kwstas arvanitidhs Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) οχι περσυ δεν βαζαμε και δεν το εκανα και φετος 0 εισοδημα εχω μονο απτο κεα αγοραζω πραματα επρεπε να βαλω ? τι γντ ρε παιδια δεν μας ενημερωνει αυτο το χαζο κρατος καθε χρονο βαζουν καινουργια εκει στον κοδικο 0.49 ειχε σημπλυρωσει αυτοματα το taxis απο ηλεκτρονικες συναλλαγες 200 ευρω απτην καρτα του κεα .... Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2018 από kwstas arvanitidhs
alfeios Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις προϋποθεσεις για το επιδομα Α21 διαβασα και αυτη: (δ) Τα τέκνα τους να είναι εξαρτώμενα και να βρίσκονται στην Ελλάδα Δηλαδη αν το παιδι σου ειναι φοιτητης/τρια στην Κυπρο (πέρασε με τις Πανελλήνιες εξετασεις σε κρατικό Πανεπιστημιο), δεν δικαιουσαι οικογενειακο επιδομα ; Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2018 από alfeios
kwstas arvanitidhs Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Κάποιος να με βοηθησει στην ερωτηση μου σας παρακαλω πολυ εχω τρελαθει δεν εχω κλησει ματι...... η αν μπορει καποιος να μου στηλει μηνυμα να του διξω την φορολογικη μου να την δουμε μαζι να μου πει τι λαθος εχω κανει παρακαλω...
stelios18120 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, kwstas arvanitidhs είπε Κάποιος να με βοηθησει στην ερωτηση μου σας παρακαλω πολυ εχω τρελαθει δεν εχω κλησει ματι...... η αν μπορει καποιος να μου στηλει μηνυμα να του διξω την φορολογικη μου να την δουμε μαζι να μου πει τι λαθος εχω κανει παρακαλω... Καλό θα ήταν να μην στείλεις σε κανέναν την φορολογική σου δηλωση! Περίμενε να σου δώσουν καποια συμβουλη. Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2018 από stelios18120
fastnq2 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 21 ώρες πριν, kwstas arvanitidhs είπε οχι φιλε εγω νοικιαζω σπιτι 40 ευρω 0 δηλωνο στην φορολογικη δηλωση δεν εχω απο πουθενα εσοδα ολα ειναι 0 ουτε περιουσια τιποτα μονο το κεα που παιρνω που αυτο και καλα ειναι αφορολογητο μπορει καποιος να με βοηθησει απο εχθες εχω να κοιμηθω ανχωθηκα μειπως εκανα μαλακια και δεν μπορω να το διορθωσο και χασω και το κεα και μεινω στον δρομο Aπο οτι καταλαβα αδερφε σου εβγαλε τεκμηριο το σπιτι που νοικιαζεις και επρεπε να κανεις συναλλαγες με καρτες ισες η μεγαλυτερες με το 10% του τεκμηριου του σπιτιου που νοικιαζεις.Αν δεν πιασεις αυτο το ποσο σε ηλεκτρονικες συναλλαγες το υπολοιπομενο(πχ επρεπε να κανεις 500 ευρω ηλ.συν. και εκανες 200)φορολογειται καθαρα με 22%.Το κεα γιατι να το χασεις ομως?Θα πληρωσεις το εκατοσταρι και τελος.Στο κεα μετρανε μονο τα καθαρα εισοδηματα και εσυ οπως λες δεν εχεις.
tsioulak Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, fastnq2 είπε Aπο οτι καταλαβα αδερφε σου εβγαλε τεκμηριο το σπιτι που νοικιαζεις και επρεπε να κανεις συναλλαγες με καρτες ισες η μεγαλυτερες με το 10% του τεκμηριου του σπιτιου που νοικιαζεις.Αν δεν πιασεις αυτο το ποσο σε ηλεκτρονικες συναλλαγες το υπολοιπομενο(πχ επρεπε να κανεις 500 ευρω ηλ.συν. και εκανες 200)φορολογειται καθαρα με 22%.Το κεα γιατι να το χασεις ομως?Θα πληρωσεις το εκατοσταρι και τελος.Στο κεα μετρανε μονο τα καθαρα εισοδηματα και εσυ οπως λες δεν εχεις. Δεν υποτιθεται οτι οσοι παιρνουν το ΚΕΑ θα απαλλασονταν απο τις ηλεκτρονικες αποδειξεις;
alfeios Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 5 λεπτά πριν, tsioulak είπε Δεν υποτιθεται οτι οσοι παιρνουν το ΚΕΑ θα απαλλασονταν απο τις ηλεκτρονικες αποδειξεις; Πολύ σωστά το λες. , υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων που εξαιρούνται από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής, αλλά όχι και από την υποχρέωση να προσκομίσουν αποδείξεις ίσης αξίας και να συμπληρώσουν τους κωδικούς 049-050 του έντυπου Ε1 της φορολογικής δήλωσης. Βαλε ένα ποσό στον κωδικό 049
tsioulak Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Μόλις τώρα, alfeios είπε Πολύ σωστά το λες. , υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων που εξαιρούνται από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής, αλλά όχι και από την υποχρέωση να προσκομίσουν αποδείξεις ίσης αξίας και να συμπληρώσουν τους κωδικούς 049-050 του έντυπου Ε1 της φορολογικής δήλωσης. Βαλε ένα ποσό στον κωδικό 049 Συμφωνω σε αυτο, πρεπει να συμπληρωσουν ποσο οπως και περσυ. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 5 ώρες πριν, fastnq2 είπε Aπο οτι καταλαβα αδερφε σου εβγαλε τεκμηριο το σπιτι που νοικιαζεις και επρεπε να κανεις συναλλαγες με καρτες ισες η μεγαλυτερες με το 10% του τεκμηριου του σπιτιου που νοικιαζεις.Αν δεν πιασεις αυτο το ποσο σε ηλεκτρονικες συναλλαγες το υπολοιπομενο(πχ επρεπε να κανεις 500 ευρω ηλ.συν. και εκανες 200)φορολογειται καθαρα με 22%.Το κεα γιατι να το χασεις ομως?Θα πληρωσεις το εκατοσταρι και τελος.Στο κεα μετρανε μονο τα καθαρα εισοδηματα και εσυ οπως λες δεν εχεις. αυτός πληρώνει ενοίκιο, δεν νοικιάζει σε άλλον. Ας κάνει και μια δοκιμή να περάσει και τις αποδείξεις να δούμε τι θα του βγάλει στο σύστημα.
eidikos33 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 ρε παιδια μας τρολλαρει ο ανθρωπας...αμα νοικιαζεις σπιτι δεν δικαιουσαι κεα νομιζω μην ασχολειστε
alfeios Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, eidikos33 είπε ρε παιδια μας τρολλαρει ο ανθρωπας...αμα νοικιαζεις σπιτι δεν δικαιουσαι κεα νομιζω μην ασχολειστε Εγω καταλαβα το "νοικιάζω" με την ενοια "μενω σε νοικιασμενο, πληρωνω ενοικιο" Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2018 από alfeios
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Πλέον έχουμε και τρολς σε φορολογικά θέματα; έχει ξεφύγει η κατάσταση
eidikos33 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 2 λεπτά πριν, alfeios είπε Εγω καταλαβα το "νοικιάζω" με την ενοια "μενω σε νοικιασμενο, πληρωνω ενοικιο" Ναι αμα πληρωνεις ενοικιο δεν δικαιουσαι,πρεπει να εχεις δικο σου σπιτι νομιζω και φυσικα να μην εισαι φιλοξενουμενος.. Οπως και να εχει ας κανει μια τροποποιητικη οταν ανοιξει το συστημα δεν υπαρχει αλλη λυση αν την εχει υποβαλλει την φορολογικη του δηλωση οριστικα. Πραγμα που ακομα δεν εχει αποσαφηνισει
alfeios Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 6 λεπτά πριν, eidikos33 είπε Ναι αμα πληρωνεις ενοικιο δεν δικαιουσαι,πρεπει να εχεις δικο σου σπιτι νομιζω και φυσικα να μην εισαι φιλοξενουμενος.. Οπως και να εχει ας κανει μια τροποποιητικη οταν ανοιξει το συστημα δεν υπαρχει αλλη λυση αν την εχει υποβαλλει την φορολογικη του δηλωση οριστικα. Πραγμα που ακομα δεν εχει αποσαφηνισει το εγραψε, εξαφανιστηκε και τρεχουμε εμεις να βρουμε λυση
fastnq2 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Απο αυτα που καταλαβα εγω.Εχει μηδεν εισοδημα(το κεα που παιρνει δεν μετραει-btw και βεβαια γινεται να παρεις κεα αν νοικιαζεις,μονο αν εισαι φιλοξενουμενος δεν δικαιουσαι,ενοικιο-δωρεαν παραχωρηση-ιδιοκατοικηση ολα δικαιουνται κεα) εχει μηδεν περιουσια,αλλα επειδη νοικιαζει σπιτι για να μεινει του βγαινει τεκμηριο(οπως και αν εισαι ανεργος και εχεις αυτοκινητο,βγαινει τεκμηριο γιατι καπως το συντηρεις),και αρα πρεπει να δηλωσει δαπανες(049 κωδ) για να μην πληρωσει φορο.Επειδη παιρνει ΚΕΑ μπορει να δηλωσει και ποσα απο χαρτινες αποδειξεις,αρκει σε ενδεχομενο ελεγχο να μπορει να τα δικαιολογησει(να εχει δηλαδη χαρτινες αποδειξεις)αλλα και απο ηλεκτρονικες που εκανε απο την καρτα του κεα.Ο φιλος δηλωσε οτι ακριβως ποσο του εβγαλε στον 049(τα 200 ευρω που λεει) και προφανως δεν καλυψε το 10% που χρειαζεται για να μην πληρωσει φορο.Ετσι το υπολοιπομενο ποσο του τεκμηριου που δεν καλυψε φορολογηθηκε με 22% και του εβγαλε τα 100 ευρω.Τωρα δεν υπαρχει καποια λυση,μιας και η τροποποιητικη δηλωση(γιατι τις κανετε οριστικοποιηση απο τωρα?εχει 1 μηνα+παραταση) κοστιζει 100 ευρω και αρα θα το πληρωσει το 100ρι anyway.Το κεα φιλε δεν προκειται να σου κοπει μιας και στο κεα συνυπολογιζονται μονο τα πραγματικα εισοδηματα και οχι τα τεκμηρια οποτε εχοντας 0 εισοδημα δεν εχεις να φοβηθεις κατι αφου δεν εχεις ουτε περιουσιακα στοιχεια.Μια τελευταια ερωτηση,ποσα τ.μ. ειναι το σπιτι που νοικιαζεις?Και να φανταστω το 40ρι δεν ειναι το πραγματικο ενοικιο που πληρωνεις ετσι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα