Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, stefanidisg είπε

Όχι δεν είναι μεγαλύτερα, ένα αμάξι 3000 τεκμήριο και το νοίκι 350 το μήνα .

Ε τοτε θα πληρωσεις τον κανονικο φορο που σου αναλογει... Εγω νομιζα οτι φορολογήθηκες υπερμετρα λογω τεκμηριων.
ΥΓ. τα τεκμηρια σου οπως τα ειπες βγαινουν 10200€.

Επεξ/σία από rus
  • Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, stefanidisg είπε

Όχι δεν είναι μεγαλύτερα, ένα αμάξι 3000 τεκμήριο και το νοίκι 350 το μήνα .

Εάν δεν φορολογείσαι με τεκμήρια, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ανάλωση κεφαλαίου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, stefanidisg είπε

Έξοδα γιατρών δεν περνάνε;

Μόνο αν εχεις πληρωσει γιατρο με καρτα μετραει στο 049

Επεξ/σία από alfeios
Δημοσ.
4 ώρες πριν, eidikos33 είπε

Φυσικα και πρεπει να τα δηλωσεις 

Aπορω γιατι πατε και πληρωνετε ατομα που αποκαλουν τους εαυτους τους λογιστες και δεν κανουν ουτε τα βασικα....

Οτι ναναι...

Δεν δηλωνεις τιποτα, ειναι ηδη φορολογημενα στην πηγη, απορω που ορισμενοι συμβουλευετε κιολας...

4 ώρες πριν, abc είπε

Ξερει κανεις αν τα χαζοψιλα απο τοκους καταθεσεων πρεπει να τα δηλωσουμε ανεξαρτητα απο το αν ειναι κατω απο 250 ευρω οπως ηταν απο ό,τι διαβαζω καποιες παλιες χρονιές; Και αραγε αυτο ισχυε κ για παλιοτερες χρονιές; γιατι το αφηνε κενο ο λογιστης μου. Ουτε κ που ρωταγε. Δεν μιλαω για προθεσμιακη ή κατι; για κατι χαζοψιλα ουτε μισου ευρω(κ ουτε) που πιστωνονται μεσα στο ετος. Μπορει να βρεθει κανεις υπολογος στην εφορια για ανακριβη δηλωση σε περιπτωση ελεγχου καποτε; εν πασει περιπτώσει για φετος τι ισχυει;;; 

εναι ηδη φορολογημενα στην πηγη

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kokoviosR είπε

Οτι ναναι...

Δεν δηλωνεις τιποτα, ειναι ηδη φορολογημενα στην πηγη, απορω που ορισμενοι συμβουλευετε κιολας...

Αυτο που προτεινεις υποστηριζεις οτι ισχυει μεχρι ενα οριο τοκων, ή λες οτι μπορεις να το κανεις ακομη κι αν εχεις εισοδημα απο τοκους 5000€ για παραδειγμα ;

και αυτα φορολογημενα στην πηγη θα ειναι, αρα συμφωνα με τη λογικη σου "δεν δηλωνεις τιποτα"

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, alfeios είπε

Αυτο που προτεινεις υποστηριζεις οτι ισχυει μεχρι ενα οριο τοκων, ή λες οτι μπορεις να το κανεις ακομη κι αν εχεις εισοδημα απο τοκους 5000€ για παραδειγμα ;

και αυτα φορολογημενα στην πηγη θα ειναι, αρα συμφωνα με τη λογικη σου "δεν δηλωνεις τιποτα"

Απαντησα σε συγκεκριμενο ερωτημα για μικροποσα(μικροτερα των 200-250. Για μεγαλυτερα ποσα δεν εχω υποψη, αλλα εκει υπαρχει η λογικη οτι πρεπει να ανεβει και η κλιμακα φορολογησης οποτε νομιζω σου ζητανε να τα δηλωσεις με το σκεπτικο οτι φορολογηθηκες σε μικροτερη κλιμακα...Με επιφυλαξη αυτο γιατι οταν δεν ειμαι σιγουρος δεν εκφραζω αποψη...

Επεξ/σία από kokoviosR
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, kokoviosR είπε

Οτι ναναι...

Μαυρη ειν' η νυχτα στα βουνα, φιλε μου...

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kokoviosR είπε

Απαντησα σε συγκεκριμενο ερωτημα για μικροποσα(μικροτερα των 200-250. Για μεγαλυτερα ποσα δεν εχω υποψη, αλλα εκει υπαρχει η λογικη οτι πρεπει να ανεβει και η κλιμακα φορολογησης οποτε νομιζω σου ζητανε να τα δηλωσεις με το σκεπτικο οτι φορολογηθηκες σε μικροτερη κλιμακα...Με επιφυλαξη αυτο γιατι οταν δεν ειμαι σιγουρος δεν εκφραζω αποψη...

Δεν ζητησα συμβουλη, απλα διατυπωσα με αυτο τον τροπο την αντισρρηση μου σε αυτο που εγραψες. Η κλιμακα μπορει να αλλαξει ακομη και με τοκους 2€. Εγω πιστευω οτι εχουμε υποχρεωση να τα δηλωσουμε

Δημοσ.
19 minutes ago, kokoviosR said:

Οτι ναναι...

εναι ηδη φορολογημενα στην πηγη

δεν ισχύει, ότι εισόδημα έχεις το βάζεις κανονικά.

οχι οτι καταστρέφηκε ο κοσμος αν δεν δηλωθούν αλλά το σωστό ειναι να γίνει έτσι.

εξάλλου είναι δύο κελιά, σιγά τον κόπο. ένα για τους τοκους και ένα για το φόρο των τοκων που πλήρωσες.

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, alfeios είπε

Δεν ζητησα συμβουλη, απλα διατυπωσα με αυτο τον τροπο την αντισρρηση μου σε αυτο που εγραψες. Η κλιμακα μπορει να αλλαξει ακομη και με τοκους 2€. Εγω πιστευω οτι εχουμε υποχρεωση να τα δηλωσουμε

Μια λανθασμενη εντυπωση...Και να αλλαξει η κλιμακα αφορα το ποσο που αλλαζε κλιμακα και οχι ολο το εισοδημα.

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, kokoviosR είπε

Κοκοβιε μηπως γνωριζεις πως γνωριζει η εφορια τι καταθεσεις εχεις στην τραπεζα? Ξερεις μηπως ποιο ηταν το κριτηριο στο κοινωνικο μερισμα για παραδειγμα?

• Like 1
Δημοσ.

Αναλωση κεφαλαιου= τεκμαρτο - δηλωθεν. Το ποσο τουτης της αφαιρεσης καταχωρειτε στον κωδικο του Ε1.

Η αναλωση ισχυει μονο αν το τεκμαρτο ειναι μεγαλυτερο του δηλωθεντος. Το ε1 δεν θα σου πει αν εισαι κατω απο το τεκμαρτο, πρεπει να το κανεις μονος αν ξερεις αλλιως ψαχνεις τα φεκ ή βρισκεις ιστοσελιδα για αυτοματο υπολογισμο πχ forin.gr

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Μια λανθασμενη εντυπωση...Και να αλλαξει η κλιμακα αφορα το ποσο που αλλαζε κλιμακα και οχι ολο το εισοδημα.

Δεν ειπα εγω το αντιθετο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...