Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε 100 αν δεν κάνω λάθος Τοσο ειναι ...Το πληρωα για τον γιο μου με μηδενικη δηλωση του 2017 (χρηση 2016) που την ειχα αποθηκευσει αλλα ξεχασα να την υποβαλλω εμπροθεσμα.
Diskimpex Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Μηπως εχει κλιμακα .Γιατι πες λαθος με χιλιαδες ευρω ,με 100 ευρω καθαρισες.Δεν νομιζω
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Diskimpex είπε Μηπως εχει κλιμακα .Γιατι πες λαθος με χιλιαδες ευρω ,με 100 ευρω καθαρισες.Δεν νομιζω http://www.enikonomia.gr/my-money/160651,afta-einai-ta-prostima-gia-ekprothesmi-ypovoli-forologikon-dilose.html Επεξ/σία 28 Μαΐου 2018 από Γιάννης Platano
Diskimpex Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Δεν αντιλεγω.Αν δεν υπαρχει και κατι αλλο,καθενας πλουσιος θα μπορει να κανει αλλαγη οπως τον συμφερει
mezger Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Στις 28/5/2018 στις 9:58 ΠΜ, phanispal είπε Στην περίπτωση που έρθει παιδί στην οικογένεια π.χ. κάποιες εβδομάδες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής, υπάρχει δυνατότητα να γίνει αλλαγή; Παιδί μπορεί να μπει στη δήλωση μόνο εφόσον έχει γεννηθεί το αντίστοιχο φορολογικό έτος-φέτος, θα μπουν παιδιά που γεννήθηκαν μέχρι και το 2017. Εννοείται ότι στο Α21 για το επίδομα τέκνων θα το βάλεις κανονικά και θα μετρήσει αναλογικά από το μήνα γέννησης. 22 ώρες πριν, petran66 είπε Φιλε μου,ασχετο,αλλα επειδη αναφερθηκες σε συμπληρωματικη,ποτε μπορουμε να κανουμε και που?Μεσω taxis?Ρωταω γιατι ο πατερας μου εκανε οριστικη δηλωση μεσω taxis,τη τελευταια (για εισοδ.2017 δηλ.)και ενω εβαλε εμενα φιλοξ/νο και επειτα μπορεσα να κανω και τη δικια μου σα φιλοξ/νος,ξεχασε να βαλει την αδελφη μου!!Με αποτελεσμα τωρα η αδελφη να μη μπορει να δηλωσει φιλοξ/νη!!Προς το παρον τουλαχιστον.Γνωστος μου λογιστης,μου ειπε οτι θα ανοιξουν οι συμπληρωματικες μεσα απο ηδη οριστικες δηλωσεις μας κι ετσι θα μπορει ο πατερας μου να τη βαλει σα φιλοξ/νη.Το θεμα ειναι οτι ακομα δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα και δε ξερω αν τελικα γινεται πριν περασουν οι προθεσμιες.Ειχα αναφερθει και λιγο πιο πισω στο θεμα... Πάντα ανοίγουν οι τροποποιητικές πριν τη λήξη τις προθεσμίας, δε χρειάζεται να ανησυχείς ούτε να κάνεις κάτι ακόμα, μόνο υπομονή να ανοίξουν. Οι συμπληρωματικές για αναδρομικά που ανοίγουν αργότερα είναι άσχετες με την περίπτωσή σου. Στις 27/5/2018 στις 11:15 ΜΜ, teddy71 είπε Ερώτηση ! Φιλοξενία μπορεί να δηλωθεί και σε δευτερεύουσα κατοικία???? Φιλοξενία γίνεται αποκλειστικά σε κύρια κατοικία, σημαίνει ότι έχεις βάλει κάποιον στο σπίτι που κατοικείς. Αν μένει σε δευτερεύουσα είναι δωρεάν παραχώρηση και μόνο, με ότι αυτό συνεπάγεται (τεκμήρια, ενδεχόμενο τεκμαρτό ενοίκιο) 2
petran66 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 2 λεπτά πριν, mezger είπε Πάντα ανοίγουν οι τροποποιητικές πριν τη λήξη τις προθεσμίας, δε χρειάζεται να ανησυχείς ούτε να κάνεις κάτι ακόμα, μόνο υπομονή να ανοίξουν. Οι συμπληρωματικές για αναδρομικά που ανοίγουν αργότερα είναι άσχετες με την περίπτωσή σου. Και μενα ετσι μου ειπε ενας λογιστης.Αλλα μου ειπε για πιο αμεσα!Δηλ.ισως και αυτη τη βδομαδα!Αλλα δεν ειδα κατι ακομα,γι αυτο ανησυχησα καπως.Τεσπα,ευχαριστω για την απαντηση!
phanispal Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 29 λεπτά πριν, mezger είπε Παιδί μπορεί να μπει στη δήλωση μόνο εφόσον έχει γεννηθεί το αντίστοιχο φορολογικό έτος-φέτος, θα μπουν παιδιά που γεννήθηκαν μέχρι και το 2017. Το ίδιο ισχύει και για το γάμο, ή μόνο για το παιδί;
mezger Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 5 λεπτά πριν, phanispal είπε Το ίδιο ισχύει και για το γάμο, ή μόνο για το παιδί; Για το γάμο δεν ισχύει το ίδιο, γιατί η υποχρέωση* για υποβολή κοινής φορολογικής δήλωσης αρχίζει από το γάμο. Οπότε αν είσαι παντρεμένος τη στιγμή υποβολής της δήλωσης, θα πρέπει να γίνει κοινή δήλωση (μετά την απαραίτητη δήλωση του γάμου στην εφορία). Αν δε γίνει κοινή δήλωση υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί εμπλοκή με το Α21 (αν και με το καινούργιο που θα βγει οσωνούπω μπορει να διευθετείται απλά το θέμα, θα δούμε) *αυτό θα αλλάξει από του χρόνου και θα γίνει προαιρετική η κοινή δήλωση, στανταράκι γιατί υπάρχει σχετική απόφαση και δήλωση αποδοχής της από την ΑΑΔΕ. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Στις 28/5/2018 στις 8:44 ΠΜ, Γιάννης Platano είπε Εισαι σιγουρος ? Αν εχουμε ενα εξοχικο δεν μπορουμε εκει να φιλοξενησουμε καποιον ? Η χρήση της δευτερεύουσας κατοικίας μας, π. χ. το εξοχικό μας, από κάποιον άλλον, αποτελεί δωρεάν παραχώρηση και πρέπει να υπολογίσουμε, αν δεν είναι προς γονείς ή παιδιά, τεκμαρτό ενοίκιο συμπληρώνοντας το έντυπο Ε2. Στις 28/5/2018 στις 8:56 ΠΜ, teddy71 είπε Ο λόγος είναι τα τεκμήρια... κατέβασαν οι κυβερνώντες τους μισθούς αλλά ξέχασαν τα τεκμήρια στα υψη... Να προσθέσω ότι η δευτερεύουσα κατοικία είναι σε αστικό κέντρο, δεν είναι εξοχικη και είναι σε διαφορετική πόλη από την κυρία κατοικία. Το ερωτημα που θέτω είναι αν στην δευτερεύουσα κατοικία που είναι σε πόλη μπορεί να δήλωθει ότι φιλοξενούν το τέκνο τους. Θα δηλώσουν,οι γονείς, ότι έχουν παραχωρήσει δωρεάν το ακίνητο στο τέκνο τους.
fastnq2 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Επειδή με έχει τρελάνει στις αυτοματοποιημενες απαντήσεις η ααδε, σε ε1 ατόμου άνω των 70 που δεν υποχρεούται σε ηλεκτρονικές συναλλαγές αλλά πρέπει να προσκομισει χάρτινες αποδείξεις, συμπληρώνω το ποσο που έχει σε χάρτινες αποδείξεις στον 049?η δεν βάζω τίποτα? Επεξ/σία 30 Μαΐου 2018 από fastnq2
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 24 λεπτά πριν, fastnq2 είπε Επειδή με έχει τρελάνει στις αυτοματοποιημενες απαντήσεις η ααδε, σε ε1 ατόμου άνω των 70 που δεν υποχρεούται σε ηλεκτρονικές συναλλαγές αλλά πρέπει να προσκομισει χάρτινες αποδείξεις, συμπληρώνω το ποσο που έχει σε χάρτινες αποδείξεις στον 049?η δεν βάζω τίποτα? Συμπληρώνεις το ποσο που έχει σε χάρτινες αποδείξεις στον 049.
παπι Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Τι πως θα παρω; Πρεπει να πληρωσω 800 αλλα μου εχουν ηδη παρει 800. Αν ηταν να πληρωσω 400, δε θα επρεπε να λεει πως ο φόρος ειναι 1200
rus Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 19 ώρες πριν, lycabettus είπε Θα δηλώσουν,οι γονείς, ότι έχουν παραχωρήσει δωρεάν το ακίνητο στο τέκνο τους. Mπορει ένα τεκνο να δηλωσει ότι μενει ως φιλοξενούμενος στο σπιτι του γονεα, και ταυτοχρονα ο γονεας φιλοξενούμενος στο σπιτι του τεκνου? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα