rus Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, aerodyne είπε το ερώτημα βασικά είναι το κατα πόσο τα έξοδα που βγάζει το πινακάκι στο 049 αποτελούν τεκμήριο by default ή μονο σε περίπτωση ελέγχου . αν βάλει κανείς ποσό σαφώς μικρότερο από το σύνολο που έχει στο πινακάκι, μπορεί να ολοκληρώσει την εκαθάριση της δήλωσης? η ερώτηση είναι για την περίπτωση που το εισόδημα δεν δικαιολογεί τις δαπάνες τμε πιστωτικές κάρτες κ δεν υπάρχει ανάλωση από προηγούμενα έτη Mα το ποσό που βαζεις στον 049 δεν αποτελει τεκμηριο ουτε και σχετιζεται με αναγκη επικλησης αναλωσης. Σου ζητανε να εχεις το αναλογο ποσοστο επι του εισοδηματος, κι αν δε το εχεις σου βαζουν προστιμο. Αν εχεις παραπανω δε τρεχει τιποτα. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2018 από rus 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 2 ώρες πριν, Dynamics είπε Αρχικα σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου...αυτος(πατερας μου) που με φιλοξενει εκανε την δηλωση του αλλα δεν με δηλωσε οποτε τι μπορω να κανω στην δηλωση του τωρα κατι σαν επεξεργασια??να μπω στην δηλωση του(εχω προσβαση)και να βαλει τα στοιχεια μου αφμ αν θυμαμαι καλα στον πινακα 2? ουσιαστικα η δηλωση ειναι ιδια με περσι απλα η διαφορα ειναι οτι ειχα εισοδημα 700 ευρω περιπου απο μια εργασια που εκανα περσι τετοια εποχη...σπιτια τοκους κτλ δεν νομιζω να εχει γτ δεν ειχε κ περσι...θα κανω μια δοκιμη βεβαια να το δω...το μονο που εχω στο ονομα μου ειναι ενα παπακι 100κ.εκ τπτ αλλο... Εχω την εντυπωση οτι μονο αν κανει τροποιποιητικη και σε δηλωσει για φιλοξενια μπορεις εσυ να δηλωσεις φιλοξενια απο τον πατερα σου.Αν δεν την εχει υποβαλλει οριστικα μπορει ευκολα να κανει αλλαγη. Για το αναλωση κεφαλιαου επειδη ειχα περιπτωση συναδελφισσας που δουλευει 25 χρονια και δηλωνε φιλοξενουμενη με ετησιο εισσοδημα 25000 και εκανε επικληση αναλωσης 180.000 ευρω για αγορα σπιτιου 195.000 χωρις κανενα προβλημα.
challenger_4 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Κάποιος που κάνει πρώτη φορά δήλωση, με εισοδήματα 850 ευρώ για το 2017 έχει μισθωτήριο στο όνομά του (270/μήνα). Μπορεί να δηλώσει τα ενοίκια ή θα έχει πρόβλημα;
makfil Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Εάν δηλώνει τα ενοίκια ο ιδιοκτήτης, δεν νομίζω ότι μπορείς να μην τα δηλώσεις. 1
challenger_4 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Μπορεί να δηλώσει η μάνα της ότι πλήρωσε το ενοίκιο του 2017, όπως τα προηγούμενα έτη;
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 8 λεπτά πριν, challenger_4 είπε Μπορεί να δηλώσει η μάνα της ότι πλήρωσε το ενοίκιο του 2017, όπως τα προηγούμενα έτη; Οχι να το μισθωτηριο ειναι σε αλλο ονομα.
