Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Εχω την εντυπωση οτι μονο αν κανει τροποιποιητικη και σε δηλωσει για φιλοξενια μπορεις εσυ να δηλωσεις φιλοξενια απο τον πατερα σου.Αν δεν την εχει υποβαλλει οριστικα μπορει ευκολα να κανει αλλαγη.

Για το αναλωση κεφαλιαου επειδη ειχα περιπτωση συναδελφισσας που δουλευει 25 χρονια και δηλωνε φιλοξενουμενη με ετησιο εισσοδημα 25000 και εκανε επικληση αναλωσης 180.000 ευρω για αγορα σπιτιου 195.000 χωρις κανενα προβλημα.

Απ οτι ειδα ειχε κανει οριστικη μπηκα να κανω τροποποιηση αλλα δεν τα αλλαξα γτ φοβομουν μην κανω καμια μλκ..δεν αποθηκευσα και το αφησα ως ειχε...την δευτερα θα παει στην λογιστρια του για να με δηλωσει στην δηλωση του...μολις την εχει ετοιμη θα μπω να την κανω και εγω!την ε1 απ οτι καταλαβα συμπληρωνω σωστα?οπως ειπα δεν εχω τπτ στο ονομα μου εκτος απο ενα παπακι 100κ.εκ οποτε τα αλλα τα αφηνω οπως ειναι(ε2-3)?

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Dynamics είπε

Απ οτι ειδα ειχε κανει οριστικη μπηκα να κανω τροποποιηση αλλα δεν τα αλλαξα γτ φοβομουν μην κανω καμια μλκ..δεν αποθηκευσα και το αφησα ως ειχε...την δευτερα θα παει στην λογιστρια του για να με δηλωσει στην δηλωση του...μολις την εχει ετοιμη θα μπω να την κανω και εγω!την ε1 απ οτι καταλαβα συμπληρωνω σωστα?οπως ειπα δεν εχω τπτ στο ονομα μου εκτος απο ενα παπακι 100κ.εκ οποτε τα αλλα τα αφηνω οπως ειναι(ε2-3)?

Ναι το Ε1 συμπληρωνεις .Με τα αλλα δεν ασχολεισαι καθολου .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Γιάννης Platano είπε

Ναι το Ε1 συμπληρωνεις .Με τα αλλα δεν ασχολεισαι καθολου .

οκ σε ευχαριστω πολυ Γιαννη!Απο δευτερα θα ενημερωσω μολις την εχω ετοιμη!

και παλι ευχαριστω!

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Για να ειναι σε ονομα δεν μπορει να ειναι στο ...μιλητο. Γραφει για μισθωτηριο και οχι συμφωνια στα λογια.

Αποδειξεις για τις καταβολες των ενοικιων λεω.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, rus είπε

Αποδειξεις για τις καταβολες των ενοικιων λεω.

Μισθωτηριο υπαρχει που να ειναι καταχωρημενο στο taxis η αν ειναι παλιο να εχει σφραγιδα εφοριας ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Αν εχεις ΕΝΦΙΑ το πιο πιθανο να γινει συμψηφισμος .Αλοιως οταν εχουν λεφτα .

Λεφτά έχει το δημόσιο στο συρτάρι, και μάλιστα πολλά, αλλά δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του, όπως είναι γνωστό. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Μισθωτηριο υπαρχει που να ειναι καταχωρημενο στο taxis η αν ειναι παλιο να εχει σφραγιδα εφοριας ?

Που να ξερω?

Δημοσ.

Μπαίνεις στην φορολογική... βλέπεις ότι φοροαπαλλαγές δικαιούνται όσοι κάνουν δωρεά σε πολιτικό κομμα, σε βουλευτή, για το δημόσιο χρέος, σε ταινία (!!!!) ή σε φιλανθρωπική οργάνωση... Κάθεσαι και σκέφτεσαι, ποιές εισοδηματικές κατηγορίες έχουν τα φράγκα για να κάνουν τέτοιες δωρεές και άρα να έχουν φοροαπαλλαγή... Μετά βλέπεις ότι έχουν καταργήσει τις αποδείξεις, τα διδακτρα, τους γιατρούς, τα ενοίκια για φοιτητές... κάθεσαι και σκέφτεσαι ποιες εισοδηματικές κατηγορίες ματώνουν για τέτοιες δαπάνες και άρα πρέπει να πάρουν κάτι πίσω... Μετά κάθεσαι και σκέφτεσαι ότι αυτά τα βλέπει ο κάθε φορολογούμενος πολίτης, αλλά προτιμά να βγει για να τρεξει σε μαραθώνιο κάθε Κυριακή και όχι γιατί πέρα απο την έμμεση φορολογία (που τους πιάνει όλους οριζόντια, ανεξαρτητως εισοδήματος), πλέον σου μειώνουν το αφορολόγητο και σε βάζουν να πληρώσεις ή σου αρνούνται φοροαπαλλαγές, ενώ παράλληλα τις δέχονται σε ανώτερες εισοδηματικές κατηγορίες...

Αυτά τα λίγα περί δίκαιης φορολογίας, ανάλογα με τις δυνατότητες του κάθε Έλληνα πολίτη που προβλέπει το Σύνταγμα... Δεν θέλω να ανοίξω πολιτική κουβέντα, ούτε πρόκειται να απαντήσω σε κάποιο σχόλιο, απλά μπήκα να κάνω την δήλωσή μου, είδα κάποια τέτοια πραγματάκια και μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι.

ΥΓ Πληρώνουν όλοι οι λεφτάδες, αυτά που πρέπει και φταίει ο κάθε φουκαράς που δεν κόβει απόδειξη για την τυρόπιτα κατά τα άλλα...

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά μία ερώτηση.. Κάποιος που έχει εγκατασταθεί μόνιμα εξωτερικό πρέπει να κάνει έστω και μηδενική δήλωση εφόρου ζωής; Του χρόνου δεν θα έχω κάτι να δηλώσω και δεν θέλω να ξεχαστώ και να φάω πρόστιμο..

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, taramas είπε

Παιδιά μία ερώτηση.. Κάποιος που έχει εγκατασταθεί μόνιμα εξωτερικό πρέπει να κάνει έστω και μηδενική δήλωση εφόρου ζωής; Του χρόνου δεν θα έχω κάτι να δηλώσω και δεν θέλω να ξεχαστώ και να φάω πρόστιμο..

Σχετική ερώτηση: Φοιτητής που σπουδάζει στο εξωτερικό και έρχεται τα καλοκαίρια, και δεν έχει εισόδημα στην Ελλάδα εκτός από 0,03€ τόκους καταθέσεων υποχρεούται να κάνει δήλωση; Δηλώνεται προστατευόμενο μέλος από τους γονείς;

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες.

Ερώτηση αν ξέρει κανείς.

Ιδ. υπάλληλος, στην φορολογική δηλώνεται μόνο εισόδημα, αμάξι με αξία 2500 και φιλοξενούμενος. 

Αφορολόγητο φυσικά έχει χτιστεί και με το παραπάνω.

Πώς θα ξέρουμε αν το χρεωστικό που βγαίνει (κοντά 200Ε) είναι φυσιολογικό; 

Να πάει σε λογιστή;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tonypapadovic είπε

Καλησπέρα παίδες.

Ερώτηση αν ξέρει κανείς.

Ιδ. υπάλληλος, στην φορολογική δηλώνεται μόνο εισόδημα, αμάξι με αξία 2500 και φιλοξενούμενος. 

Αφορολόγητο φυσικά έχει χτιστεί και με το παραπάνω.

Πώς θα ξέρουμε αν το χρεωστικό που βγαίνει (κοντά 200Ε) είναι φυσιολογικό; 

Να πάει σε λογιστή;

τι εννοείς αμάξι αξία 2500? τεκμήριο 2500 σε δικό του αμάξι, ή εταιρικό αμάξι που του προσθέτει μισθό 2500? 

το να του βγει 200 ευρώ το εκκαθαριστικό θα είναι είτε από κρατήσεις που δεν του έγιναν οπότε η διαφορά προκύπτει στο τέλος, ή από τεκμήρια που δεν καλύπτει το εισόδημά του 

δεν είναι κάτι φοβερό να συμβαίνει και λάθος δεν είναι σίγουρα, με βάση τα όσα δηλώθηκαν αυτό προκύπτει. αν θέλει να μάθει το γιατί ας πάει να μάθει, αλλά εφόσον είναι καλυμμένος από αποδείξεις δεν υπάρχει και κάτι άλλο που μπορεί να γίνει 

Επεξ/σία από logistoulis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...