Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Πανος999 είπε

Μια ερωτηση προς μπαμπαδες.. 

Για επιδομα παιδιου κανω αιτηση μαζι με τη φορολογικη? Ειναι γεννημενο 10/17 το παιδι.. 

κανεις την αιτηση Α21 μετά την οριστική υποβολή της φορολογικης δηλωσης.

Αλλα μεχρι σημερα δεν εχει ανοιξει η αιτηση. Ειπαν απο 20 Μάνη

• Thanks 1
  • Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, scarface5323 είπε

Καλημέρα,θα ήθελα να ρωτήσω αν στην δήλωση συμπληρώνεται κάτι από αυτά τα 3 αυτόματα..,

Ο μισθός,ένα επίδομα που είχα πάρει,οι αγορές με κάρτα,και οι τόκοι από τις τράπεζες,επίσης εγώ δούλεψα 3 μήνες,Νοέμβριο 2017-ιανουαριο 2018, και έχω μπερδευτεί στο τι πρέπει να δηλώσω αν δεν συμπληρώνονται αυτόματα,ευχαριστώ 

Ναι ο μισθος ειναι προσυμπληρωμενος ο 301.

Επιδομα τι εννοεις ?

Οι αγορες με καρτα στον 049 πατας επανω στο κενο κουται και σου εμφανιζεις τις αγορες με καρτα ανα Τραπεζα και  συμπηρωνεις εσυ το συνολοκο ποσο .Αν διαφωνεις μπορρεις να γραψεις αλλο ποσο αλλα μπορει να ελεγχτει.

Το ιδιο για τους τοκους και τυχον δανεια.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Ναι ο μισθος ειναι προσυμπληρωμενος ο 301.

Επιδομα τι εννοεις ?

Οι αγορες με καρτα στον 049 πατας επανω στο κενο κουται και σου εμφανιζεις τις αγορες με καρτα ανα Τραπεζα και  συμπηρωνεις εσυ το συνολοκο ποσο .Αν διαφωνεις μπορρεις να γραψεις αλλο ποσο αλλα μπορει να ελεγχτει.

Το ιδιο για τους τοκους και τυχον δανεια.

Ωραία,επίδομα θέρμανσης αλλά αυτό μπήκε το 2018 αρα δεν μετράει λογικά...,

επίσης για κάποιο λόγο επειδή είμαστε συνδικαιούχοι στους λογαριασμούς  στην οικογένεια ολοι σε όλους,οι ίδιοι τόκοι εμφανίζονται σε όλη την οικογενεια,το ίδιο θα εμφανιστούν και οι αγορές με κάρτα? Παράδειγμα θα εμφανίζονται οι αγορές της αδερφής μου στην δικιά μου φορολογικοί όπως οι τόκοι? 

Επεξ/σία από scarface5323
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, scarface5323 είπε

επίσης για κάποιο λόγο επειδή είμαστε συνδικαιούχοι στους λογαριασμούς  στην οικογένεια ολοι σε όλους,οι ίδιοι τόκοι εμφανίζονται σε όλη την οικογενεια,το ίδιο θα εμφανιστούν και οι αγορές με κάρτα? Παράδειγμα θα εμφανίζονται οι αγορές της αδερφής μου στην δικιά μου φορολογικοί όπως οι τόκοι? 

Όχι... Οι αγορές με κάρτα θα εμφανιστούν ανάλογα με την κάρτα που έγιναν ή τον λογαριασμό ebanking αν είναι πληρωμές ΔΕΗ κλπ μέσω Internet. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, scarface5323 είπε

Απο τους τοκους επιλεγεις εσυ ποιους θα βαλεις στον καθενα. Συνηθως τους βαζεις στον πρωτο δικαιουχο αλλα δεν νομιζω να ειναι παράβαση να τους βαλεις σε αλλον δικαιουχο του λογαριασμου

Επεξ/σία από alfeios
ορθογραφικό λάθος
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, alfeios είπε

Απο τους τοκους επιλεγεις εσυ ποιους θα βαλεις στον καθενα. Συνηθως τους βαζεις στον πρωτο δικαιουχο αλλα δεν νομιζω να ειναι απαβαση να τους βαλεις σε αλλον δικαιουχο του λογαριασμου

Θα το προσπαθήσω ευχαριστώ, ελπίζω να φενεται ο μισθός μου κανονικά,γιατί στον εφκα στο συνοπτικό ιστορικό ασφάλισης είναι κενό και πέρσυ είχα χάσει το κοινωνικό μέρισμα εξαιτίας αυτού λόγο του ότι λέει δεν είχα ένα μήνα ένσημα που να φαίνονται 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στον 049 για τις ηλεκτρονικες αγορες πατωντα εκει που λεει εδω ετσι εμφανιζοντε και τις γραφουμε αναλογα με το ΑΦΜ100.jpg.a602976c230525dc9337acfe664dec20.jpg

3 λεπτά πριν, scarface5323 είπε

Θα το προσπαθήσω ευχαριστώ, ελπίζω να φενεται ο μισθός μου κανονικά,γιατί στον εφκα στο συνοπτικό ιστορικό ασφάλισης είναι κενό και πέρσυ είχα χάσει το κοινωνικό μέρισμα εξαιτίας αυτού λόγο του ότι λέει δεν είχα ένα μήνα ένσημα που να φαίνονται 

Αν  δεν φαινεται να το πεις στον εργοδοτη να τον στειλει .Ειναι δικη του υποχρεωση και δεν μπορεις να κανεις κατι .Ειχε προθεσμια μεχρι 31/3 αλλα μπορει και τωρα .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Στον 049 για τις ηλεκτρονικες αγορες πατωντα εκει που λεει εδω ετσι εμφανιζοντε και τις γραφουμε αναλογα με το ΑΦΜ100.jpg.a602976c230525dc9337acfe664dec20.jpg

Αν  δεν φαινεται να το πεις στον εργοδοτη να τον στειλει .Ειναι δικη του υποχρεωση και δεν μπορεις να κανεις κατι .

Για κάποιον που είναι 71,και δεν υποχρεούται ηλεκτρονικών αγορών θα σημειώσω πάλι σύνολο ή απλά 0?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, scarface5323 είπε

Για κάποιον που είναι 71,και δεν υποχρεούται ηλεκτρονικών αγορών θα σημειώσω πάλι σύνολο ή απλά 0?

Ναι θα συμπληρωσει οπωσδηποτε το ποσο με δικη του ευθυνη.

Η διφορα στους ανω των 70 ειναι οτι δεν υποχρεουντε σε ηλεκτρονικες συναλλαγες  αλλα ειναι υποχρεωμενοι σε αγορες για το αφορολογητο .

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Γνωστός μου είχε ηλ.αποδειξεις 450€ και έβαλε 600€ 

Λέτε να έχει θέμα; (Αν και δεν το νομίζω...)

Μονο σε δειγματολειπτικο ελεγχο αν και ειναι μικρο το ποσο.

Γιατι το εκανε αυτο ?Αν του  ελειπαν 150 ευρω ο φορος θα ηταν κανα 30 ευρω.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ε ναι μωρέ αυτό του είπα κ εγώ.

Σιγά την διαφορά.

Να είχε 450€ και να έβαζε 2000€ οκ αλλά τώρα για 150€ διάφορα δεν νομίζω να γίνει κάτι.

Πάντως Μ είπε ο λογιστής μου κάτι τυπακια,είχαν αποδείξεις πχ 2000€ και έβαλαν 5000€,αυτοί πιθανόν θα έχουν θέματα...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ξαναγραψω για κατι που ειχα λανθασμενη εντυπωση . Για τις αποδειξεις για το αφορολογητο μετραει μνο ο μισθος και οχι τυχον αλλα εισοδηματα οπως απο ενοικια κλπ .

Εγω τα ειχα συμπεριλαβει κι αυτα μεσα για να κανω ενα υπολογσιμο στις αρχες του 2017.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

κάτι τυπακια,είχαν αποδείξεις πχ 2000€ και έβαλαν 5000€,αυτοί πιθανόν θα έχουν θέματα...

Φέτος με τις ηλεκτρονικες ή τα περισμενα χρονια με τα χαρτακια ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, alfeios είπε

Φέτος με τις ηλεκτρονικες ή τα περισμενα χρονια με τα χαρτακια ;

Φυσικα με ηλεκτρονικες αγορες...Δεν ηταν μονο για το 2017 ο νομος .Ουσιατικα ηταν απο το 2016 ή 2015 αλλα δεν εφαρμοστηκε και στον 049 δεν βαζαμε τιποτα .

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...