rus Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 20 ώρες πριν, nickmanak είπε Αναλωση κεφαλαιου= τεκμαρτο - δηλωθεν. Το ποσο τουτης της αφαιρεσης καταχωρειτε στον κωδικο του Ε1. Εννοεις ότι αν εχω πραγματικο εισοδημα 1000€ και τεκμαρτο 4000€, θα πρεπει να δηλωσω 3000€ στον κωδ.787?
makfil Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Ναι, τουλάχιστον 3000 (πχ 3200) για να καλυφθεί το ποσό των τεκμηρίων
nickmanak Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Το σωστο ειναι να βαλουμε το ποσο που απαιτειται για να ισοφαριστει η διαφορα. Δεν ειναι συνετο να βαλετε μεγαλυτερη αναλωση κεφαλαιου. Διαβαστε και ενα σημερινο αρθρο για την αναλωση. https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/41029
rus Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 8 λεπτά πριν, makfil είπε Ναι, τουλάχιστον 3000 (πχ 3200) για να καλυφθεί το ποσό των τεκμηρίων Μα εγω περυσι ειχα διαφορά 9500€ αλλα μου αρκουσαν μολις 3300€ για να μηδενιστεί ο φορος(και μαλιστα να μου βγει και επιστροφη). 2 λεπτά πριν, nickmanak είπε Δεν ειναι συνετο να βαλετε μεγαλυτερη αναλωση κεφαλαιου. Βεβαια, γιατι μπορει να μας χρειαστουν και σε μελλοντικη αναλωση.
Γιάννης Platano Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, makfil είπε Τότε δεν χρειάζεται Ε2 αλλά το δηλώνει σαν κύρια κατοικία στο Ε1. Ευχαριστω.Εκει το εχει δηλωσει απο την επιλογη για μεταφορα απο εικονα Ε9.
mezger Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 11 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Από οσο θυμαμαι όταν καποιος αγοραζει ένα σπιτι κανει μια φορα και Ε2 και το γραφει στην τελευταια σελιδα .Πηγα να το κανω σε δηλωση συναδελφισσας που αγορασε σπιτι αλλα δεν με αφηνειι και μου λεει "Το πεδιο είναι υποχρεωτικο" χωρις να διευρινιζει ποιο πεδιο όταν παταω νεα εγγραφη . Εχει τυχει σε καποιον ? Στο Ε1 το πηρε κανονικα από την εικονα του Ε9 που εχει υποβαλλει . Καλά πας να το κάνεις, τυπικά πρέπει οι μεταβολες στα ακίνητα να αναγράφονται στον τρίτο πίνακα του Ε2. Το μήνυμα που σου βγάζει είναι λογικά από κακό design: δοκίμασε να διαγράψεις την κενή γραμμή που σου βγάζει με το που μπαίνεις στο έντυπο στον πρώτο πίνακα, μήπως χτυπάει αυτή. Πάντως και να μην κάνεις Ε2 γι'αυτό, οι πιθανότητες να έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα τείνουν στο 0. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 5 ώρες πριν, mezger είπε Καλά πας να το κάνεις, τυπικά πρέπει οι μεταβολες στα ακίνητα να αναγράφονται στον τρίτο πίνακα του Ε2. Το μήνυμα που σου βγάζει είναι λογικά από κακό design: δοκίμασε να διαγράψεις την κενή γραμμή που σου βγάζει με το που μπαίνεις στο έντυπο στον πρώτο πίνακα, μήπως χτυπάει αυτή. Πάντως και να μην κάνεις Ε2 γι'αυτό, οι πιθανότητες να έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα τείνουν στο 0. Αυτό ηταν.Σε ευχαριστω.
cumulus Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Η ερωτηση μου δεν αφορα το 2018 αλλα και μελλοντικες δηλωσεις. Λοιπον αυτο που εχω απορια ειναι το εξης. Ειμαστε ενα αντρογυνο με τις δικες του πιστωτικες καρτες το καθε μελος. Παραθετω ενα υποθετικο σεναριο Καρτα γυναικας 5000 ευρω εισοδημα 2000 Καρτα ανδρα 2000 ευρω εισοδημα 15000 Δηλ οικογενειακο εισοδημα 17000 εξοδα 7000.Αυτο που με προβληματιζει ειναι μηπως βαλουν τεκμαρτο εισοδημα στη συζυγο επειδη οι αγορες ξεπερνουν το εισοδημα ή δεν υπαρχει κινδυνος αφου το συνολικο εισοδημα υπερκαλυπτει τις αγορες και των δυο ΥΓ Τα νουμερα ειναι εντελως τυχαια
mezger Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 1 λεπτό πριν, cumulus είπε Η ερωτηση μου δεν αφορα το 2018 αλλα και μελλοντικες δηλωσεις. Λοιπον αυτο που εχω απορια ειναι το εξης. Ειμαστε ενα αντρογυνο με τις δικες του πιστωτικες καρτες το καθε μελος. Παραθετω ενα υποθετικο σεναριο Καρτα γυναικας 5000 ευρω εισοδημα 2000 Καρτα ανδρα 2000 ευρω εισοδημα 15000 Δηλ οικογενειακο εισοδημα 17000 εξοδα 7000.Αυτο που με προβληματιζει ειναι μηπως βαλουν τεκμαρτο εισοδημα στη συζυγο επειδη οι αγορες ξεπερνουν το εισοδημα ή δεν υπαρχει κινδυνος αφου το συνολικο εισοδημα υπερκαλυπτει τις αγορες και των δυο ΥΓ Τα νουμερα ειναι εντελως τυχαια Οι δαπάνες με κάρτες δεν είναι και δεν μπορούν να είναι σε καμία περίπτωση τεκμήριο ούτε αιτία ελέγχου*, οπότε δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει θέμα με το ύψος δαπανών σε καμία περίπτωση. Και να ήταν τεκμήριο, ήδη είναι δεκτό και νομοθετημένο -ότι τα μέλη μιας οικογένειας αλληλοκαλύπτονται. *σκέψου το εξής, βλέπει η εφορία (ξεκάθαρα και αυτοματοποιημένα πλέον) ότι τα τελευταία 10 χρόνια έχεις δηλώσει ότι έχεις βγάλει 100.000, ενώ η συνολική αύξηση των καταθέσεών σου σε όλους τους λογαριασμούς ήταν 500.000. Θα έχει σημασία αν από αυτά εσύ ξοδεύεις 5000 ή 50000 το χρόνο με κάρτες? Το θέμα είναι τι έβγαλες, όχι τι ξόδεψες.