challenger_4 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Της φορολογούμενης. Αυτής για την οποία ρωτάω. (*Κάποιος* στο πρώτο post μου) Μόλις τώρα, Γιάννης Platano είπε Οχι να το μισθωτηριο ειναι σε αλλο ονομα. Το μισθωτήριο ήταν στο όνομά της από το 2015, που όμως δεν έκανε δήλωση τότε. Το δήλωνε η μάνα της και την είχε σαν προστατευόμενο τέκνο. Θα μπορούσε να την έχει προστατευόμενο τέκνο και για το 2017 παρόλο που έχει ένα μικρό εισόδημα;
makfil Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Αφενός μας μπερδεύεις με το "κάποιος" και το "αυτή" αφετέρου ο ιδιοκτήτης γράφει στο Ε2 το ονοματεπώνυμο και το ΑΦΜ του ενοικιαστή. Επομένως, δεν μπορεί να φαίνεται ότι πλήρωσε τα ενοίκια κάποιος τρίτος, εκτός του δηλωθέντος ενοικιαστή. Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2018 από makfil 1
challenger_4 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Το μισθωτήριο είναι στο όνομα της φορολογούμενης από το 2015 που ήταν προστατευόμενο τέκνο. Τα ενοίκια ομως δήλωνε ότι τα πληρωνε η μάνα της
logistoulis Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, challenger_4 είπε Κάποιος που κάνει πρώτη φορά δήλωση, με εισοδήματα 850 ευρώ για το 2017 έχει μισθωτήριο στο όνομά του (270/μήνα). Μπορεί να δηλώσει τα ενοίκια ή θα έχει πρόβλημα; ναι μπορεί και κανένα πρόβλημα το μόνο τεκμήριο που έχεις και πρέπει να δικαιολογήσεις (αλλά στην προκειμένη περίπτωση είναι μάλλον στο αφορολόγητο οπότε δεν σε νοιάζει) είναι η χρήση του σπιτιού όχι το ποσό του ενοικίου, το ποσό το βάζεις για να διασταυρωθεί με την δήλωση του ιδιοκτήτη του ακινήτου (πληροφοριακά δηλαδή δεν επηρεάζει τον φόρο σου ) Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2018 από logistoulis 1
rus Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 3 ώρες πριν, challenger_4 είπε Το μισθωτήριο είναι στο όνομα της φορολογούμενης από το 2015 που ήταν προστατευόμενο τέκνο. Τα ενοίκια ομως δήλωνε ότι τα πληρωνε η μάνα της Αποδειξεις υπαρχουν ή είναι στο μιλητό?
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, rus είπε Αποδειξεις υπαρχουν ή είναι στο μιλητό? Για να ειναι σε ονομα δεν μπορει να ειναι στο ...μιλητο. Γραφει για μισθωτηριο και οχι συμφωνια στα λογια. Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2018 από Γιάννης Platano
fsbmaniac Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Στις 19/6/2018 στις 1:14 ΜΜ, cumulus είπε Η ερωτηση μου δεν αφορα το 2018 αλλα και μελλοντικες δηλωσεις. Λοιπον αυτο που εχω απορια ειναι το εξης. Ειμαστε ενα αντρογυνο με τις δικες του πιστωτικες καρτες το καθε μελος. Παραθετω ενα υποθετικο σεναριο Καρτα γυναικας 5000 ευρω εισοδημα 2000 Καρτα ανδρα 2000 ευρω εισοδημα 15000 Δηλ οικογενειακο εισοδημα 17000 εξοδα 7000.Αυτο που με προβληματιζει ειναι μηπως βαλουν τεκμαρτο εισοδημα στη συζυγο επειδη οι αγορες ξεπερνουν το εισοδημα ή δεν υπαρχει κινδυνος αφου το συνολικο εισοδημα υπερκαλυπτει τις αγορες και των δυο ΥΓ Τα νουμερα ειναι εντελως τυχαια Κανενα προβλημα....ξερω "ανεργο" με οικογενεια που παιρνει επιδοματα ο οποιος ξοδευει πανω απο 15.000 το χρονο , πηγαινει ταξιδια εκτος ευρωπης . Αγοραζει και ενα κερδισμενο δελτιο και ολα καλα... Εχει και στην κατοχη του ενα αυτοκινητακι αγορας το 2009 46.000 ευρω... Δεν θα ασχοληθει ΟΥΔΗΣ...
NikosKallithea Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 17 λεπτά πριν, fsbmaniac είπε Κανενα προβλημα....ξερω "ανεργο" με οικογενεια που παιρνει επιδοματα ο οποιος ξοδευει πανω απο 15.000 το χρονο , πηγαινει ταξιδια εκτος ευρωπης . Αγοραζει και ενα κερδισμενο δελτιο και ολα καλα... Εχει και στην κατοχη του ενα αυτοκινητακι αγορας το 2009 46.000 ευρω... Δεν θα ασχοληθει ΟΥΔΗΣ... Εσενα τι σε κόφτει, ζορίζεσαι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα