agnostos13 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Ερώτηση: Φοιτητής χωρίς περιουσία με μικρό εισόδημα (150 ευρώ) το 2017 κάνει δήλωση, δεν έχει κάνει καθόλου ηλεκτρονικές πληρωμές και του βγάζει να πληρώσει 66 ευρώ. Είναι σωστό ή έχει κάνει πατάτα; edit: Από ότι φαίνεται τον φορολογεί με βάση το τεκμαρτό (3000) χωρίς να υπολογίζει αφορολόγητο Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2018 από agnostos13
jakegate7 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 3000 το τεκμαρτό άρα θες 300 ευρω σε αποδείξεις. (049 κωδικός αν θυμάμαι καλά) σου βγάζει πρόστιμο 300 Χ 22% = 66 euro είτε πληρώνεις τα 66 γιουρο είτε βάζεις 300 ευρω "μουφα" αποδείξεις. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2018 από jakegate7
logistoulis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 22 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Από ότι φαίνεται τον φορολογεί με βάση το τεκμαρτό (3000) χωρίς να υπολογίζει αφορολόγητο για να ακριβολογούμε αυτό είναι το πρόστιμο των αποδείξεων (22% του ποσού που δεν μάζεψε, δηλαδή των 300 ευρώ) όχι φόρος γιατί είναι στο αφορολόγητο αν ήταν να πάρει φόρο 22% στα 3000 θα ήταν 660 1
agnostos13 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 23 λεπτά πριν, logistoulis είπε για να ακριβολογούμε αυτό είναι το πρόστιμο των αποδείξεων (22% του ποσού που δεν μάζεψε, δηλαδή των 300 ευρώ) όχι φόρος γιατί είναι στο αφορολόγητο αν ήταν να πάρει φόρο 22% στα 3000 θα ήταν 660 Σωστό...έκανα λάθος διατύπωση. Άρα βάζει 300 ευρώ στο 049 και γλυτώνει. Αν του γίνει έλεγχος μπορεί να επικαλεστεί μέρος των πληρωμών που έκαναν οι γονείς του (εφόσον είναι προστατευόμενο μέλος) με ηλεκτρονικά μέσα για να το καλύψει ή την πάτησε;
nikall Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, logistoulis είπε αν σου προκύψει φόρος (τα τεκμήρια σου είναι δηλαδή πάνω από το αφορολόγητο) βεβαίως θα βάλεις ανάλωση εφόσον έχεις διαθέσιμο ποσό για ανάλωση τώρα σε αποδείξεις θες το 10% μέχρι τα 10 χιλιάρικα , άρα βάζεις ένα 500αρικο για σένα και τη γυναίκα (5000 το τεκμήριο διαβίωσης σας), βάζεις άλλο ένα 10% για το αυτοκίνητο που σου γράφει ακριβώς πάνω στη δήλωση πόσο είναι το τεκμήριό του και για το σπίτι πάει ανάλογα με τα μέτρα, συνήθως δεν θα θες πάνω από 350 για αυτό (αν μιλάμε για γύρω στα 80 μέτρα) επίσης μην ξεχάσεις να βάλεις πιθανά κοινωνικά μερίσματα, τόκους, δάνεια (τα δάνεια είναι τεκμήριο ) Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Έχω μερικές ακόμα ερωτήσεις αναφορικά με το τεκμήριο. Είμαι συνιδιοκτήτης στα κάτωθι ακίνητα. 92τμ 33% (η κύρια και μόνη κατοικία μου) 92τμ 33% (ακατοίκητο, ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο) 103τμ 33% (ενοικιαζόμενο, δεν εισπράττω εγώ το ενοίκιο ούτε ποσοστό αυτού) 106τμ 33% (πρώτη δευτερεύουσα, εξοχικό στο οποίο έχει γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης και δεν επισκέπτομαι ποτέ) το συγκεκριμένο έχει και 133τμ βοηθητικών χώρων. Τι δηλώνω ως κύρια κατοικία στο Ε1 ? Πως δηλώνω την δευτερεύουσα την οποία δεν χρησιμοποιώ καθόλου; Πως μπορώ να μειώσω κι άλλο τα τεκμήρια με βάση την παραπάνω εικόνα και τι αλλαγές πρέπει να κάνω στο Ε9; Ξέρω πως ζητώ πολλά αλλά θα ήμουν ευγνώμων αν έπαιρνα κάποιες οδηγίες από έναν ειδικό. Ευχαριστώ Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2018 από nikall
iphonakias5 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Παιδιά καλησπέρα. Οι καταληκτικές ημερομηνίες πληρωμής των δόσεων είναι οι 31/7 29/9 και 30/11. Θέλω να τις πληρώσω 30/6 30/7 και 30/8 μέσω ebanking. Θα έχω κάποιο θέμα ή είμαι καλυμμένος?
jakegate7 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 @iphonakias5 κανένα θέμα, πληρώνεις όσα θες και όποτε θες. σκέψου την ταυτότητα πληρωμής ως ένα λογαριασμό που βάζεις λεφτά. 1
iphonakias5 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 @jakegate7 Απλά πρέπει μέχρι π.χ. 31/7 να έχει μέσα το ζητούμενο ποσό?
jakegate7 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 ναι αλλιώς παίρνει προσαύξηση για το ποσό που δεν έχεις βάλει. 1
mezger Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, nikall είπε Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Έχω μερικές ακόμα ερωτήσεις αναφορικά με το τεκμήριο. Είμαι συνιδιοκτήτης στα κάτωθι ακίνητα. 92τμ 33% (η κύρια και μόνη κατοικία μου) 92τμ 33% (ακατοίκητο, ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο) 103τμ 33% (ενοικιαζόμενο, δεν εισπράττω εγώ το ενοίκιο ούτε ποσοστό αυτού) 106τμ 33% (πρώτη δευτερεύουσα, εξοχικό στο οποίο έχει γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης και δεν επισκέπτομαι ποτέ) το συγκεκριμένο έχει και 133τμ βοηθητικών χώρων. Τι δηλώνω ως κύρια κατοικία στο Ε1 ? Πως δηλώνω την δευτερεύουσα την οποία δεν χρησιμοποιώ καθόλου; Πως μπορώ να μειώσω κι άλλο τα τεκμήρια με βάση την παραπάνω εικόνα και τι αλλαγές πρέπει να κάνω στο Ε9; Ξέρω πως ζητώ πολλά αλλά θα ήμουν ευγνώμων αν έπαιρνα κάποιες οδηγίες από έναν ειδικό. Ευχαριστώ Αν έχεις ποσοστό σε ακίνητο που μισθώνεται, σου αναλογεί αντίστοιχο ποσοστό του μισθώματος. Αν λόγω δικής σας συμφωνίας δεν το εισπράττεις, παρόλαυτά θα πρέπει να το δηλώνεις και μετά να δείτε ποιος θα πληρώσει το φόρο. Επίσης έχεις υποχρέωση να υποβαλλεις ηλεκτρονικά το όποιο μισθωτήριο γίνεται στο taxis, ανεξάρτητα από τους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες. Αχρησιμοποίητα-κενά σπίτια δηλώνονται ως τέτοια στο Ε2 και δε σε επιβαρύνουν με τεκμήριο. Το Ε9 δεν έχει σχέση με τη δήλωση - εκεί αποτυπώνονται τα ακίνητα που σου ανήκουν, και δεν αλλάζει αν δεν αλλάξουν κι αυτά. Αν έχεις υποψίες ότι δεν είναι ακριβές, πρέπει να πας με τα συμβόλαια σε κάποιον λογιστή να το ελέγξει και να κάνει διορθώσεις. Αν προβλέπεται να είσαι ανευ εισοδήματος για καιρό ακόμα, θα σου πρότεινα να πας σε λογιστή, όχι μόνο για την φετεινή δήλωση, αλλα για να δει και ακριβώς πόσο διαθέσιμο εισόδημα έχεις για μελλοντική ανάλωση και να σε συμβουλέψει για τη μείωση των τεκμηρίων. Σκέψου ότι από το 2019 (2020 αν όλα πάνε καλά με την οικονομία -insert laugh track here-) μειώνεται και το αφορολόγητο και θα χρειάζεσαι ακόμα περισσότερη ανάλωση για να μην πληρώνεις. Κατανοώ ότι ίσως φαίνεται περιττό έξοδο ο λογιστής σε μια δύσκολη περίοδο για σένα, αλλά δεν είναι παίξε-γέλασε τα τεκμήρια, μπορεί να σε γλιτώσει από πολύ μεγαλύτερα έξοδα. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2018 από mezger 2
teddy71 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Επίσης επειδή έχεις μόνο το 33% της κυριας κατοικίας θα πρέπει οι υπόλοιποι συνιδιοκτήτες που έχουν το υπόλοιπο 67% , στο ε2 να δηλώσουν ότι σου το έχουν παραχωρήσει δωρεάν και αυτό εξαρτάται από το βαθμό συγγένειας που εχεται . Επειδή η περίπτωση σου έχεις διάφορες παραμετρους το καλύτερο είναι τη δηλωση να την κάνει καποιος λογιστης. 1
Philippe Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν βλέπω να βγαίνει φέτος το δωρεάν Foros της epsilon net Πάντως νομίζω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το περυσινό για τα βασικά έτσι; Δεν έχει αλλάξει κάτι στην ουσία των υπολογισμών, σωστά; (μόνο τα ιατρικά που δεν μειώνουν τον φόρο πλέον) (και φιλοξενούμενοι, airbnb, χάρτινες αποδείξεις για λίγους, Τ.Κ., χρηματοδότηση πολιτικών, σύμφωνο συμβίωσης που δεν αφορούν τον πολύ κόσμο) Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2018 από Philippe
Locke_John Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Γεια σε όλους. Πιστεύετε φέτος θα δωθεί η "καθιερωμένη" παράταση υποβολής; Μέχρι τέλος Ιουλίου; Edited: δωθηκε ήδη παράταση έως 26 Ιουλίου.(πρώτα ρώτησα εδώ κ μετά googlαρα). Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2018 από Locke_John
rus Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 9 ώρες πριν, agnostos13 είπε Άρα βάζει 300 ευρώ στο 049 και γλυτώνει. Αν του γίνει έλεγχος μπορεί να επικαλεστεί μέρος των πληρωμών που έκαναν οι γονείς του (εφόσον είναι προστατευόμενο μέλος) με ηλεκτρονικά μέσα για να το καλύψει ή την πάτησε; Αν γινει ελεγχος ο φιλος σου μπορει ευκολα να βρει αποδειξεις 300ε από συγγενεις και φιλους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα