Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 44 λεπτά πριν, logokrimenos είπε Απο μισθούς είναι, ξεκίνησα να εργάζομαι το 17 τον Απρίλιο, οπότε οι κρατήσεις ήταν σα να δούλευα απο αρχές του 17 (έτσι κατάλαβα απο αυτά που μου είπε η λογίστριά μου) δεν έχω τπτ άλλο στο όνομά μου Λαθος του εργοδοτη !!! Να φταξουν τα προγραμματα τους .
koulkos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Δεν είναι λάθος του εργοδότη. Οι κρατήσεις γίνονται με βάση τις μηνιαίες αποδοχές και αναγωγή τους σε 14μηνο (14 μισθοί το έτος μαζί με τα δώρα). Για να μην μπλέξουμε με πράξεις θα το θέσω χοντρικά. Αν κάποιος ξεκινήσει δουλειά τον Μάιο με 900,00 καθαρά τότε μέχρι το τέλος του έτους θα έχει σίγουρα 9 μισθούς συν την αναλογία της άδειας και την προσαύξηση του δώρου Χριστουγέννων. Δηλαδή 9Χ900=8.100 συν την άδεια και την προσαύξηση του δώρου. Με αυτά τα δεδομένα κινείται στο αφορολόγητο. Η επιχείρηση όμως κάνει κρατήσεις με βάση το 900Χ14 = 12.600 οπότε και παρακρατεί τον φόρο που αναλογεί ανά μήνα. Στο παράδειγμα μας, 12.600 - 8.636,36 (το αφορολόγητο για άτεκνο) = 3.963,64. Αυτό επί 22% μας δίνει 872,00 ευρώ. Προφανώς παρακρατήθηκε και ένα μικρό ποσό για εισφορά αλληλεγγύης. Επομένως αν ο @logokrimenos κινείται σε αυτά τα επίπεδα είναι λογική η επιστροφή 1 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, koulkos είπε Δεν είναι λάθος του εργοδότη. Οι κρατήσεις γίνονται με βάση τις μηνιαίες αποδοχές και αναγωγή τους σε 14μηνο (14 μισθοί το έτος μαζί με τα δώρα). Για να μην μπλέξουμε με πράξεις θα το θέσω χοντρικά. Αν κάποιος ξεκινήσει δουλειά τον Μάιο με 900,00 καθαρά τότε μέχρι το τέλος του έτους θα έχει σίγουρα 9 μισθούς συν την αναλογία της άδειας και την προσαύξηση του δώρου Χριστουγέννων. Δηλαδή 9Χ900=8.100 συν την άδεια και την προσαύξηση του δώρου. Με αυτά τα δεδομένα κινείται στο αφορολόγητο. Η επιχείρηση όμως κάνει κρατήσεις με βάση το 900Χ14 = 12.600 οπότε και παρακρατεί τον φόρο που αναλογεί ανά μήνα. Στο παράδειγμα μας, 12.600 - 8.636,36 (το αφορολόγητο για άτεκνο) = 3.963,64. Αυτό επί 22% μας δίνει 872,00 ευρώ. Προφανώς παρακρατήθηκε και ένα μικρό ποσό για εισφορά αλληλεγγύης. Επομένως αν ο @logokrimenos κινείται σε αυτά τα επίπεδα είναι λογική η επιστροφή Δηλαδη αν καποιος αρχισει να δουλευει Οκτωβριο ή Νοεμβριο θα του γινουν κρατησεις σαν να δουλευε απο Ιανουαριο ?Ετσι δεν νομιζω να παρει ευρω στην τσεπη .
logokrimenos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, koulkos είπε Δεν είναι λάθος του εργοδότη. Οι κρατήσεις γίνονται με βάση τις μηνιαίες αποδοχές και αναγωγή τους σε 14μηνο (14 μισθοί το έτος μαζί με τα δώρα). Για να μην μπλέξουμε με πράξεις θα το θέσω χοντρικά. Αν κάποιος ξεκινήσει δουλειά τον Μάιο με 900,00 καθαρά τότε μέχρι το τέλος του έτους θα έχει σίγουρα 9 μισθούς συν την αναλογία της άδειας και την προσαύξηση του δώρου Χριστουγέννων. Δηλαδή 9Χ900=8.100 συν την άδεια και την προσαύξηση του δώρου. Με αυτά τα δεδομένα κινείται στο αφορολόγητο. Η επιχείρηση όμως κάνει κρατήσεις με βάση το 900Χ14 = 12.600 οπότε και παρακρατεί τον φόρο που αναλογεί ανά μήνα. Στο παράδειγμα μας, 12.600 - 8.636,36 (το αφορολόγητο για άτεκνο) = 3.963,64. Αυτό επί 22% μας δίνει 872,00 ευρώ. Προφανώς παρακρατήθηκε και ένα μικρό ποσό για εισφορά αλληλεγγύης. Επομένως αν ο @logokrimenos κινείται σε αυτά τα επίπεδα είναι λογική η επιστροφή Ακόμα δεν την έχει ρίξει, στο περίπου μου το είπε. Εμένα ο καθαρός μισθός ήταν στην αρχή για 2 μήνες 1100 και μετά έχω πάει απο ιούνιο που μας γύρισαν 6ήμερο 8ωρο στα 1300.
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 2 λεπτά πριν, logokrimenos είπε Ακόμα δεν την έχει ρίξει, στο περίπου μου το είπε. Εμένα ο καθαρός μισθός ήταν στην αρχή για 2 μήνες 1100 και μετά έχω πάει απο ιούνιο που μας γύρισαν 6ήμερο 8ωρο στα 1300. Εργασια 6 ημερες την εβδομαδα ? 8 ωρες την ημερα ?
logokrimenos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Μόλις τώρα, Γιάννης Platano είπε Εργασια 6 ημερες την εβδομαδα ? 8 ωρες την ημερα ? Ναι και μας πληρώνουν 80 λεπτά υπεργασία την ημέρα οπότε έτσι έγινε και η "αύξηση" στον μισθό
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Εχω την εντυπωση οτι απαγορευεται εργασια 6 ημερες συνεχομενες την εβδομαδα χωρις ρεπο ενδιαμεσα. Η πρωτη ωρα υπερωριας (υπερεργασια) εχει προσαυξηση 20% του ωρομισθιου και οι επομενες που ειναι υπερωριες 40% . Σαββατοκυριακα ειναι ολλες οι ωρες υπερωρες απο την πρωτη ωρα. .
logokrimenos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Μόλις τώρα, Γιάννης Platano είπε Εχω την εντυπωση οτι απαγορευεται εργασια 6 ημερες συνεχομενες την εβδομαδα χωρις ρεπο ενδιαμεσα. Η πρωτη ωρα υπερωριας (υπερεργασια) εχει προσαυξηση 20% του ωρομισθιου και οι επομενες που ειναι υπερωριες 40% . Σαββατοκυριακα ειναι ολλες οι ωρες υπερωρες απο την πρωτη ωρα. . με έναν καινούργιο νόμο έχει σταματήσει να ισχύει αυτό. Σου επιτρέπει να δουλεύεις 6 ήμερο με 6 ώρες και 40 λεπτά ωράριο και επίσης επιτρέπεται και η υπερεργασία για να γίνει 8ωρο. Είμαι σε πολύ μεγάλο κατασκευαστικό όμιλο και δεν τους παίρνει να κάνουν κανένα κόλπο με αυτά. Μας πληρώνουν κανονικά μέχρι και 10 λεπτά να κάτσεις παραπάνω 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Ετσι πιθανον...Αλλα 8 ωρες καθαρες 6 ημερες την εβδομαδα δεν νομιζω να επιτρεπεται .
tsioulak Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε Ετσι πιθανον...Αλλα 8 ωρες καθαρες 6 ημερες την εβδομαδα δεν νομιζω να επιτρεπεται . Επιτρέπεται, οι 1 ωρα και 20 λεπτά κάθε μέρα είναι υπέρ εργασία (προσαύξηση 20% αν θυμάμαι καλά). 1
koulkos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 5 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Δηλαδη αν καποιος αρχισει να δουλευει Οκτωβριο ή Νοεμβριο θα του γινουν κρατησεις σαν να δουλευε απο Ιανουαριο ?Ετσι δεν νομιζω να παρει ευρω στην τσεπη . Μην μπερδεύεσαι Γιάννη, οι κρατήσεις είναι μηνιαίες. Δεν σου κρατάνε όλο το ποσό σε 1-2 μήνες αλλά επιμερίζεται σε 12. Τον Οκτώβριο θα πάρει τα ίδια καθαρά λεφτά με εκείνα του Ιανουαρίου του επόμενου έτους με τη διαφορά ότι στο τρέχον έτος θα δικαιούται επιστροφή ενώ στο επόμενο όχι. 1
fabiars Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Τροποποιητικές χωρίς πρόστιμο θα ανοίξουν κάποτε; Φτάσαμε 10 Ιουνίου. Ξερει κανείς Τπτ ; Ξεχασα να δηλώσω ότι κάνω δήλωση για πρώτη φορά από τον πίνακα 1 και ξέχασα να βάλω το αφμ του ενοικιαστή με το ποσό . Αν δεν κάνω τροποποιητική θα έχω θέμα;
Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Αν νοικιαζεις σε αλλον σπιτι καεις και Ε2 που το ποσο παει αυτοματα στο Ε1 Αν εισαι εσυ που σου νοικιαζουν σπιτι που εγραψες οτι μενεις ?
mezger Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 11 ώρες πριν, fabiars είπε Τροποποιητικές χωρίς πρόστιμο θα ανοίξουν κάποτε; Φτάσαμε 10 Ιουνίου. Άνοιξαν πριν από λίγο οι τροποποιητικές.
fabiars Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 6 λεπτά πριν, mezger είπε Άνοιξαν πριν από λίγο οι τροποποιητικές. Είναι Χωρίς πρόστιμο φανταζομαι τώρα ; Από 1/7 έχει πρόστιμο , σωστά ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα