Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, rus είπε

Ναι το ειπαμε αυτο, βεβαιώσεις του εργοδοτη που τωρα πια ειναι προσυμπληρωμενες.

Χρονια ημουν μισθωτος και επαιρνα τις βεβαιωσεις οποτε τα γνωρζω. Καποιοι φιλοι όμως φαινεται δεν ηταν ποτε ή δεν ειχαν προσεξει τι δηλωναν :)

ναι αυτό γίνεται, γιατί αν μπορούσαν ακόμα να μπουν χειρόγραφες ο καθένας θα δήλωνε ο,τι γούσταρε όπως παλιότερα 

ακόμα και τώρα δηλαδή γίνεται σε κάποιες κατηγορίες ανθρώπων (βλέπε ναυτικούς σε ξένης σημαίας πλοίο) 

τώρα βάζει την επιχείρηση στη μέση και επειδή για την επιχείρηση όλα αυτά είναι έξοδα και επειδή όπως είπα στέλνει κάθε μήνα τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών (όπου στέλνει τα συνολικά μεικτά ποσά και τις κρατήσεις που έκανε) όλα αυτά σε περίπτωση που ελεγχθούν θα πρέπει να συμφωνούν, οπότε δεν μπορούν να στείλουν βλακείες για χάρη κάποιου υπαλλήλου, έτσι περιορίζεται η φοροδιαφυγή των μισθωτών (εξαιρούνται βέβαια τα τυχόν μαύρα) 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
  • Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επαναλαμβάνω για άλλη μια (και τελευταία) φορά ότι, για τους μισθωτούς,  στον 301 μπαίνει (από το σύστημα) το ποσό που προκύπτει από τις ακαθάριστες αποδοχές μείον τις κρατήσεις (για ασφάλιση κλπ). Αυτό λέγεται καθαρό ποσό και είναι το φορολογητέο. Ο φόρος που αναλογεί σ' αυτό το φορολογητέο αλλά και ο παρακρατηθείς αναφέρονται στον 313 και τον 315 αντίστοιχα. Το σύστημα υπολογίζει το φόρο που οφείλει να πληρώσει ο μισθωτός αυτός από το σύνολο των εισοδημάτων του ή των τεκμηρίων κλπ, αφαιρεί το φόρο που παρακρατήθηκε και χρεώνει ή πιστώνει με τη διαφορά τον μισθωτό στο εκκαθαριστικό.

Ο φόρος που πλήρωσε το 2017 ο μισθωτός ΔΕΝ μπορεί να περιλαμβάνεται στο καθαρό ποσό του 301 (γι' αυτό άλλωστε λέγεται και καθαρό) γιατί, απλούστατα, αν συνέβαινε αυτό που ισχυρίζονται κάποιοι που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, το Κράτος θα τον φορολογούσε διπλά, δηλαδή αφενός επί του καθαρού εισοδήματος αφετέρου και επί του του φόρου που πλήρωσε ήδη, .

Κοινή λογική χρειάζεται για τα απλά θέματα ....

(εγώ, τουλάχιστον, δεν θα συνεχίσω αυτή την παράλογη συζήτηση)

Δημοσ.

καλησπερα!

Ειχα ζητησει και παλαιοτερα την βοηθεια για την δηλωση μου...αλλα το αφησα γτ περιμενα να με δηλωσει ο πατερας μου μιας και ειμαι φιλοξενουμενος!

δεν ειμαι παντρεμενος,δεν εχω παιδια,δεν εχω σπιτι αμαξι στο ονομα μου μονο ενα παπακι(100κ.εκ) 800 ευρω αγορες σε καρτες απ οτι ειδα..πλεον ανεργος 😛  οποτε θα την κανω μονος μου την δηλωση!

τι συμπληρωνω?τα στοιχεια μ τα εχει ετοιμα απο την προηγουμενη δηλωση(περσινη) μονο οτι ειμαι φιλοξενουμενος πρεπει να βαλω...και οτι αλλο πρεπει πχ αγορες καρτες κτλ...

σε καποιο ποστ συγκρατησα οτι πρεπει να συμπληρωσω 667,675,801,049!τα λεω σωστα?οτι με φιλοξενουν που ακριβως το δηλωνω?

