kiko33gr Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 2 λεπτά πριν, mezger είπε 1.Δεν υπάρχει κωδικός, καλά τα λες 2.Βάλτα καλού κακού 3.Δηλώνεις κύρια κατοικία για την οικογένεια (στον πίνακα 5 ή στον πίνακα 8 σε περίπτωση φιλοξενίας), δε χρειάζεται να βάλεις κάτι ιδιαίτερο για τη σύζυγο. 4.Όχι μόνο για παιδιά, είναι και για άλλους συγγενείς που υπό προυποθέσεις θεωρούνται εξαρτώμενα μέλη (χωρίς εισόδημα που τους φιλοξενείς και τους συντηρείς) Ευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη απάντηση! Άρα στον Πίνακα 6 βάζω μόνο τα ανοίκια που έχω πληρώσει εγώ και δε βάζω τη σύζυγο. Πάντως δεν την βάζω στον 8 απ'ότι κατάλαβα;
mezger Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 3 λεπτά πριν, kiko33gr είπε Ευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη απάντηση! Άρα στον Πίνακα 6 βάζω μόνο τα ανοίκια που έχω πληρώσει εγώ και δε βάζω τη σύζυγο. Πάντως δεν την βάζω στον 8 απ'ότι κατάλαβα; Όχι στον 8 δεν τη βάζεις σε καμια περίπτωση. Αν η σύζυγος το '17 όμως έμενε (αλλού) με ενοίκιο, καλό είναι να δηλωθεί και αυτό για να μην υπάρχει θέμα διασταύρωσης. Επειδή δεν υποστηρίζει δύο ταυτόχρονες κύριες κατοικίες για την οικογένεια, θα πρέπει να μπει σαν δευτερεύουσα κατοικία και το ενοίκιο στον 419. 1
kiko33gr Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 4 λεπτά πριν, mezger είπε Όχι στον 8 δεν τη βάζεις σε καμια περίπτωση. Αν η σύζυγος το '17 όμως έμενε (αλλού) με ενοίκιο, καλό είναι να δηλωθεί και αυτό για να μην υπάρχει θέμα διασταύρωσης. Επειδή δεν υποστηρίζει δύο ταυτόχρονες κύριες κατοικίες για την οικογένεια, θα πρέπει να μπει σαν δευτερεύουσα κατοικία και το ενοίκιο στον 419. 'Οχι, εντάξει, μαζί μέναμε, οπότε είμαστε εντάξει. Σ'ευχαριστώ πολύ!
BarcodeCrew Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Αναφορά σε κείμενο Οι άνεργοι που είναι πάνω από 18 ετών και έχουν οποιοδήποτε εισόδημα. Αν δεν έχουν εισόδημα δεν υποχρεώνονται να υποβάλλουν δήλωση. Δηλαδή ,όποιος δεν είχε εισόδημα το προηγούμενο χρόνο δεν συμπληρώνει τίποτα στο taxisnet και το αφήνει έτσι όπως είναι ?
argykosm Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Έχω κάνει μια τεράστια λαθάρα στη φορολογική μου...Δυστυχώς κάνω τις δηλώσεις όλης της οικογένειας. Ο αδερφός μου είναι κάτοικος εξωτερικού οπότε έκανα τη δήλωση του πρώτη πρώτη να τελειώνει. Πάω να κάνω κ τη δική μου, που είμαι φιλοξενούμενή του, αλλά δεν γίνεται, γιατί δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να το δηλώσω και στη δική του δήλωση! Χαμπάρι δεν είχα πάρει ότι άλλαξε αυτό. Τι κάνω τώρα; Περιμένω τροποποιητικές; Και πότε είναι αυτές;;;
alfeios Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, argykosm είπε Έχω κάνει μια τεράστια λαθάρα στη φορολογική μου...Δυστυχώς κάνω τις δηλώσεις όλης της οικογένειας. Ο αδερφός μου είναι κάτοικος εξωτερικού οπότε έκανα τη δήλωση του πρώτη πρώτη να τελειώνει. Πάω να κάνω κ τη δική μου, που είμαι φιλοξενούμενή του, αλλά δεν γίνεται, γιατί δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να το δηλώσω και στη δική του δήλωση! Χαμπάρι δεν είχα πάρει ότι άλλαξε αυτό. Τι κάνω τώρα; Περιμένω τροποποιητικές; Και πότε είναι αυτές;;; Πώς γίνεται να είναι ο αδερφός σου κάτοικος εξωτερικού και συγχρόνως να φιλοξενεί εσένα που είσαι κάτοικος Ελλάδας;
argykosm Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Το σπίτι εδώ είναι στο δικό του όνομα, γιαυτό κ υποχρεούται να κάνει δήλωση εδώ.
alfeios Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 18 λεπτά πριν, argykosm είπε Το σπίτι εδώ είναι στο δικό του όνομα, γιαυτό κ υποχρεούται να κάνει δήλωση εδώ. Θα κάνει και θα το δηλώσει δωρεάν παραχώρηση σε σένα. Εσύ θα το δηλώσεις σαν κύρια δίκη σου κατοικία. Αυτή είναι η γνώμη μου αλλά μην σε πάρω στο λαιμό μου. Ρώτησε έναν λογιστή
argykosm Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 8 λεπτά πριν, alfeios είπε Θα κάνει και θα το δηλώσει δωρεάν παραχώρηση σε σένα. Εσύ θα το δηλώσεις σαν κύρια δίκη σου κατοικία. Αυτή είναι η γνώμη μου αλλά μην σε πάρω στο λαιμό μου. Ρώτησε έναν λογιστή Ευχαριστώ για την απάντηση όπως και να'χει! το έχουν μπλέξει τόσο που σε λίγο δε θα μπορείς χωρίς λογιστή... 1
chemkyr Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Καλησπέρα Επανέρχομαι με ένα θέμα που είχα θίξει μερικές σελίδες πιο πάνω, και συγκεκριμένα στην ξεχωριστή δήλωση φοιτητή. Εν συντομία, ο γιος μου πρέπει να υποβάλει δήλωση μιας και είχε τόκους 5,5 ευρώ το 2017 και κανένα άλλο εισόδημα. Το πρόβλημα είναι όμως ότι θα πρέπει να δηλώσει την φοιτητική οικία ως κύρια κατοικία του και φυσικά θα επιβαρυνθεί με το αντίστοιχο τεκμήριο ενοικίου συν το αντίστοιχο τεκμήριο διαβίωσης. Το αποτέλεσμα είναι ότι ότι το τεκμαρτό (αλλά πλασματικό) εισόδημά του να ξεπερνά τις 3000 ευρώ και παύει να θεωρείται εξαρτώμενο μέλος (με όλες τις επιπτώσεις). Το ερώτημά μου είναι αν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό. Να τονίσω ότι στην δική μου δήλωση έχω δηλώσει επίσης την φοιτητική κατοικία του γιού μου. κανα κάτι λάθος?
kwstas arvanitidhs Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 παιδια καλησπερα ειμαι ανεργος και παιρνω κεα νοικιαζω 40 ευρω τον μηνα και μου εβγαλε χρεοστικο 105 ευρω τι γντ ρε γαμωτο? τι εκανα λαθος βοηθηστε με
eidikos33 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 6 ώρες πριν, kwstas arvanitidhs είπε παιδια καλησπερα ειμαι ανεργος και παιρνω κεα νοικιαζω 40 ευρω τον μηνα και μου εβγαλε χρεοστικο 105 ευρω τι γντ ρε γαμωτο? τι εκανα λαθος βοηθηστε με Τι νοικιαζεις σπιτι σε αλλον και παιρνεις 40 τον μηνα? Για αυτο φιλε
georgia_v_ Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα! Θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει στο παρακάτω Πριν ένα χρόνο συγκατοίκησα με το αγόρι μου,πέρσι οι φορολογικές μας δηλώσεις γίνανε με κατοικία φιλοξενίας γονέων,φέτος οι γονείς μου δεν με βάλανε στη φορολογική τους δήλωση. Εγώ δεν φαίνομαι κάπου στα χαρτιά στην συγκατοίκηση είναι όλα στο όνομα του αγοριού μου,φέτος λοιπόν διεύθυνση κατοικίας θα βάλω αυτού του σπιτιού που μένω με το αγόρι μου?θα βάλω ότι με φιλοξενεί ή δωρεάν παραχώρηση ή κάτι άλλο ώστε να δικαιούμαι κάποια ίσως επιδόματα ως άνεργη?Πρέπει να με δηλώσει ο ίδιος και στη δική του δήλωση? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.. Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2018 από georgia_v_
kwstas arvanitidhs Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 οχι φιλε εγω νοικιαζω σπιτι 40 ευρω 0 δηλωνο στην φορολογικη δηλωση δεν εχω απο πουθενα εσοδα ολα ειναι 0 ουτε περιουσια τιποτα μονο το κεα που παιρνω που αυτο και καλα ειναι αφορολογητο μπορει καποιος να με βοηθησει απο εχθες εχω να κοιμηθω ανχωθηκα μειπως εκανα μαλακια και δεν μπορω να το διορθωσο και χασω και το κεα και μεινω στον δρομο
eidikos33 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 3 λεπτά πριν, kwstas arvanitidhs είπε οχι φιλε εγω νοικιαζω σπιτι 40 ευρω 0 δηλωνο στην φορολογικη δηλωση δεν εχω απο πουθενα εσοδα ολα ειναι 0 ουτε περιουσια τιποτα μονο το κεα που παιρνω που αυτο και καλα ειναι αφορολογητο μπορει καποιος να με βοηθησει απο εχθες εχω να κοιμηθω ανχωθηκα μειπως εκανα μαλακια και δεν μπορω να το διορθωσο και χασω και το κεα και μεινω στον δρομο αποδειξεις ειχες βαλει στην φορολογικη δηλωση σου?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα