Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και εγώ με εκκαθάριση 15/05,χωρίς οφειλές,με δηλωμένο λογαριασμό τραπέζης, δεν πήρα την επιστροφή. Βέβαια έβαλα τον δικό μου λογαριασμό τραπέζης και όχι του συζύγου.μηπως αυτός είναι ο λόγος;τι πρέπει να κανουμε τώρα;

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εμένα με ημερομηνία φορολογικής δήλωσης 18/06 μου μπήκε η επιστροφή (2 χιλιάρικα) στις 10/07 με λογιστική ημερομηνία 13/07.

Δεν περίμεναν να πληρώσω και ΕΝΦΙΑ κτλ που είχε λεχθεί εδώ. 

Πρώτη φορά τόσο γρήγορα και χωρίς να  χρειαστεί να τρέξω στην εφορία, όπως έκανα στο παρελθον για μικρότερα ποσά μάλιστα.

Δημοσ.
Στις 14/7/2018 στις 3:41 ΠΜ, rus είπε

Tην οποια προσκομισε στη τροχαια?

Αντι να διορθωνουν τις μ@λ@κιες τους σε βαζουν να παρεις αποδειξη :mad:

Oχι βέβαια. Η τροχαία ηξερε οτι δεν ειχε αμάξι. Το προστιμο ηταν απ τον Δήμο!

Και αντι απο μονη τους να ψάξουν αυταπάγγελτα ως δημοσιος φορέας, απλως έριξαν άδεια να πιάσουν γεμάτα. Γνωστη η τακτικη διάφορων φορέων. Επικαλουντε κάποιο προστιμο και σου λένε αν δεν έχεις κρατησει αποδειξη 20 χρονια μετά, πρέπει να πληρωσεις φορους κτλ. Απλά κάποιες φορές την παθαίνουν διοτι ο άλλος δεν ειχε την χρονολογία που υποστηριζουν οτι κοπηκε το προστιμο, αυτοκίνητο. Ε και αντι και εκει να παραδεχτουν το πόσο τραγικοι ειναι, ταλαιπωρουν τον κόσμο!!!

• Like 1
Δημοσ.

Μιας και μιλάμε για το Δήμο Αθηναίων, προχθές, πήγε συγγενικό μου πρόσωπο να παραλάβει τις πινακίδες του αυτ/του του και του ζήτησαν ασφαλιστήριο συμβόλαιο (!!!)

Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε γνωστο μου του πηγε ταχυδρομικα ειδοποιηση επιστροφης φορου, να παει λεει από κει να τη παρει. Παρολο που ειχε δωσει iban. Υποψιάζομαι ότι θελουν  να του κανουν συμψηφισμο με καποια παλια οφειλη που εφηυραν :lol:

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.

ερώτηση για φίλο δάσκαλο, στην δήλωση Ε1 στο gsis βγάζει αυτόματα το καθαρό εισόδημα του που όμως είναι σχεδόν 2500€ μεγαλύτερο από το καθαρό που καταθέτουν στην τράπεζα, υπολογίζουν κάτι επιπλέον?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, LASERPEWPEW είπε

ερώτηση για φίλο δάσκαλο, στην δήλωση Ε1 στο gsis βγάζει αυτόματα το καθαρό εισόδημα του που όμως είναι σχεδόν 2500€ μεγαλύτερο από το καθαρό που καταθέτουν στην τράπεζα, υπολογίζουν κάτι επιπλέον?

Δεν είμαι δασκαλος αλλα ξερω γενικα οτι το εισοδημα που σου εμφανιζουν ειναι μικτο.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, LASERPEWPEW είπε

Στον κωδικό 301 μπαίνει το σύνολο των καθαρών ποσών από μισθούς, στον 313 ο φόρος που αναλογεί και στον 315 ο φόρος που παρακρατήθηκε.

Στην τράπεζα μπαίνει το καθαρό ποσό αφού αφαιρεθούν οι κρατήσεις.

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, makfil είπε

Στον κωδικό 301 μπαίνει το σύνολο των καθαρών ποσών από μισθούς,

Oχι βεβαια! Το ποσό που μπαινει στον 301 δεν είναι το καθαρο ποσό των μισθων που ελαβες. Τοσα χρονια ζουσες με αυτή την εντυπωση? :)

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, rus είπε

Oχι βεβαια! Το ποσό που μπαινει στον 301 δεν είναι το καθαρο ποσό των μισθων που ελαβες. Τοσα χρονια ζουσες με αυτή την εντυπωση? :)

Υποθέτω ότι μπορείς να διαβάσεις τι γράφει η δήλωση Ε1 αλλά και οι οδηγίες της ΑΑΔΕ για τους Κωδικούς 301-302

Τώρα, το αν ζούσες πολλά ή λίγα χρόνια, με τη δική σου ερμηνεία για τους κωδικούς αυτούς, είναι κάτι που όσοι σε διαβάζουν δεν το γνωρίζουν.😊

666406231_301-3022JPG.JPG.a1982c6657d9d884a966a613cf78007b.JPG

1886842391_301-302.JPG.474b32ccc074fb0a14b3f8f38fac950d.JPG

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, makfil είπε

Υποθέτω ότι μπορείς να διαβάσεις τι γράφει η δήλωση Ε1 αλλά και οι οδηγίες της ΑΑΔΕ για τους Κωδικούς 301-302

Τώρα, το αν ζούσες πολλά ή λίγα χρόνια, με τη δική σου ερμηνεία για τους κωδικούς αυτούς, είναι κάτι που όσοι σε διαβάζουν δεν το γνωρίζουν.😊

666406231_301-3022JPG.JPG.a1982c6657d9d884a966a613cf78007b.JPG

1886842391_301-302.JPG.474b32ccc074fb0a14b3f8f38fac950d.JPG

Φιλε μου... ότι γραφει ετσι είναι σιγουρο. Aλλα αν ρωτήσεις ένα λογιστη θα σε διαβεβαιωσει ότι το ποσό που βαζεις στον 301, αυτο δηλαδή που βεβαιωνε ο εργοδοτης σου ή που τωρα πια υπαρχει προσυμπληρωμενο, εχει μεσα και το φορο.

Επεξ/σία από rus
  • Confused 1
Δημοσ.

Για την εφορία, καθαρό = φορολογητέο (= αυτό που πρέπει να φορολογηθεί = μεικτό εισόδημα μείον ασφαλιστικές και κάθε είδους κρατήσεις εκτός από τους φόρους, που είναι αυτοί που πρέπει να υπολογίσει η εκκαθάριση).

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, rus είπε

Φιλε μου... ότι γραφει ετσι είναι σιγουρο. Aλλα αν ρωτήσεις ένα λογιστη θα σε διαβεβαιωσει ότι το ποσό που βαζεις στον 301, αυτο δηλαδή που βεβαιωνε ο εργοδοτης σου ή που τωρα πια υπαρχει προσυμπληρωμενο, εχει μεσα και το φορο.

Δεν χρειάζεται να ρωτήσουμε κανένα λογιστή ή οποιονδήποτε άλλο επαγγελματία του είδους (σημειωτέον ότι δεν ανήκω σ' αυτά τα επαγγέλματα), γιατί τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Στους κωδικούς 301-302 μπαίνουν τα καθαρά ποσά μισθών, ημερομισθίων κλπ, μετά την αφαίρεση των κρατήσεων (στους 303-304 τα αντίστοιχα ποσά συντάξεων), δηλαδή το φορολογητέο ποσό, στους κωδικούς 313-314 ο φόρος που αναλογεί σ' αυτό το ποσό, στους κωδικούς 315-316 ο φόρος που παρακρατήθηκε (είναι μειωμένος σε σχέση με τον προηγούμενο γιατί οι μισθωτοί προπληρώνουν κάθε μήνα το φόρο) και στους κωδικούς 333-334 η εισφορά αλληλεγγύης που παρακρατήθηκε. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...