Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα...! Σήμερα πραγματοποιήθηκε μεταφορά της γραμμής του τηλεφώνου από το Γαλάτσι στον Άγιο Νικόλαο (Κάτω Πατήσια) και παρατήρησα πως η ταχύτητά μου έχει πέσει σχεδόν στο μισό! Έχω 24άρα γραμμή στη Wind και εδώ που είμαι, τουλάχιστον η Wind δεν έχει VDSL απ' όσο μου είπαν... Μπορώ να κάνω κάτι, να τους πω κάτι ώστε να φτιάξουν τα πράγματα από τον ΟΤΕ ή από τη Wind; Απέχω κάπου στα 700μ. από το DSLAM του ΟΤΕ της περιοχής. Όποια συμβουλή, ευπρόσδεκτη! Όπως και να χει, τα στοιχεία μου στο ρουτερ είναι τα παρακάτω και σας τα παραθέτω:

Downstream Upstream  

SNR Margin
:
8.8 8.8 db

Line Attenuation
:
16.0 12.0 db

Data Rate
:
13287 1020 kbps
Δημοσ.

Πληρώνεις έως 24 και οχι 24. Το πόσο πιάνεις εξαρτάται απο πολλούς παραγοντες που ξεκινάνε απο που βρίσκεται το κέντρο που παιρνεις adsl (και οχι απλά το καφαό σου), μεχρι και τις συνδεμολογίες/καλώδια) εντός του σπιτιού σου. Απο αποτέλεσμα ειναι "αποδεκτό" ακομα κι αν πιάνεις 6-8 (οχι 24). Στο παλιό σπιτι πόσο έπιανες; Θυμάσαι; Τώρα εχεις 13 που ειναι στο μεσο όρο

Στο παλιό σπιτι, ο συνδυασμός αυτός έδινε συνδεση Χ, ενω στο καινουργιο δίνει Χ/2 και αυτό ειναι κάτι που δύσκολα αλλάζει πολύ (με δυο λογια, ξέχνα το Χ). Θα μπορουσε να ειναι και το αναποδο, δηλαδη πριν να επιανες 9 και στο νεο σπιτι να επιανες, 20.

Ναι υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορεις να πιέσεις τη γραμμή (π.χ να αλλάξεις καλώδια, να δεις τις πριζες, να παρεις router με ρυθμιζομενο snr, κλπ) αλλά και εκει μην περιμένες τρελή βελτίωση.

Δημοσ.

Παραθέτω και μια πιο γενική εικόνα των στοιχείων του ρούτερ. Απέχω από το DSLAM γύρω στα 650μ. σε ευθεία απ όσο έχω δει... Και ΚΑΦΑΟ έχω ακριβώς έξω από το σπίτι. Θεωρητικά δε θα πρεπε να ναι καλύτερη η γραμμή; Στο παλιό σπίτι έπιανα γύρω στα 19-20. Και εδώ πιάνω κάπου στα 10-11 και upload στα 0,86 σε speedtest ας γράφει το ρούτερ ότι πιάνω 13287 και upload 1020.

σφδσγ.jpg

Δημοσ.

με down Attenuation στο 16, η απόσταση απο dslam μεχρι router σου ειναι θεωρήτικα στα 1200m. Σίγουρα παιζει να κάνεις βελτιωσεις αλλά το 20αρι που ειχες πριν ξεχνα το.

Δημοσ.

Το έχω ξεχάσει ήδη! -_- Τι είδους βελτιώσεις; Έχω διαβάσει πως αν μου ρίξουν το SNR Margin στο 6 ή και πιο κάτω θα δω μια κάποια διαφορά... Ισχύει; Τι άλλο μπορώ να πω στον πάροχό μου; Από καλωδιώσεις στο σπίτι νομίζω είμαι καλά...

Δημοσ.

Το snr ειναι είναι αυτό που κάνεις απο τον πάροχο. To ιδιο θα μπορουσες να κάνεις μονος σου αν ειχες modem router asus.

Αν θες να αυξήσεις την "έμμεση ταχυτητα" (οχι το καθαρό download) ζητάς επίσης fast path.

Απο εκεί και πέρα αν εχεις τις γνώσεις/ικανοτητες να μετρήσεις απευθειας στον κατανεμητη της πολυκατοικίας, απομονώνοντας προσωρινα το σπιτι σου, θα μπορουσες να καταλάβεις αν παιζει κατι χοντρο με το κομμάτι κατανεμητής -> πριζες σου. Τα εχω δει και τα δυο. Σε ενα φίλο,στο σπιτι συγχρόνιζε με 10, στον κατανεμητη 11, αρα ολα καλα στις πριζες του. Σε αλλον όμως απο 7 στο σπιτι, ειχε 13 στον κατανεμητη, οποτε εφερε ηελκτρολόγο και εκανε αρκετές αλλαγες (πριζες, καλώδια, συνδεσεις, κλπ) και πλεον στο σπιτι πιάνει 12,5

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Θα το ψάξω μήπως μου φέρουν κάποιον τεχνικό από τη Wind και δει όπως λες στον κατανεμητή, διότι εγώ δεν έχω τις γνώσεις και τα εργαλεία να το κάνω.

Δημοσ.

Ο τεχνικος οταν ηρθε των ρωτησες για τιμες σε εισαγωγη και μπριζα?

το Αττεν δειχνει ενα θεμα θα πρεπε να ταν 16/8 σε καθαρη γραμμη και οχι 16/12 .

Δες αν μπορεις να βρεις ενα αλλο μοντεμ απο καποιον φιλο να δεις στατιστικα

Δημοσ.

Η καμπίνα είναι του ΟΤΕ. Δηλαδή μπορώ να βάλω VDSL; Οταν τους πήρα τηλέφωνο μου είπαν ο ένας ότι φαίνεται πως έχω τη δυνατότητα να βάλω και μετά με συνέδεσε σε μια κοπέλα και μου είπε πως δε γίνεται να έχω VDSL... Όταν ήρθε ο τεχνικός στο σπίτι έλειπα... Και δε ξέρω τι έκανε ακριβώς... Από ένα μόντεμ της TPLINK που έχω μου δείχνει τιμές Attenuation: 21 download, 12 upload.

Και μόλις τους κάλεσα ξανά... Από wind μου είπαν ότι δε μπορούν να μου στείλουν VDSL εδώ που είμαι... Κάλεσα τη HOL, ούτε αυτή μπορεί. Ο ΟΤΕ είδα με βάση τη διεύθυνσή μου ότι μπορεί να μου παρέχει VDSL καθώς και η Cyta... Πως γίνεται η Wind να μη μπορεί;; Αφού από το αστικό κέντρο απέχω σχετικά λίγο... Και οι άλλες εταιρείες μπορούν... Δε μπορώ να καταλάβω, αν κανείς μπορεί να μου κάτι παραπάνω, ευπρόσδεκτο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...