Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, rus είπε

Αρα λες πως οποιος εχει επιστροφη και πληρωσει με μετρητα τον ενφια του, μετα θα εισπραξει την επιστροφη?

Με δοσεις πληρωσες ή με τη μια?

Με την μια επειδη το ποσο ηταν μια δοση ολο :-D

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εχει κανείς πρόβλημα με την εκτύπωση στο taxis ή μόνο εγώ;

Δοκίμασα να εκτυπώσω είτε από το foxit είτε απευθείας από τον browser. Ενώ τα βλέπω σωστά, μου εκτυπώνει την δήλωση και το εκκαθαριστικό χωρίς τα νούμερα..

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Με την μια επειδη το ποσο ηταν μια δοση ολο :-D

Κατσε φιλε μου, για να ειμαστε σαφεις. Πληρωσες τον ενφια με τη μια, και μετα σου εβαλαν την επιστροφη στο λογ/σμο σου? Μετα από πόσο καιρο? Πόσα λεφτα περιπου ηταν?

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, rus είπε

Κατσε φιλε μου, για να ειμαστε σαφεις. Πληρωσες τον ενφια με τη μια, και μετα σου εβαλαν την επιστροφη στο λογ/σμο σου? Μετα από πόσο καιρο? Πόσα λεφτα περιπου ηταν?

Ηταν πανω απο 100 ευρω απλα πηγα εφορια και μου τα εδωσαν. Γενικα στις 7-8 περιπτωσεις επιστροφης που ξερω μονο μια φορα τα εβαλαν απευθειας στην τραπεζα,πρεπει να πας ο ιδιος να τα παρεις απο την δου που ανηκεις αλλιως δεν

Δημοσ.

Το ποσό που ειναι στο Ε1 301 αθροισμα απο μισθους ημερομισθια ειναι οι μικτες αποδοχες;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mylo είπε

υπάρχει κάποια εφαρμογή που να μπορώ να κάνω δοκιμαστικά την δήλωση μου?

Στο τελος της δηλωσης που πατας υποβολη σου κανει προεπισκοπιση το αποτελεσμα και αν θελεις συνεχιζεις σε οριστικη υποβολη.Αυτο μπορεις να το δοκιμασεις μονο 3-4 φορες .

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, rus είπε

Αν πληρωσουν τον ενφια ολοκληρο αμεσως με μετρητα? τι θα γινει σε αυτή τη περιπτωση?

Η επιστροφη φόρου προηγείται του ΕΝΦΙΑ οπότε όταν θα μπεις μέσα για να πληρώσει το ΕΝΦΙΑ θα δεις τα ποσά μειωμένα ιατι θα έχουν αφαιρεθεί οι επιστροφές φόρου.

Επιστροφή φόρου παίρνεις Μόνο αν το ποσό της επιστροφής είναι μεγαλύτερο του ΕΝΦΙΑ στο σύνολο.

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Στο τελος της δηλωσης που πατας υποβολη σου κανει προεπισκοπιση το αποτελεσμα και αν θελεις συνεχιζεις σε οριστικη υποβολη.Αυτο μπορεις να το δοκιμασεις μονο 3-4 φορες .

Το ξέρω αυτό απλά Θυμάμαι πέρσι, είχα βρει μια εφαρμογή που έκανες εικονική δήλωση. Απλά δε θυμάμαι που την είχα βρει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, eidikos33 είπε

Ηταν πανω απο 100 ευρω απλα πηγα εφορια και μου τα εδωσαν.

Εχοντας προηγουμενως πληρωσει τον ενφια?

3 λεπτά πριν, mylo είπε

Το ξέρω αυτό απλά Θυμάμαι πέρσι, είχα βρει μια εφαρμογή που έκανες εικονική δήλωση. Απλά δε θυμάμαι που την είχα βρει. 

Χρησιμοποιησε το προγραμμα της Εpsilon που εχει αναφερθεί.

54 λεπτά πριν, alan2 είπε

Το ποσό που ειναι στο Ε1 301 αθροισμα απο μισθους ημερομισθια ειναι οι μικτες αποδοχες;

Παντα.

54 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Η επιστροφη φόρου προηγείται του ΕΝΦΙΑ οπότε όταν θα μπεις μέσα για να πληρώσει το ΕΝΦΙΑ θα δεις τα ποσά μειωμένα ιατι θα έχουν αφαιρεθεί οι επιστροφές φόρου.

Μακαρι αυτο να ισχυε, τοτε θα ειχαμε αυτοματους συμψηφισμους.

Επεξ/σία από rus
Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 20/5/2018 στις 1:40 ΜΜ, Chris_saxo vts είπε

Καλησπέρα. Να κάνω και γω μια ερώτηση.
Άνεργη φιλοξενούμενη με μηδέν εισόδημα, άνω των 70 ετών, τσεκάρουν στον πίνακα 2, το 4 που λέει εξαιρήσθε από την προσκόμιση αποδείξεων??

Όχι. Οι κωδικοί 023 και 024 του πίνακα 2 είναι για άλλες περιπτώσεις.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, lycabettus είπε

Όχι. Οι κωδικοί 023 και 024 του πίνακα 2 είναι για άλλες περιπτώσεις.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτά που είπα πως δηλώνονται?

Δημοσ.

Γίνεται να έχεις εισόδημα περίπου 8.000 και να δηλώσεις σκηνίτης ή άστεγος;;  Πρέπει πρώτα να σε έχει καταγράψει κάποια κοινωνική υπηρεσία;

Δημοσ.

Δεν ξέρω που στηρίζετε τα περί επιστροφής και ΕΝΦΙΑ.

Τα τελευταία 3 χρόνια είχα επιστροφή 30-80€. Κάθε χρόνο είχα και ΕΝΦΙΑ , παραπάνω από το ποσό αυτό.

Την πρώτη χρονιά, δεν πήρα την επιστροφή αν και εξόφλησα τον ΕΝΦΙΑ μετρητά.

Τη δεύτερη χρονιά, πηρα την επιστροφή κατευθείαν στην τράπεζα , χωρίς καμία ενέργεια, περίπου 1 μήνα μετά την υποβολή της δήλωσης (υπέβαλα Μάιο και πήρα την επιστροφή μέσα στον Ιούνιο). Όταν βγήκε ο ΕΝΦΙΑ, το Σεπτέμβριο πήγα στη ΔΟΥ και συμψηφισα την επιστροφή της προηγούμενης χρονιάς (που δεν είχα λάβει ακόμα).

Την τρίτη χρονιά (πέρυσι), έγινε ότι και προπερσυ: μπήκε η επιστροφή στην τράπεζα αυτόματα και χωρίς καμία ενέργεια από την πλευρά μου, μέσα στον Ιούνιο.

Φέτος είμαι μηδενικός.

Επομένως, τα περι επιστροφής, ΕΝΦΙΑ κλπ δεν στηρίζονται πουθενά. Κάτι άλλο καθορίζει το αν και πότε θα πιστωθεί η επιστροφή, αλλά αυτό μάλλον δεν είναι η ύπαρξη ΕΝΦΙΑ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...