ευχαριστω 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, makfil είπε

Επαναλαμβάνω για άλλη μια (και τελευταία) φορά ότι, για τους μισθωτούς,  στον 301 μπαίνει (από το σύστημα) το ποσό που προκύπτει από τις ακαθάριστες αποδοχές μείον τις κρατήσεις..............

Χτες ειπες ότι "στον κωδικό 301 μπαίνει το σύνολο των καθαρών ποσών από μισθούς" κι εγω σχολιασα ότι το ποσό που μπαινει στον 301 δεν είναι το καθαρο ποσό των μισθων που ελαβες(αφου σε αυτό περιλαμβανεται και ο παρακρατηθεις φορος, δηλαδή ένα ποσο που σου εχουν ηδη παρει). Εξακολουθεις να με διαψεύδεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Dynamics

Στον πίνακα 6 και κωδικό 801 γράφεις τον ΑΦΜ του πατέρα σου (αν είναι το σπίτι στο όνομά του) και δίπλα στον 092 τσεκάρεις το ΝΑΙ (στη φιλοξενία), στον 091 το εμβαδόν του σπιτιού και στον 097 τους μήνες φιλοξενίας.

Εννοείται ότι πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση Ε1 του πατέρα σου ότι σε έχει φιλοξενούμενο.

Επεξ/σία από makfil
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, makfil είπε

@Dynamics

Στον πίνακα 6 και κωδικό 801 γράφεις τον ΑΦΜ του πατέρα σου (αν είναι το σπίτι στο όνομά του) και δίπλα στον 092 τσεκάρεις το ΝΑΙ (στη φιλοξενία), στον 091 το εμβαδόν του σπιτιού και στον 097 τους μήνες φιλοξενίας.

Εννοείται ότι πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση Ε1 του πατέρα σου ότι σε έχει φιλοξενούμενο.

αρχικα σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου!

Την παρασκευη πηρα τον λογιστη του πατερα μου και του εδωσα τα στοιχεια μου..ειπε οτι θα το εφτιαχνε σε λιγο!Πως μπορω να το δω αν το εκανε?να μπω απο την δηλωση του πατερα μ?(εχω προσβαση)τα υπολοιπα που εγραψα δεν τα συμπληρωνω?

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, makfil είπε

Ο φόρος που πλήρωσε το 2017 ο μισθωτός ΔΕΝ μπορεί να περιλαμβάνεται στο καθαρό ποσό του 301 (γι' αυτό άλλωστε λέγεται και καθαρό) γιατί, απλούστατα, αν συνέβαινε αυτό που ισχυρίζονται κάποιοι που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, το Κράτος θα τον φορολογούσε διπλά, δηλαδή αφενός επί του καθαρού εισοδήματος αφετέρου και επί του του φόρου που πλήρωσε ήδη, .

Τα έγραφες καλά μέχρι τώρα αλλα εδώ τα χάλασες.

Εννοείται ότι ο φόρος που παρακρατήθηκε περιλαμβάνεται στο ποσό του 301, όπως τα λέει και ο logistoulis παραπάνω.

Κι αυτό γιατί δεν είναι φόρος που πληρώθηκε όπως λες, αλλά φόρος που παρακρατήθηκε - έχει δοθεί δηλαδή προκαταβολικά, έναντι, και το ξεκαθάρισμα γίνεται στη δήλωση.

Για να τελειώνουμε λοιπόν, το ποσό που μπαίνει στην τράπεζα είναι το 301 μείον το 315.

Παρόλαυτα το ποσό του 301 λέγεται καθαρό, γιατί καθαρό για φορολογικούς λόγους εννοούμε σχεδόν πάντα το ποσό πριν την αφαίρεση του φόρου (αλλά μετά την αφαίρεση των ασφαλιστικών κρατήσεων). Και κάπως έτσι γίνονται παρεξηγήσεις και αναρωτιούνται άνθρωποι γιατί η εφορία τους φορολογεί για παραπάνω χρήματα, και γεμίζουν σελίδες τα fora :P

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Dynamics είπε

αρχικα σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου!

Την παρασκευη πηρα τον λογιστη του πατερα μου και του εδωσα τα στοιχεια μου..ειπε οτι θα το εφτιαχνε σε λιγο!Πως μπορω να το δω αν το εκανε?να μπω απο την δηλωση του πατερα μ?(εχω προσβαση)τα υπολοιπα που εγραψα δεν τα συμπληρωνω?

Μπορείς να δεις το Ε1 του πατέρα σου, όπως λες, και να ελέγξεις αν σε έχει βάλει σαν φιλοξενούμενο.

Αφού δεν έχεις έσοδα και έξοδα κλπ, χρειάζεται να καλύψεις με αποδείξεις (στο 049) το 10% του τεκμαρτού σου εισοδήματος, δηλαδή να γράψεις 310€

Δημοσ.

Υπάρχει τρόπος για να καταλάβεις αν η δήλωσή σου έχει εκκαθαριστεί και είναι όλα οκ ή αν είσαι ακόμα στο περίμενε ;

Εγώ πχ έκανα δήλωση 11/06 και ενώ έχω επιστροφή δεν την έλαβα όπως έλεγαν πριν κάτι μέρες και επίσης όταν πατάω εκτύπωση του Ε1  στο αριστερό μέρος όπου υποτίθεται αν έχει επιστροφή έχει τις πληροφορίες για να τις πας στη τράπεζα σου να την πληρωθείς, εμένα είναι κενό. Επίσης στη κατάσταση γράφει "Αρχική, έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά" 

Δημοσ.

Πήγα σήμερα εφορία και έκανα αίτηση για καταβολή της επιστροφής. Τι πιθανότητες έχω να μου την βάλουν ξέρετε? Ο προιστάμενος που κοίταξε με το ΑΦΜ μου, μου είπε οτι πάει για Σεπτέμβρη κανονικά.

Δημοσ.
Στις 17/7/2018 στις 5:51 ΜΜ, makfil είπε

Μπορείς να δεις το Ε1 του πατέρα σου, όπως λες, και να ελέγξεις αν σε έχει βάλει σαν φιλοξενούμενο.

Αφού δεν έχεις έσοδα και έξοδα κλπ, χρειάζεται να καλύψεις με αποδείξεις (στο 049) το 10% του τεκμαρτού σου εισοδήματος, δηλαδή να γράψεις 310€

μιλησα με τον πατερα μου και μου ειπε οτι ολα ειναι οκ!απο εσοδα ειχα περιπου 600-800 ευρω!οταν λες με αποδειξεις?πρεπει να ψαξω για αποδειξεις κανονικες?η απλα να γραψω 310?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο γνωστος που ελεγα πηγε σημερα στην εφορια με το ειδοποιητηριο επιστροφης φορου ανα χειρας. Αφου τον εστειλαν για πρωτοκολληση μετα του ειπαν, ok θα τα βαλουν. Ισως αναμενουν τον ενφια τον επομενο μηνα για να κανουν συμψηφισμο. Αλλα τι εχουμε εδώ? Εχεις επιστροφη, εχεις δηλωσει iban και δε χρωστας τιποτα

- αντι να σου τα βαλουν στο λογ/σμο, σου στελνουν ειδοποιητηριο επιστροφης που λεει 'ελα να τα παρεις

- πας λοιπον απο εκει και με λογ/σμο iban και αντι να σου τα βαλουν σου λενε "οκ, θα στα βαλουμε προσεχως"

:blink:

35 λεπτά πριν, logokrimenos είπε

Πήγα σήμερα εφορία και έκανα αίτηση για καταβολή της επιστροφής. Τι πιθανότητες έχω να μου την βάλουν ξέρετε? Ο προιστάμενος που κοίταξε με το ΑΦΜ μου, μου είπε οτι πάει για Σεπτέμβρη κανονικά.

Tωρα θεσπισανε και αιτηση για να παρεις την επιστροφη της εκκαθαρισμενης δηλωσης σου?

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Dynamics είπε

μιλησα με τον πατερα μου και μου ειπε οτι ολα ειναι οκ!απο εσοδα ειχα περιπου 600-800 ευρω!οταν λες με αποδειξεις?πρεπει να ψαξω για αποδειξεις κανονικες?η απλα να γραψω 310?

Στο 049 θα γράψεις τα 310€ χωρίς να έχεις αναγκαστικά τις αποδείξεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, makfil είπε

11 ώρες πριν, makfil είπε

εχεις ινμποξ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...