Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, fastnq2 είπε

Απο αυτα που καταλαβα εγω.Εχει μηδεν εισοδημα(το κεα που παιρνει δεν μετραει-btw και βεβαια γινεται να παρεις κεα αν νοικιαζεις,μονο αν εισαι φιλοξενουμενος δεν δικαιουσαι,ενοικιο-δωρεαν παραχωρηση-ιδιοκατοικηση ολα δικαιουνται κεα) εχει μηδεν περιουσια,αλλα επειδη νοικιαζει σπιτι για να μεινει του βγαινει τεκμηριο(οπως και αν εισαι ανεργος και εχεις αυτοκινητο,βγαινει τεκμηριο γιατι καπως το συντηρεις),και αρα πρεπει να δηλωσει δαπανες(049 κωδ) για να μην πληρωσει φορο.Επειδη παιρνει ΚΕΑ μπορει να δηλωσει και ποσα απο χαρτινες αποδειξεις,αρκει σε ενδεχομενο ελεγχο να μπορει να τα δικαιολογησει(να εχει δηλαδη χαρτινες αποδειξεις)αλλα και απο ηλεκτρονικες που εκανε απο την καρτα του κεα.Ο φιλος δηλωσε οτι ακριβως ποσο του εβγαλε στον 049(τα 200 ευρω που λεει) και προφανως δεν καλυψε το 10% που χρειαζεται για να μην πληρωσει φορο.Ετσι το υπολοιπομενο ποσο του τεκμηριου που δεν καλυψε φορολογηθηκε με 22% και του εβγαλε τα 100 ευρω.Τωρα δεν υπαρχει καποια λυση,μιας και η τροποποιητικη δηλωση(γιατι τις κανετε οριστικοποιηση απο τωρα?εχει 1 μηνα+παραταση) κοστιζει 100 ευρω και αρα θα το πληρωσει το 100ρι anyway.Το κεα φιλε δεν προκειται να σου κοπει μιας και στο κεα συνυπολογιζονται μονο τα πραγματικα εισοδηματα και οχι τα τεκμηρια οποτε εχοντας 0 εισοδημα δεν εχεις να φοβηθεις κατι αφου δεν εχεις ουτε περιουσιακα στοιχεια.Μια τελευταια ερωτηση,ποσα τ.μ. ειναι το σπιτι που νοικιαζεις?Και να φανταστω το 40ρι δεν ειναι το πραγματικο ενοικιο που πληρωνεις ετσι?

Να ξεκαθαρισω πρωτα οτι δεν τρολλαρο παιδια νοικιαζω σπιτι δεν ειναι δικο μου μενω εγω στο σπιτι δλδ το νοικιαζω απο μια γιαγια στα 40 ευρω δλδ 480 ευρω τον χρονο το σπιτι ειναι 65 τ.μ στον κωδικο 0.49 δεν εβαλα τπτ γτ περσι δεν υπηρχε κατι τετοιο και δεν το ηξερα και δεν ειχα δυστηχως λεφτα για να πληρωσο τον λογιστη να μου την κανει ειμαι πολυ χαλια οικονομικα τρωο απτο συσσίτιο της εκκλησιας εκανα υποβολη της δηλωσεις ξανα ρωταο και ευχαριστω για οποιον μπηκε στον κοπο να με βοηθησει εγω μπορω να το αποφυγω αυτο το προστιμο με τροποποιητικη η να παω στην εφορια και να πω οτι εκανα λαθος γιατι ουσιαστικα αυτο εκανα δεν προσπαθησα να κλεψω το κρατος απλα δηλωσα λαθος στοιχεια και εκανα και το ιδιο λαθος στην αδερφη μου αυτην την εβγαλε 30 ευρω προστιμο ειναι ακριβως ιδια περιπτωση με εμενα δλδ 0 εισοδημα παιρνει κεα και τις εχουν κανει δωρεαν παραχωρηση σε ενα σπιτι δλδ μενει δωρεαν στο σπιτι πληρωνει μονο το ρευμα και το νερο νοικη δεν εχει μονο εγω εχω αλλα και σε αυτην μου εβγαλε προστιμο 30 ευρω και εκανα το λαθος επειδη κολλησε ολο το συστημα μου εβγαζε μηδενικο και οταν πατισα υποβολη εγινε το κακο .... σας ευχαριστω και παλι 

