Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 04/07/2019 at 19:26, pogchamp said:

Btw αφότου διόρθωσα την γραμμή και την χώρισα σε 2 ξεχωριστές πιάνω ότι πιάνει η κολώνα έξω από το σπίτι (μεζονέτα είναι). Το θέμα είναι ξέρω τους τεχνικούς της περιοχής και μου είπε πως στο καφάο (παλιό adsl) το οποίο μας συνδέσαν πρόσφατα σε καμπίνα vdsl που αποκαλούν γεφύρωσης (φέρει όνομα C-901) αυτό το C μου είπαν είναι γι αυτούς που συνδέουν τις παλιές καμπίνες σε vdsl, χωρίς να αλλάξει η καμπίνα της γειτονιάς σου... Τσπ, μου είπε πως στην adsl έχει 60Mbps, και στην κολώνα μου, 120μ πιο μετά πιάνει 35, και σπίτι μου μέσα 34. Δοκίμασε διάφορα ζευγάρια αλλά μου λέει ότι η υπόγεια καλωδίωση του ΟΤΕ φαίνεται έχει κάποιο θέμα, και χάνονται 15 Mbps έως εκεί. Ξες αν μπορεί να γίνει κάτι σε τέτοιες περιπτώσεις? Μου είπέ μπορώ να το δηλώσω στα συνεργεία, αλλά μου λέει ότι το πιο πιθανό απλά θα ελέγξουν το καλώδιο, θα δουν ότι έχεις 35 και δεν θα ασχοληθούν παραπάνω. Εγώ του είπα ας το δηλώσει μήπως και γίνει τπτ... Έχεις καμία καλύτερη ιδέα ή να το αφήσω ως έχει? Βάζω και SS από το router.

Capture.png

Ναι έτσι είναι.

υπαρχουν 2 πιθανοτητες.
η μια ειναι να εχει θεμα το δικο σου ζευγαρι και να χανεις 15 mbit στο απερχομενο και η δευτερη περιπτωση να ειναι ολα τα ζευγαρια χαλια.
και βλαβη να το δωσεις στον οτε στην πρωτη περιπτωση μπορει να το φτιαξουν στην δευτερη το πιο πιθανο θα ειναι να μην γινει τιποτα.ποσο μακρυα ειναι αυτη η καμπινα γιατι 20 attenuation ειναι καμποσο.καμια 400 αρια μετρα?
τουλαχιστον στην δικη σου καλωδιωση(σπιτι) εισαι μια χαρα.

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, poulinos είπε

υπαρχουν 2 πιθανοτητες.
η μια ειναι να εχει θεμα το δικο σου ζευγαρι και να χανεις 15 mbit στο απερχομενο και η δευτερη περιπτωση να ειναι ολα τα ζευγαρια χαλια.
και βλαβη να το δωσεις στον οτε στην πρωτη περιπτωση μπορει να το φτιαξουν στην δευτερη το πιο πιθανο θα ειναι να μην γινει τιποτα.ποσο μακρυα ειναι αυτη η καμπινα γιατι 20 attenuation ειναι καμποσο.καμια 400 αρια μετρα?
τουλαχιστον στην δικη σου καλωδιωση(σπιτι) εισαι μια χαρα.

Ναι η C901 που ειναι γεφυρωσης vdsl cabin (όπως την χαρακτηρίζουν, και βγάζει νόημα σαν όρος καθώς εκεί συνδέσαν τις παλιές adsl που δεν αλλάχθηκαν σε νέες) , είναι στα 400-450μ. Η καμπίνα η παλιά (adsl που συνδέσαν στην 901) είναι στα 80μ. Το θέμα είναι ότι το παραδέχθηκε ο ίδιος ο τεχνικός ότι στην καμπίνα adsl διαβάζει 60 Mbps και στην κολόνα έξω από το σπίτι 35. Αναγνωρίζει δλδ πως είναι θέμα του υπογείου καλωδίου από την καμπίνα adsl στο σπίτι μου. 

Ναι σπίτι μου από κολόνα εως πρίζα χάνω οριακά 1-2 Μbps. Που είναι κάπως λογικό γιατί έχουμε κάμποσο καλώδιο λόγω αυλής. 

Επεξ/σία από pogchamp
Δημοσ.

Εχω hol-Vodafone αρκετά χρόνια με πολύ μικρή ταχύτητα. Μόνος τρόπος να την αυξήσω μου είπαν μέσω vdsl. 

Η αναβάθμιση της ταχύτητας πως γίνεται στον ΟΤΕ? 

Δημοσ.
21 minutes ago, ronnie79 said:

Εχω hol-Vodafone αρκετά χρόνια με πολύ μικρή ταχύτητα. Μόνος τρόπος να την αυξήσω μου είπαν μέσω vdsl. 

Η αναβάθμιση της ταχύτητας πως γίνεται στον ΟΤΕ? 

ναι σωστα σου ειπαν.για μεγαλυτερη ταχυτητα vdsl αν υπαρχουν νεες καμπινες (kv)κοντα σε σενα. οτι παροχο και να βαλεις ισχυουν τα ιδια.αν παρεις adsl θα παιξεις με τον ιδιο χαλκο σε ολους τους παροχους και αν βαλεις vdsl θα παιξεις με τον ιδιο χαλκο αλλα απο το kv του παροχου που ειναι κοντα σου.adsl για να παιξεις καλυτερα πρεπει να δεχτει ο παροχος να σε βαλει σε vdsl 24/1 απο το Kv που ως τωρα μονο ο οτε το εκανε. οποτε go for vdsl

37 minutes ago, pogchamp said:

Ναι η C901 που ειναι γεφυρωσης vdsl cabin (όπως την χαρακτηρίζουν, και βγάζει νόημα σαν όρος καθώς εκεί συνδέσαν τις παλιές adsl που δεν αλλάχθηκαν σε νέες) , είναι στα 400-450μ. Η καμπίνα η παλιά (adsl που συνδέσαν στην 901) είναι στα 80μ. Το θέμα είναι ότι το παραδέχθηκε ο ίδιος ο τεχνικός ότι στην καμπίνα adsl διαβάζει 60 Mbps και στην κολόνα έξω από το σπίτι 35. Αναγνωρίζει δλδ πως είναι θέμα του υπογείου καλωδίου από την καμπίνα adsl στο σπίτι μου. 

Ναι σπίτι μου από κολόνα εως πρίζα χάνω οριακά 1-2 Μbps. Που είναι κάπως λογικό γιατί έχουμε κάμποσο καλώδιο λόγω αυλής. 

400-500 μετρα ετσι εξηγειται και το 20 attenuation. o τεχνικος δεν εχει λογο να μην σου πει οτι φταιει το καλωδιο.αν τωρα φταιει ολο το καλωδιο ή μερικα ζευγη δεν το ξερω.αν φταιει πχ το ζευγος και τα αλλα ειναι μια χαρα λυνεται ευκολα.αν ειναι ολο το καλωδιο χαλια τοτε την εκατσες.1-2 mbit λογω εσωτερικης καλωδιωσης ειναι απολυτως λογικο ειδικα στο vdsl.

οτι αναγνωριζει το προβλημα δεν σημαινει οτι θα φτιαχτει.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

400-500 μετρα ετσι εξηγειται και το 20 attenuation. o τεχνικος δεν εχει λογο να μην σου πει οτι φταιει το καλωδιο.αν τωρα φταιει ολο το καλωδιο ή μερικα ζευγη δεν το ξερω.αν φταιει πχ το ζευγος και τα αλλα ειναι μια χαρα λυνεται ευκολα.αν ειναι ολο το καλωδιο χαλια τοτε την εκατσες.1-2 mbit λογω εσωτερικης καλωδιωσης ειναι απολυτως λογικο ειδικα στο vdsl.

Μου είπε φταίει το τελικό κομμάτι από adsl cabin -> to building. Είναι υπόγειο δυστυχώς, που ανεβαίνει μετά σε ξύλινη κολόνα και μετά πάει προς τον κατανεμητή μου. Αυτό το υπόγειο κομμάτι αλλάζει εύκολα? Έχουν υπόγειο κανάλι που να πάει προς το σπίτι ή περάστηκε κάποτε υπόγεια και τσιμεντώθηκε? Αυτό που πάει υπόγεια προς το σπίτι και ανεβαίνει στην κολώνα δεν είναι μοναδικό για κάθε σπίτι? 

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, divo είπε

ΔΕν αλλαζουν καλωδια. βρισκουν που ειναι το προβλημα και το φτιαχνουν.  Σε αυτα που ειπες λειπει μια μέτρηση. Ποσο ειναι η ταχυτητα στο Box. Αν στο Box ερχεται κανονικα, τοτε το προβλημα δεν ειναι στο υπογειο και ειναι πιο ευκολο να φτιαχτει. Και οι δυο βλάβες πανε σε εργολαβο. Ειναι ομως ποιο ευκολο να παει εγκριση, το εναεριο απο το υπογειο. 

Το καλώδιο σου πάει καμπίνα παροχου (υπόγειο)-----> καφαο (υπόγειο)------> box (εναέριο ή καρφωτό)----> εισαγωγή.

Στο καφαο 60 στο εναέριο box 35. Πρακτικά το τελευταίο κομμάτι υπό ευθύνη του ΟΤΕ έχει το θέμα. 

Δημοσ.
3 hours ago, pogchamp said:

Μου είπε φταίει το τελικό κομμάτι από adsl cabin -> to building. Είναι υπόγειο δυστυχώς, που ανεβαίνει μετά σε ξύλινη κολόνα και μετά πάει προς τον κατανεμητή μου. Αυτό το υπόγειο κομμάτι αλλάζει εύκολα? Έχουν υπόγειο κανάλι που να πάει προς το σπίτι ή περάστηκε κάποτε υπόγεια και τσιμεντώθηκε? Αυτό που πάει υπόγεια προς το σπίτι και ανεβαίνει στην κολώνα δεν είναι μοναδικό για κάθε σπίτι? 

σε πολλα απο αυτα παει λιγο χυμα οποτε δεν ειναι οτι το τραβας πισω και ριχνεις αλλο.οποτε αυτο σημαινει σκαψιμο και δυσκολα εως απιθανο να το κανουν.αν καπου υπαρχει προβλημα με το καλωδιο υπαρχει περιπτωση απλα να φτιαξουν το κομματι εκεινο μονο. δεν ειναι ακριβως μοναδικο για καθε σπιτι.το καλωδιο απο το kv στο box στην κολωνα μπορει να εξυπηρετει και ενα και 2 και 3 και 5 σπιτια πολλες φορες αναλογως ποσα ζευγαρια εχει και ποσες γραμμες το καθε σπιτι.

8 minutes ago, pogchamp said:

Στο καφαο 60 στο εναέριο box 35. Πρακτικά το τελευταίο κομμάτι υπό ευθύνη του ΟΤΕ έχει το θέμα. 

o ote μετρησε στην κολωνα ακριβως ή εχεις και επομενα box και μετρησε ακριβως πριν φτασει στο σπιτι σου .ο divo εννοει οτι ο οτε μπορει να μετρησε στην χωνευτη και πριν την χωνευτη να υπαρχουν ενδιαμεσα χαλυβδινα/box και να χανεις εκει.εκτος αν μετρησε απευθειας στην κολωνα και στο πρωτο box που εχει πανω τα νουμερα γραμμενα και που το καλωδιο ειναι μαυρο και βγαινει απο το εδαφος.

34 minutes ago, divo said:

ΔΕν αλλαζουν καλωδια. βρισκουν που ειναι το προβλημα και το φτιαχνουν.  Σε αυτα που ειπες λειπει μια μέτρηση. Ποσο ειναι η ταχυτητα στο Box. Αν στο Box ερχεται κανονικα, τοτε το προβλημα δεν ειναι στο υπογειο και ειναι πιο ευκολο να φτιαχτει. Και οι δυο βλάβες πανε σε εργολαβο. Ειναι ομως ποιο ευκολο να παει εγκριση, το εναεριο απο το υπογειο. 

Το καλώδιο σου πάει καμπίνα παροχου (υπόγειο)-----> καφαο (υπόγειο)------> box (εναέριο ή καρφωτό)----> εισαγωγή.

αν ειναι του οτε η καμπινα τοτε δεν υπαρχει ζευκτικο. πρεπει να μας πει αν παιρνει απευθειας μετα το box με μια χωνευτη ή αν εχει και ενδιαμεσα box/χαλυβδινα και που εκανε ο οτε την μετρηση.

μα αλλαζουν καλωδια.το τραβας μεχρι να το παρεις ολο πισω:P

χαχα.Just kidding.

Δημοσ.
37 minutes ago, divo said:

exactly 😂

@pogchamp σε ποια περιοχη εισαι?

περα απο την πλακα εχω ακουσει απο δυο τρεις πελατες ως τωρα να μου λενε αμα το κοψω θα το φτιαξουν?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, poulinos είπε

o ote μετρησε στην κολωνα ακριβως ή εχεις και επομενα box και μετρησε ακριβως πριν φτασει στο σπιτι σου .ο divo εννοει οτι ο οτε μπορει να μετρησε στην χωνευτη και πριν την χωνευτη να υπαρχουν ενδιαμεσα χαλυβδινα/box και να χανεις εκει.εκτος αν μετρησε απευθειας στην κολωνα και στο πρωτο box που εχει πανω τα νουμερα γραμμενα και που το καλωδιο ειναι μαυρο και βγαινει απο το εδαφος.

2 ώρες πριν, divo είπε

@pogchamp σε ποια περιοχη εισαι?

Απαντώ και στους 2 πρακτικά:

Ο ΟΤΕ μέτρησε και πάνω στο κουτί (όπως ανεβαίνει το καλώδιο από το έδαφος πάνω στο κουτί στην ξύλινη κολώνα) και στο μικρό αδιάβροχο κουτάκι που έχουμε κάτω από τα ρολόγια της ΔΕΗ και εκεί συναντιέται με το καλώδιο της αυλής το καλώδιο του οτέ (καθώς πλέον φεύγει από το κουτί τους στην κολώνα και κατεβαίνει να μπει στην οικεία) και κουμπώνει εκει στην ίδια ακριβώς ταχύτητα 35Mbps. Τα 15 χάνωνται από KV->OTEbox_wooden_column Τα σπίτια στην περιοχή όλα είναι μονοκατοικίες. Απλά έρχονται σε όλους μας ένα καλώδιο από κολώνες στην γειτονιά και πάνε στις αυλές και συνεχίζουν στα σπίτια με την εγκατάσταση που έχει ο καθένας. 

Είμαι σε προάστιο της Θεσ/κης. Που ακριβώς δεν νμζ έχει κάποιο νόημα εκτός αν είσαι του ΟΤΕ. Κατά τα άλλα τέτοια πράγματα δεν μου αρέσει να τα γνωστοποιώ σε forums.

Επεξ/σία από pogchamp
Δημοσ.
9 hours ago, pogchamp said:

Απαντώ και στους 2 πρακτικά:

Ο ΟΤΕ μέτρησε και πάνω στο κουτί (όπως ανεβαίνει το καλώδιο από το έδαφος πάνω στο κουτί στην ξύλινη κολώνα) και στο μικρό αδιάβροχο κουτάκι που έχουμε κάτω από τα ρολόγια της ΔΕΗ και εκεί συναντιέται με το καλώδιο της αυλής το καλώδιο του οτέ (καθώς πλέον φεύγει από το κουτί τους στην κολώνα και κατεβαίνει να μπει στην οικεία) και κουμπώνει εκει στην ίδια ακριβώς ταχύτητα 35Mbps. Τα 15 χάνωνται από KV->OTEbox_wooden_column Τα σπίτια στην περιοχή όλα είναι μονοκατοικίες. Απλά έρχονται σε όλους μας ένα καλώδιο από κολώνες στην γειτονιά και πάνε στις αυλές και συνεχίζουν στα σπίτια με την εγκατάσταση που έχει ο καθένας. 

Είμαι σε προάστιο της Θεσ/κης. Που ακριβώς δεν νμζ έχει κάποιο νόημα εκτός αν είσαι του ΟΤΕ. Κατά τα άλλα τέτοια πράγματα δεν μου αρέσει να τα γνωστοποιώ σε forums.

αρα ο οτε μια χαρα εχει μετρησει αφου μετρησε στο box αρα πραγματι το θεμα ειναι στο υπογειο που χλωμο να φτιαχτει .

11 hours ago, divo said:

Μου το εχουν πει κι εμενα.

Παντως απο την πρακτικη του θεματος απο τις καλωδιακες που εχω δει τα βραχυκυκλωματα γινονται σε μερος καλωδιου, ητε απο ριζες ητε απο κοψιμο καποιου που εκανε αλλες εργασιες. Εκει οπως καταλαβαινεις δεν τραβανε 500μ υπογειο καλωδιο αλλα κοβουν 10 μετρα χαλασμενο και γινεται μουφα στεγανη.  Για να αλλαχτει ολο θα πρεπει να βρουν πολλες ενωσεις, ξενες τασεις ή οτι δηποτε αλλο σε διαφορα ή πολλα μερη. Τοσο που να μην συμφέρει να φτιαχτει. Οποτε αλλαζεται.

Το εναέριο η το καρφωτό αλλάζεται πολυ πιο εύκολα

ειδικα κοψιματα απο σκαψιματα γινονται συνεχεια.πχ οταν περνανε κανα φυσικο αεριο κτλ. απο μουφες αλλο τιποτα τα καλωδια. και μια φορα σε μια μουφα μην με ρωτησεις πως τα ενωσαν λαθος.πηγαμε συνδυαστικο με τον οτε και η αντιστοιχια καφαο πελατη ηταν οτι να νε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, poulinos είπε

αρα ο οτε μια χαρα εχει μετρησει αφου μετρησε στο box αρα πραγματι το θεμα ειναι στο υπογειο που χλωμο να φτιαχτει .

Μπορώ να κάνω κάτι από μεριά μου μήπως και? Να τους πρήξω? Κρίμα γιατί στο KV έρχεται μαξ η ταχύτητα... Πιάνω 33-34 καρφί μέσα στο σπίτι, δεν είναι λίγο κρίμα? ή πλεονεξία και ας το αφήσω ως έχει?

Επεξ/σία από pogchamp
Δημοσ.
57 minutes ago, divo said:

Αποκλειεται δεν γινεται κατι τετοιο. 😥 Και που να δεις νεα καμπινα με αρίθμηση απο κατω προς τα πανω....

μια και ξερεις τους τεχνικους οπως λες πες του να σου βρει κανα καλο ζευγαρι. Διαφορετικα απλα περιμενεις να εχουν και οι αλλοι βλαβη για  να το φτιαξουν. με 1 κι 2 απερχομενα δεν δινουν καλωδιακη σε καλωδιο 100αρι  το λιγοτερο.

εχω δει ρεγκλετες αναποδα με αναποδη αριθμηση.εχω πετυχει επισης ρεγκλετα σιδερενια με βιδες που την ειχαν βγαλει οποτε απλα εβλεπες τα καλωδιακια σαν δεντρακι και καθομουν να μετραω για να βρω ποιο ειναι πχ το 5. στο παραπανω που εκαναν λαθος την αντιστοιχια ειχα βαρεθει να πηγαινω. 2-3 βλαβες 2 συνδυαστικα τουλαχιστον τα οποια ετυχε να τα παω και με πρωην συναδελφο που πηγε στον Ote.το καλωδιο ενω το ενωσαν δεν το ειχαν θαψει ακομα και ενα κομματι του ηταν εκτος.ακομα θυμαμαι που ηταν και ποιος πελατης ηταν. βαζαμε γεννητριες να δουμε που χτυπανε τα ζευγαρια .αστα να πανε. κατα τα αλλα οπως ειπες για 1 -2 ζευγαρια δεν παιζει να το φτιαξουν.ουτε για 10. σε καλωδια στο καταραμενο ακ καλαμακιου και πελατης στον αλιμο δεν μπορουσαν να βρουν  ζευγαρι που να παιζει σωστα και οσο θυμαμαι κεντρικο εψαχναν:P. 

1 hour ago, pogchamp said:

Μπορώ να κάνω κάτι από μεριά μου μήπως και? Να τους πρήξω? Κρίμα γιατί στο KV έρχεται μαξ η ταχύτητα... Πιάνω 33-34 καρφί μέσα στο σπίτι, δεν είναι λίγο κρίμα? ή πλεονεξία και ας το αφήσω ως έχει?

το βασικο ειναι να δει ο τεχνικος αν ειναι θεμα σε ολο το καλωδιο ή οχι. αν ειναι  και δεν υπαρχει καλυτερο ζευγαρι τοτε ατυχησες .αν ειναι θεμα μερικων συγκεκριμενων  εκει μπορει να σου δωσει καποιο αλλο.τωρα αν ειναι υποχρεωμενος να το φτιαξει ή οχι εξαρτατε σαν minimum τι δίνουν στο 50αρι. ακομα και 40 να ειναι το minimum αν δεν το πιανεις και φταιει ολο το καλωδιο δεν σημαινει οτι θα το αλλαξουν για να το πιασεις και να εισαι εντος προδιαγραφων.απλα θα σου πουν κανε υποβαθμιση στο 30αρι.

Δημοσ.
16 minutes ago, divo said:

Δεν εχει 30αρι πλεον. 24 και 50 τιποτα αλλο. και το 50αρι αν δεν κανω λαθος δεν εχει και κατωφλι πια. Πρεπει να εχει γνει και αυτο εως. Η εγγυηση ταχυτητας κρατησε για λιγο. Οσοι προλαβαν. 

αρα κοιταει μηπως με αλλο ζευγαρι παιξει αλλιως επαιξε και εχασε. και αυτο αν εχει ορεξη ο τεχνικος να το ψαξει και να δοκιμασει αλλα απερχομενα.

Δημοσ.
Στις 3/7/2019 στις 9:25 ΜΜ, divo είπε

κοιτα λιγο το πρρογραμμα σου. το 30αρι απο το 50αρι εχει πλεον 2-3€ διαφορά.

Δεν θα με αφήσουν γιατί το Δεκέμβριο του 2020 λυγει το συμβόλαιο μου κάτσε να δούμε τότε τι προσφορά θα έχουν βγάλει και βλέπουμε. 

Δημοσ.
Στις 24/7/2019 στις 8:13 ΜΜ, divo είπε

αναβάθμιση θες να κανεις σε ταχυτητα. Οποτε σε αφηνουν. Αν για καποιο λογο δεν μπορεις στειλε μου μνμ να δουμε τι μπορουμε να κανουμε, για....παρτυ σου.🤣🤣🤣🤣🤣

Θα το κοιτάξω και θα σε ενημερώσω αν με αφήνει 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...