Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί να δούλευες τα προηγούμενα χρόνια και να έπαιρνες 3.000 μισθό, μπορεί να κέρδισες το τζόκερ πριν από 10 χρόνια, πολλά μπορεί υπάρχουν. Το να τρως από τα έτοιμα φορολογικά ονομάζεται ανάλωση κεφαλαίου. Το ότι είσαι άνεργος σήμερα δεν σημαίνει ότι δεν δούλευες κάποτε ή ότι δεν είχες εισόδημα από κάποια πηγή. 

• Like 1
  • Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

25 λεπτά πριν, koulkos είπε

Μπορεί να δούλευες τα προηγούμενα χρόνια και να έπαιρνες 3.000 μισθό, μπορεί να κέρδισες το τζόκερ πριν από 10 χρόνια, πολλά μπορεί υπάρχουν. Το να τρως από τα έτοιμα φορολογικά ονομάζεται ανάλωση κεφαλαίου. Το ότι είσαι άνεργος σήμερα δεν σημαίνει ότι δεν δούλευες κάποτε ή ότι δεν είχες εισόδημα από κάποια πηγή. 

34 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Το ερωτημα ειναι οτι εφοσον δεν έχει εισόδημα, πως θα μπορει να έχει αποδειξεις? Τι έχει προβλέψει ο νομοθέτης για αυτο?

Κυριως αυτα που λεει ο κουκλος αλλα επισης το κρατος υποθετει οτι ολο και απο καπου θα βρηκες λεφτα μαυρα (δηλαδη δεν τα φορολογησε).
Σκεψου οτι καθαρα νομικα, οταν σε δινει λεφτα ο πατερας σου πρεπει να γινονται χαρτια στην εφορια και στο ποσο μπαινει 10% φορος δωρεας χρηματων.

Δημοσ.

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια αποφάσισα να αλλάξω λογιστή και έτσι πήρα τους κωδικούς μου και πήγα σε ενα αλλο λογιστικό γραφείο για τη φετινή φορολογική δήλωση.

Επειδή πλέον δεν εμπιστεύομαι τον παλιό λογιστή θα ήθελα να μάθω αν μπορώ να αλλάξω τους κωδικούς του TAXISnet μόνος μου.

Η διαδικασία είναι η συνηθισμένη διαδικασία αλλαγής κωδικού; Θα χρειαστώ κλειδάριθμο;

Μήπως αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα και τρέχω στην εφορία για καινούριους κλειδαριθμους;

Δημοσ.

Μου ειχαν δωσει ενα κλειδαριθμο πριν κατι χρονια. Δεν εδωσα σημασια και τον εχασα. Τωρα κλειδωσε ο λογαριασμος μου, τι κανω; Πρεπει να παω εφορία;

Δημοσ.
18 ώρες πριν, stelios18120 είπε

δεν ειναι ότι δεν ειχε καθολου αποδειξεις,αν δεις εγραψα ότι ειχε 450 ευρω και εβαλε λιγο παραπανω...

τεσπα..ουτως η αλλως αυτα ειναι ποσα της πλακας.

Οσες αποδειξεις σου λειπουν αναλογα παει και το προστιμο. Δε μπορω να φανταστω ότι η εφορια θα χαρισει λεφτα.

18 ώρες πριν, pontez2 είπε

Και κάτι ακομα. Τι παιζει με τους άνεργους που ομως έχουν δικο τους σπιτι σε πληρη κυριότητα?

Αυτή είναι και η δικη μου περιπτωση. Ειπαμε, φορολογείσαι βασει τεκμηριων και μπορει να σου βγουν χιλιαδες ευρω φορος.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, koulkos είπε

3 ώρες πριν, rus είπε

Αυτή είναι και η δικη μου περιπτωση. Ειπαμε, φορολογείσαι βασει τεκμηριων και μπορει να σου βγουν χιλιαδες ευρω φορος.

Δεν αντιλαμβάνομαι τη λογικη του νομοθέτη. Δε ζητάω εξηγήσεις απο εσένα η τα παιδιά του φόρουμ απλώς προσπαθω να καταλάβω.

Και αν δεν κέρδισα τζοκερ και δε μου δινει κανεις χρήματα, ουσιαστικά δεν έχω να φάω αλλά έχω ένα σπιτι απο κληρονομιά πχ, στο οποίο μένω, πρέπει να φορολογηθώ και να μαζέψω αποδείξεις?

Δηλαδή κάπως έτσι μαζεύονται όλοι αυτοί που "χρωστάνε" στο κράτος? 

Προσέξτε. Καταλαβαίνω το να έχεις ένα μισθο και να πληρωνεις φορο για το αυτοκίνητο, το σπιτι κτλ. Δεν καταλαβαίνω το να μην έχεις εισόδημα και να σε φορολογουν για κάτι που δεν μπορεις να αγοράσεις με αυτό φαγητό, επειδή πριν 10 χρόνια είχες και το αγόρασες. 

• Like 1
Δημοσ.

Τα τεκμήρια θεσπίστηκαν για να τσακώσουν όση φοροδιαφυγή μπορούσαν με βάση την περιουσιακή κατάσταση γιατί να στο πω χοντρικά, παλαιότερα, αν εγώ και ο κόκκαλης δηλώναμε το ίδιο εισόδημα θα φορολογούμασταν το ίδιο, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι αυτός έχει 5 λίμο και 10 σπίτια. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα τεκμήρια δημιουργούν όντως αδικίες αλλά για την περίπτωση για την οποία μιλάς (ένα σπίτι <200τμ), το 99% των δηλώσεων είναι μηδενικές. Υπάρχουν πολλές υποπεριπτώσεις για να τις αναλύσουμε. Αν τώρα πιάνεις την ακραία περίπτωση που κάποιος είναι μακροχρόνια άνεργος και έχει σπίτι ή και αυτοκίνητο, τότε θα γυρίσει το κράτος και θα αναρωτηθεί πως τα συντηρείς και τα δύο. Μέχρι πέρσι πετούσες ένα ποσό στον κωδικό των αποδείξεων και έπαιρνες την έκπτωση φόρου. Από φέτος μετράνε οι ηλεκτρονικές συναλλαγές. Αν ρωτάς αν είναι οξύμωρο κάποιος άνεργος να πληρώνει με αυτό τον τρόπο θα σου πω όχι γιατί δεν εξετάζεται τόσο ο τρόπος όσο το διαθέσιμο εισόδημα. Επιπλέον, όλοι οι άνεργοι για τους οποίους μιλάμε παίρνουν κάποιο επίδομα, ΚΕΑ είναι, ΟΑΕΔ είναι. Αυτά τα ποσά μπαίνουν σε τράπεζα οπότε μπορούν να πληρώσουν από εκεί. Τέλος, για να το απλοποιήσουμε και να το αφήσουμε εδώ επειδή είναι τεράστια κουβέντα, κάνε αυτό που πρέπει για να μην φορολογηθείς άδικα για εισοδήματα που δεν έχεις και άσε τους να το ψάξουν αυτοί. Αν προσπαθήσεις να αναλύσεις τις στρεβλώσεις του φορολογικού θα τρελαθείς. Παίζεις με τους όρους τους αλλά κάνεις το δικό σου παιχνίδι (όσο σε παίρνει). 

• Like 1
Δημοσ.

Αν έχεις ένα σπίτι πρέπει να πληρώσεις ΕΝΦΙΑ, ρεύμα, συντήρηση. Επίσης πρέπει να πληρώσεις φαγητό για να φας επειδή μένεις σε αυτό. Από κάπου έχεις χρήμα. Με αυτά τα τεκμήρια κάνουν μία εκτίμηση για τα χρήματα που έχεις. Τα τεκμήρια, αν θυμάμαι καλά, είναι μαχητά. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να τα αμφισβητήσεις. Παράδειγμα. Έχεις αυτοκίνητο και σπίτι αλλά ενώ η κατοικία σου είναι στην Αθήνα πηγαίνεις φαντάρος στο Καστελόριζο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμπληρωματικά σε όσα πολύ σωστά έιπαν οι koulkos και Ather, υπάρχει και πρόβλεψη για τις περιπτώσεις ανέργων και μηδενικών εισοδημάτων για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές:

Αναφορά σε κείμενο

Εξαιρούνται από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής αλλά υποχρεούνται να συλλέξουν αποδείξεις ίσης αξίας οι παρακάτω κατηγορίες φορολογουμένων:

