Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, The King είπε

Στο "A" record του subdomain (αν δεν έχει δημιουργείς), ορίζεις την IP του server που θες να το κάνεις point, το ίδιο και για τα MX records που αφορούν στον mail server σου που θες να βρίσκεται αλλού, πχ στη Google.

Ναι το googlαρα μολις. 

Ειχα την εντυπωση οτι κλειδωνει με την ip του  server το domain. Το μαθαμε και τουτο 😎

• Like 1
Δημοσ.

παιδιά δε το κατάλαβα.

αφού αναφέρθηκε πριν ότι η καταχώρηση του ονόματος είναι ανεξάρτητη από το hosting.

αν εγώ δηλαδή έχω σε έναν server ένα forum και σε έναν άλλον server ένα eshop, δε μπορεί το subdomain forum.mysitexxx.gr να δείχνει στον έναν server και το subdomain eshop.mysitexxx.gr να δείχνει στον άλλον server? η καταχώρηση του domain name έχει γίνει σε 3η εταιρεία; εξάλλου οι nameservers δε ρυθμίζονται από τον καταχωρητή;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, _chris_ είπε

παιδιά δε το κατάλαβα.

αφού αναφέρθηκε πριν ότι η καταχώρηση του ονόματος είναι ανεξάρτητη από το hosting.

αν εγώ δηλαδή έχω σε έναν server ένα forum και σε έναν άλλον server ένα eshop, δε μπορεί το subdomain forum.mysitexxx.gr να δείχνει στον έναν server και το subdomain eshop.mysitexxx.gr να δείχνει στον άλλον server? η καταχώρηση του domain name έχει γίνει σε 3η εταιρεία; εξάλλου οι nameservers δε ρυθμίζονται από τον καταχωρητή;

Εσύ αγοράζεις top level domain (πχ domain.GR, domain.COM , domain.NET κλπ) που ανήκει σε root-level domain (πχ το .GR είναι root level).

Tα sub-domains είναι second-level domains και τα δημιουργείς μόνος σου στο web hosting πακέτο σου, δεν τα αγοράζεις δηλαδή.

Eταιρεία 1 -> Αγοράζεις top-level domain (domain.gr) και σετάρεις τους nameservers της Εταιρείας 2

Εταιρεία 2 -> Web Hosting το top level domain (domain.gr) σου και δημιουργείς second-level domains (subdomains, πχ chris.domain.gr κλπ) τα οποία τα κάνεις hosting στην Εταιρεία 3,4,5

Eταιρεία 3,4,5 -> Φέρνεις με point στα Α Records από την Εταιρεία 2 τα subdomains σου

Επεξ/σία από The King
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, The King είπε

Εσύ αγοράζεις top level domain (πχ domain.GR, domain.COM , domain.NET κλπ) που ανήκει σε root-level domain (πχ το .GR είναι root level).

Tα sub-domains είναι second-level domains και τα δημιουργείς μόνος σου στο web hosting πακέτο σου, δεν τα αγοράζεις δηλαδή.

Eταιρεία 1 -> Αγοράζεις top-level domain (domain.gr) και σετάρεις τους nameservers της Εταιρείας 2

Εταιρεία 2 -> Web Hosting το top level domain (domain.gr) σου και δημιουργείς second-level domains (subdomains, πχ chris.domain.gr κλπ) τα οποία τα κάνεις hosting στην Εταιρεία 3,4,5

Eταιρεία 3,4,5 -> Φέρνεις με point στα A Records από την Εταιρεία 2 τα subdomains σου

7 λεπτά πριν, _chris_ είπε

και κάτι τελευταίο,

έστω ότι δεν έχω shared hosting και έχω dedicated server, εκεί έχω περιορισμό στα subdomains

Tσου, ούτε και σε VPS

Επεξ/σία από The King
Δημοσ.

οκ το έπιασα.

εγώ θεωρούσα ότι η δημιουργία subdomain γίνοταν από τον καταχωρητή που αγοράζουμε το όνομα και μετά μπορούμε να τα "κατευθύνουμε" όπου θέλουμε. δεν ήξερα ότι εξαρτάται από την εταιρεία που θα κάνω το hosting

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

καλημερα

μιας και το θεμα ειναι για αγορα domain και αποριες

σκοπευω κι εγω να αγορασω 4-5 με καταληξη .com για μελλοντικη χρηση, πιθανως θα μεταφερω μετα τον ενα στο squarespace για hosting ιστοσελιδας

μπορειτε να υποδειξετε καποιους καλους παροχους που να εχουν και whois privacy? δεν θελω να παρω απο το godaddy λογω των ολων διαφορετικων ιστοριων τρομου οπως και το namecheap.

Υπαρχει καποια διαφορα εαν τα αγορασω απο ελληνικο παροχο? Χρειαζεται να προσεξω κατι?

Εαν εχετε ιδεες/συμβουλες μη διστασετε 😊

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοίταξε η (βασική)  εταιρεία που συνεργάζομαι έχει τα domain της  + web & email hosting  στην Namecheap. Η εμπειρία μέχρι στιγμής είναι αρκετά καλή  και η απόκρισή τους στα (ελάχιστα) θέματα που έχουμε αντιμετωπίσει ήταν πολύ γρήγορη.  Και όλα αυτά με αρκετά ανταγωνιστικές τιμές.  Πριν ήταν  στην 1&1 (μαύρο χάλι..)

Προφανώς υπάρχουν καλύτερες  (λίγο ή πολύ)  εταιρείες αλλά υποθέτω πως όλα είναι συνάρτηση των απαιτήσεων μας σε σχέση με το ποσό που θέλουμε /μπορούμε να δαπανήσουμε..

Επεξ/σία από prometheas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...