Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, rus είπε

Αποδειξεις για τις καταβολες των ενοικιων λεω.

Μισθωτηριο υπαρχει που να ειναι καταχωρημενο στο taxis η αν ειναι παλιο να εχει σφραγιδα εφοριας ?

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Αν εχεις ΕΝΦΙΑ το πιο πιθανο να γινει συμψηφισμος .Αλοιως οταν εχουν λεφτα .

Λεφτά έχει το δημόσιο στο συρτάρι, και μάλιστα πολλά, αλλά δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του, όπως είναι γνωστό. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Μισθωτηριο υπαρχει που να ειναι καταχωρημενο στο taxis η αν ειναι παλιο να εχει σφραγιδα εφοριας ?

Που να ξερω?

Δημοσ.

Μπαίνεις στην φορολογική... βλέπεις ότι φοροαπαλλαγές δικαιούνται όσοι κάνουν δωρεά σε πολιτικό κομμα, σε βουλευτή, για το δημόσιο χρέος, σε ταινία (!!!!) ή σε φιλανθρωπική οργάνωση... Κάθεσαι και σκέφτεσαι, ποιές εισοδηματικές κατηγορίες έχουν τα φράγκα για να κάνουν τέτοιες δωρεές και άρα να έχουν φοροαπαλλαγή... Μετά βλέπεις ότι έχουν καταργήσει τις αποδείξεις, τα διδακτρα, τους γιατρούς, τα ενοίκια για φοιτητές... κάθεσαι και σκέφτεσαι ποιες εισοδηματικές κατηγορίες ματώνουν για τέτοιες δαπάνες και άρα πρέπει να πάρουν κάτι πίσω... Μετά κάθεσαι και σκέφτεσαι ότι αυτά τα βλέπει ο κάθε φορολογούμενος πολίτης, αλλά προτιμά να βγει για να τρεξει σε μαραθώνιο κάθε Κυριακή και όχι γιατί πέρα απο την έμμεση φορολογία (που τους πιάνει όλους οριζόντια, ανεξαρτητως εισοδήματος), πλέον σου μειώνουν το αφορολόγητο και σε βάζουν να πληρώσεις ή σου αρνούνται φοροαπαλλαγές, ενώ παράλληλα τις δέχονται σε ανώτερες εισοδηματικές κατηγορίες...

Αυτά τα λίγα περί δίκαιης φορολογίας, ανάλογα με τις δυνατότητες του κάθε Έλληνα πολίτη που προβλέπει το Σύνταγμα... Δεν θέλω να ανοίξω πολιτική κουβέντα, ούτε πρόκειται να απαντήσω σε κάποιο σχόλιο, απλά μπήκα να κάνω την δήλωσή μου, είδα κάποια τέτοια πραγματάκια και μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι.

ΥΓ Πληρώνουν όλοι οι λεφτάδες, αυτά που πρέπει και φταίει ο κάθε φουκαράς που δεν κόβει απόδειξη για την τυρόπιτα κατά τα άλλα...

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά μία ερώτηση.. Κάποιος που έχει εγκατασταθεί μόνιμα εξωτερικό πρέπει να κάνει έστω και μηδενική δήλωση εφόρου ζωής; Του χρόνου δεν θα έχω κάτι να δηλώσω και δεν θέλω να ξεχαστώ και να φάω πρόστιμο..

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, taramas είπε

Παιδιά μία ερώτηση.. Κάποιος που έχει εγκατασταθεί μόνιμα εξωτερικό πρέπει να κάνει έστω και μηδενική δήλωση εφόρου ζωής; Του χρόνου δεν θα έχω κάτι να δηλώσω και δεν θέλω να ξεχαστώ και να φάω πρόστιμο..

Σχετική ερώτηση: Φοιτητής που σπουδάζει στο εξωτερικό και έρχεται τα καλοκαίρια, και δεν έχει εισόδημα στην Ελλάδα εκτός από 0,03€ τόκους καταθέσεων υποχρεούται να κάνει δήλωση; Δηλώνεται προστατευόμενο μέλος από τους γονείς;

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες.

Ερώτηση αν ξέρει κανείς.

Ιδ. υπάλληλος, στην φορολογική δηλώνεται μόνο εισόδημα, αμάξι με αξία 2500 και φιλοξενούμενος. 

Αφορολόγητο φυσικά έχει χτιστεί και με το παραπάνω.

Πώς θα ξέρουμε αν το χρεωστικό που βγαίνει (κοντά 200Ε) είναι φυσιολογικό; 

Να πάει σε λογιστή;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tonypapadovic είπε

Καλησπέρα παίδες.

Ερώτηση αν ξέρει κανείς.

Ιδ. υπάλληλος, στην φορολογική δηλώνεται μόνο εισόδημα, αμάξι με αξία 2500 και φιλοξενούμενος. 

Αφορολόγητο φυσικά έχει χτιστεί και με το παραπάνω.

Πώς θα ξέρουμε αν το χρεωστικό που βγαίνει (κοντά 200Ε) είναι φυσιολογικό; 

Να πάει σε λογιστή;

τι εννοείς αμάξι αξία 2500? τεκμήριο 2500 σε δικό του αμάξι, ή εταιρικό αμάξι που του προσθέτει μισθό 2500? 

το να του βγει 200 ευρώ το εκκαθαριστικό θα είναι είτε από κρατήσεις που δεν του έγιναν οπότε η διαφορά προκύπτει στο τέλος, ή από τεκμήρια που δεν καλύπτει το εισόδημά του 

δεν είναι κάτι φοβερό να συμβαίνει και λάθος δεν είναι σίγουρα, με βάση τα όσα δηλώθηκαν αυτό προκύπτει. αν θέλει να μάθει το γιατί ας πάει να μάθει, αλλά εφόσον είναι καλυμμένος από αποδείξεις δεν υπάρχει και κάτι άλλο που μπορεί να γίνει 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις, μου έστειλε και πιο αναλυτικά κάποια πράγματα, αν και λογικα θα τα ρωτήσουμε έτσι κι αλλιώς για να ξέρει

53 λεπτά πριν, chrisde είπε

Δες αν έχει βάλει αποδείξεις στον κωδικό 049.

Ναι έχει βάλει το ποσό που του βγάζει εκεί στα στοιχεία δαπανών (περίπου το 45% του εισοδήματος είναι εντωμεταξύ!).

15 λεπτά πριν, logistoulis είπε

τι εννοείς αμάξι αξία 2500? τεκμήριο 2500 σε δικό του αμάξι, ή εταιρικό αμάξι που του προσθέτει μισθό 2500? 

το να του βγει 200 ευρώ το εκκαθαριστικό θα είναι είτε από κρατήσεις που δεν του έγιναν οπότε η διαφορά προκύπτει στο τέλος, ή από τεκμήρια που δεν καλύπτει το εισόδημά του 

δεν είναι κάτι φοβερό να συμβαίνει και λάθος δεν είναι σίγουρα, με βάση τα όσα δηλώθηκαν αυτό προκύπτει. αν θέλει να μάθει το γιατί ας πάει να μάθει, αλλά εφόσον είναι καλυμμένος από αποδείξεις δεν υπάρχει και κάτι άλλο που μπορεί να γίνει 

Ναι με τεκμήριο 2500 σε δικό του αμάξι.

Μαζί με το άθροισμα καθαρών ποσών συμπληρώθηκαν και οι κωδικοί που αναλογούν στους φόρους.

Αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο, αυτό που μου είπε είναι ότι σε σχέση με τα ποσά που υπολογίζει αυτός από τις μισθοδοσίες του, το αυτόματο ποσό που έχει υπολογιστεί είναι κανά χιλιάρικο παραπάνω. Μιλάμε για ποσά 15-18χιλ αν έχει σημασία δεν ξέρω ακριβώς όμως.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, APPLEGEEK είπε

η Επιστροφες ποτε μπαινουν ρε παιδια?

Μακάρι να ξέραμε..

Όταν το κράτος είναι να τα πάρει τα παίρνει σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και αλίμονο μας αν αργήσουμε. 

Όταν είναι να δώσει, βλέπουμε πότε θα τα πάρετε...

Χρόνια τα ίδια και τα ίδια.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Μακάρι να ξέραμε..

Όταν το κράτος είναι να τα πάρει τα παίρνει σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και αλίμονο μας αν αργήσουμε. 

Όταν είναι να δώσει, βλέπουμε πότε θα τα πάρετε...

Χρόνια τα ίδια και τα ίδια.

περυσι τα πηρα απλα δεν ξερω ποτε γιατι ηταν σε αλλη τραπεζα και τυχαια το θυμηθηκα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...