nikon55 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Καλησπέρα , θα ήθελα αν κάποιος ξέρει ένα modem σκέτο και όχι modem+router που να συνδέεται σε VDSL της VODAFONE, σίγουρα. Ένας φίλος μου έφερε πριν λίγες μέρες από Αγγλία το Netgear DM200 δείχνει να συνδέεται δηλαδή γίνονται και τα 3 λαμπάκια πράσινα αλλά δεν παίρνει IP. Από το τεχνικό τμήμα της VODAFONE που μίλησα 3-4 φορές με το τεχνικό τμήμα ο καθένας μου έλεγε και διαφορετικά πράγματα και τελικά δεν συνδέθηκε. Επεξεργασία Απάντηση Παράθεση
SkyNet Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Πάρε ενα ωραίο Fritz και ξήλωσε το modem / router της Voda. Θα κάνεις τη δουλειά σου χωρίς πολυ κόπο.
rofl Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) δεν ξερω αν το εγραψες ηθελημενα η κατα λαθος παντως το μοντεμ δεν παιρνει ip. υποτιθεται οτι εχεις δικο σου router απο πισω για να κανει τη συνδεση με τους κωδικους σου. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2018 από rofl
nikon55 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, rofl είπε δεν ξερω αν το εγραψες ηθελημενα η κατα λαθος παντως το μοντεμ δεν παιρνει ip. υποτιθεται οτι εχεις δικο σου router απο πισω για να κανει τη συνδεση με τους κωδικους σου. Πρώτα απ΄ όλα ευχαριστώ για την απάντηση. Το DM200 έχει την επιλογή να δουλέψει η μια LAN που έχει και σαν Router+modem και να συνδεθείς με καλώδιο σε έναν υπολογιστή ή σκέτο modem για σύνδεση στην wan του Router. Δυστυχώς η Vodafone δεν μπόρεσαν να μου λύσουν το πρόβλημα και όταν το συνδέω σαν modem router δεν παίρνει ip και σαν modem μου δείχνει το tp-link router ότι δεν είναι τίποτα συνδεδεμένο στην wan. Τους είπα δώστε μου ένα άλλο ρουτερ και όχι το ZTE 267A που δεν έχει στο μενού σχεδόν τίποτα να το δουλέψω σε bridge και έκαναν τους Αμερικάνους. Ευχαριστώ και πάλι 1 ώρα πριν, SkyNet είπε Πάρε ενα ωραίο Fritz και ξήλωσε το modem / router της Voda. Θα κάνεις τη δουλειά σου χωρίς πολυ κόπο. Ευχαριστώ για την απάντηση . Έχεις να μου προτείνεις κανένα μοντέλο ;
rofl Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) αν εχεις voip και fritz να παρεις τουλαχιστον στην παρουσα φαση η vf δεν δινει τους κωδικους της τηλέφωνιας, οποτε δεν μπορεις να περασεις το voip και ψιλοχαραμι. γραψε τι κομματια εχεις στην κατοχη σου να σου πουμε πως μπορεις να τα βαλεις. πχ αν βαλεις τo zte της vf, αν εχεις δικο σου router σκετο μπορει να κανει 2η ανεξαρτητη κληση απο πισω, Επεξ/σία 18 Απριλίου 2018 από rofl
nikon55 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, rofl είπε αν εχεις voip και fritz να παρεις τουλαχιστον στην παρουσα φαση η vf δεν δινει τους κωδικους της τηλέφωνιας, οποτε δεν μπορεις να περασεις το voip και ψιλοχαραμι. γραψε τι κομματια εχεις στην κατοχη σου να σου πουμε πως μπορεις να τα βαλεις. πχ αν βαλεις τo zte της vf, αν εχεις δικο σου router σκετο μπορει να κανει 2η ανεξαρτητη κληση απο πισω, Το ΖΤΕ μου είπε η Vodafone ότι δεν μπορεί να δουλέψει σαν σκέτο μόντεμ . Σαν ρουτερ σκέτο έχω το TP-LINK_Archer ac1750_C7 και το Netgear WiFi Router AC1900 Nighthawk R7000 που έχω στην δουλειά μου και μπορώ να το φέρω εδώ. Απλά θέλω κάποιο να κάνει την δουλειά του μόντεμ μόνο, απλά να συνδέεται σίγουρα με VDSL Vodafone και τις IP να τις δίνει το router. H Τεχνική υπηρεσία της Vodafone ήταν "άντε γεια" , 4 εκπρόσωποι , 4 διαφορετικές απαντήσεις. Μπορεί να είναι και μοντεμ+ρούτερ και να το δουλέψω μόνο σαν μοντεμ , αλλά αυτό δεν νομίζω ότι χρειάζεται να είναι πολύ ακριβό. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2018 από nikon55
jkoukos Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Το DM200 είναι κανονικό modem/router απλά με μία μόνο θύρα LAN. Λογικά εξαρχής πρέπει να παίζει και ως router και από την στιγμή που έχεις συγχρονισμό σε VDSL αλλά όχι ΙΡ, τότε πιθανότατα δεν έχει ορισθεί (ή είναι λάθος) η τιμή VLAN ID που πρέπει να είναι 835. Αυτό ισχύει είτε παίζει ως σκέτο modem είτε ως modem/router. Για να δουλέψει μόνο ως modem, πρέπει να λειτουργεί σε bridge mode και την κλήση ΡΡΡ να την κάνει ο δικός σου router (αντί του DM200). 1
nikon55 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 13 λεπτά πριν, jkoukos είπε Το DM200 είναι κανονικό modem/router απλά με μία μόνο θύρα LAN. Λογικά εξαρχής πρέπει να παίζει και ως router και από την στιγμή που έχεις συγχρονισμό σε VDSL αλλά όχι ΙΡ, τότε πιθανότατα δεν έχει ορισθεί (ή είναι λάθος) η τιμή VLAN ID που πρέπει να είναι 835. Αυτό ισχύει είτε παίζει ως σκέτο modem είτε ως modem/router. Για να δουλέψει μόνο ως modem, πρέπει να λειτουργεί σε bridge mode και την κλήση ΡΡΡ να την κάνει ο δικός σου router (αντί του DM200). Ευχαριστώ κι εσένα για την απάντηση. Το VLAN ID είναι στο 835 βέβαια αν το γυρίσεις μόνο σε μόντεμ δεν σε αφήνει να το αλλάξεις αφού δεν αλλάζει καμία επιλογή του ίντερνετ. Σε μοδεμ+ρούτερ ανάβουν κανονικά και τα 3 λαμπάκια του σε πράσινα το status γίνεται good αλλά Ip δεν πάιρνει. Δεν ξέρω μήπως δεν υπάρχει συμβατότητα με την vodafone.
rofl Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) εναλλακτικα μπορεις να βαλεις ενα ρουτερ πισω απο το zte, αρκει το zte να υποστηριζει pppoe passthrough. κατα πασα πιθανοτητα ειναι ενεργο by default αποσυνδεεεις ολες τις συσκευες απο το zte και κλεινεις το ασυρματο. απλα βαζεις τους κωδικους σου και κανεις ξεχωριστη κληση στο router απο πισω. τα 2 μηχανηματα θα παιρνουν ξεχωριστη ip απο τον παροχο, εφοσον εχει γινει σωστα. φυσικα το router σε αλλο δικτυο απο του zte. πχ 192.168.2.1. --------------------------------------------- αλλιως το πιο φθηνο vdsl modem router εμποριου που να μπορεις να το βαλεις σε bridge mode (πρακτικα ολα, απλα το zte του παροχου σου ειναι κλειδωμενο). και που για μενα δεν χρειαζεται εφοσον δεν εχεις θεμα και δουλευει με το passthrough. για το uk modem δεν ξερω. αν ειναι και παροχου δεν αποκλειεται να εχει καποιο κλειδωμα Επεξ/σία 18 Απριλίου 2018 από rofl
nikon55 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, rofl είπε εναλλακτικα μπορεις να βαλεις ενα ρουτερ πισω απο το zte, αρκει το zte να υποστηριζει pppoe passthrough. κατα πασα πιθανοτητα ειναι ενεργο by default αποσυνδεεεις ολες τις συσκευες απο το zte και κλεινεις το ασυρματο. βαζεις τους κωδικους σου και κανεις ξεχωριστη κληση βαζοντας τους κωδικους στο router απο πισω. τα 2 μηχανηματα θα παιρνουν ξεχωριστη ip απο τον παροχο. φυσικα το router σε αλλο δικτυο απο του zte. πχ 192.168.2.1. αλλιως το πιο φθηνο vdsl modem router εμποριου που να μπορεις να το βαλεις σε bridge mode (πρακτικα ολα, απλα το zte του παροχου σου ειναι κλειδωμενο). που για μενα δεν χρειαζεται εφοσον δεν εχεις θεμα και δουλευει με το passthrough. για το uk modem δεν ξερω. αν ειναι και παροχου δεν αποκλειεται να εχει καποιο κλειδωμα Το μενου του ΖΤΕ267Α είναι το χειρότερο που έχω δει μέχρι σήμερα δεν έχει pppoe passthrough εκτος αν ειναι ενεργο by default. Το Netgear είναι αγορασμένο στην Αγγλία και έχει επιλογή για καμιά σαρανταριά χώρες και τους παρόχους τους , αλλά φυσικά δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα. Θα πρέπει να ρωτήσω αν κάποιος έχει κάποιο μοντεμ + ρουτερ του εμπορίου και έχει συμβατότητα με vodafone γιατί όταν τους ρώτησα να μου πουν κάποιο του εμπορίου που αν είναι συμβατό , ουτε σ΄αυτό δεν μου απάντησαν. Ο πρώτος εκπρόσωπος τους μου είπε πως αν είναι του εμπορίου ίσως να μην είναι συμβατό " φέξε μου και γλίστρησα δηλαδή" . Τον Σεπτέμβριο λήγει το συμβόλαιο μου και θα το σκεφθώ πολύ αν θα το ανανεώσω , πρώτη φορά τους χρειάστηκα και τίποτα. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2018 από nikon55
rofl Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) δεν ξερω τι γινεται με το netgear και το vlan οταν το βαζεις σε bridge που λες οτι χανεται Παντως το vlan στο μοντεμ το βαζω WAN Status Type Bridge Connection Name PTM_conn-x Transfer Mode PTM VLAN 835 Type Bridge Connection Name PTM_OTETV Transfer Mode PTM VLAN 836 Επεξ/σία 18 Απριλίου 2018 από rofl
nikon55 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Αυτές είναι οι δικές μου ρυθμίσεις στο Netgear σαν modem+router και κάτω κάτω έχει ακόμα μια ρύθμιση που αφορά πια MAC θα φαίνεται τίποτα άλλο , αλλά IP δεν παίρνει με τίποτα . Η τελική απάντηση της Vodafone ήταν ότι μάλλον υπάρχει ασυμβατότητα του Netgear Επεξ/σία 18 Απριλίου 2018 από nikon55
rofl Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) αφου μπηκες στο κοπο γυρνα και σε bridge και δωσε screenshots απο το Netgear απ το bridge. σε bridge το netgear δεν θα παιρνει επισης ip αλλα αυτο ειναι απολυτως φυσιολογικο. αν συγχρονιζει το dsl και τα screenshots ειναι κομπλε, τοτε θα βαλεις τους κωδικους σου στο router για να παρει Ip Επεξ/σία 19 Απριλίου 2018 από rofl
nikon55 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 11 ώρες πριν, rofl είπε αφου μπηκες στο κοπο γυρνα και σε bridge και δωσε screenshots απο το Netgear απ το bridge. σε bridge το netgear δεν θα παιρνει επισης ip αλλα αυτο ειναι απολυτως φυσιολογικο. αν συγχρονιζει το dsl και τα screenshots ειναι κομπλε, τοτε θα βαλεις τους κωδικους σου στο router για να παρει Ip Πρώτα απ΄όλα θέλω να σε ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την προσπάθεια σου να με βοηθήσεις.Μου ήρθε απάντηση σε μαιλ που είχα στείλει στην Netgear και μου είπαν στο andvanced setup εκεί που επιλέγω αν θα δουλεύει σαν modem ή σαν modem+router να ξετσεκάρω το passthrough vlan.Δεν ξέρω γιατί η Vodafone μου είπε να το έχω τσεκαρισμένο. Απ΄ότι κατάλαβα οι γνώσεις τους είναι τυποποιημένες στα δικά τους ρούτερ. Ίσως χρειαστώ κάποια στιγμή την βοήθεια σου που να ψάξω στο φόρουμ γιατί τώρα θέλω να συνδεθώ σε μια υπηρεσία το Nordvpn ή το CyberGhost που συνδέουν σε VPN server επί πληρωμή και όταν βάλω τα στοιχεία που μου λένε (εννοείται τα δικά μου , αυτό είναι ένα tutorial που έχουν στην σελίδα τους για τα Tp-link) , δεν μπαίνει στον ISP και δεν συνδέεται στο δικτυό τους. Άλλος ένας γρίφος για μένα που σίγουρα η Vodafone δεν θα λύσει. Ευχαριστώ και πάλι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα