Philippe Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δεν περνάνε πια οι χάρτινες, μόνο για ειδικές κατηγορίες.
Philippe Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 8 ώρες πριν, nikall είπε Έχω μερικές ακόμα ερωτήσεις αναφορικά με το τεκμήριο. Είμαι συνιδιοκτήτης στα κάτωθι ακίνητα. Τι δηλώνω ως κύρια κατοικία στο Ε1 ? Πως δηλώνω την δευτερεύουσα την οποία δεν χρησιμοποιώ καθόλου; Πως μπορώ να μειώσω κι άλλο τα τεκμήρια με βάση την παραπάνω εικόνα και τι αλλαγές πρέπει να κάνω στο Ε9; Όπως αναφέρουν και οι προγράψαντες, το εξοχικό στο οποίο έχει γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης δεν το βάζεις καθόλου στο Ε1, μόνο στο Ε2 ως κενό (άρα δεν χαρακτηρίζεται πλέον "δευτερεύουσα"). Τους βοηθητικούς χώρους που δεν είναι ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες, προσωπικά τους αναγράφω σε ξεχωριστή γραμμή του Ε2 κάτω από την οικία με τη δική τους περιγραφή (π.χ. ΘΕΣΗ: Υπόγειο, ΚΑΤΗΓ: Αποθήκη) και συμπληρώνω στο πεδίο ΟΝΟΜ/ΜΟ ως παρατήρηση ότι η καταχώρηση αυτή αφορά χώρο βοηθητικό της προηγούμενης (π.χ. "ΚΕΝΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΩΣ ΑΝΩ"). Το δε ακατοίκητο εφόσον δεν έχει διακοπή ρεύματος, απαιτείται να έχει και μηδενική κατανάλωση ρεύματος για να δηλωθεί κενό για όλη τη χρήση (αλλιώς για όσους μήνες υπάρχει μηδενικός εκκαθαριστικός λογ/μός μπορεί να δηλωθεί κενό στο Ε2 και για τους υπόλοιπους στον πίνακα του Ε1 ως δευτερεύουσα, με τεκμήριο δηλαδή για τους μήνες αυτούς). Για το σπίτι που ιδιοκατοικείς, το σωστό, όπως αναφέρθηκε, είναι να σου κάνουν δωρεάν παραχώρηση οι άλλοι δύο ιδιοκτήτες για το 66% τους, εφόσον μένεις μόνο εσύ και πρόκειται για ενιαία κατοικία. Μόνο που σε πολλές περιπτώσεις αυτό σημαίνει τεκμαρτό μίσθωμα, δηλ. μικρός φόρος ακινήτων για αυτούς. Άλλες φορές, δεν είναι εφικτό να συννενοηθεί κανείς με τους συνιδιοκτήτες για διάφορους λόγους. Το παραπάνω είναι μεν το απολύτως νόμιμο, παρ'όλ'αυτά δεν είναι ασύνηθες να δηλώνει κανείς μόνο το ποσοστό του στον πίνακα ιδιοκατοίκησης, ειδικά αν δεν είναι αμελητέο. Σε αυτή την περίπτωση, οι άλλοι ιδιοκτήτες κανονικά θα πρέπει να δηλώσουν το δικό τους ποσοστό (π.χ. ως δευτερεύουσα κατοικία τους) επιβαρυνόμενοι το τεκμήριο που τους αναλογεί (ειδικά αν έχουν έσοδα και το καλύπτουν είναι προτιμότερο από τον μικρό φόρο που λέγαμε). Σαν να έχουν διαθέσιμο το δωμάτιό τους για να το επισκέπτονται μια στο τόσο. Δηλαδή το σωστό είναι να δηλώνεται με κάποιον τρόπο το 100% του ακινήτου. [Αν και έχω υπόψη μου περίπτωση που το υπόλοιπο 50% το έχει αδερφός κάτοικος εξωτερικού χωρίς ΑΦΜ (έφυγε πριν την υποχρέωση απόκτησης ΑΦΜ και αρνείται να βγάλει), όπου δηλώνεται το 50% μόνο από τον έναν.] Ειδικά για το ενοικιαζόμενο, δεν σε επιβαρύνει με τεκμήριο, μόνο με εισόδημα (που αν είσαι στο αφορολόγητο δεν έχει φόρο, αντιθέτως καλύπτει τεκμήρια χωρίς να τρώει κεφάλαιο ανάλωσης). Άλλη σκέψη να παραχωρείς/ μισθώνεις εσύ το 33% στον συνιδιοκτήτη σου με δικαίωμα υπεκμίσθωσης και αυτός με τη σειρά του υπεκμισθώνει το 100% στον τελικό ενοικιαστή (δύσκολο, αλλά αναλόγως την περίπτωση θα μπορούσε να έχει όφελος). Για να αποφύγεις εντελώς τα τεκμήρια ακινήτων, εκτός από το να έχεις την κατοικία χωρίς να καταναλώνει (δικό της τουλάχιστον..) ρεύμα, θα πρέπει είτε να τα φορτωθεί κάποιος άλλος που να τα καλύπτει με το εισόδημά του (π.χ. δωρεάν παραχώρηση σε γονείς, εφόσον πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις), είτε να δηλώνεις ιδιόχρηση του ακινήτου (με τεκμαρτό εισόδημα) ή συνδυασμός. [Disclaimer: Δεν είμαι λογιστής και όλα τα παραπάνω χρήζουν επιβεβαίωσης.] 3
Γιάννης Platano Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Εκανα δηλωση σε συναδελφο αλλα αντι να υποβαλλω Ε2 της γυναικας του το εκανα για αυτόν . Εκανα τροποποιητικη σημερα (διαφορα φορου 20 ευρω λιγοτερο) αλλα δεν βγαζει ταυτοτητα πληρωμης .Τι μπορει να κανει ? Ευχαριστω.
sonikk Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 παιδια γεια σας.θα ηθελα την βοηθεια σας σε κατι αν μπορειτε σας παρακαλω.ειμαι αστεγος δικαιουχος του κεα απο περυσι.τον απριλιο του 2018 εκανα αιτηση για το κεα και προσκομισα βεβαιωση αστεγιας απο δομη που με εξυπηρετει.στην αιτηση του κεα η υπαλληλος του δημου εβαλε σαν διευθυνση κατοικιας την δομη που με εξυπηρετει και στο ιδιοκτησιακο καθεστως τικαρισε το κουτακι οτι ειμαι αστεγος. τωρα στην φορολογικη μου δηλωση εχει δηλωθει η αστεγια στον κωδικο 801 απο περυσι.φετος αν και δεν εχω κανει ακομη τη φορολογικη δηλωση,πηρε και παραταση ακουσα, ενω θα δηλωσω και παλι την αστεγια στον κωδικο 801 στον πινακα εξι τι θα πρεπει να δηλωσω στην πρωτη σελιδα του Ε1 της φορολογικης δηλωσης πανω πανω εκει που λεει στοιχεια φορολογουμενου οπως ονομα,επωνυμο,αδτ,αμκα και διευθυνση κατοικιας?θα πρεπει να βαλω την διευθυνση κατοικιας της δομης αστεγων που με εξυπηρετουν οπως εβαλε η κυρια απο τον δημο στην αιτηση του κεα ή να το αφησω οπως ειναι δηλαδη την διευθυνση κατοικιας που αναφερεται απο παλια στην αστυνομικη μου ταυτοτητα?παιζει ρολο αυτο? απλα ρωταω γιατι ειχα διαβασει οτι αυτα που δηλωνεις στο κεα πρεπει να αποτυπωνονται στην επομενη φορολογικη δηλωση.να πω και παλι οτι και στο Ε1 στον πινακα εξι στον κωδικο 801 ειναι δηλωμενη η αστεγια και στην αιτηση του κεα ειναι δηλωμενη η αστεγια.απλα αυτο με τις διευθυνσεις με μπερδευει λιγο. εχω την εντυπωση πως στην πρωτη σελιδα του Ε1 πανω πανω εκει που λεει διευθυνση κατοικιας δεν αποτελει την κατοικια που μενεις αλλα χρησιμοποιειται σαν στοιχειο αλληλογραφιας για επικοινωνια με την εφορια αν χρειαστει και οτι η διευθυνση κατοικιας καποιου δηλωνεται σε κωδικους σε πινακες οπως ο πινακας 5 και ο πινακας 6 του Ε1.αν γνωριζει καποιος ας βοηθησει σας παρακαλω.σας ευχαριστω ολους.
pontez2 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Επανέρχομαι με ερωτημα που έχω ξανακάνει και έχετε απαντησει. Σε ξάδελφό μου, με μηδενικο εισόδημα, θα φορολογηθεί διότι: Oντας άνεργος, δηλώνει μοναδική κατοικία το πατρικό του που απέκτησε με κληρονομιά μετά το θάνατο των γονιών του Το ερώτημα ειναι αν θα έπρεπε να μην υπάρχει τεκμήριο κατοικίας σε περίπτωση ανεργίας?
kleo1 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 αν δε κάνω λάθος κανονικά ισχύει το τεκμήριο. κι αυτό είναι το λογικό δηλαδή. όσο υπάρχει λογική βασικά στα φορολογικά 1
logistoulis Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) ισχύουν κανονικά τα τεκμήρια, αλλά αν είσαι στο αφορολόγητο δεν πληρώνεις αν το ξεπεράσεις πληρώνεις μελλοντικά που θα πέσει το αφορολόγητο θα είναι πολύ πιο εύκολο να πιάνουν τα τεκμήρια έναν άνεργο όσο ήταν στα 9500 μπορούσες να έχεις ένα σπίτι και ένα αμαξάκι, τώρα πιο ζόρικα και πολλές φορές σε πιάνει για το αμαξάκι, μελλοντικά αν πάει εκεί στα 5700-6000 θα σε πιάνει και για το σπίτι Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2018 από logistoulis 1
nikall Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 7 ώρες πριν, Philippe είπε Όπως αναφέρουν και οι προγράψαντες, το εξοχικό στο οποίο έχει γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης δεν το βάζεις καθόλου στο Ε1, μόνο στο Ε2 ως κενό (άρα δεν χαρακτηρίζεται πλέον "δευτερεύουσα"). Τους βοηθητικούς χώρους που δεν είναι ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες, προσωπικά τους αναγράφω σε ξεχωριστή γραμμή του Ε2 κάτω από την οικία με τη δική τους περιγραφή (π.χ. ΘΕΣΗ: Υπόγειο, ΚΑΤΗΓ: Αποθήκη) και συμπληρώνω στο πεδίο ΟΝΟΜ/ΜΟ ως παρατήρηση ότι η καταχώρηση αυτή αφορά χώρο βοηθητικό της προηγούμενης (π.χ. "ΚΕΝΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΩΣ ΑΝΩ"). Το δε ακατοίκητο εφόσον δεν έχει διακοπή ρεύματος, απαιτείται να έχει και μηδενική κατανάλωση ρεύματος για να δηλωθεί κενό για όλη τη χρήση (αλλιώς για όσους μήνες υπάρχει μηδενικός εκκαθαριστικός λογ/μός μπορεί να δηλωθεί κενό στο Ε2 και για τους υπόλοιπους στον πίνακα του Ε1 ως δευτερεύουσα, με τεκμήριο δηλαδή για τους μήνες αυτούς). Για το σπίτι που ιδιοκατοικείς, το σωστό, όπως αναφέρθηκε, είναι να σου κάνουν δωρεάν παραχώρηση οι άλλοι δύο ιδιοκτήτες για το 66% τους, εφόσον μένεις μόνο εσύ και πρόκειται για ενιαία κατοικία. Μόνο που σε πολλές περιπτώσεις αυτό σημαίνει τεκμαρτό μίσθωμα, δηλ. μικρός φόρος ακινήτων για αυτούς. Άλλες φορές, δεν είναι εφικτό να συννενοηθεί κανείς με τους συνιδιοκτήτες για διάφορους λόγους. Το παραπάνω είναι μεν το απολύτως νόμιμο, παρ'όλ'αυτά δεν είναι ασύνηθες να δηλώνει κανείς μόνο το ποσοστό του στον πίνακα ιδιοκατοίκησης, ειδικά αν δεν είναι αμελητέο. Σε αυτή την περίπτωση, οι άλλοι ιδιοκτήτες κανονικά θα πρέπει να δηλώσουν το δικό τους ποσοστό (π.χ. ως δευτερεύουσα κατοικία τους) επιβαρυνόμενοι το τεκμήριο που τους αναλογεί (ειδικά αν έχουν έσοδα και το καλύπτουν είναι προτιμότερο από τον μικρό φόρο που λέγαμε). Σαν να έχουν διαθέσιμο το δωμάτιό τους για να το επισκέπτονται μια στο τόσο. Δηλαδή το σωστό είναι να δηλώνεται με κάποιον τρόπο το 100% του ακινήτου. [Αν και έχω υπόψη μου περίπτωση που το υπόλοιπο 50% το έχει αδερφός κάτοικος εξωτερικού χωρίς ΑΦΜ (έφυγε πριν την υποχρέωση απόκτησης ΑΦΜ και αρνείται να βγάλει), όπου δηλώνεται το 50% μόνο από τον έναν.] Ειδικά για το ενοικιαζόμενο, δεν σε επιβαρύνει με τεκμήριο, μόνο με εισόδημα (που αν είσαι στο αφορολόγητο δεν έχει φόρο, αντιθέτως καλύπτει τεκμήρια χωρίς να τρώει κεφάλαιο ανάλωσης). Άλλη σκέψη να παραχωρείς/ μισθώνεις εσύ το 33% στον συνιδιοκτήτη σου με δικαίωμα υπεκμίσθωσης και αυτός με τη σειρά του υπεκμισθώνει το 100% στον τελικό ενοικιαστή (δύσκολο, αλλά αναλόγως την περίπτωση θα μπορούσε να έχει όφελος). Για να αποφύγεις εντελώς τα τεκμήρια ακινήτων, εκτός από το να έχεις την κατοικία χωρίς να καταναλώνει (δικό της τουλάχιστον..) ρεύμα, θα πρέπει είτε να τα φορτωθεί κάποιος άλλος που να τα καλύπτει με το εισόδημά του (π.χ. δωρεάν παραχώρηση σε γονείς, εφόσον πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις), είτε να δηλώνεις ιδιόχρηση του ακινήτου (με τεκμαρτό εισόδημα) ή συνδυασμός. [Disclaimer: Δεν είμαι λογιστής και όλα τα παραπάνω χρήζουν επιβεβαίωσης.] Σε ευχαριστώ για τον κόπο να γράψεις τόσα πράγματα. Πολύ χρήσιμες πληροφορίες από τις οποίες καταλαβαίνω πως μόνο με λογιστή τελικά μπορώ να βγάλω άκρη. 16 ώρες πριν, mezger είπε Αν έχεις ποσοστό σε ακίνητο που μισθώνεται, σου αναλογεί αντίστοιχο ποσοστό του μισθώματος. Αν λόγω δικής σας συμφωνίας δεν το εισπράττεις, παρόλαυτά θα πρέπει να το δηλώνεις και μετά να δείτε ποιος θα πληρώσει το φόρο. Επίσης έχεις υποχρέωση να υποβαλλεις ηλεκτρονικά το όποιο μισθωτήριο γίνεται στο taxis, ανεξάρτητα από τους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες. Αχρησιμοποίητα-κενά σπίτια δηλώνονται ως τέτοια στο Ε2 και δε σε επιβαρύνουν με τεκμήριο. Το Ε9 δεν έχει σχέση με τη δήλωση - εκεί αποτυπώνονται τα ακίνητα που σου ανήκουν, και δεν αλλάζει αν δεν αλλάξουν κι αυτά. Αν έχεις υποψίες ότι δεν είναι ακριβές, πρέπει να πας με τα συμβόλαια σε κάποιον λογιστή να το ελέγξει και να κάνει διορθώσεις. Αν προβλέπεται να είσαι ανευ εισοδήματος για καιρό ακόμα, θα σου πρότεινα να πας σε λογιστή, όχι μόνο για την φετεινή δήλωση, αλλα για να δει και ακριβώς πόσο διαθέσιμο εισόδημα έχεις για μελλοντική ανάλωση και να σε συμβουλέψει για τη μείωση των τεκμηρίων. Σκέψου ότι από το 2019 (2020 αν όλα πάνε καλά με την οικονομία -insert laugh track here-) μειώνεται και το αφορολόγητο και θα χρειάζεσαι ακόμα περισσότερη ανάλωση για να μην πληρώνεις. Κατανοώ ότι ίσως φαίνεται περιττό έξοδο ο λογιστής σε μια δύσκολη περίοδο για σένα, αλλά δεν είναι παίξε-γέλασε τα τεκμήρια, μπορεί να σε γλιτώσει από πολύ μεγαλύτερα έξοδα. Ευχαριστώ για την απάντηση! Μάλλον θα απευθυνθώ σε λογιστή τελικά. Μου είναι ιδιαίτερα δύσκολο να τα κάνω αυτά μόνος. Ειδικά αν μπορεί να μειωθεί το τεκμήριο δραστικά ίσως αξίζει να πληρώσω κάποια χρήματα σε λογιστή.
patsi Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Να φανταστώ δεν είναι φετινό πρόβλημα αλλά σε εμάς έτυχε φέτος. Πήγαμε στο λογιστή να κάνουμε τη δήλωση του πατέρα μου και μας είπε ότι δεν τον έχουν περασμένο σαν ανάπηρο. Στην απόφαση ΚΕΠΑ του 14 έλεγε ότι είναι μέχρι το 16 και μετα να μονιμοποιηθεί. Το 16 πήγαμε στο ΙΚΑ και με απόφαση του διευθυντή παίρνει κανονικά μόνιμη σύνταξη αναπηρίας 74%. Αλλά τώρα λέει πρέπει να περάσει κανονικά ξανά επιτροπή ΚΕΠΑ αλλιώς θα πληρώσει κανονικά φόρο.
mezger Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 13 λεπτά πριν, patsi είπε Να φανταστώ δεν είναι φετινό πρόβλημα αλλά σε εμάς έτυχε φέτος. Πήγαμε στο λογιστή να κάνουμε τη δήλωση του πατέρα μου και μας είπε ότι δεν τον έχουν περασμένο σαν ανάπηρο. Στην απόφαση ΚΕΠΑ του 14 έλεγε ότι είναι μέχρι το 16 και μετα να μονιμοποιηθεί. Το 16 πήγαμε στο ΙΚΑ και με απόφαση του διευθυντή παίρνει κανονικά μόνιμη σύνταξη αναπηρίας 74%. Αλλά τώρα λέει πρέπει να περάσει κανονικά ξανά επιτροπή ΚΕΠΑ αλλιώς θα πληρώσει κανονικά φόρο. Θα χρειαστείτε οπωσδήποτε ΚΕΠΑ, είναι οι μόνες αποφάσεις που δέχονται (και κατ'εξαίρεση παλιότερες αποφάσεις υγειονομικών επιτροπών για αναπηρίες από 80% και άνω, αλλά λογικά δε σε αφορά). Υπάρχει και ειδική μνεία στις εγκυκλίους για τις αποφάσεις του ΙΚΑ (ότι δεν είναι αρκετές). 1
yiannismax Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ. ΞΕΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΡΑΚΑΣ
rus Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 12 ώρες πριν, Philippe είπε Δεν περνάνε πια οι χάρτινες, μόνο για ειδικές κατηγορίες. Και ο φιλος μας στις ειδικες κατηγοριες ανηκει. Στις ηλεκτρονικες αποδειξεις παντως δε μπορεις να πεις ψεμματα γιατι τις γνωριζουν. 5 ώρες πριν, pontez2 είπε Το ερώτημα ειναι αν θα έπρεπε να μην υπάρχει τεκμήριο κατοικίας σε περίπτωση ανεργίας? Μηπως θα πρεπε να υπαρχει ενφια?
patsi Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 48 λεπτά πριν, mezger είπε Θα χρειαστείτε οπωσδήποτε ΚΕΠΑ, είναι οι μόνες αποφάσεις που δέχονται (και κατ'εξαίρεση παλιότερες αποφάσεις υγειονομικών επιτροπών για αναπηρίες από 80% και άνω, αλλά λογικά δε σε αφορά). Υπάρχει και ειδική μνεία στις εγκυκλίους για τις αποφάσεις του ΙΚΑ (ότι δεν είναι αρκετές). Αυτό μας είπε και η λογίστρια. Ευτυχώς απ την ΔΟΥ που πήγαμε μετά μας είπε ότι θα την βάλουν σε αναμονή την δήλωση μέχρι να πάρουμε την απόφαση επιτροπής και θα την εκκαθαρίσουν μετά. Αλλά και να την εκκαθαρίσουν θα γίνει τροποποιητική μετά. Ελπίζω να υπάρχει τρόπος να βγει απόφαση χωρίς να ξανά περνάς επιτροπή αλλά μου φαίνεται πολύ δύσκολο.
sonikk Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 13 ώρες πριν, sonikk είπε παιδια γεια σας.θα ηθελα την βοηθεια σας σε κατι αν μπορειτε σας παρακαλω.ειμαι αστεγος δικαιουχος του κεα απο περυσι.τον απριλιο του 2018 εκανα αιτηση για το κεα και προσκομισα βεβαιωση αστεγιας απο δομη που με εξυπηρετει.στην αιτηση του κεα η υπαλληλος του δημου εβαλε σαν διευθυνση κατοικιας την δομη που με εξυπηρετει και στο ιδιοκτησιακο καθεστως τικαρισε το κουτακι οτι ειμαι αστεγος. τωρα στην φορολογικη μου δηλωση εχει δηλωθει η αστεγια στον κωδικο 801 απο περυσι.φετος αν και δεν εχω κανει ακομη τη φορολογικη δηλωση,πηρε και παραταση ακουσα, ενω θα δηλωσω και παλι την αστεγια στον κωδικο 801 στον πινακα εξι τι θα πρεπει να δηλωσω στην πρωτη σελιδα του Ε1 της φορολογικης δηλωσης πανω πανω εκει που λεει στοιχεια φορολογουμενου οπως ονομα,επωνυμο,αδτ,αμκα και διευθυνση κατοικιας?θα πρεπει να βαλω την διευθυνση κατοικιας της δομης αστεγων που με εξυπηρετουν οπως εβαλε η κυρια απο τον δημο στην αιτηση του κεα ή να το αφησω οπως ειναι δηλαδη την διευθυνση κατοικιας που αναφερεται απο παλια στην αστυνομικη μου ταυτοτητα?παιζει ρολο αυτο? απλα ρωταω γιατι ειχα διαβασει οτι αυτα που δηλωνεις στο κεα πρεπει να αποτυπωνονται στην επομενη φορολογικη δηλωση.να πω και παλι οτι και στο Ε1 στον πινακα εξι στον κωδικο 801 ειναι δηλωμενη η αστεγια και στην αιτηση του κεα ειναι δηλωμενη η αστεγια.απλα αυτο με τις διευθυνσεις με μπερδευει λιγο. εχω την εντυπωση πως στην πρωτη σελιδα του Ε1 πανω πανω εκει που λεει διευθυνση κατοικιας δεν αποτελει την κατοικια που μενεις αλλα χρησιμοποιειται σαν στοιχειο αλληλογραφιας για επικοινωνια με την εφορια αν χρειαστει και οτι η διευθυνση κατοικιας καποιου δηλωνεται σε κωδικους σε πινακες οπως ο πινακας 5 και ο πινακας 6 του Ε1.αν γνωριζει καποιος ας βοηθησει σας παρακαλω.σας ευχαριστω ολους. παιδια καποιος και για μενα μια βοηθεια στην απορια μου?
mezger Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 15 ώρες πριν, sonikk είπε εχω την εντυπωση πως στην πρωτη σελιδα του Ε1 πανω πανω εκει που λεει διευθυνση κατοικιας δεν αποτελει την κατοικια που μενεις αλλα χρησιμοποιειται σαν στοιχειο αλληλογραφιας για επικοινωνια με την εφορια αν χρειαστει και οτι η διευθυνση κατοικιας καποιου δηλωνεται σε κωδικους σε πινακες οπως ο πινακας 5 και ο πινακας 6 του Ε1.αν γνωριζει καποιος ας βοηθησει σας παρακαλω.σας ευχαριστω ολους. Καλά τα λες, δεν έχει τόση σημασία η διεύθυνση που φαίνεται μπροστά/πάνω. Αν θες παρολαυτα να την αλλάξεις είναι πολύ απλό, βρες στο taxis την "Αλλαγή στοιχείων μητρώου" και βάλε εκεί την καινούρια. Παίρνει κάποιες μέρες να γίνει η αλλαγή. Αν έχεις κάνει ήδη επιβεβαίωση στοιχείων στη δήλωση, δεν θα αλλάξει η διεύθυνση (πρέπει να γίνει η αλλαγή από πριν).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα