Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, orck είπε

Στην φετινη δηλωση πρεπει καπου να δηλωσουμε εξοδα απο πιστωτικες καρτες, η αποδειξεις;
Γενικα ειμαι μισθωτος χωρις περουσιακα στοιχεια, ολα τα νουμερα ειναι ηδη συμπληρωμενα απο τον εργοδοτη.
Με τις αποδειξεις και τις πιστωτικες δεν ξερω τι παιζει.
Συγνωμη εαν εχει ερωτηθει ξανα, δεν μπορω να διαβασω 57 σελιδες.

Ναι έχει ρωτηθεί ξανά.
Πατάς στον πίνακα 7 στο 1 νομίζω, το εδώ που έχει με κόκκινα γράμματα. Σου βγάζει τι αγορές έχεις κάνει με τις κάρτες.

Το γράφεις στο 049 για εσένα, στο 050 για σύζυγο.

• Thanks 1
  • Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Chris_saxo vts είπε

Ναι έχει ρωτηθεί ξανά.
Πατάς στον πίνακα 7 στο 1 νομίζω, το εδώ που έχει με κόκκινα γράμματα. Σου βγάζει τι αγορές έχεις κάνει με τις κάρτες.

Το γράφεις στο 049 για εσένα, στο 050 για σύζυγο.

Σε ευχαριστω πολυ.
Βλεπω κατι νουμερα, ποσα δαπανων 1 και ποσα δαπανων 2
Επισης η γυναικα ειναι ανεργη, τα χρηματα που βγαζει ειναι απο χρεωστικη καρτα που της περναγα λεφτα για να πηγαινει για μαγαζια.
Τι πρεπει να βαλω;
Εαν βαλω οτι η ανεργη γυναικα μου ξοδεψε χρηματα θα μου πουνε οτι ειναι μαυρα χρηματα; Η θα καταλαβουν οτι ειμαστε οικογενεια;

Μαλλον πρεπει να παω σε λογιστη, για αυτα τα δυο νουμερα.
Ευχαριστω ξανα

tax.jpg

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, orck είπε

Σε ευχαριστω πολυ.
Βλεπω κατι νουμερα, ποσα δαπανων 1 και ποσα δαπανων 2
Επισης η γυναικα ειναι ανεργη, τα χρηματα που βγαζει ειναι απο χρεωστικη καρτα που της περναγα λεφτα για να πηγαινει για μαγαζια.
Τι πρεπει να βαλω;
Εαν βαλω οτι η ανεργη γυναικα μου ξοδεψε χρηματα θα μου πουνε οτι ειναι μαυρα χρηματα; Η θα καταλαβουν οτι ειμαστε οικογενεια;

Μαλλον πρεπει να παω σε λογιστη, για αυτα τα δυο νουμερα.
Ευχαριστω ξανα

tax.jpg

Koινη δηλωση δε κανετε?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, giotis1982 είπε

Καλησπέρα σε όλους τους πονεμένους , να ρωτήσω μήπως ξέρει κάποιος , πριν 10 μέρες έκανα την αίτηση για τη ρύθμιση της οφειλής σε 12 δόσεις. Η πρώτη δόση ήταν στις 02 Ιουλίου. Εκτύπωσα το χαρτί και σήμερα πλήρωσα ως όφειλα την πρώτη και τη δεύτερη δόση. Μετά παρατήρησα από το Site πως αν δεν πληρώσεις μέχρι τις 02 Ιουλίου τότε η ρύθμιση χάνεται και πρέπει να ξανακάνεις νέα. Τι πρέπει να κάνω τώρα; Έχω δώσει ήδη 2 δόσεις. Πρέπει να κάνω νέα αίτηση; Μου βγάζει νέα ταυτότητα οφειλής ή την ίδια;

Αν έχει κάποιος μια ιδέα θα με βοηθήσει πολύ, ευχαριστώ.

Εφόσον δεν πλήρωσες μέχρι την ημερομηνία που έπρεπε την πρώτη δόση, η ρύθμιση δεν ξεκινάει, είναι άκυρη πλέον η αίτηση που έκανες. Τα λεφτά που πλήρωσες είναι στον αέρα - δεν τα χάνεις, αλλά πρέπει να πας να τα ζητήσεις από την εφορία. Μπορείς να κάνεις νέα αίτηση ρύθμισης, να πληρώσεις την πρώτη δόση (μέσα σε 3 εργάσιμες ωστε να ενεργοποιηθεί), και μετά από 2-3 μέρες (όποτε δηλαδή ενεργοποιηθεί και θα την δεις στα στοιχεία ρυθμίσεων) πας στην εφορία και ζητάς τα λεφτά που είναι σε εκκρεμότητα να χρησιμοποιηθούν για να πληρωθεί η ρύθμιση (και θα έχεις 3 δόσεις πληρωμένες).

Ή μπορείς να πας εφορία, να ζητήσεις συμψηφισμό με την οφειλή ως έχει και αφού γίνει να ρυθμίσεις το υπόλοιπο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, challenger_4 είπε

Αν πχ το εισόδημα είναι 10000 και τα έξοδα με τις κάρτες είναι 15000, μπορούμε στο 049 να δηλώσουμε μικρότερο ποσό δαπανών;

Ο μόνος λόγος να κάνεις κάτι τέτοιο είναι αν ξέρεις ότι στις 15000 περιλαμβάνονται ποσά που εμφανίζονται λανθασμένα εκεί γιατί δεν αφορούν συναλλαγές που μπαίνουν στον 049.

Αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα να βάλεις άλλο ποσό. Αν όντως έχεις μαύρα εισοδήματα που θέλεις να τα κρύψεις από την εφορία, το λάθος έγινε ήδη όταν μπήκαν στην τράπεζα - το πόσα ξόδεψες τελικά πολύ λίγη σημασία έχει, και ακόμα λιγότερη πόσα θα συμπληρώσεις στον 049. 

Δημοσ.

Ο φορολογούμενος δεν έχει μαύρα εισοδήματα. Έκανε πολλά έξοδα με κάρτες πληρώνοντας έξοδα άλλων (που στη συνέχεια του τα έδωσαν σε μετρητά). Αυτό όμως δεν μπορεί να αποδειχτεί. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, challenger_4 είπε

Ο φορολογούμενος δεν έχει μαύρα εισοδήματα. Έκανε πολλά έξοδα με κάρτες πληρώνοντας έξοδα άλλων (που στη συνέχεια του τα έδωσαν σε μετρητά). Αυτό όμως δεν μπορεί να αποδειχτεί. 

Άρα ότι πρόβλημα μπορεί να έχει, το έχει ήδη - η εφορία έχει ήδη ενημερωθεί από τις τράπεζες για τα αδικαιολόγητα χρήματα που μπήκαν στους λογαριασμους και για το ακριβές ποσό των δαπανών που έγιναν με κάρτες. Ακόμα και αν αποδείκνυε ότι χρησιμοποιήθηκαν για πληρωμές τρίτων, θα είχε πρόβλημα καθως απαγορεύεται να το κάνεις αυτό αν δεν έχεις ειδική άδεια.

Μόνο στην ψυχολογία του φορολογούμενου θα έχει επίδραση η συμπλήρωση μικρότερου ποσού στον 049.

Δημοσ.

Μικρό ποσό στον κωδικό 403 (Ακαθάριστα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα για μη επιτηδευματίες), για έναν μισθωτό, μπορεί να είναι έσοδα από το adsense της Google;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, firewalker είπε

Μικρό ποσό στον κωδικό 403 (Ακαθάριστα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα για μη επιτηδευματίες), για έναν μισθωτό, μπορεί να είναι έσοδα από το adsense της Google;

Πάτα επάνω στο ποσό για να δεις λεπτομέρειες για τον φορέα που έστειλε την αμοιβή.

Αν το είδες χτες, ξαναμπες σήμερα να το δεις-χτες είχαν ένα γενικό πρόβλημα και έστελνε ποσά στον 403 που δεν είχαν καμιά δουλειά εκεί.

Δημοσ.

ΟΚ. Σε ευχαριστώ. Όντως με "κλικ" χθες μου έλεγε πως το ποσό συμπληρώνετε αυτόματα, και δεν άνοιγε παράθυρο με στοιχεία. Σήμερα ανοίγει.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, orck είπε

Ναι βεβαια.

Ε τοτε προς τι η ανησυχια? τα λεφτα σου ειναι και δικα της.

2 ώρες πριν, mezger είπε

Άρα ότι πρόβλημα μπορεί να έχει, το έχει ήδη - η εφορία έχει ήδη ενημερωθεί από τις τράπεζες για τα αδικαιολόγητα χρήματα που μπήκαν στους λογαριασμους και για το ακριβές ποσό των δαπανών που έγιναν με κάρτες. Ακόμα και αν αποδείκνυε ότι χρησιμοποιήθηκαν για πληρωμές τρίτων, θα είχε πρόβλημα καθως απαγορεύεται να το κάνεις αυτό αν δεν έχεις ειδική άδεια.

Μιλας για καρτες μόνο ή γενικα οτι απαγορευεται να πληρωνουμε χρεη τριτων?

Επισκέπτης
Δημοσ.

ξερεις κανεις μεχρι ποτε ειναι η προθεσμια για το α21; για τη δοση του Ιουλι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...