Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μια χαρά είναι τα ποσά σου , σου κράτησαν 244 ευρώ χωρίς να χρειάζεται με βάση το εισόδημά σου, στα δίνει πίσω η εφορία, βάλε iban και στείλε 

στα 6600 ευρώ δεν παίζει φόρος  (προς το παρόν, γιατί στο μέλλον μια χαρά θα έχεις αυτές τις κρατήσεις)  

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
  • Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, logistoulis είπε

μια χαρά είναι τα ποσά σου , σου κράτησαν 244 ευρώ χωρίς να χρειάζεται με βάση το εισόδημά σου, στα δίνει πίσω η εφορία, βάλε iban και στείλε 

ευχαριστω πολυ,απο βιασυνη μου δεν διαβασα το πιστωτικο..

μια ερωτηση ακομη,γιατι μετα απο καθε δηλωση μου γραφει οτι πρεπει να παω στην δου μεσα σε 30 ημερες για επικυρωση?

insomnia 2.JPG

Επεξ/σία από scarface5323
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Δεν γνωριζα πως αν ξέχασες να βάλεις κάτι, έχεις ομως υποβάλει τη δηλωση και κάνεις τροποποιητική μετά, σου ζητάει να πας για έλεγχο στην εφορία.

Εγω πχ ξέχασα να βάλω τους ιδιοκτήτες του σπιτιου που νοικιαζα πέρσι (αφμ, ποσό κτλ), έκανα τροποποιητικη και μου ζητάνε τωρα να πάω για έλεγχο. Σε τλφ που πηρα μου ειπαν οτι θέλουν να δουν το συμβόλαιο ΜΑΛΛΟΝ. Και τους ρωταω...αφου μπορουν να το δουν μέσα από το τάξις, γιατι με τραβάνε στην εφορία για το προφανές?

Δεν ζητάνε έλεγχο σε κάθε περίπτωση, απο πέρυσι άρχισαν να μαρκάρουν για έλεγχο κάθε αλλαγή στον πίνακα με ιδιοκτήτες/φιλοξενίες, κυρίως γιατί παίζαν πολλά μαγειρέματα για το εισόδημα αλληλεγγύης. Έπεσες στην περίπτωση δηλαδή. Λογικά αν τους δειξεις το μισθωτήριο (και αποδείξεις για το ενοίκιο καλου κακου) δεν θα έχεις θέμα.

Αν θέλουν όμως μπορούν να ζητήσουν δικαιολογητικά για όλα, δηλαδή βεβαιώσεις αποδοχών, δάνεια, τόκους, αποδείξεις 049 κλπ. 

Αυτα κατα κανόνα τα δέχονται εκτυπωμένα από το taxis. Τώρα που έχεις κάνει υποβολή δεν είναι τόσο απλό να τα βγάλεις αλλά γίνεται, αν χρειαστεί στείλε πμ να σου πω.

Το γιατί ζητάνε να εκτυπώσεις πράγματα που φαίνονται στο ταξις, είναι ένα μυστήριο που περιμένουμε να το λύσουν οι επιστήμονες κάποια στιγμή αφού ενοποιήσουν την σχετικότητα με την κβαντομηχανική :P

39 λεπτά πριν, scarface5323 είπε

ευχαριστω πολυ,απο βιασυνη μου δεν διαβασα το πιστωτικο..

μια ερωτηση ακομη,γιατι μετα απο καθε δηλωση μου γραφει οτι πρεπει να παω στην δου μεσα σε 30 ημερες για επικυρωση?

insomnia 2.JPG

Αυτό σημαίνει ότι τσέκαρες το κουτάκι που λέει "Δήλωση με επιφύλαξη"

Κανονικά πρέπει να κάνεις ότι λέει, να τους πας δηλαδή αντίγραφο της δήλωσης με όλα τα δικαιολογητικά (δες τι γράφω και παραπάνω). 

Υπάρχει πάντα περίπτωση αν τους πεις ότι το τσέκαρες κατα λάθος και θες απλά να εκκαθαριστεί η δήλωση να σε εξυπηρετήσουν χωρίς να τους πας χαρτούρα. Δεν το έχω δοκιμάσει για να σου πω πιθανότητες επιτυχίας.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, mezger είπε

Δεν ζητάνε έλεγχο σε κάθε περίπτωση, απο πέρυσι άρχισαν να μαρκάρουν για έλεγχο κάθε αλλαγή στον πίνακα με ιδιοκτήτες/φιλοξενίες, κυρίως γιατί παίζαν πολλά μαγειρέματα για το εισόδημα αλληλεγγύης. Έπεσες στην περίπτωση δηλαδή. Λογικά αν τους δειξεις το μισθωτήριο (και αποδείξεις για το ενοίκιο καλου κακου) δεν θα έχεις θέμα.

Αν θέλουν όμως μπορούν να ζητήσουν δικαιολογητικά για όλα, δηλαδή βεβαιώσεις αποδοχών, δάνεια, τόκους, αποδείξεις 049 κλπ. 

Αυτα κατα κανόνα τα δέχονται εκτυπωμένα από το taxis. Τώρα που έχεις κάνει υποβολή δεν είναι τόσο απλό να τα βγάλεις αλλά γίνεται, αν χρειαστεί στείλε πμ να σου πω.

Το γιατί ζητάνε να εκτυπώσεις πράγματα που φαίνονται στο ταξις, είναι ένα μυστήριο που περιμένουμε να το λύσουν οι επιστήμονες κάποια στιγμή αφού ενοποιήσουν την σχετικότητα με την κβαντομηχανική :P

Αυτό σημαίνει ότι τσέκαρες το κουτάκι που λέει "Δήλωση με επιφύλαξη"

Κανονικά πρέπει να κάνεις ότι λέει, να τους πας δηλαδή αντίγραφο της δήλωσης με όλα τα δικαιολογητικά (δες τι γράφω και παραπάνω). 

Υπάρχει πάντα περίπτωση αν τους πεις ότι το τσέκαρες κατα λάθος και θες απλά να εκκαθαριστεί η δήλωση να σε εξυπηρετήσουν χωρίς να τους πας χαρτούρα. Δεν το έχω δοκιμάσει για να σου πω πιθανότητες επιτυχίας.

πωπωωω,όντως το τσέκαρα καταλάθως,νόμιζα ότι ηταν αποδοχή όρων,gprd cookies κτλπα :P,καλώς θα δοκιμάσω ένα τηλέφωνο να δούμε απο δευτέρα..

insomnia 2.JPG

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν το εκκαθαριστικό (κόκκινο χρωμα) σου βγάζει μετά την ολοκλήρωση ελέγχων θα ενημερωθείτε με ηλεκτρονικό μήνυμα για την επιστροφή φορου. (Έχω κάνει δήλωση αρχές Μαΐου) Πόσες μέρες κάνει να εκκαθαριστεί; 

Επεξ/σία από stefaki91
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, stefaki91 είπε

Όταν το εκκαθαριστικό (κόκκινο χρωμα) σου βγάζει μετά την ολοκλήρωση ελέγχων θα ενημερωθείτε με ηλεκτρονικό μήνυμα για την επιστροφή φορου. (Έχω κάνει δήλωση αρχές Μαΐου) Πόσες μέρες κάνει να εκκαθαριστεί; 

Και εγώ αυτό περιμένω να μάθω....

Δημοσ.
1 ώρα πριν, stefaki91 είπε

1 ώρα πριν, stelios18120 είπε

Και εγώ αυτό περιμένω να μάθω....

Πρόπερσι που είχα επιστροφή, αν θυμάμαι καλά 4 μήνες πέρασαν για να πάρω την επιστροφή.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, kwstas arvanitidhs είπε

https://newsthessaloniki.gr/o-anergos-plironei-foro-eisodimatos-ayto-ennooysan-otan-elegan-isotita/ τελίκα δεν είμαστε οι μόνοι άνεργοι που μας βγαίνει χρεωστική :P οντώς ρε παιδια αυτο δεν στεκει αφου εχεις 0 εισοδημα γιατι χρεοστικο πως θα το πληρωσεις τι φαση πιστευω θα κανουν καποια διορθωση για αυτο

δεν αντιλέγω ότι η κατάσταση είναι για κλάματα αλλά κάτι τέτοια άρθρα είναι φτιαγμένα μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη. κοινώς, απευθύνονται σε ηλίθιους.

και εξηγούμαι:

ο τύπος, πλήρωσε φόρο διότι δεν έκανε καμία αγορά με χρεωστική όπως λέει για να κερδίσει το αφορολόγητο. Συγνώμη αλλά έχει βουίξει ο τόπος γι αυτό το θέμα κι εσύ δε χαμπαριάζεις. ε ποιος σου φταίει μετά;

στην ερώτηση πως θα μπορούσε να κάνει αγορές ενώ ήταν άνεργος, εγώ θα ρωτούσα πως ζούσε τότε. λίγο πολύ όλοι έχουν κάποια χρήματα στην άκρη από άλλες χρονιές. μη δουλευόμαστε.

κι εγώ είχα μείνει μια περίοδο άνεργος αλλά μια χαρά ξόδευα. που τα βρήκα; από αυτά που έβγαζα παλαιότερες χρονιές. εγώ όσους ξέρω (με εξαίρεση 1-2 άτομα που είναι ...) όλοι βάζαν-βάζουν κάτι στην άκρη.

και τελευταίο για να μη γράφω πολλά,
το ότι είναι άνεργος κάποιος δε λέει από μόνο του τίποτα. υπάρχουν πολλοί άνεργοι με σπίτια και αυτοκίνητα. δε θα έπρεπε καν να είναι κριτήριο αν είναι άνεργος ή όχι κάποιος. η περιουσιακή κατάσταση είναι το θέμα.

για να μη παρεξηγηθούμε, δε συμφωνώ με την κατάσταση που επικρατεί απλά τα βάζω με το πως παρουσιάζονται κάποια γεγονότα.

• Like 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

δεν αντιλέγω ότι η κατάσταση είναι για κλάματα αλλά κάτι τέτοια άρθρα είναι φτιαγμένα μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη. κοινώς, απευθύνονται σε ηλίθιους.

και εξηγούμαι:

ο τύπος, πλήρωσε φόρο διότι δεν έκανε καμία αγορά με χρεωστική όπως λέει για να κερδίσει το αφορολόγητο. Συγνώμη αλλά έχει βουίξει ο τόπος γι αυτό το θέμα κι εσύ δε χαμπαριάζεις. ε ποιος σου φταίει μετά;

στην ερώτηση πως θα μπορούσε να κάνει αγορές ενώ ήταν άνεργος, εγώ θα ρωτούσα πως ζούσε τότε. λίγο πολύ όλοι έχουν κάποια χρήματα στην άκρη από άλλες χρονιές. μη δουλευόμαστε.

κι εγώ είχα μείνει μια περίοδο άνεργος αλλά μια χαρά ξόδευα. που τα βρήκα; από αυτά που έβγαζα παλαιότερες χρονιές. εγώ όσους ξέρω (με εξαίρεση 1-2 άτομα που είναι ...) όλοι βάζαν-βάζουν κάτι στην άκρη.

και τελευταίο για να μη γράφω πολλά,
το ότι είναι άνεργος κάποιος δε λέει από μόνο του τίποτα. υπάρχουν πολλοί άνεργοι με σπίτια και αυτοκίνητα. δε θα έπρεπε καν να είναι κριτήριο αν είναι άνεργος ή όχι κάποιος. η περιουσιακή κατάσταση είναι το θέμα.

για να μη παρεξηγηθούμε, δε συμφωνώ με την κατάσταση που επικρατεί απλά τα βάζω με το πως παρουσιάζονται κάποια γεγονότα.

kapoios pou zei apta sisistia kai ontos exei 0 eisodhma dld oute ena euro ti ginete se autin tin periptosi?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kwstas arvanitidhs είπε

kapoios pou zei apta sisistia kai ontos exei 0 eisodhma dld oute ena euro ti ginete se autin tin periptosi?

Προσωπικά πιστεύω πως το τελευταίο που θα ενδιέφερε αυτόν που περιγράφεις είναι το αν θα τον χρεώσει η όχι η εφορία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

10 ώρες πριν, mezger είπε

Δεν ζητάνε έλεγχο σε κάθε περίπτωση, απο πέρυσι άρχισαν να μαρκάρουν για έλεγχο κάθε αλλαγή στον πίνακα με ιδιοκτήτες/φιλοξενίες, ...............

Μα η επισημανση του φιλοξενουμενου απ τον ιδιοκτητη μόλις φετος θεσπιστηκε στη φορολογικη δηλωση.

11 ώρες πριν, eidikos33 είπε

και ανεργος να εισαι εχεις 3000 τεκμηριο διαβιωσης τοσο υπολογιζει η εφορια οτι χρειαζεται για να "ζησει" ενας ανθρωπος 

τωρα αν εσυ δεν εχεις μαζεψει 300 ευρω αποδειξεις εισαι αξιος της μοιρας σου,τοσο καιρο το ελεγαν 300 ευρω δεν ειναι κανα μεγαλο ποσο μην ειμαστε παραλογοι ειλικρινα

Νομιζω ότι ο ανεργος δε χρειαζεται αποδειξεις.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, rus είπε

Νομιζω ότι ο ανεργος δε χρειαζεται αποδειξεις.

Χριαζεται αλλιως εχει προστιμο , μονο οσοι παιρνουν κεα ή ειναι αμεα με 80 τα εκατο με αναπηρια κινητικη η στα ματια

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπας και έτυχε σε κανέναν άλλον: πήγα να κάνω την δήλωση για τον πατέρα μου αλλά δεν συμπλήρωσε αυτόματα το εισόδημα (πίνακας 4 αν θυμάμαι καλά). Άλλες χρονιές θυμάμαι το έκαναν. Άλλαξε κάτι;;;

Επεξ/σία από natural_sgf
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Anorymous είπε

Χριαζεται αλλιως εχει προστιμο , μονο οσοι παιρνουν κεα ή ειναι αμεα με 80 τα εκατο με αναπηρια κινητικη η στα ματια

Παντως σε αυτο το online πρόγραμμα υπολογισμου φορου, ειτε βαλω αποδειξεις στον 049 ειτε δε βαλω, ιδιο είναι το αποτέλεσμα της εκκαθαρισης.

http://www.taxnews.me/demo/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...