Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα σύνδεσης OTG

Apaleytos80

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα πάρει δώρο το εν λόγω κινέζικο 10'' tablet για την αδερφή μου και τα πιτσιρίκια από eshop.

https://www.skroutz.gr/s/5148308/Serioux-Surya-FUN-SMO10DC-10-8GB.html

Δούλευε σχετικά καλά μέχρι που μια μέρα έμεινε τούβλο,κόλλησε τελείως και δεν έκανε τπτ οποτε το έστειλε πίσω για service.Αυτοί μαλλον του έκαναν hard reset γιατί είχανε εξαφανιστεί εφαρμογές ,αρχεία κτλ. Έκτοτε δεν χρησιμοποιηθηκε σχεδόν καθόλου γιατί έγινε αγορά netbook όσο ήταν για "service" κάνα μήνα.

Μου το έδωσε πίσω πρόσφατα  και παρατήρησα οτι εκτός από σύνδεση με PC για μεταφορά αρχείων,δεν αναγνωρίζει τπτ μέσω OTG σε καμιά από τις δυο micro usb θύρες. Είναι OTG supported  και θυμάμαι συνδεόταν κανονικά με ποντίκια,πληκτρολόγια,usb stick κτλ. Είμαι άσχετος από android λειτουργικό (φοράει 4.2.2) και δεν είναι rooted από ότι είδα με μια εφαρμογή που έβαλα.Να του κάνω και γω κανα factory reset μήπως στρώσει ?. Έχω διαθέσιμο ένα android TV stick και αν και παλιο tablet δεν με χάλαγε να το κάνω σαν μίνι τηλεόραση.

Δώστε μου τα φώτα σας,ευχαριστώ εκ των προτερων . 

Επεξ/σία από Apaleytos80
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πηγαίνε στις ρυθμίσεις και ενεργοποίησε τον εντοπισμό σφαλμάτων usb((USB Debugging) 

Αυτό επειδή είναι "κρυφή" επιλογή κάνε τα έξης:

Στις ρυθμίσεις της συσκευής μας > “Σχετικά με το τηλέφωνο” > “Πληροφορίες λογισμικού” και στην συνέχεια πατάμε πολλές φορές το “Αριθμός κατασκευής” μέχρι να εμφανιστεί στον οθόνη σας το μήνυμα “Έχετε εγγραφεί ως Προγραμματιστής.”

Στην συνέχεια στις ρυθμίσεις σας θα εμφανιστεί το μενού “Επιλογές για προγραμματιστές” και μπαίνοντας μέσα θα δείτε την επιλογή “Εντοπισμός σφαλμάτων” που θα ενεργοποιήσετε.

Usb-debugging.png.d03543f765dd7c9fc52762acbd816adc.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το έχω ήδη κάνει αυτό. Να χαλασανε και οι δυο θύρες?  Συνδέετε κανονικά με pc(έχει σαν utility),άλλα δεν βλέπει ποντίκι,πληκτρολόγιο,usb sticks σε fat (δοκίμασα όλα τα φορματ),android hub stick και TV stick.Έκανα δοκιμή και δεύτερο OTG καλώδιο αλλά τπτ.

Επεξ/σία από Apaleytos80

Αν χάλαγαν και οι δύο δεν θα φόρτιζε ή δεν θα το αναγνωρίζει το pc.

Εκτός και αν έχει ξεχωριστή θύρα για φόρτιση.

Μάλλον σε βλέπω να τους παίρνεις τηλέφωνο και να τους το ξανά στέλνεις.

Φορτίζει με καρφί ξέχωρα , η εγγύηση έληξε οπότε  θα δοκιμάσω κανα factory reset.To ότι δεν είναι rooted παίζει ρόλο σε  OTG support ? .Παλιά ο file manager έβλεπε κανονικά το περιεχόμενο των usb sticks.

Διάβασα πριν λίγο για ένα κινέζικο τάμπλετ που μετά την αναβάθμιση δεν υποστήριζε otg ,ενώ πριν υποστήριζε.

Αυτό έχει να κάνει με τον kernel αλλά και από το firmware.

1 λεπτό πριν, Apaleytos80 είπε

Φορτίζει με καρφί ξέχωρα , η εγγύηση έληξε οπότε  θα δοκιμάσω κανα factory reset.To ότι δεν είναι rooted παίζει ρόλο σε  OTG support ? .Παλιά ο file manager έβλεπε κανονικά το περιεχόμενο των usb sticks.

Είναι δέν είναι αν το υποστηρίζει τέλος.

Μόνο αυτό που σου είπα ποιο πάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανω backup  και reset.Βγαίνει  pop up ο εντοπισμός σφαλμάτων usb όταν το συνδεω με pc.

Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σου @saruman123 :)

Δυστυχώς το factory reset δεν βοήθησε...

Κρίμα ήθελα να τσεκάρω αν δούλευε το

https://www.aliexpress.com/item/H-265-H-264-Full-HD-DVB-T2-receiver-micro-USB-tuner-pad-HD-TV-stick/1978099220.html 19 ευρώ το είχα πάρει και το

https://www.aliexpress.com/item/USB-2-0-Network-Hub-RJ45-lan-network-card-USB-to-Ethernet-Adapter-for-Mac-iOS/32801772518.html σαν hub/ethernet δουλεύει σε λαπτοπ κανονικά.

Κανα 10αρι φτηνό tablet με OTG support που βλέπει σίγουρα  PT360 μπορεί να προτείνει κάποιος?.

Επεξ/σία από Apaleytos80

Το Teclast X98 Plus II 144€ από banggood χωρίς τελωνείο.

https://m.banggood.com/Teclast-X98-Plus-II-Intel-8350-Quad-Core-4G-RAM-64G-9_7-Inch-IPS-Dual-Boot-Tablet-p-1227890.html

59 λεπτά πριν, saruman123 είπε

Το Teclast X98 Plus II 144€ από banggood χωρίς τελωνείο.

https://m.banggood.com/Teclast-X98-Plus-II-Intel-8350-Quad-Core-4G-RAM-64G-9_7-Inch-IPS-Dual-Boot-Tablet-p-1227890.html

Θα πάρω  για αρχή κανένα της πλάκας, innovator 7αρι και μόλις μασω κανα φράγκο περνω καλύτερο, δεν έχω απαιτήσεις. Πολυ ωραίο αυτό που λινκαρες.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά το tuner το δοκίμασα και σε άλλο tablet καθως και  στο τηλέφωνο που πήρα το Ulephone S7 αυτό με  2GB ram  δεν δούλευε πουθενά.

Τους έκανα dispute και μου λένε οι συσκευές ειναι type-c και oxi micro usb....Πλάκα μου κάνουν?.Δλδ το κινητό συνδέετε μια χαρά παντού με micro usb  άλλα όχι με το tuner τους?.

6587f14da86e18c88d60ab8d18de1a9a.jpg

Επεξ/σία από Apaleytos80

1 ώρα πριν, Apaleytos80 είπε

Τελικά το tuner το δοκίμασα και σε άλλο tablet καθως και  στο τηλέφωνο που πήρα το Ulephone S7 αυτό με  2GB ram  δεν δούλευε πουθενά.

Τους έκανα dispute και μου λένε οι συσκευές ειναι type-c και oxi micro usb....Πλάκα μου κάνουν?.Δλδ το κινητό συνδέετε μια χαρά παντού με micro usb  άλλα όχι με το tuner τους?.

6587f14da86e18c88d60ab8d18de1a9a.jpg

Και μάλιστα βλέπω ότι υποστηρίζει και OTG!!! :P

3 λεπτά πριν, Apaleytos80 είπε

Micro usb είναι η type-c που λέει ο Κινέζος.

Micro usb 2.0 δεν ειναι ?

USB καθαρά φίλε μου.......

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...