Προς το περιεχόμενο

Cosmote: Μεταφορά συνδρομητών ADSL σε VDSL profile!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

μου εδωσες πολύ ωραία ιδεα. το δοκιμάζω το μεσημέρι, (μήπως κ αποφυγω το εξτρα καλωδιο) επίσης απο το λινκ που μου εδωσες (pdf) δεν μπορώ να καταλάβω κ πολλα, ποια συνδεσμολογια πρέπει να εφαρμόσω;

στο 13888 μου είπαν οτι τα errors να μη τα λάβω υπόψη και να ανησυχήσω μονο αν εχω συνεχόμενες αποσυνδέσεις...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

και τα παρα πολλα errors δεν ειναι κακο.βεβαια αν εχεις πολλα errors μπορει να εχεις αποσυνδεσεις.αλλα ναι εχουν μισο μισο δικιο.αν τα errors ειναι νορμαλ δεν υπαρχει θεμα αν τα errors ομως ανεβαινουν παρα πολυ γρηγορα μπορει να μην εχεις αποσυνδεσεις για διαφορους λογους αλλα να εχεις προβληματα μικρης ταχυτητας κτλ.

εχω πετυχει γραμμη με προβλημα που ανεβαζε Fec κομματια στην οποια δεν ειχε τοσο αποσυνδεσεις οσο πιο χαμηλο συγχρονισμο και μειωμενες ταχυτητες.επαιζε πχ 15 mbit ενω οταν φτιαχτηκε το θεμα επαιξε 20.ηταν προβλημα χαλκου.

πρεπει να καταλαβεις την λογικη γυρω απο το Pdf .οτι δηλαδη το καλωδιο απο το καφαο μεχρι το dsl router πρεπει να ειναι συνεχομενο χωρις παραλληλα καλωδια.και μετα τα τηλεφωνα μπορεις να τα βαλεις οπως θες χωρις φιλτρα αρκει να παιρνουν ολα πανω απο το σπλιττερ.οποτε θα πρεπει ολη η καλωδιωση των τηλεφωνων να παει στο σπλιττερ στο Phone ή στην fxs του ρουτερ αν εχεις voip και στο dsl toy splitter ή πανω στο router αν εχεις voip να παει κατευθειαν το καλωδιο που φερνει την γραμμη απεξω.

https://www.insomnia.gr/forums/topic/515704-σωστή-καλωδίωση-vdsl/

https://www.adslgr.com/forum/threads/967837-Σωστή-καλωδίωση-VDSL

2 Θεματακια επισης που ισως βοηθησουν

7 minutes ago, sv8iik said:

μου εδωσες πολύ ωραία ιδεα. το δοκιμάζω το μεσημέρι, (μήπως κ αποφυγω το εξτρα καλωδιο) επίσης απο το λινκ που μου εδωσες (pdf) δεν μπορώ να καταλάβω κ πολλα, ποια συνδεσμολογια πρέπει να εφαρμόσω;

στο 13888 μου είπαν οτι τα errors να μη τα λάβω υπόψη και να ανησυχήσω μονο αν εχω συνεχόμενες αποσυνδέσεις...

• 1 χρόνο αργότερα...

Εγώ για 30ρα μου βγάζει αυτα .

DSL/Internet status Up/Up
Transmission mode VDSL2
Downstream 18687 kbps
Upstream 2997 kbps
SNR(Down/Up) 8.6/12.3 dB
Attenuation(Down/Up) 21.1/10.1 dB
CRC Errors(Down/Up) 0/0
FEC Errors(Down/Up) 0/68
Device Serial No. 268EG8JJ8810555
Software Version V1.0.0_OTET12lw4o6P5A

ενώ πριν συνχρονιζόταν 23 και τώρα εται να το δοσω για βλάβη λέει ένας τεθνικός του ΟΤΕ που μιλάω στον δρόμο 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
On 26/05/2019 at 16:48, BILL5 said:

Εγώ για 30ρα μου βγάζει αυτα .

Transmission mode VDSL2
Downstream 18687 kbps
Upstream 2997 kbps
SNR(Down/Up) 8.6/12.3 dB
Attenuation(Down/Up) 21.1/10.1 dB
CRC Errors(Down/Up) 0/0
FEC Errors(Down/Up) 0/68
Device Serial No. 268EG8JJ8810555
Software Version V1.0.0_OTET12lw4o6P5A

ενώ πριν συνχρονιζόταν 23 και τώρα εται να το δοσω για βλάβη λέει ένας τεθνικός του ΟΤΕ που μιλάω στον δρόμο 

μπορει κατι να εχει γινει με το χαλκο απεξω.παρολα αυτα ελπιζω να εχεις σωστα την καλωδιωση σπιτι σου και να μην εχεις bridge taps

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

14 ώρες πριν, poulinos είπε

μπορει κατι να εχει γινει με το χαλκο απεξω.παρολα αυτα ελπιζω να εχεις σωστα την καλωδιωση σπιτι σου και να μην εχεις bridge taps

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

ενω εχουν το κουτι απεξω να δουλευει μονο ο ανεμιστηρας και δεν το εχουν συνδεσει στο δυκτιο τους ακομα ενω ειναι  ετοιμο ο οτε μου δινει απο μακρυα ιντερνετ στο 21.1 θα καλεσω να δουν τι παιζει μπας και κανουν κατι

• 4 εβδομάδες αργότερα...
On 09/06/2019 at 19:29, BILL5 said:

ενω εχουν το κουτι απεξω να δουλευει μονο ο ανεμιστηρας και δεν το εχουν συνδεσει στο δυκτιο τους ακομα ενω ειναι  ετοιμο ο οτε μου δινει απο μακρυα ιντερνετ στο 21.1 θα καλεσω να δουν τι παιζει μπας και κανουν κατι

για να σου δινουν μονο 30αρα λογικα δεν παιρνεις απο το Kv αλλα απο το αστικο κεντρο.δεν χανεις κατι να το δωσεις βλαβη.οτι ακους ανεμιστηρακια δεν σημαινει οτι ενεργοποιουν ακομα πελατες ή οτι ειναι ολα ετοιμα. λογικα σου δινει απο το αστικο κεντρο.εκτος αν εχει ενεργοποιηθει και επειδη εσυ εισαι απο παλια δεν σε εχουν γυρισει οποτε δηλωσε το βλαβη ή ρωτησε τους αν δινουν απο το Kv.βλεπω μεγαλο attenuation  21 για vdsl οποτε δεν παιρνεις απο καπου κοντα πραγματι και σιγουρα δεν παιρνεις απεξω απο το kv.λογικα πρεπει να εχεις το αστικο κεντρο κοντα στο 1Km για να εχεις τετοιο attenuation

7 ώρες πριν, poulinos είπε

για να σου δινουν μονο 30αρα λογικα δεν παιρνεις απο το Kv αλλα απο το αστικο κεντρο.δεν χανεις κατι να το δωσεις βλαβη.οτι ακους ανεμιστηρακια δεν σημαινει οτι ενεργοποιουν ακομα πελατες ή οτι ειναι ολα ετοιμα. λογικα σου δινει απο το αστικο κεντρο.εκτος αν εχει ενεργοποιηθει και επειδη εσυ εισαι απο παλια δεν σε εχουν γυρισει οποτε δηλωσε το βλαβη ή ρωτησε τους αν δινουν απο το Kv.βλεπω μεγαλο attenuation  21 για vdsl οποτε δεν παιρνεις απο καπου κοντα πραγματι και σιγουρα δεν παιρνεις απεξω απο το kv.λογικα πρεπει να εχεις το αστικο κεντρο κοντα στο 1Km για να εχεις τετοιο attenuation

εχει ηδη αποκατασταθει και βγαζει τα παρακατω.

Transmission mode VDSL2
Downstream 29993 kbps
Upstream 3000 kbps
SNR(Down/Up) 30.3/45.9 dB
Attenuation(Down/Up) 5.6/3 dB
CRC Errors(Down/Up) 40/23
FEC Errors(Down/Up) 0/39947

16 hours ago, BILL5 said:

εχει ηδη αποκατασταθει και βγαζει τα παρακατω.

Transmission mode VDSL2
Downstream 29993 kbps
Upstream 3000 kbps
SNR(Down/Up) 30.3/45.9 dB
Attenuation(Down/Up) 5.6/3 dB
CRC Errors(Down/Up) 40/23
FEC Errors(Down/Up) 0/39947

τωρα εισαι σιγουρα σε kv.το attenuation επεσε και το margin exei paei sto 45.οποτε πλεον πρεπει να σου δινουν και 50 αρι και 100αρι .

1 ώρα πριν, divo είπε

κοιτα λιγο το πρρογραμμα σου. το 30αρι απο το 50αρι εχει πλεον 2-3€ διαφορά.

Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν για 50 με 35 ευρώ και στο site το έχουν με 31.50 από το 29.90 που πληρώνω τωρα όσο για το 100 fiber όχι δεν το υποστηρίζει ακόμα μου είπε ο τεχνικός του οτε και θα γίνει κάποια στιγμή διαθέσιμο μου είπε προς το παρόν μόνο 50αρι 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/4/2018 στις 12:03 ΜΜ, poulinos είπε

και τα παρα πολλα errors δεν ειναι κακο.βεβαια αν εχεις πολλα errors μπορει να εχεις αποσυνδεσεις.αλλα ναι εχουν μισο μισο δικιο.αν τα errors ειναι νορμαλ δεν υπαρχει θεμα αν τα errors ομως ανεβαινουν παρα πολυ γρηγορα μπορει να μην εχεις αποσυνδεσεις για διαφορους λογους αλλα να εχεις προβληματα μικρης ταχυτητας κτλ.

εχω πετυχει γραμμη με προβλημα που ανεβαζε Fec κομματια στην οποια δεν ειχε τοσο αποσυνδεσεις οσο πιο χαμηλο συγχρονισμο και μειωμενες ταχυτητες.επαιζε πχ 15 mbit ενω οταν φτιαχτηκε το θεμα επαιξε 20.ηταν προβλημα χαλκου.

πρεπει να καταλαβεις την λογικη γυρω απο το Pdf .οτι δηλαδη το καλωδιο απο το καφαο μεχρι το dsl router πρεπει να ειναι συνεχομενο χωρις παραλληλα καλωδια.και μετα τα τηλεφωνα μπορεις να τα βαλεις οπως θες χωρις φιλτρα αρκει να παιρνουν ολα πανω απο το σπλιττερ.οποτε θα πρεπει ολη η καλωδιωση των τηλεφωνων να παει στο σπλιττερ στο Phone ή στην fxs του ρουτερ αν εχεις voip και στο dsl toy splitter ή πανω στο router αν εχεις voip να παει κατευθειαν το καλωδιο που φερνει την γραμμη απεξω.

https://www.insomnia.gr/forums/topic/515704-σωστή-καλωδίωση-vdsl/

https://www.adslgr.com/forum/threads/967837-Σωστή-καλωδίωση-VDSL

2 Θεματακια επισης που ισως βοηθησουν

Τι εννοείς πάνω από το splitter? Ούτε αυτό χρειάζεται πλέον. Θύρα DSL στην μια γραμμή και θύρα phone 1 στην άλλη για να τροφοδοτεί την ξεχωριστή γραμμή που έχεις (2ο ζευγάρι) τα τηλέφωνα. 

Επεξ/σία από pogchamp

9 hours ago, pogchamp said:

Τι εννοείς πάνω από το splitter? Ούτε αυτό χρειάζεται πλέον. Θύρα DSL στην μια γραμμή και θύρα phone 1 στην άλλη για να τροφοδοτεί την ξεχωριστή γραμμή που έχεις (2ο ζευγάρι) τα τηλέφωνα. 

για αυτο εγραψα  το παρακατω για να καλυψω και την περιπτωση που παιζεις με tdm τηλεφωνια αλλα και την περιπτωση που παιζεις με voip.αν παιζεις με tdm ολα πανε στο σπλιττερ.αν παιζεις με voip ολα πανε στις Fxs1 /fxs2 αναλογως τι ειναι ενεργοποιημενο. αν θες να βαλεις παραπανω απο ενα τηλεφωνα στην Fxs1 για παραδειγμα βαζεις τηλεφωνικο διακλαδωτη.επισης απο την fxs1 μπορεις να την κανεις επιστροφη σε ολα τα υπολοιπα πριζακια(δωματια)

οποτε θα πρεπει ολη η καλωδιωση των τηλεφωνων να παει στο σπλιττερ στο Phone ή στην fxs του ρουτερ αν εχεις voip

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, poulinos είπε

για αυτο εγραψα  το παρακατω για να καλυψω και την περιπτωση που παιζεις με tdm τηλεφωνια αλλα και την περιπτωση που παιζεις με voip.αν παιζεις με tdm ολα πανε στο σπλιττερ.αν παιζεις με voip ολα πανε στις Fxs1 /fxs2 αναλογως τι ειναι ενεργοποιημενο. αν θες να βαλεις παραπανω απο ενα τηλεφωνα στην Fxs1 για παραδειγμα βαζεις τηλεφωνικο διακλαδωτη.επισης απο την fxs1 μπορεις να την κανεις επιστροφη σε ολα τα υπολοιπα πριζακια(δωματια)

Εμένα τώρα όπως το κάναμε πλέον, το τηλ που είναι δίπλα στο router πάει στην fxs2. Τα τηλέφωνα που είναι στους επάνω ορόφους (2 στο σύνολο) συνδέονται μέσω της fxs1 μέσω των ζευγαριών που φτάνουν στο κεντρικό μπουάτ (συναντιόνται εκεί καλώδια πριζών πάνω ορόφου, καλώδιο ΟΤΕ, καλώδια πριζών ισογείου) και αυτών της κεντρικής μπρίζας που πλέον είναι μία ενός δωματίου του ισογείου. Τουλάχιστον έτσι το καταλαβαίνω από αυτά που έβλεπα να κάνει ο ηλεκτρολόγος. 

Νομίζω ότι αυτό που περιέγραψα είναι αυτό που λες "επισης απο την fxs1 μπορεις να την κανεις επιστροφη σε ολα τα υπολοιπα πριζακια(δωματια)"

Επεξ/σία από pogchamp

2 hours ago, pogchamp said:

Εμένα τώρα όπως το κάναμε πλέον, το τηλ που είναι δίπλα στο router πάει στην fxs2. Τα τηλέφωνα που είναι στους επάνω ορόφους (2 στο σύνολο) συνδέονται μέσω της fxs1 μέσω των ζευγαριών που φτάνουν στο κεντρικό μπουάτ (συναντιόνται εκεί καλώδια πριζών πάνω ορόφου, καλώδιο ΟΤΕ, καλώδια πριζών ισογείου) και αυτών της κεντρικής μπρίζας που πλέον είναι μία ενός δωματίου του ισογείου. Τουλάχιστον έτσι το καταλαβαίνω από αυτά που έβλεπα να κάνει ο ηλεκτρολόγος. 

Νομίζω ότι αυτό που περιέγραψα είναι αυτό που λες "επισης απο την fxs1 μπορεις να την κανεις επιστροφη σε ολα τα υπολοιπα πριζακια(δωματια)"

ναι οπως φαινεται εχεις κανει το σωστο χωρις bridge taps. λογικα το ζευγαρι καλωδιων που παει στο Dsl του modem σου δεν θα πρεπει να συνδεεται με κανενα απο τα ζευγαρια που πανε στα αλλα δωματια. τα δωματια δηλαδη θα πρεπει να ειναι  ξεχωριστα και ολα μαζι ενωμενα ΧΩΡΙΣ το ζευγαρι που σου φερνει το dsl.

γιατι αν τα ειχες ολα ενωμενα τοτε θα ηταν λαθος γιατι θα ειχες bridge taps και θα χρειαζοταν και φιλτρο στα τηλεφωνα.

14 hours ago, BILL5 said:

Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν για 50 με 35 ευρώ και στο site το έχουν με 31.50 από το 29.90 που πληρώνω τωρα όσο για το 100 fiber όχι δεν το υποστηρίζει ακόμα μου είπε ο τεχνικός του οτε και θα γίνει κάποια στιγμή διαθέσιμο μου είπε προς το παρόν μόνο 50αρι 

στο site 31 και αυτοι λενε 35.και μετα λενε οτι τηλεφωνικως κανουν καλυτερες προσφορες:P

πες ευχαριστω θα την ενεργοποιησω απο το site.χαχα

Λογικα παντως με αυτην την γραμμη πρεπει να εχεις attainable Πανω απο 100.παρομοιες γραμμες εχουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, poulinos είπε

ναι οπως φαινεται εχεις κανει το σωστο χωρις bridge taps. λογικα το ζευγαρι καλωδιων που παει στο Dsl του modem σου δεν θα πρεπει να συνδεεται με κανενα απο τα ζευγαρια που πανε στα αλλα δωματια. τα δωματια δηλαδη θα πρεπει να ειναι  ξεχωριστα και ολα μαζι ενωμενα ΧΩΡΙΣ το ζευγαρι που σου φερνει το dsl.

γιατι αν τα ειχες ολα ενωμενα τοτε θα ηταν λαθος γιατι θα ειχες bridge taps και θα χρειαζοταν και φιλτρο στα τηλεφωνα.

στο site 31 και αυτοι λενε 35.και μετα λενε οτι τηλεφωνικως κανουν καλυτερες προσφορες:P

πες ευχαριστω θα την ενεργοποιησω απο το site.χαχα

Λογικα παντως με αυτην την γραμμη πρεπει να εχεις attainable Πανω απο 100.παρομοιες γραμμες εχουμε.

Btw αφότου διόρθωσα την γραμμή και την χώρισα σε 2 ξεχωριστές πιάνω ότι πιάνει η κολώνα έξω από το σπίτι (μεζονέτα είναι). Το θέμα είναι ξέρω τους τεχνικούς της περιοχής και μου είπε πως στο καφάο (παλιό adsl) το οποίο μας συνδέσαν πρόσφατα σε καμπίνα vdsl που αποκαλούν γεφύρωσης (φέρει όνομα C-901) αυτό το C μου είπαν είναι γι αυτούς που συνδέουν τις παλιές καμπίνες σε vdsl, χωρίς να αλλάξει η καμπίνα της γειτονιάς σου... Τσπ, μου είπε πως στην adsl έχει 60Mbps, και στην κολώνα μου, 120μ πιο μετά πιάνει 35, και σπίτι μου μέσα 34. Δοκίμασε διάφορα ζευγάρια αλλά μου λέει ότι η υπόγεια καλωδίωση του ΟΤΕ φαίνεται έχει κάποιο θέμα, και χάνονται 15 Mbps έως εκεί. Ξες αν μπορεί να γίνει κάτι σε τέτοιες περιπτώσεις? Μου είπέ μπορώ να το δηλώσω στα συνεργεία, αλλά μου λέει ότι το πιο πιθανό απλά θα ελέγξουν το καλώδιο, θα δουν ότι έχεις 35 και δεν θα ασχοληθούν παραπάνω. Εγώ του είπα ας το δηλώσει μήπως και γίνει τπτ... Έχεις καμία καλύτερη ιδέα ή να το αφήσω ως έχει? Βάζω και SS από το router.

Capture.png

5 ώρες πριν, poulinos είπε

Ναι έτσι είναι.

Επεξ/σία από pogchamp

7 ώρες πριν, divo είπε

το 31.50€ ισχυει αλλα ειναι αλλο προγραμμα. Τοσο πληρωνω κι εγω. ειναι το fiber 50 M. Σε αυτο ομως δεν εχουν στοχο αρα δεν το προτείνουν. στα 35 ειναι το fiber 50L Aν θες κατι τετοιο πας σε καταστημα ή το κανεις online (αν υπαρχει) ή μου στελνεις μνμ να σου πω πως θα γινει.   Επισης αν δεν εχει λήξει το προγραμμα σου και θες να κανεις αναβάθμιση ταχυτητας, πας υποχρεωτικα σε ιδιο προγραμμα ( δλδ οτι ειχες σε τηλεφωνα σταθερα και κινητα) αλλα σε fiber 50-100 klp

Σε ευχαριστώ πολύ αλά έτσι το έκανα και το 30ρι μέσω του site τους ακόμα έχω για δύο χρόνια μόλις έναν μήνα όταν θα πάει να λήξει το συμβόλαιο τότε θα μπω στο site και αν με συμφέρουν τότε οι τιμές θα την κάνω αλιως το πολύ πολύ να τα κόψω όλα και να ησυχάσω από αυτούς 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...