Bayern Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Καλησπέρα σε όλους!Είμαι άνεργος και φιλοξενουμενος. Επειδή τα Χριστούγεννα πήρα το επίδομα τον νέων,ξέρει κανείς στης αποδείξεις(049) τη πόσο να βάλω για να βγει μηδενική? Άλλο πόσο δεν έχω πάρει και δεν έχω τίποτα στο όνομα μου!
nickmanak Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 33 λεπτά πριν, Bayern είπε Καλησπέρα σε όλους!Είμαι άνεργος και φιλοξενουμενος. Επειδή τα Χριστούγεννα πήρα το επίδομα τον νέων,ξέρει κανείς στης αποδείξεις(049) τη πόσο να βάλω για να βγει μηδενική? Άλλο πόσο δεν έχω πάρει και δεν έχω τίποτα στο όνομα μου! Μετα την επιβεβαιωση των στοιχειων στο Ε1 μπορουμε να κατεβασουμε την ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟΔΟΧΩΝ για το φορολογικό ετος. Εκει προσθέτουμε τα ποσά στη στηλη: "Φορολογητέο Ποσο" και υπολογίζουμε το 10% αν το σύνολο δεν ξεπερναει τα 10000€. Αυτο TO 10% είναι το ελαχιστο ποσό ηλεκτρονικών αγορών που πρεπει να κανει συνταξιουχος ή μισθωτός κάτω των 70 ετών. Αλλιως, επί του ποσού αυτού υπολογίζουμε πρόστιμο 22% το οποίο χρεωνεται στο εκκαθαριστικό. 1
kwstas arvanitidhs Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Παιδια SOS Mια βοηθεια η γιαγια μου μου εχει κανει δωρεαν παραχωρηση ενα σπιτι ποιους πινακες πρεπει να συμπληρωσο? στον πινακα 6. Συμπληρωνο τπτ?
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, kwstas arvanitidhs είπε Παιδια SOS Mια βοηθεια η γιαγια μου μου εχει κανει δωρεαν παραχωρηση ενα σπιτι ποιους πινακες πρεπει να συμπληρωσο? στον πινακα 6. Συμπληρωνο τπτ? Πινακας 5 και και προσοχη κλικαρεις το δωρεαν παραχωρηση .Κωδικος 203 Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2018 από Γιάννης Platano
Bayern Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, nickmanak είπε Μετα την επιβεβαιωση των στοιχειων στο Ε1 μπορουμε να κατεβασουμε την ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟΔΟΧΩΝ για το φορολογικό ετος. Εκει προσθέτουμε τα ποσά στη στηλη: "Φορολογητέο Ποσο" και υπολογίζουμε το 10% αν το σύνολο δεν ξεπερναει τα 10000€. Αυτο TO 10% είναι το ελαχιστο ποσό ηλεκτρονικών αγορών που πρεπει να κανει συνταξιουχος ή μισθωτός κάτω των 70 ετών. Αλλιως, επί του ποσού αυτού υπολογίζουμε πρόστιμο 22% το οποίο χρεωνεται στο εκκαθαριστικό. Την εικόνα τον αποδοχών που ακριβός είναι?Δεν το βρίσκω. Δεν γίνεται να βάλω και απλές αποδείξεις για να φτάσω το 10% αμα χρειαστεί? Ευχαριστώ για τον χρόνο σου! Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2018 από Bayern
mr_babis Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Νοικιάζω σπιτι μαζι με την γυναίκα μου. Στους κωδικους 811-816 προσπαθώ να τα βάλω σε μια γραμμή οτι πληρώνω εγω τα μισα και η γυναικα τα αλλα μισα αλλα τα βγάζει σε δυο δλδ εμενα στο κωδ 811 και την γυναίκα στο 814 . Υπάρχει πρόβλημα? Επίσης το ποσο που γράφω είναι το συνολικό που έδωσα το χρόνο οχι του μήνα σωστα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα