Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά ψάχνω για DM και άτομα στην Πάτρα για να μπορέσουμε να παίξουμε Dnd. Προς το παρόν είμαστε 2 noobs αλλά θέλουμε πολύ να μάθουμε . 

Δημοσ.

Τι σύμπτωση. Πήρα προχτες το 5th edition starter set και είμαι Πάτρα. Είμαι εντελώς νέοπας και εγώ αλλά έκατσα και διάβασα αρκετά και βρήκα μια άκρη. Έπαιξα καποιες δοκιμαστικές μάχες με τον 7χρονο γιό μου αφού του εξήγησα τους βασικούς κανόνες. Έχετε πάρει βιβλία-εξοπλισμό; 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ενδιαφέρεστε ακόμα για Dnd; Είμαι DM και παίζουμε ένα campaign ήδη. Δεν έχω κάποιες κενές θέσεις προς το παρόν αλλά αν θέλετε να σας έχω υπόψιν μου πείτε μου.

Δημοσ.

Συνεχίζω και παίζω την ιστορία από το starter set με τον 7χρονο γιό μου και περνάμε φίνα! Πολύ ωραίο τελικά το DnD!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνώ! Μου αρέσει που στην αρχή ξεκινάω προσπαθώντας να χωρέσω όλα τα βιβλία, το ταμπλώ τα χαρτιά και τις σημειώσεις μου πάνω στο τραπέζι και στο τέλος καταλήγουμε σε επικές μάχες, ακροβατώντας μεταξύ ζωής και θανάτου. Προχτές έφτιαξα ένα σύντομο encounter με τον μικρό, την ανιψιά μου 6η δημοτικού και μια ξαδέλφη 22 χρονών.

Συνάντησαν στον δρόμο έναν ταξιδιώτη λιπόθυμο. Όταν πλησίασαν να δουν τι έχει γίνει τους την έπεσαν ένα bugbear και ένα Ogre που ήταν κρυμμένα. Οι χαρακτήρες μας ήταν level 2-3. Πάνω στην μάχη και αφού είχε πεθάνει το bugbear και το ogre είχε χάσει πολλά ΗΡ η ανιψιά μου πήγε και συνέφερε τον ταξιδιώτη να βοηθήσει. Αυτός όμως ήταν κακός μάγος και άρχισε να τους επιτίθεται! Ακολούθησαν στιχομυθίες του στυλ "τι έκανες! μας έκαψες!" αλλά τελικά πάνω που κόντευαν να να πάνε όλοι στα 0 HP ο μικρός που είναι fighter έφερε critical hit και τα κατάφερε. Έγινε χαμός! Χειροκροτήματα, ζητοκραυγές!

Επεξ/σία από kgian
  • Like 7
Δημοσ.

Απο'τι βλέπω, το έχετε πιάσει το νόημα του παιχνιδιού και τον τρόπο που παίζεται. Θα ζήσετε ωραίες στιγμές στο τραπέζι με τα παιδιά. Μπράβο σας! :)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tasos_sour είπε

Απο'τι βλέπω, το έχετε πιάσει το νόημα του παιχνιδιού και τον τρόπο που παίζεται. Θα ζήσετε ωραίες στιγμές στο τραπέζι με τα παιδιά. Μπράβο σας! :)

Άλλωστε όπως γράφει και στο rulebook, το θέμα είναι να περνάει καλά η παρέα και να ζήσουν μια ιστορία μαζί, την εξέλιξη της οποίας επηρεάζουν. Δεν παίζει ο DM εναντίον των παιχτών ούτε χρειάζεται να ακολουθούμε 1000% τους κανόνες. 

Άσχετο, έχω φτιάξει ένα ταμπλώ και έχω τυπώσει με 3d printer μερικές μινιατούρες. Βοηθάνε και εμένα και τον μικρό. 

IMG_1433.jpg

IMG_1435.jpg

• Like 12
Δημοσ.

Just curious, παιζετε 3.5 ή 5 η πλειοψηφια; 

Το 5 προσφερει μεν ισορροπια στα classes και ειναι σιγουρα πιο ευκολο...

Αλλα δε ξερω, μου αρεσει το 3.5 περισσοτερο. :)

Δημοσ.
Στις 27/5/2018 στις 10:59 ΜΜ, Sartiv είπε

Just curious, παιζετε 3.5 ή 5 η πλειοψηφια; 

Το 5 προσφερει μεν ισορροπια στα classes και ειναι σιγουρα πιο ευκολο...

Αλλα δε ξερω, μου αρεσει το 3.5 περισσοτερο. :)

Αν σου αρέσει η 3.5 δες και το Pathfinder. Είναι αυτό που ήταν γνωστό ως 3.75 και πιστεύω ότι έχει εξελίξει σημαντικά την 3.5 μένοντας πιστό στο πνεύμα του dnd πριν το βιάσει η 4η (δεν γνωρίζω την 5η για να συγκρίνω)

• Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Τελειώσαμε με τον μικρό το lost mines. Σαν τελευταίο βήμα είχαμε να διώξουμε τον δράκο από το χωριό του λαϊκού ήρωα. Μετά από μια επική μάχη καταφέραμε να διώξουμε τον δράκο αλλά ο ένας πολεμιστής πέθανε. Ευτυχώς ο cleric ήταν όρθιος και είχε το spell που ανασταίνει νεκρούς με 300 Χρύσα αν έχουν πεθάνει το τελευταίο λεπτό. Έτσι την γλύτωσε ο πολεμιστής και πήραμε ενα καλό μάθημα: οι δράκοι είναι σοβαρός αντίπαλος. 

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

μου το εκαναν δωρο το παιχνιδι περσυ αλλα ποτε δεν ασχοληθηκα, τωρα που εχω χρονο, υπαρχει καποιο βιντεο η σαιτ στα ελληνικα να διαβασω πως να το ξεκινησω ?

Δημοσ.

Σου έκαναν δώρο το starter set; θα έλεγα πως πρέπει να διαβάσεις στα αγγλικά γιατί πρέπει να τα διαβάσεις πολλές φορές και να ψάχνεις στο Internet λεπτομέρειες και απορίες. 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, makiss8 είπε

μου το εκαναν δωρο το παιχνιδι περσυ αλλα ποτε δεν ασχοληθηκα, τωρα που εχω χρονο, υπαρχει καποιο βιντεο η σαιτ στα ελληνικα να διαβασω πως να το ξεκινησω ?

10 ώρες πριν, kgian είπε

Σου έκαναν δώρο το starter set; θα έλεγα πως πρέπει να διαβάσεις στα αγγλικά γιατί πρέπει να τα διαβάσεις πολλές φορές και να ψάχνεις στο Internet λεπτομέρειες και απορίες. 

Δεν εχω δει ποτέ starter kit οπότε δεν ξέρω πως είναι γραμμένες οι οδηγίες, αλλά θα σου πω τι ισχύει για όλα με τα tabletop games. Μην σε απασχολεί να ακολουθείς επακριβώς τους κανόνες. Ακόμα και αυτοί που τους γράφουν αναφέρουν ότι είναι απλά οδηγίες (guidelines). Αυτό που έχει σημασία είναι να τους χρησιμοποιείς όπως θεωρείς εσύ ότι είναι καλύτερα για εσένα και τους παίκτες σου, να μείνεις σταθερός σε ότι αποφασίσεις ότι λειτουργεί καλύτερα (pro tip: παρόλα αυτά μην φοβηθείς να αλλάξεις κάτι αν μαζί με την ομάδα σου δείτε ότι δεν λειτουργεί όπως το περίμενες) και τελευταίο και σημαντικότερο: NA ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!!!

TLDR. χέσε τους κανόνες, απολαύστε το (καλύτερο) παιχνίδι!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...