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, kwstas arvanitidhs είπε

Να ξεκαθαρισω πρωτα οτι δεν τρολλαρο παιδια νοικιαζω σπιτι δεν ειναι δικο μου μενω εγω στο σπιτι δλδ το νοικιαζω απο μια γιαγια στα 40 ευρω δλδ 480 ευρω τον χρονο το σπιτι ειναι 65 τ.μ στον κωδικο 0.49 δεν εβαλα τπτ γτ περσι δεν υπηρχε κατι τετοιο και δεν το ηξερα και δεν ειχα δυστηχως λεφτα για να πληρωσο τον λογιστη να μου την κανει ειμαι πολυ χαλια οικονομικα τρωο απτο συσσίτιο της εκκλησιας εκανα υποβολη της δηλωσεις ξανα ρωταο και ευχαριστω για οποιον μπηκε στον κοπο να με βοηθησει εγω μπορω να το αποφυγω αυτο το προστιμο με τροποποιητικη η να παω στην εφορια και να πω οτι εκανα λαθος γιατι ουσιαστικα αυτο εκανα δεν προσπαθησα να κλεψω το κρατος απλα δηλωσα λαθος στοιχεια και εκανα και το ιδιο λαθος στην αδερφη μου αυτην την εβγαλε 30 ευρω προστιμο ειναι ακριβως ιδια περιπτωση με εμενα δλδ 0 εισοδημα παιρνει κεα και τις εχουν κανει δωρεαν παραχωρηση σε ενα σπιτι δλδ μενει δωρεαν στο σπιτι πληρωνει μονο το ρευμα και το νερο νοικη δεν εχει μονο εγω εχω αλλα και σε αυτην μου εβγαλε προστιμο 30 ευρω και εκανα το λαθος επειδη κολλησε ολο το συστημα μου εβγαζε μηδενικο και οταν πατισα υποβολη εγινε το κακο .... σας ευχαριστω και παλι 

Πριν κανεις την οριστικη υποβολη σου ελεγε μηδενικο?Η πατησες οριστικη υποβολη χωρις να το προσεξεις?

Κοιτα.ΕΑΝ ανοιξουν τροποποιητικες και ειναι ΧΩΡΙΣ προστιμο τοτε θα μπεις και θα δηλωσεις παραπανω δαπανες στον 049(εφοσον εχεις αντιστοιχες χαρτινες αποδειξεις) και αναλογα με το ποσο θα σου βγει μηδενικο το εκκαθαριστικο.Απο την εμπειρια μου τροποποιητικες χωρις προστιμο ανοιγουν μια φορα τον χρονο,αλλα δυσκολο να ειναι τωρα.Μπορεις να περιμενεις να ανοιξουν τροποποιητικες χωρις προστιμο,αλλα μεχρι τοτε θα πρεπει να εχεις πληρωσει τα 107 που σου βγαζει,και απλα αν μετα την τροποποιητικη ειναι μηδενικο θα σου τα επιστρεψει αυτα τα 107 ευρω η εφορια.Σου το λεω πως αν κανεις τροποποιητικη χωρις να εχουν πει οτι ειναι χωρις προστιμο τα 100 ευρω του προστιμου δεν τα γλυτωνεις ΜΕ Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α.Στην αδερφη σου ποσες δαπανες εβαλες στον 049?

Επεξ/σία από fastnq2
Δημοσ.

καταλαβα δλδ την πατησα ναι μου ελεγε μηδενικο και πατισα οριστικη υποβολη και μετα μου εβγαλε 107 ευρω και εχει εκδωθει το προστιμο δλδ οταν παταω εκει που βλεπω τι χροσταω εχει μπει κανονικα πωπω τα σκατωσα ρε γαμωτο και σε εμενα και στην αδερφη μου και στην αδερφη μου δεν πηρε και την κατοικια τι να πω αυτο το συστημα αισχος απογοητευτηκα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kwstas arvanitidhs είπε

καταλαβα δλδ την πατησα ναι μου ελεγε μηδενικο και πατισα οριστικη υποβολη και μετα μου εβγαλε 107 ευρω και εχει εκδωθει το προστιμο δλδ οταν παταω εκει που βλεπω τι χροσταω εχει μπει κανονικα πωπω τα σκατωσα ρε γαμωτο και σε εμενα και στην αδερφη μου και στην αδερφη μου δεν πηρε και την κατοικια τι να πω αυτο το συστημα αισχος απογοητευτηκα

Η αποψη μου ειναι να πληρωσεις τα 107 και να μην μπλεκεις με τροποποιητικες γιατι οπως σου ειπα ειναι 100 ευρω το προστιμο,και σε περιπτωση που ΠΑΛΙ βγει χρεωστικο μετα την τροποποιηση θα πληρωσεις και το χρεωστικο και τα 100 του προστιμου..

Περιεργο παντως αυτο που εβγαζε πρωτα μηδενικο και μετα χρεωστικο,εχει συμβει σε καποιον αλλον?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, logokrimenos είπε

Παιδιά επιστροφές μετά απο πόσο καιρό να περιμένουμε? Μου βγαίνει περίπου 800€ λέτε να καθυστερήσει? 

To μόνο σιγουρο ειναι οτι δε θα σου τη δωσουνε αυτοματα.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, kwstas arvanitidhs είπε

Θα ανοίξει το σύστημα για τροποποιητικές πριν λήξει η προθεσμία, οπότε περιμένεις και κάποια στιγμή πριν τις 30 Ιουνίου (ή όποτε πάει η λήξη των δηλώσεων) κάνεις τροποποιητική και συμπληρώνεις ένα γενναίο ποσό στον 049 (βάλε κοντά στο χιλιάρικο καλου κακου, έχεις και 4 προσπάθειες αν δεν το πετύχεις με τη μία). Εφόσον γίνει πριν λήξουν οι δηλώσεις δεν έχει πρόστιμο, και τα 107 που σου έχουν χρεώσει θα αλλάξουν στο σωστό ποσό (δηλαδή θα φύγουν αν η τροποποιητική βγει μηδεν)

Με άλλα λογια don't panic!

Δημοσ.
16 ώρες πριν, logokrimenos είπε

Παιδιά επιστροφές μετά απο πόσο καιρό να περιμένουμε? Μου βγαίνει περίπου 800€ λέτε να καθυστερήσει? 

Επειδή δεν νομιζω να είναι από μισθους να περιμενεις κατά πασα πιθανοτητα ελεγχο. Αν επιτρεπεται από τι προκυπτει αυτή η επιστροφή ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mezger είπε

Θα ανοίξει το σύστημα για τροποποιητικές πριν λήξει η προθεσμία, οπότε περιμένεις και κάποια στιγμή πριν τις 30 Ιουνίου (ή όποτε πάει η λήξη των δηλώσεων) κάνεις τροποποιητική και συμπληρώνεις ένα γενναίο ποσό στον 049 (βάλε κοντά στο χιλιάρικο καλου κακου, έχεις και 4 προσπάθειες αν δεν το πετύχεις με τη μία). Εφόσον γίνει πριν λήξουν οι δηλώσεις δεν έχει πρόστιμο, και τα 107 που σου έχουν χρεώσει θα αλλάξουν στο σωστό ποσό (δηλαδή θα φύγουν αν η τροποποιητική βγει μηδεν)

Με άλλα λογια don't panic!

σε ευχαριστω ρε φιλε με καθυσηχασες. εμενα εχει βγει το προστιμο ομως το βλεπω εκει στα χροστουμενα γραφει προστιμο 107 ευρω ΕΙΣΟΔΗΜΑ Φ.Π.& ΕΙΔ. ΕΙΣΦ.Ν.3986/11 & Τ.Ε δλδ μωλις κανω τροποποιτικη αυτο θα αφαιρεθει? και αν βαλω 1000ευρω αν μου ζητησουν να τα διακιολογησω δλδ να διξω τις αποδειξεις θα πρεπει να διξω ηλεκτρονικες η χαρτινες? γιατι ηλεκτρονικες δεν εχω αλλες συνναλαγες εκτος απο αυτα τα 200 κατι ευρω γτ εκει εμπεναν μονο απτο κεα και τοσα προλαβα να κανω δυστηχως τα 100 μενουν στην καρτα και τα 100 τα επερνα στο χερι ευχαριστω κ παλι πηρα μια ανασα

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, kwstas arvanitidhs είπε

σε ευχαριστω ρε φιλε με καθυσηχασες. εμενα εχει βγει το προστιμο ομως το βλεπω εκει στα χροστουμενα γραφει προστιμο 107 ευρω ΕΙΣΟΔΗΜΑ Φ.Π.& ΕΙΔ. ΕΙΣΦ.Ν.3986/11 & Τ.Ε δλδ μωλις κανω τροποποιτικη αυτο θα αφαιρεθει? και αν βαλω 1000ευρω αν μου ζητησουν να τα διακιολογησω δλδ να διξω τις αποδειξεις θα πρεπει να διξω ηλεκτρονικες η χαρτινες? γιατι ηλεκτρονικες δεν εχω αλλες συνναλαγες εκτος απο αυτα τα 200 κατι ευρω γτ εκει εμπεναν μονο απτο κεα και τοσα προλαβα να κανω δυστηχως τα 100 μενουν στην καρτα και τα 100 τα επερνα στο χερι ευχαριστω κ παλι πηρα μια ανασα

Τα 107 είναι ο φόρος που σου βγήκε, εφόσον με την τροποποιητικη το μηδενίσεις θα αφαιρεθεί και δε θα βλέπεις τίποτα, αγνόησέ το προς το παρόν.

Χάρτινες αποδείξεις θα χρειαστεί να δείξεις, αλλά μην το σκέφτεσαι κι αυτό πολύ, είναι εντελώς απίθανο να σου τις ζητήσουν.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Επειδή δεν νομιζω να είναι από μισθους να περιμενεις κατά πασα πιθανοτητα ελεγχο. Αν επιτρεπεται από τι προκυπτει αυτή η επιστροφή ?

Απο μισθούς είναι, ξεκίνησα να εργάζομαι το 17 τον Απρίλιο, οπότε οι κρατήσεις ήταν σα να δούλευα απο αρχές του 17 (έτσι κατάλαβα απο αυτά που μου είπε η λογίστριά μου) δεν έχω τπτ άλλο στο όνομά μου

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mezger είπε

Τα 107 είναι ο φόρος που σου βγήκε, εφόσον με την τροποποιητικη το μηδενίσεις θα αφαιρεθεί και δε θα βλέπεις τίποτα, αγνόησέ το προς το παρόν.

Χάρτινες αποδείξεις θα χρειαστεί να δείξεις, αλλά μην το σκέφτεσαι κι αυτό πολύ, είναι εντελώς απίθανο να σου τις ζητήσουν.

σε ευχααριστω πολυ φιλε παρα πολυ

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, InsertCoinToJoi είπε

κανενας μπλοκακιας ρε παιδια.... που να εκανε το ε3 και να μην ειχε προβλημα με τον καδ του?

Τι πρόβλημα έχεις; 

Εμένα ευτυχώς ο ΚΑΔ δεν είχε θέμα, σε ορισμένους γνωστούς μου τους μπλόκαρε γιατί τους έβγαζε εμπορική ιδιότητα...

Εκεί χρειάζεται αλλαγή ΚΑΔ (με πρόστιμο 100 ευρώ), εκτός και αν αλλάξει κάτι το υπουργείο μέσα στον μήνα και ξεκλειδώσει τους ΚΑΔ...

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...