[...]
η. Οι φορολογούμενοι που δεν έχουν εισόδημα από καμία κατηγορία ή έχουν εισόδημα μόνο από κεφάλαιο ή/και από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου και το τεκμαρτό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.500 ευρώ, σύμφωνα με την περ. α' της παρ. 1 του άρθρου 34 του ν.4172/2013.
θ. Οι φορολογούμενοι που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για τη διαφορά που προκύπτει μεταξύ του τεκμαρτού και του συνολικού εισοδήματος τους, σύμφωνα με την περ.δ' της παρ. 1 του άρθρου 34 του ν.4172/2013.
ι. Οι φορολογούμενοι που είναι δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
ια. Οι υπηρετούντες την υποχρεωτική στρατιωτική τους θητεία.
ιβ. Οι φορολογούμενοι που βρίσκονται σε κατάσταση μακροχρόνιας νοσηλείας (πέραν των 6 μηνών).

Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/34586

12 ώρες πριν, Zerg13 είπε

Μου ειχαν δωσει ενα κλειδαριθμο πριν κατι χρονια. Δεν εδωσα σημασια και τον εχασα. Τωρα κλειδωσε ο λογαριασμος μου, τι κανω; Πρεπει να παω εφορία;

Ο λογαριασμός δεν κλειδώνει μόνιμα, αν περιμένεις ένα 10λεπτο και βάλεις τον σωστό κωδικό, θα μπεις.

Αν δεν θυμάσαι το password, το αλλάζεις με τον κλειδάριθμο.

Αν δεν έχεις τον κλειδάριθμο, κάνεις νέα εγγραφή (συγκεκριμένα, επανεγγραφή) με νέο username/password και παίρνεις νέο κλειδάριθμο από την εφορία για να τα ενεργοποιήσεις.

Επεξ/σία από mezger
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμενα δυστυχως ακομα δεν εχει εμφανισει τα λεφτα απο τον ΟΑΕΔ...

Εστειλα ερωτημα στην ΑΑΔΕ και περιμενω να μου απαντησουν... γιατι εαν χασω το ΕΣΠΑ για τους βρεφονηπιακους εξαιτιας τους θα βγω στα καναλια ειλικρινα....

Επεξ/σία από k_w_t
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Εμενα δυστυχως ακομα δεν εχει εμφανισει τα λεφτα απο τον ΟΑΕΔ...

Εστειλα ερωτημα στην ΑΑΔΕ και περιμενω να μου απαντησουν... γιατι εαν χασω το ΕΣΠΑ για τους βρεφονηπιακους εξαιτιας τους θα βγω στα καναλια ειλικρινα....

Μπορείς να τη στείλεις όπως είναι και αργότερα (και εντός προθεσμίας) κάνεις τροποποιητική. Επίσης υπεύθυνος για την προσυμπλήρωση είναι ο ΟΑΕΔ, μην περιμένεις πολλά από την ΑΑΔΕ.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, mezger είπε

Μπορείς να τη στείλεις όπως είναι και αργότερα (και εντός προθεσμίας) κάνεις τροποποιητική. Επίσης υπεύθυνος για την προσυμπλήρωση είναι ο ΟΑΕΔ, μην περιμένεις πολλά από την ΑΑΔΕ.

Απλα ειναι λιγο περιεργο γιατι δεν ειναι επιδομα ανεργιας αλλα επιδομα προστασιας μητροτητας της γυναικας μου... και μην γινει καμια στραβη φοβαμαι...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mezger είπε

Συμπληρωματικά σε όσα πολύ σωστά έιπαν οι koulkos και Ather, υπάρχει και πρόβλεψη για τις περιπτώσεις ανέργων και μηδενικών εισοδημάτων για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές:

Ο λογαριασμός δεν κλειδώνει μόνιμα, αν περιμένεις ένα 10λεπτο και βάλεις τον σωστό κωδικό, θα μπεις.

Αν δεν θυμάσαι το password, το αλλάζεις με τον κλειδάριθμο.

Αν δεν έχεις τον κλειδάριθμο, κάνεις νέα εγγραφή (συγκεκριμένα, επανεγγραφή) με νέο username/password και παίρνεις νέο κλειδάριθμο από την εφορία για να τα ενεργοποιήσεις.

Your account is locked please notify system administrator. Δεν κλειδωσε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...