Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, rus είπε

Mπορει ένα τεκνο να δηλωσει ότι μενει ως φιλοξενούμενος στο σπιτι του γονεα, και ταυτοχρονα ο γονεας φιλοξενούμενος στο σπιτι του τεκνου?

Όχι φυσικά !

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lycabettus είπε

Όχι φυσικά !

Γιατι? απαγορευεται να μενουμε στο σπιτι της αρεσκειας μας?

Επισκέπτης
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, rus είπε

Γιατι? απαγορευεται να μενουμε στο σπιτι της αρεσκειας μας?

Όχι, δεν απαγορεύεται. Μπορείς να μένεις στο σπίτι της αρεσκείας σου.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, lycabettus είπε

Όχι, δεν απαγορεύεται. Μπορείς να μένεις στο σπίτι της αρεσκείας σου.

Ε τοτε τι μου ειπες 'οχι'? μηπως μπορουμε να μενουμε αλλα οχι να το δηλώνουμε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, rus είπε

Άλλο το να σε φιλοξενεί κάποιος και άλλο το να το προσφέρεις για διαμονή.

Μια τέτοια περίπτωση ανήκει σε περίπτωση δωρεάν παραχώρησης

Επεξ/σία από PETROS13
Επισκέπτης
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, rus είπε

Ο πατέρας έχει την ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΑΛΦΑ και το παιδί έχει την ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΒΗΤΑ.

Ο πατέρας,  αν φιλοξενεΊ το παιδί στην ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΑΛΦΑ  δεν μπορεί να είναι  ταυτόχρονα ο πατέρας και φιλοξενούμενος από το παιδί στην ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΒΗΤΑ.

Ή θα μένει κάποιος στο σπίτι του για να μπορεί να φιλοξενεί κάποιον άλλο ή δεν θα μένει στο σπίτι του και θα τον φιλοξενεί άλλος.

Άρα έδωσες την σωστή απάντηση. Μπορείς να μένεις όπου θέλεις αλλά δεν μπορείς να δηλώνεις ότι θέλεις.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lycabettus είπε

Ο πατέρας έχει την ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΑΛΦΑ και το παιδί έχει την ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΒΗΤΑ.

Ο πατέρας,  αν φιλοξενεΊ το παιδί στην ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΑΛΦΑ  δεν μπορεί να είναι  ταυτόχρονα ο πατέρας και φιλοξενούμενος από το παιδί στην ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΒΗΤΑ.

Ή θα μένει κάποιος στο σπίτι του για να μπορεί να φιλοξενεί κάποιον άλλο ή δεν θα μένει στο σπίτι του και θα τον φιλοξενεί άλλος.

Άρα έδωσες την σωστή απάντηση. Μπορείς να μένεις όπου θέλεις αλλά δεν μπορείς να δηλώνεις ότι θέλεις.

Σωστα, δε γινεται ταυτοχρονα να φιλοξενεις καποιον και να δηλωνεις φιλοξενούμενος αλλου.

Αν εχω ένα σπιτι αλλα δηλωσω φιλοξενούμενος σε άλλο σπιτι, γλυτωνω  το τεκμηριο σπιτιου?

Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, rus είπε

Σωστα, δε γινεται ταυτοχρονα να φιλοξενεις καποιον και να δηλωνεις φιλοξενούμενος αλλου.

Αν εχω ένα σπιτι αλλα δηλωσω φιλοξενούμενος σε άλλο σπιτι, γλυτωνω  το τεκμηριο σπιτιου?

Ναι,  αν δηλώσεις το σπίτι σου στο έντυπο Ε2,  ως ΚΕΝΟ.

Αν όμως το δηλώσεις ΚΕΝΟ για πάνω από 6 μήνες μέσα στο χρόνο,  από την εφορία (σε περίπτωση ελέγχου) θα σου ζητήσουν ένα λογαριασμό ΝΕΡΟΥ ή ΡΕΥΜΑΤΟΣ

με ΜΗΔΕΝΙΚΗ κατανάλωση.

Έκτος από την κατοικία έχεις κι άλλα τεκμήρια ; Aυτοκίνητο ;

Σου βγαίνει να φορολογηθείς με τεκμαρτό εισόδημα ;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, lycabettus είπε

Ναι,  αν δηλώσεις το σπίτι σου στο έντυπο Ε2,  ως ΚΕΝΟ.

Αν όμως το δηλώσεις ΚΕΝΟ για πάνω από 6 μήνες μέσα στο χρόνο,  από την εφορία (σε περίπτωση ελέγχου) θα σου ζητήσουν ένα λογαριασμό ΝΕΡΟΥ ή ΡΕΥΜΑΤΟΣ

με ΜΗΔΕΝΙΚΗ κατανάλωση.

Έκτος από την κατοικία έχεις κι άλλα τεκμήρια ; Aυτοκίνητο ;

Σου βγαίνει να φορολογηθείς με τεκμαρτό εισόδημα ;

Ώστε σπιτι που δε μενει κανεις πρεπει αν δηλωθεί κενο, και μετα η εφορια το ελεγχει μεσω των λογ/σμων δεη/νερου? Απαγορευεται δηλαδή να το επισκεφτομαι που και που? Αν δηλωθει ως δευτερευουσα κατοικια εχει πιο μικρο τεκμηριο?

Τα αλλα τεκμήρια που υπαρχουν είναι οι δοσεις  στεγαστικου δανειου. Με τεκμαρτο φορολογούμαι(το πραγματικο είναι 0, συν τοκοι καταθέσεων) και οπως ξερεις μεχρι 9,500 εισαι οk, αν περασεις ομως αυτό το οριο τη πατησες οποτε πας στην αναλωση.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, rus είπε

Ώστε σπιτι που δε μενει κανεις πρεπει αν δηλωθεί κενο, και μετα η εφορια το ελεγχει μεσω των λογ/σμων δεη/νερου? Απαγορευεται δηλαδή να το επισκεφτομαι που και που? Αν δηλωθει ως δευτερευουσα κατοικια εχει πιο μικρο τεκμηριο?

Τα αλλα τεκμήρια που υπαρχουν είναι οι δοσεις  στεγαστικου δανειου. Με τεκμαρτο φορολογούμαι(το πραγματικο είναι 0, συν τοκοι καταθέσεων) και οπως ξερεις μεχρι 9,500 εισαι οk, αν περασεις ομως αυτό το οριο τη πατησες οποτε πας στην αναλωση.

Βέβαια ο έλεγχος των λογαριασμών από την εφορία είναι πολύ σπάνια περίπτωση.

Αν περνάς για λίγο τα 9500 μπορείς να δηλώσεις π.χ. για 6 μήνες το σπίτι σου ως δευτερεύουσα κατοικία και για 6 μήνες ΚΕΝΟ

Επεξ/σία από Επισκέπτης
διόρθωση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, lycabettus είπε

Αν περνάς για λίγο τα 9500 μπορείς να δηλώσεις π.χ. για 6 μήνες το σπίτι σου ως δευτερεύουσα κατοικία και ως 6 μήνες ΚΕΝΟ

Δηλαδη 6 μηνες φιλοξενουμενος αλλού? Και πόσο κατεβαινει το τεκμηριο κατοικιας αν δηλωσω αυτό που λες?

Επεξ/σία από rus
Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, rus είπε

Δηλαδη 6 μηνες φιλοξενουμενος αλλού? Και πόσο κατεβαινει το τεκμηριο κατοικιας αν κανω αυτό που λες?

Στο μισό του τεκμηρίου της κατοικίας.

Αν για παράδειγμα το τεκμήριο για την κατοικία είναι 3000 ευρώ θα γίνει 1500

Δημοσ.
12 ώρες πριν, παπι είπε

Τι πως θα παρω; Πρεπει να πληρωσω 800 αλλα μου εχουν ηδη παρει 800. Αν ηταν να πληρωσω 400, δε θα επρεπε να λεει πως ο φόρος ειναι 1200

Ειχες γραψει οτι το αποτέλεσμα είναι χρεωστκο λογω μη αποδείξεων. Το τελικο αποτέλεσμα υπολογιζει τι σου εχουν κρατησει και τι επρεπε . Αν ειχες αποδειξεις δεν θα πληρωνες φορο ουτε θα επερνες πισω αν ο αναλογουν ηταν ιδιος με τον παρακρατηθεντα.

Δημοσ.

Να ρωτήσω και εγώ τους πιο έμπειρους - παντρεύτηκα το Δεκέμβρη 2017. Απ'ότι βλέπω τώρα πρέπει να κάνουμε κοινή δήλωση.

1. Η σύζυγος είναι άνεργη και δεν έχει κανένα εισόδημα το 17, τα αφήνω όλα κενά λοιπόν; Δεν έχω να συμπληρώσω κάτι; (εκτός από κάτι λεπτά από τόκους). Υπάρχει κάπου κωδικός να δηλώσεις ότι είσαι άνεργος;

2. Έχει κάνει μερικές αγορές με κάρτα - πρέπει να τα βάλω ή το αφήνω κενό, επειδή είναι άνεργη;

3. Πρέπει να τη βάλω ότι την φιλοξενώ ή δε χρειάζεται επειδή είναι σύζυγος; Δε μ'αφήνει πάντως βα προσθέσω το ΑΦΜ της στους φιλοξενούμενους στον Πίνακα 2, κωδ. 20. Πρέπει να την βάλω στον Πίνακα 6, κωδ. 12 ότι τη φιλοξενώ εγώ;

4. Ο Πίνακας 8 είναι μόνο για τα παιδιά;

Νομίζω αυτά για τώρα. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kiko33gr είπε

Να ρωτήσω και εγώ τους πιο έμπειρους - παντρεύτηκα το Δεκέμβρη 2017. Απ'ότι βλέπω τώρα πρέπει να κάνουμε κοινή δήλωση.

1. Η σύζυγος είναι άνεργη και δεν έχει κανένα εισόδημα το 17, τα αφήνω όλα κενά λοιπόν; Δεν έχω να συμπληρώσω κάτι; (εκτός από κάτι λεπτά από τόκους). Υπάρχει κάπου κωδικός να δηλώσεις ότι είσαι άνεργος;

2. Έχει κάνει μερικές αγορές με κάρτα - πρέπει να τα βάλω ή το αφήνω κενό, επειδή είναι άνεργη;

3. Πρέπει να τη βάλω ότι την φιλοξενώ ή δε χρειάζεται επειδή είναι σύζυγος; Δε μ'αφήνει πάντως βα προσθέσω το ΑΦΜ της στους φιλοξενούμενους στον Πίνακα 2, κωδ. 20. Πρέπει να την βάλω στον Πίνακα 6, κωδ. 12 ότι τη φιλοξενώ εγώ;

4. Ο Πίνακας 8 είναι μόνο για τα παιδιά;

Νομίζω αυτά για τώρα. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

1.Δεν υπάρχει κωδικός, καλά τα λες

2.Βάλτα καλού κακού

3.Δηλώνεις κύρια κατοικία για την οικογένεια (στον πίνακα 5 ή στον πίνακα 8 σε περίπτωση φιλοξενίας), δε χρειάζεται να βάλεις κάτι ιδιαίτερο για τη σύζυγο.

4.Όχι μόνο για παιδιά, είναι και για άλλους συγγενείς που υπό προυποθέσεις θεωρούνται εξαρτώμενα μέλη (χωρίς εισόδημα που τους φιλοξενείς και τους συντηρείς)

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...