mαriα Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Θα ηθελα να κάνω μια ερώτηση... Ξέρω πως φορολογική κάνει κάποιος όταν έχει κάτι στο όνομα του(ιδιοκτησία),όταν έχει εισόδημα κλπ Ξέρει κανείς εάν ο ανήλικος που δουλεύει νόμιμα κάνει την ίδια φορολογική δηλωση;δηλαδή αλλάζει κάτι η λέω μαλακιες;
rus Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 13 ώρες πριν, gpli είπε Ενφια βγαίνει φνινόπωρο με πρωτη δοση οκτωβριο αν θυμαμαι καλα Όπως γραφει εδώ "Με τις νέες αυξημένες, στις περισσότερες περιπτώσεις, τιμές ζώνης θα υπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ 2018. Και τα εκκαθαριστικά θα εκδοθούν πιθανότατα τον Αύγουστο ώστε ο φόρος να πληρωθεί σε τέσσερις δόσεις από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να δοθεί και φέτος μια ακόμη δόση έως τον Ιανουάριο 2019".
sonikk Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) παιδια να ρωτησω κατι αν καποιος γνωριζει? εχω κανει τροποποιητικες φορολογικες δηλωσεις για τα ετη 2011,2012,2013 για κατι αναδρομικα που ειχα απο αποδοχες και τις εχω καταθεσει απο τον απριλιο.πριν 3 μηνες περιπου δηλαδη.δεν θα επρεπε να εχουν εκκαθαριστει αυτες?γιατι μπαινω στο taxisnet και δεν βλεπω να εχουν εκκαθαριστει.μηπως να παω απο την δου μου να ρωτησω? αυτες αφορουσαν εισοδηματα του 15 και φορολογουνται στα ετη που αναγονται.τα πληρωθηκα δηλ το 15 αλλα τα δουλεψα τα ετη που λεω παραπανω. ηταν εκπροθεσμες αλλα λογω προβληματος του εργοδοτη μου τοτε και αναγκαστικης υποβολης και διορθωσης τους τωρα δεν θα μου βαλουν το προστιμο των 100 ευρω του εκπροθεσμου κατοπιν εντολης της προισταμενης εισοδηματος που γνωριζει το προβλημα.εχω και μια επιστροφη απο αυτα τα ετη γυρω στα 200 ευρω περιπου συνολικα. γιατι ομως αργει τοσο πολυ η εκκαθαριση τους? σας ευχαριστω. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2018 από sonikk
makfil Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 2 ώρες πριν, mαriα είπε Θα ηθελα να κάνω μια ερώτηση... Ξέρω πως φορολογική κάνει κάποιος όταν έχει κάτι στο όνομα του(ιδιοκτησία),όταν έχει εισόδημα κλπ Ξέρει κανείς εάν ο ανήλικος που δουλεύει νόμιμα κάνει την ίδια φορολογική δηλωση;δηλαδή αλλάζει κάτι η λέω μαλακιες; 1. ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΔΗΛΩΣΗ Υποχρέωση να υποβάλλει φορολογική δήλωση (έντυπο Ε1), έχει κάθε φυσικό πρόσωπο, εφόσον έχει την κατοικία του στην Ελλάδα, έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ανεξάρτητα από το αν είναι εξαρτώμενο μέλος ή όχι και αποκτά πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα. Οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν κάνει έναρξη εργασιών ατομικής επιχείρησης, υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος σε κάθε περίπτωση. Οι κάτοικοι εξωτερικού είναι υπόχρεοι για υποβολή δήλωσης μόνο όταν αποκτούν πραγματικό εισόδημα φορολογούμενο με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. βάσει κλίμακας ή αυτοτελώς) ή απαλλασσόμενο από πηγές Ελλάδος. Στη δήλωση συμπληρώνονται υποχρεωτικά όλα τα εισοδήματα ανεξάρτητα από τον τρόπο φορολόγησής τους, καθώς και τα απαλλασσόμενα από τον φόρο. Σε κάθε περίπτωση παρακράτησης φόρου ακόμη και στην περίπτωση αυτοτελούς ή με ειδικό τρόπο φορολογούμενων εισοδημάτων, συμπληρώνεται και ο παρακρατηθείς ή αποδοθείς, κατά περίπτωση, φόρος.
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 2 ώρες πριν, makfil είπε 1. ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΔΗΛΩΣΗ Υποχρέωση να υποβάλλει φορολογική δήλωση (έντυπο Ε1), έχει κάθε φυσικό πρόσωπο, εφόσον έχει την κατοικία του στην Ελλάδα, έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ανεξάρτητα από το αν είναι εξαρτώμενο μέλος ή όχι και αποκτά πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα. Οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν κάνει έναρξη εργασιών ατομικής επιχείρησης, υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος σε κάθε περίπτωση. Οι κάτοικοι εξωτερικού είναι υπόχρεοι για υποβολή δήλωσης μόνο όταν αποκτούν πραγματικό εισόδημα φορολογούμενο με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. βάσει κλίμακας ή αυτοτελώς) ή απαλλασσόμενο από πηγές Ελλάδος. Στη δήλωση συμπληρώνονται υποχρεωτικά όλα τα εισοδήματα ανεξάρτητα από τον τρόπο φορολόγησής τους, καθώς και τα απαλλασσόμενα από τον φόρο. Σε κάθε περίπτωση παρακράτησης φόρου ακόμη και στην περίπτωση αυτοτελούς ή με ειδικό τρόπο φορολογούμενων εισοδημάτων, συμπληρώνεται και ο παρακρατηθείς ή αποδοθείς, κατά περίπτωση, φόρος. Αν και η TS ειναι ανηλικη νομιζω οτι κανει κανονικα φορολογικη δηλωση αλλα για εισοδημα μεχρι 3000 ευρω μπορει καποιος να την βαζει σαν προστατευομενο μελος .
makfil Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 18 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Αν και η TS ειναι ανηλικη νομιζω οτι κανει κανονικα φορολογικη δηλωση αλλα για εισοδημα μεχρι 3000 ευρω μπορει καποιος να την βαζει σαν προστατευομενο μελος . Οι ανήλικοι υποχρεούνται σε φορολογική δήλωση όταν 1) αποκτούν εισόδημα από εργασιακή σχέση (όπως η maria), και 2) λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου του πατέρα ή της μητέρας. 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Για οσους κανουν τροποιποιητικη δηλωση στο εκκαθαριστικο εμφανιζοντε δυο ποσα το παλιο και το νεο χωρις ταυτοτητα πληρωμης . Μπορουν να την δουν αν πανε Προσωποποιημενη Πληροφορηση/Στοιχεια οφειλων εκτος ρυθμισης και με αυτη να πληρωνουν σε 3 δοσεις .
helenan Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Τα 3 τελευταία χρόνια που είχαμε μικροεπιστροφές: Το 2015 έβαλαν τα λεφτά τέλη Σεπτέμβρη, μετά από αίτηση. Κοινή φορολογική, εγώ έκανα την αίτηση (ένα μπακαλόχαρτο μου δώσανε) και τα χρήματα μπήκαν στο IBAN του συζύγου. Το 2016 έβαλαν τα λεφτά στο τραπεζικό λογαριασμό τέλη Αυγούστου (από μόνοι τους)! Πέρυσι περίμενα να τα βάλουν πάλι μόνοι τους... και τελικά πέρασαν οι μήνες και κατέληξα να κάνω συμψηφισμό με ΕΝΦΙΑ. Ίδια ΔΟΥ όλα αυτά. Δεν υπάρχει τίποτα στάνταρ. Πάντως εκνευρίζομαι όταν βλέπω ειδήσεις του στυλ: "ΣΟΚ! Τέλος οι επιστροφές της εφορίες! Μπλοκάρουν τα ΑΦΜ οι δήμοι, ο ΕΦΚΑ, ο Χ, ο Ψ". Χαίρω πολύ, πού είναι το περίεργο δηλαδή; Αλλά όσοι δεν έχουν οφειλές, πότε θα τα πάρουν;
rus Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Mα κι εσυ εχεις οφειλες. Συμψηφισμο με ενφια δεν ειπες?
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Καλησπέρα σε όλους τους πονεμένους , να ρωτήσω μήπως ξέρει κάποιος , πριν 10 μέρες έκανα την αίτηση για τη ρύθμιση της οφειλής σε 12 δόσεις. Η πρώτη δόση ήταν στις 02 Ιουλίου. Εκτύπωσα το χαρτί και σήμερα πλήρωσα ως όφειλα την πρώτη και τη δεύτερη δόση. Μετά παρατήρησα από το Site πως αν δεν πληρώσεις μέχρι τις 02 Ιουλίου τότε η ρύθμιση χάνεται και πρέπει να ξανακάνεις νέα. Τι πρέπει να κάνω τώρα; Έχω δώσει ήδη 2 δόσεις. Πρέπει να κάνω νέα αίτηση; Μου βγάζει νέα ταυτότητα οφειλής ή την ίδια; Αν έχει κάποιος μια ιδέα θα με βοηθήσει πολύ, ευχαριστώ.
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 40 λεπτά πριν, giotis1982 είπε Καλησπέρα σε όλους τους πονεμένους , να ρωτήσω μήπως ξέρει κάποιος , πριν 10 μέρες έκανα την αίτηση για τη ρύθμιση της οφειλής σε 12 δόσεις. Η πρώτη δόση ήταν στις 02 Ιουλίου. Εκτύπωσα το χαρτί και σήμερα πλήρωσα ως όφειλα την πρώτη και τη δεύτερη δόση. Μετά παρατήρησα από το Site πως αν δεν πληρώσεις μέχρι τις 02 Ιουλίου τότε η ρύθμιση χάνεται και πρέπει να ξανακάνεις νέα. Τι πρέπει να κάνω τώρα; Έχω δώσει ήδη 2 δόσεις. Πρέπει να κάνω νέα αίτηση; Μου βγάζει νέα ταυτότητα οφειλής ή την ίδια; Αν έχει κάποιος μια ιδέα θα με βοηθήσει πολύ, ευχαριστώ. Αν πας Προσωποποιημενη πληροφοριση /Στοιχεια πληρωμων θα δεις οτι εχουν φανει οι πληρωμες αλλα κανουν 3-4 μερες απο οταν πληρωσες. Οποτε περιμενε αν δεν τις βλεπεις ακομα. Δυστυχως θεωρουνται "υπερεισπραξη" απο τη εφορια και πρεπει να πας εκει με την ταυτοτητα σου να περασουν τις πληρωμες στην ρυθμιση.
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Αυτο θα στο πουν στην εφορια ...Ισως να μην χαθηκε αν ριξουν τα λεφτα εκει ή να σου φτιαξουν αλλη .
orck Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Στην φετινη δηλωση πρεπει καπου να δηλωσουμε εξοδα απο πιστωτικες καρτες, η αποδειξεις; Γενικα ειμαι μισθωτος χωρις περουσιακα στοιχεια, ολα τα νουμερα ειναι ηδη συμπληρωμενα απο τον εργοδοτη. Με τις αποδειξεις και τις πιστωτικες δεν ξερω τι παιζει. Συγνωμη εαν εχει ερωτηθει ξανα, δεν μπορω να διαβασω 57 σελιδες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα