makfil Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 2 ώρες πριν, rus είπε Oι τοκοι ειναι προσυμπληρωμενοι. Οι τόκοι δεν είναι προσυμπληρωμένοι, όπως ο μισθός και η σύνταξη, αλλά πατώντας το πεδίο εμφανίζονται τα στοιχεία που έχει το σύστημα από τις τράπεζες και ο φορολογούμενος μπορεί να επιλέξει ποιους τόκους θα χρεωθεί ο ίδιος και ποιους οι συνδικαιούχοι κάθε λογαριασμού/ών. Μπορεί να είσαι 1ος συνδικαιούχος σε ένα λογαριασμό αλλά να να τους χρεωθεί ο 2ος ή ο 3ος, για δικούς τους λόγους, ή να μοιραστούν μεταξύ των συνδικαιούχων.
koulkos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Κάθε σωστός λογιστής αναλαμβάνει την ευθύνη αρκεί να έχει πληρωθεί επαρκώς για τις υπηρεσίες του (το οποίο σημαίνει απόδειξη με φπα). Από εκεί και πέρα ο καθένας ζει με τις επιλογές του. Προσωπικά, αν και λογιστής, θα έκανα μόνος μου τη δήλωση αν είχα ένα μισθό και ένα σπίτι να δηλώσω. Με ιδιοκτησίες αλλάζει το πράγμα. Ουρά κάνουν οι πελάτες στα λογιστικά να διορθώσουν το Ε9 για να πουλήσουν, γιατί ο Μπάμπης ο ηλεκτρολόγος, ξάδερφος του συναδέλφου που κάνει και δηλώσεις άμα λάχει, δεν ξέρει να διαβάσει ένα συμβόλαιο. Εδώ καλά καλά μπερδεύονται δικηγόροι και λογιστές. Τέλος, το 50ρικο που αναφέρθηκε και μακάρι να ισχύει για δηλώσεις (εδώ χτυπάνε ΟΕ με 30 το μήνα) είμαι σίγουρος πως μεταφράζεται κάπως έτσι: Κάνε μου τη δήλωση Α, και η αδερφούλα μου που δουλεύει σεζόν στο νησί, πρέπει να κάνει δήλωση, για δες τη λίγο Α21 Μισθωτήριο ΚΕΑ Κοινωνικό μέρισμα Κοινωνικό τιμολόγιο Αίτηση για παιδικό σταθμό Πρέπει να ανανεώσουμε την κάρτα ανεργίας της συζύγου Ο Παπαδάκης είπε πως σήμερα μπορούμε να κάνουμε αίτηση και να πάρουμε λεφτά χθες. Ο λογιστής της κυρίας Μαρίας απέναντι γιατί το ξέρει και εσύ όχι; Όταν έρθει η ώρα να πληρωθεί το 50ρικο: πολλά παίρνεις. 2-3 κλικ κάνεις και χρεώνεις 50; Εγώ για να πάρω τόσα δουλεύω δύο μέρες. 1 1
logistoulis Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Ακριβώς όπως τα λες είναι, μέχρι που στο τέλος γίνεσαι κεπ και το "παιδί που ξέρει από υπολογιστές" 2 σε 1 και το πρήξιμο πάει όλο το χρόνο Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2018 από logistoulis 1
gia_nnis Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Η δικη μου γνωμη θα πρεπει ο λογιστης για την 1η δηλωση να παιρνει κανονικη τιμη και μετα αν δεν αλλαζει κατι ουσιαστικο να παιρνει ενα παγιο ποσο πχ 10ευρω και να υπαρχει και μια δεσμευση για τον πελατη... Να δινει στον λογιστη προκαταβολικα καποιο ποσο σαν εγγυηση οτι για τα επομενα 5 χρονια θα ειναι πελατης του..!!! Τωρα απο την στιγμη που υπαρχει ελευθερη αγορα ο καθενας κανει αυτο που τον συμφερει... πχ δηλωση χωρις εισοδημα με τεκμαρτο 3000ευρω και να ζητανε απο 10-50ευρω!!! με μεση τιμη τα 40ευρω και με παζαρι να στο κανουν 30ευρω(τιμες με αποδειξη) Εγω αν ημουν λογιστης σε τετοιες περιπτωσεις θα ελεγα στον πελατη δωσε οτι θες.. αλλα να ερθεις και του χρονου!!! Η φιλοσοφια σε αυτη τη χωρα ειναι ''αρπαξε για να φας-κλεψε για να χεις΄΄ !!!
APPLEGEEK Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 22 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Η δικη μου γνωμη θα πρεπει ο λογιστης για την 1η δηλωση να παιρνει κανονικη τιμη και μετα αν δεν αλλαζει κατι ουσιαστικο να παιρνει ενα παγιο ποσο πχ 10ευρω και να υπαρχει και μια δεσμευση για τον πελατη... Να δινει στον λογιστη προκαταβολικα καποιο ποσο σαν εγγυηση οτι για τα επομενα 5 χρονια θα ειναι πελατης του..!!! Τωρα απο την στιγμη που υπαρχει ελευθερη αγορα ο καθενας κανει αυτο που τον συμφερει... πχ δηλωση χωρις εισοδημα με τεκμαρτο 3000ευρω και να ζητανε απο 10-50ευρω!!! με μεση τιμη τα 40ευρω και με παζαρι να στο κανουν 30ευρω(τιμες με αποδειξη) Εγω αν ημουν λογιστης σε τετοιες περιπτωσεις θα ελεγα στον πελατη δωσε οτι θες.. αλλα να ερθεις και του χρονου!!! Η φιλοσοφια σε αυτη τη χωρα ειναι ''αρπαξε για να φας-κλεψε για να χεις΄΄ !!! Εμενα με παιρνουν χρονια τωρα 30 ευρω , χωρις να εχω ουτε αμαξι τιποτα στο ονομα μου!!!
CptBill Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Προσπαθω να εκδωσω φορολογικη ενημερότητα στο πατερα μου (μονιμος κατοικος εξωτερικου με 0 εισοδημα Ελλαδα) απο το gsis για μεταβιβαση ακινητου και μου πεταει ως μηνυμα οτι δεν μπορει να εκδοθει. Καμια ιδεα? Βρηκα σχετικο αρθρο εδω http://e-taxis.gr/portal/index.php/el/help-el/helpefe-el που αναφερει οτι οι κατοικοι εξωτερικου εξαιρουνται προσκομισης της ενημεροτητας. Κανα 2 λογιστες που ρωτησαν δεν ειχαν ιδεα. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2018 από CptBill
aliakas Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, mezger είπε aliakas, για να μην τα πολυλογούμε, προλαβαίνεις να κάνεις τροποποιητική και να βάλεις αρκετές αποδείξεις στον 049. Μην πληρώσεις δεν έχω αποδείξεις , ψέματα να δηλώσω ? 2 λεπτά πριν, APPLEGEEK είπε φιλε με θα πλερωσεις οτι λεει ο νομος τοτε. 116 ευρω δεν ειναι τιποτα καλά είναι σίγουρο ότι θα πληρώσω αυτους που φτιαξαν τον νόμο αλλά για πόσο ακόμα 1
koulkos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Εξαιρούνται από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής αλλά υποχρεούνται να συλλέξουν αποδείξεις ίσης αξίας οι παρακάτω κατηγορίες φορολογουμένων: η. Οι φορολογούμενοι που δεν έχουν εισόδημα από καμία κατηγορία ή έχουν εισόδημα μόνο από κεφάλαιο ή/και από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου και το τεκμαρτό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.500 ευρώ, σύμφωνα με την περ. α' της παρ. 1 του άρθρου 34 του ν.4172/2013. θ. Οι φορολογούμενοι που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για τη διαφορά που προκύπτει μεταξύ του τεκμαρτού και του συνολικού εισοδήματος τους, σύμφωνα με την περ.δ' της παρ. 1 του άρθρου 34 του ν.4172/2013. Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/34586 1
koulkos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν θα πληρώσεις βρε άνθρωπε, αυτό σου εξηγούμε δύο άτομα τόση ώρα. Βάλε στον 049 600,00 ευρώ και στείλε τροποποιητική. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2018 από koulkos
gia_nnis Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 20 λεπτά πριν, aliakas είπε είμαι τρία χρόνια άνεργος , έχω κάνει το σκατό μου παξιμάδι , δεν αγοράζω τπτ , για ποιες αποδείξεις μιλάτε ο τσιπρας στον κόσμο του και κάποιοι εδώ μέσα το βρίσκουν λογικό να πληρώσω 116 ευρώ για το 25ετιας αυτοκίνητό μου ελλας το μεγαλείο σου Πλασματικα στο 049 θα εβαζες το 10% του τεκμαρτου και θα σου εβγαινε μηδενικη! Πριν καιρο... για να μην πληρωσει ο ανεργος επρεπε να βαλει το διπλασιο σε αποδειξεις 22%!!! Δεν υπαρχει λογικη... Οπως το παει το κρατος θα το πας...
APPLEGEEK Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 38 λεπτά πριν, aliakas είπε δεν έχω αποδείξεις , ψέματα να δηλώσω ? καλά είναι σίγουρο ότι θα πληρώσω αυτους που φτιαξαν τον νόμο αλλά για πόσο ακόμα φιλε και για εμενα ειναι δυσκολα. δουλιες ελλαδα υπαρχουν ΝΑΙ αλλα δεν καλει κανεις - και οσοι καλουν 300 ευρω δινουν τρελοι ειναι !
mezger Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, CptBill είπε Προσπαθω να εκδωσω φορολογικη ενημερότητα στο πατερα μου (μονιμος κατοικος εξωτερικου με 0 εισοδημα Ελλαδα) απο το gsis για μεταβιβαση ακινητου και μου πεταει ως μηνυμα οτι δεν μπορει να εκδοθει. Καμια ιδεα? Βρηκα σχετικο αρθρο εδω http://e-taxis.gr/portal/index.php/el/help-el/helpefe-el που αναφερει οτι οι κατοικοι εξωτερικου εξαιρουνται προσκομισης της ενημεροτητας. Κανα 2 λογιστες που ρωτησαν δεν ειχαν ιδεα. Δηλώσεις κάνει κάθε χρόνο? Αν δεν κάνω λάθος δε δίνει ενημερότητα αν δε βρει δηλώσεις για κάποιο χρονικό διάστημα. Σαν κάτοικος εξωτερικού με ακίνητη περιουσία πλέον δεν υποχρεούται να κάνει δήλωση αν δεν έχει πραγματικό εισόδημα, παλαιότερα όμως είχε υποχρέωση (αν δεν κάνω λάθος μέχρι και το φορολογικο '14, ίσως και το '15). Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί να ρωτήσει ο αντίκλητός του στη ΔΟΥ. Αν είναι θέμα συστημικό (π.χ. να την μπλοκάρει επειδή δε βλέπει δήλωση του '16 αλλά να μην είχε υποχρέωση να υποβάλλει έτσι κι αλλιώς) θα την εκδόσουν από εκεί, αλλιώς θα ενημερώσουν για το όποιο πρόβλημα. Να έχει μαζί και ΑΤΑΚ του ακινήτου που μεταβιβάζεται (από το Ε9). Όσο για το αν τελικά χρειάζεται ενημερότητα, ρωτα πρώτα και κύρια τον συμβολαιογράφο. 2
aliakas Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 πάτησα τροποποιητηκη αλλά μου λέει να περιμένω μια μέρα για να μπορώ να κάνω κάποια αλλαγή
gia_nnis Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, APPLEGEEK είπε καλα του καναν , εγω οταν ειμουν ανεργος πουλησα το αμαξι. οταν ειμαστε ανεργοι δεν εχουμε τιποτα - απλα ψαχνουμε εργασια αυτο κανουμε . Καλα κανει και το κραταει οσο μπορει... Παραγεται εργο...!!! Και δεν φταιει το κρατος.. Αυτος δεν την συμπληρωσε σωστα για να του βγει μηδενικη!!! 1 ώρα πριν, aliakas είπε δεν έχω αποδείξεις , ψέματα να δηλώσω ? Τι μου θυμησες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα