε ειναι παντα κοκκινο!
Βαριομουν τωρα να ψαξω καποια επισημη πηγη, με μια προχειρη αναζητηση βρηκα πχ αυτο το αρθρο που μιλαει/δινει συμβουλες σε δασκαλους και τυχαινει να λεει επισης για τα χρωματα του εκκαθαριστικου...κοκκινο λεει και εκει.... https://xenesglosses.eu/2016/07/ischii-gia-tin-epistrofi-forou-tou-lamprou-sidera-pe70/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...