Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Darkito είπε

του 97 ειμαι, δεν ξερω μου φανηκε περιεργο και μενα και του πατερα μου που ξερει πιο καλα απο αυτα τοσα χρονια που συμπληρωνουν χαρτια για αυτο εθεσα εδω το ερωτημα 

θα κοιταξω το site που μου πες και ενημερωνω 

Καλώς σου φάνηκε περίεργο και καλά κάνεις και το ψάχνεις, αν σπουδάζεις και είσαι κάτω από 24 είσαι 100% προστατευόμενο για το Α21.

Ο λογιστής μπορεί να νομίζει πως αν δεν είσαι προστατευόμενο για τη δήλωση δε θα είσαι και για το Α21. Είναι ένα κοινό λάθος αλλά λίγο απαράδεκτο για λογιστή, που υποτίθεται μελετάει τη νομοθεσία και τις αποφάσεις.

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

σημερα μεχρι της 16:00 ειναι η τελευταια διορια για το Α21;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Darkito είπε

σημερα μεχρι της 16:00 ειναι η τελευταια διορια για το Α21;

Μέχρι τέλος του χρόνου είναι η προθεσμία. Μέχρι τις 16:00 είναι για να προλάβεις την πληρωμή που θα γίνει 25-27/6. Το συνολικό ποσό που θα λάβεις δεν αλλάζει όποτε και να γίνει η αίτηση.

Επισκέπτης
Δημοσ.

απο οτι καταλαβα επειδη στην αστυνομικη ταυτοτητα το επωνυμο μου σε λατινικους χαρακτηρες τελειωνει σε LIS και στο φοιτιτικο πασο το χου γραψει με LHS νομιζει οτι το τεκνο (με LIS) ειναι διαφορετικο απο το LHS που ειναι στο πασο, και η μονη λυση ειναι η γραματεια της σχολης απο αυριο ... παει αυτη η πληρωμη 😣

Untitled.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/4/2018 στις 9:39 ΜΜ, rus είπε

Tι να πω κι εγω που με 0 εισοδημα εχω δαπανες καποια χιλιαρικακια:)

τελικά το δέχτηκε κανονικά ή έκανες/ζητήθηκε ανάλωση κεφαλαίου?

Επεξ/σία από aerodyne
Δημοσ.
3 ώρες πριν, aerodyne είπε

τελικά το δέχτηκε κανονικά ή έκανες/ζητήθηκε ανάλωση κεφαλαίου?

Ποιος να το δεχτει, η δηλωση? Οτι βαζεις το δεχεται αυτή, δεν εχει πρόβλημα:) Φετος εχω εισοδημα από άλλη πηγη και δικαιολογω τα τεκμηρια. Αλλιως βγαινει φορος κατι χιλιαρικα.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το ερώτημα βασικά είναι το κατα πόσο τα έξοδα που βγάζει το πινακάκι στο 049 αποτελούν τεκμήριο by default ή μονο σε περίπτωση ελέγχου

. αν βάλει κανείς ποσό σαφώς μικρότερο από το σύνολο που έχει στο πινακάκι, μπορεί να ολοκληρώσει την εκαθάριση της δήλωσης?

η ερώτηση είναι για την περίπτωση που το εισόδημα δεν δικαιολογεί τις δαπάνες τμε πιστωτικές κάρτες κ δεν υπάρχει ανάλωση από προηγούμενα έτη

Επεξ/σία από aerodyne
Δημοσ.

ερώτηση για όποιον ξέρει. Η σύζυγος απο ΟΕ που διατηρεί μαζί με την αδερφή της εμφανίζει μηδενικά κέρδη. Υπάρχει ξεχωριστπος κωδικός που καταχωρείται έιται στα κέρδη βάζω 0. ?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, aerodyne είπε

το ερώτημα βασικά είναι το κατα πόσο τα έξοδα που βγάζει το πινακάκι στο 049 αποτελούν τεκμήριο by default ή μονο σε περίπτωση ελέγχου

. αν βάλει κανείς ποσό σαφώς μικρότερο από το σύνολο που έχει στο πινακάκι, μπορεί να ολοκληρώσει την εκαθάριση της δήλωσης?

Εάν διαβάσεις αυτά που γράφει στην καρτέλα των δαπανών με κάρτες θα καταλάβεις ότι δεν είναι προσυμπληρωμένο το πεδίο γιατί δεν γνωρίζει το σύστημα εάν στα ποσά περιλαμβάνονται και αγορές για δαπάνες που δεν δικαιολογούνται, όπως πχ αυτ/του, σκάφους κλπ και πρέπει ο φορολογούμενος να γράψει τα σωστά ποσά.

Αυτό σημαίνει ότι, θεωρητικά, μπορείς να γράψεις ποσό χαμηλότερο του συνολικού, εάν αυτό σε εξυπηρετεί.

• Thanks 1
Δημοσ.

καλησπερα σε ολους!Ποσο δυσκολο ειναι να κανω την δηλωση μου μονος?ειχα μικρο εισοδημα περιπου 600-700 ευρω τπτ στο ονομα μου απο σπιτι κτλ μονο ενα παπακι 100κ.εκ το οποιο απ οσο θυμαμαι οταν μ την εκανε ο λογιστης μου δεν χρειαζεται καν να δηλωθει γτ δεν εχει φορο...ανοιξα την δηλωση και ειδα οτι εχει ολα τα στοιχεια μεσα πχ το εισοδημα που ειχα κ ολα τα υπολοιπα με λιγο ψαξιμο στο ιντερνετ ειδα οτι δεν ειναι δυσκολο να την κανεις...δεν ειμαι παντρεμενος,δεν εχω παιδια,δεν εχω ενοικιο...το μονο που θα πρεπει να κανω ειναι να συμπληρωσω οτι ειμαι φιλοξενουμενος  το οποιο βρηκα ακρη να το βαλω κ αυτο απο το google χρειαζεται κατι αλλο?σκεφτομαι να την κανω μονος μ μια και δεν εχει αλλαγες με περσι...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Dynamics είπε

καλησπερα σε ολους!Ποσο δυσκολο ειναι να κανω την δηλωση μου μονος?ειχα μικρο εισοδημα περιπου 600-700 ευρω τπτ στο ονομα μου απο σπιτι κτλ μονο ενα παπακι 100κ.εκ το οποιο απ οσο θυμαμαι οταν μ την εκανε ο λογιστης μου δεν χρειαζεται καν να δηλωθει γτ δεν εχει φορο...ανοιξα την δηλωση και ειδα οτι εχει ολα τα στοιχεια μεσα πχ το εισοδημα που ειχα κ ολα τα υπολοιπα με λιγο ψαξιμο στο ιντερνετ ειδα οτι δεν ειναι δυσκολο να την κανεις...δεν ειμαι παντρεμενος,δεν εχω παιδια,δεν εχω ενοικιο...το μονο που θα πρεπει να κανω ειναι να συμπληρωσω οτι ειμαι φιλοξενουμενος  το οποιο βρηκα ακρη να το βαλω κ αυτο απο το google χρειαζεται κατι αλλο?σκεφτομαι να την κανω μονος μ μια και δεν εχει αλλαγες με περσι...

Πανευκολο ειναι αλλα για να δηλωσεις φιλοξενουμενος πρεπει  να σε δηλωσει πρωτα αυτος που σε φιλοξενει στον πινακα 2 . Οτι θελεις ρωτα εδω ή με pm.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Dynamics είπε

Αφού αποφάσισες να συμπληρώσεις μόνος τη δήλωση, αυτό που προτείνω είναι να ανοίξεις και τα ελέγξεις όλα τα πεδία που βγάζουν αναλυτικούς πίνακες (έσοδα, σπίτια, μηχανοκίνητα, τόκους, δαπάνες από κάρτες κλπ), για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως και φορολογηθείς με τεκμήρια.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Πανευκολο ειναι αλλα για να δηλωσεις φιλοξενουμενος πρεπει  να σε δηλωσει πρωτα αυτος που σε φιλοξενει στον πινακα 2 . Οτι θελεις ρωτα εδω ή με pm.

Αρχικα σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου...αυτος(πατερας μου) που με φιλοξενει εκανε την δηλωση του αλλα δεν με δηλωσε οποτε τι μπορω να κανω στην δηλωση του τωρα κατι σαν επεξεργασια??να μπω στην δηλωση του(εχω προσβαση)και να βαλει τα στοιχεια μου αφμ αν θυμαμαι καλα στον πινακα 2?

27 λεπτά πριν, makfil είπε

Αφού αποφάσισες να συμπληρώσεις μόνος τη δήλωση, αυτό που προτείνω είναι να ανοίξεις και τα ελέγξεις όλα τα πεδία που βγάζουν αναλυτικούς πίνακες (έσοδα, σπίτια, μηχανοκίνητα, τόκους, δαπάνες από κάρτες κλπ), για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως και φορολογηθείς με τεκμήρια.

ουσιαστικα η δηλωση ειναι ιδια με περσι απλα η διαφορα ειναι οτι ειχα εισοδημα 700 ευρω περιπου απο μια εργασια που εκανα περσι τετοια εποχη...σπιτια τοκους κτλ δεν νομιζω να εχει γτ δεν ειχε κ περσι...θα κανω μια δοκιμη βεβαια να το δω...το μονο που εχω στο ονομα μου ειναι ενα παπακι 100κ.εκ τπτ αλλο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...