mezger Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 4 λεπτά πριν, rus είπε Μιλας για καρτες μόνο ή γενικα οτι απαγορευεται να πληρωνουμε χρεη τριτων? Γενικώς, είχε γίνει και ένας ψιλοχαμός τότε http://www.forologikanea.gr/news/telos-i-eksoflisi-logariasmon-meso-triton/ Αναφορά σε κείμενο Απαγορεύεται ρητά η διανομή και η καθ' οιονδήποτε τρόπο διάθεση ηλεκτρονικού χρήματος καθώς και η είσπραξη έναντι τρίτου εν γένει, με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής και μετρητά, από παντός είδους οντότητες του ν. 4308/2014, που δεν αποτελούν νομίμως αδειοδοτημένους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών ή Αντιπροσώπους ή υποκαταστήματα αυτών, βάσει των οριζόμενων στο ν. 3862/2010 και το ν. 4021/2011. Εννοείται ότι in the real world δε θα ερθει καμια swat team σπίτι μας μες στη νύχτα αν πληρώνουμε τη ΔΕΗ και το νερό του πεθερού μας, αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο να γινόμαστε μεσάζοντες για σημαντικά ποσά.
rus Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν ηξερα ότι απαγορευεται να πληρωσω τη δεη της μανας μου, ή ότι ο αδελφος μου δεν επιτρεπεται μου πληρωσει τον ενφια γιατι πχ. μπορει να μην εχω web banking και να μη θελω να τρεχω στη τραπεζα 2010 και 2014? Δηλαδη είναι προσφατοι νομοι. Αρα λογικα απαγορευεται και να δανειζουμε λεφτα σε φιλους ή να κανουμε οτιδήποτε συναλλαγες με χρημα, μικρες αγγελιες πχ... Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2018 από rus
mezger Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Οποιεσδήποτε συναλλαγές με χρήμα δεν απαγορεύονται φυσικά, αλλά ενδέχεται να χαρακτηριστούν επιχειρηματική δραστηριότητα και να αντιμετωπιστούν αναλόγως ή μπορεί να έχουν ειδική φορολογία. Κανονικά ας πούμε οι δωρεές από γονέα σε παιδί έχουν φόρο 10%. Έτσι ένας συνταξιούχος που συντηρεί ένα άνεργο παιδί είναι τυπικά φοροφυγάς, παρότι πρακτικά δεν θα έχει πρόβλημα λόγω ανοχής. Επίσης ο δανεισμός πρέπει να φορολογείται αναλόγως. Οι αγοραπωλησίες μεταξύ ιδιωτών επιτρέπονται, αλλά αν είναι μεγάλο το πλήθος μπορείς να χαρακτηριστείς έμπορος. Για το θέμα που συζητάμε, αν κάνεις μια εξυπηρέτηση σε κάποιον και του πληρώνεις τους λογαριασμούς, θεωρητικά θα είσαι εντάξει. Αν όμως κάνεις ας πούμε αυτήν την εξυπηρέτηση σε 5 άτομα, δηλαδή μόνο για έναν δίμηνο λογαριασμό κάνεις 30 πληρωμές υπερ τρίτων τον χρόνο, θα μπορούσε κανείς (η εφορία δηλαδή) να ισχυριστεί ότι το έχεις κάνει επάγγελμα. Εκεί έρχεται ο νόμος που σου λέει ότι για να κάνεις είσπραξη υπερ τρίτων πρέπει να είσαι αδειοδοτημένος πάροχος υπηρεσιών πληρωμών, άρα είσαι εκτός από φοροδιαφεύγων/αδήλωτος επιχειρηματίας ΚΑΙ καραπαράνομος. Η γνώμη μου είναι αν θέλει κανείς να του πληρώνετε τους λογαριασμούς, να σας δίνει και την κάρτα του ή ebanking να το κάνετε σωστά. Πέρα από όλα τα παραπάνω, τη σήμερον ημέρα να κινούνται ξένα κεφάλαια μέσω δικών μας λογαριασμών δεν είναι και ότι σοφότερο.
rus Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Αρα δεν υπαρχει κατι στανταρ, είναι στο φλου και στο περιπου. Ωστε ο δανεισμος πρεπει να φορολογείται αλλα οι αγοραπωλησίες μεταξυ ιδιωτων επιτρεπονται, παλι καλα. Πως θα καταλάβει η εφορια το πληθος, από τη στιγμη που δεν υπαρχουν νομιμες αποδειξεις? Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2018 από rus
mezger Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 5 λεπτά πριν, rus είπε Αρα δεν υπαρχει κατι στανταρ, είναι στο φλου και στο περιπου. Ωστε ο δανεισμος πρεπει να φορολογείται αλλα οι αγοραπωλησίες μεταξυ ιδιωτων επιτρεπονται, παλι καλα. Πως θα καταλάβει η εφορια το πληθος, από τη στιγμη που δεν υπαρχουν νομιμες αποδειξεις? Αυτό είναι καλή ερώτηση και περνάμε απο τη θεωρία στο πρακτικό κομμάτι. Η εφορία θα μπορούσε να παει π.χ. στο insomnia και να ζητήσει μια λίστα με όλες τις αγγελίες που έχουν γινει, να θεωρήσει ότι όπου υπάρχουν αξιολογήσεις έγινε αγοραπωλησία, και όποιος χρήστης είχε πάνω απο 3 πωλήσεις το χρόνο να θεωρηθεί έμπορος με ότι συνέπειες έχει αυτό (μη έναρξη, μη πληρωμη φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, μη έκδοση παραστατικών). Αν σου φαίνεται τραβηγμένο σενάριο, σε παραπέμπω εδώ , είχε γίνει μεγάλο πατιρντί τότε (νομίζω ήταν το ricardo)
rus Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 3 λεπτά πριν, mezger είπε Αυτό είναι καλή ερώτηση και περνάμε απο τη θεωρία στο πρακτικό κομμάτι. Η εφορία θα μπορούσε να παει π.χ. στο insomnia και να ζητήσει μια λίστα με όλες τις αγγελίες που έχουν γινει, να θεωρήσει ότι όπου υπάρχουν αξιολογήσεις έγινε αγοραπωλησία, και όποιος χρήστης είχε πάνω απο 3 πωλήσεις το χρόνο να θεωρηθεί έμπορος με ότι συνέπειες έχει αυτό (μη έναρξη, μη πληρωμη φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, μη έκδοση παραστατικών). Αν σου φαίνεται τραβηγμένο σενάριο, σε παραπέμπω εδώ , είχε γίνει μεγάλο πατιρντί τότε (νομίζω ήταν το ricardo) 3 πωλησεις και πάνω θεωρεισαι εμπορος, ετσι λεει ο αγραφος νομος τους? Ανεξαρτητως ποσών? Αν η εφορια εκανε αυτο που λες, να ξοδεψει δηλαδη χιλιαδες εργατοώρες εξεταζοντας τις 100δες χιλιαδες αγοραπωλησιες στο insomnia, τη Χρυση Ευκαιρια , το ricardo ή οπουδηπτε αλλου, ασφαλως θα εβρισκε παρα πολλους τετοιους "φοροφυγάδες".
mezger Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 3 λεπτά πριν, rus είπε 3 πωλησεις και πάνω θεωρεισαι εμπορος, ετσι λεει ο αγραφος νομος τους? Ανεξαρτητως ποσών? Αν η εφορια εκανε αυτο που λες, να ξοδεψει δηλαδη χιλιαδες εργατοώρες εξεταζοντας τις 100δες χιλιαδες αγοραπωλησιες στο insomnia, τη Χρυση Ευκαιρια , το ricardo ή οπουδηπτε αλλου, ασφαλως θα εβρισκε παρα πολλους τετοιους "φοροφυγάδες". Τι εννοείς "αν έκανε", το link που έβαλα το διάβασες? Το έκανε. Δες και το σχετικό νόμο, κάθε άλλο παρά άγραφος είναι (μάλιστα έκανα και λάθος, είπα 3/χρόνο ενώ είναι 3/εξάμηνο): Αναφορά σε κείμενο 3. Για τους σκοπούς του παρόντος άρθρου ως «επιχειρηματική συναλλαγή» θεωρείται κάθε μεμονωμένη πράξη με την οποία πραγματοποιείται συναλλαγή ή και η συστηματική διενέργεια πράξεων στην οικονομική αγορά με σκοπό την επίτευξη κέρδους. Κάθε τρεις ομοειδείς συναλλαγές που λαμβάνουν χώρα εντός ενός εξαμήνου θεωρούνται συστηματική διενέργεια πράξεων. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου δεν εφαρμόζεται για τους τίτλους του άρθρου 42 που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε οργανωμένη ή μη αγορά ή πολυμερή μηχανισμό διαπραγμάτευσης, συμπεριλαμβανομένης και της Εναλλακτικής Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ή για τα ομόλογα που εκδίδονται από εισηγμένες εταιρείες, καθώς και για τα κρατικά ομόλογα. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών μπορεί να προβλέπεται η εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου και σε κάθε άλλη ρυθμιζόμενη αγορά ή άλλους τίτλους. Σε περίπτωση συναλλαγών που αφορούν ακίνητα, η περίοδος του δεύτερου εδαφίου είναι δύο (2) έτη. Δεν λαμβάνεται υπόψη κατά τον προσδιορισμό του κέρδους από επιχειρηματική δραστηριότητα, η πράξη πώλησης περιουσιακού στοιχείου από φυσικό πρόσωπο, το οποίο έχει αποκτηθεί αιτία κληρονομιάς ή με χαριστική αιτία από συγγενείς μέχρι δεύτερου βαθμού ή έχει διακρατηθεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των πέντε (5) ετών.
rus Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mezger είπε Τι εννοείς "αν έκανε", το link που έβαλα το διάβασες? Το έκανε. Τι εκανε? Επιασε 100δες χιλιαδες τετοιους 'φοροφυγαδες' ή απλα καποια μεμονωμενα δειγματα? Στο ricardo μόνο? 1 ώρα πριν, mezger είπε Δες και το σχετικό νόμο, κάθε άλλο παρά άγραφος είναι (μάλιστα έκανα και λάθος, είπα 3/χρόνο ενώ είναι 3/εξάμηνο): Α είναι σαφως ψηφισμενο, 6 το χρονο. Αλλα πως αποδεικνύονται τέτοιες συναλλαγες, πρεπει να κανουν ερευνες. Ανεξαρτήτως ποσού 6 φορες? Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2018 από rus
Γιαούρτι Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) παιδιά μια ερώτηση. Στη δήλωση γράφουμε την κατοικία μας. οκ. Αν υπάρχουν κι άλλα σπίτια τα οποία είτε δεν έχουν παροχή είτε δε κατοικούνται και η κατανάλωση είναι σχεδόν μηδέν. τα γράφουμε; Βλέπω παλαιότερες δηλώσεις που έκανε ο λογιστής μου και υπάρχει δηλωμένη μόνο η πρώτη κατοικία. τα υπόλοιπα φαίνονται μόνο στο Ε9 Αυτή τη χρονιά κάνω τη δήλωση μόνος μου Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2018 από Γιαούρτι
makfil Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Στη δήλωση (Ε1) γράφουμε την κύρια κατοικία που μένουμε και τη δευτερεύουσα, αν έχουμε. Όλα τα υπόλοιπα ακίνητα (αν έχουμε) γράφονται στο Ε9 και για καθένα συμπληρώνουμε ένα έντυπο Ε2 που είτε είναι κενό είτε νοικιάζεται και γράφουμε τον ενοικιαστή και το μίσθωμα.
logokrimenos Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Αν πάω στην εφορία για να δω για την επιστροφή τι να τους πω ρε παιδιά εσείς που ξέρετε? Πάω σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα για να μου την δώσουν? Παίζει να μου πουν δεν γίνεται και τέτοια? Λέω στις 16 που θα κατέβω με άδεια Αίγιο να πάω να ρωτήσω μήπως γίνουμε
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Καλημερα , εκανα σημερα πρωτη φορα μονος μου την αιτηση για το Α21 (επιδομα παιδιου) χωρις τη παρουσια καποιου λογιστη στη εικονα φαινεται Μηνιαιο ποσο επιδοματος παιδιου 70Ε αυτο ειναι για καθε παιδι στη περιπτωση μου x3 ή συνολικο ;; ευχαριστω
stelios18120 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, logokrimenos είπε Αν πάω στην εφορία για να δω για την επιστροφή τι να τους πω ρε παιδιά εσείς που ξέρετε? Πάω σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα για να μου την δώσουν? Παίζει να μου πουν δεν γίνεται και τέτοια? Λέω στις 16 που θα κατέβω με άδεια Αίγιο να πάω να ρωτήσω μήπως γίνουμε Είχα πάει στην εφορία και εγώ για την επιστροφή και μου είπε να περιμένω να τελειώσουν οι δηλώσεις και μετά θα προχωρήσουν και οι επιστροφές... Στην αναμονή είμαστε όλοι με τις επιστροφές..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα