Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, QuitLife είπε

Αμα κρυβει να ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΑΣΟΥΝΕ. Ποιος τους εμποδιζει. Κανεις.

Αν δεν κρυβει ομως και τον εχεις πηδηξει στα ΤΕΚΜΗΡΙΑ τον ΕΕ, να υπαρξουν και εκει συνεπειες.

Στα λόγια μου έρχεσαι. Τα τεκμήρια ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ αλλά προφανώς θίγονται περισσότερο οι ΕΕ γιατί δηλώνουν -στον μέσο όρο τους- πολύ λιγότερα από τους μισθωτούς.

• Απαντ. 206
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dterzakis είπε

Στο άρθρο αριθμούς αναφέρει και έκανα και 1-2 λογικές πράξεις μόνος μου. Δεν έχει σχέση η πηγή, τους αριθμούς έψαξα.

Η αδυναμία πληρωμής είναι περίεργο πράγμα. Ο μισθωτός με τον βασικό (492 καθαρά) πληρώνει το ΙΚΑ στην ώρα του γιατί γίνεται παρακράτηση αυτόματα. Αν του έλεγαν πάρε 600 στο χέρι και δώσε τα 110 στο ΙΚΑ μόνος σου, να είσαι σίγουρος ότι πολλοί θα δήλωναν αδυναμία πληρωμής του ΙΚΑ.

Η απαντηση ειναι ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΗ και στο λεω απο ΔΙΚΗ μου εμπειρια. Τα καλοκαιρια δεν ειχα ποτε δουλεια, για 3 μηνες. Και τα 900 το διμηνο δεν μπορουσα να τα πληρωσω. Τοσο απλο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, QuitLife είπε

Και παλι στην 10ετια 80-90 που οντως υπηρχει μαυριλα γενικα, κανεις δεν τους κρατουσε τους Ελεγκτες να πιασουν τους παρανομουντες. ΑΛΛΑ φιλε μου τοτε ερχοταν ο Εφοριακος και ειχες μεσα στα βιβλια εσοδων/εξοδων ενα χιλιαρικο "ξεχασμενο" και ολα καλα. Τρελο ΠΑΡΤΙ των Εφοριακων τοτε. ΤΡΕΛΟ. Και το χιλιαρικο στις μικρες επιχειρησεις, στις μεγαλες ασε καλυτερα. Εγω ο ιδιος (οταν ημουν για 5 χρονια σε θεση καλη σε ΑΕ) πηγαινα το Laptop δωρο στον Εφοριακο (απο ΦΑΕ κιολας). Αστα.

φαγοπότι τρελό έγινε και στο δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα για να είμαστε δίκαιοι έτσι; ;)

Άσε τώρα μην ανοίξω το στόμα μου γιατί έχουν δει πολλά τα μάτια μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, dterzakis είπε

Στα λόγια μου έρχεσαι. Τα τεκμήρια ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ αλλά προφανώς θίγονται περισσότερο οι ΕΕ γιατί δηλώνουν -στον μέσο όρο τους- πολύ λιγότερα από τους μισθωτούς.

Και επειδη δλδ οι γιατροι και οι δικηγοροι πχ κατακλεβουν και πεφτει ο ΜΟ, τους πηδανε ολους ανεξαιρετα. Οποιον παρει ο χαρος. Και ενα 20% να ειναι τιμιοι, τους πηδανε και αυτους.

4 λεπτά πριν, Χάρης Μυλωνίδης είπε

φαγοπότι τρελό έγινε και στο δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα για να είμαστε δίκαιοι έτσι; ;)

Άσε τώρα μην ανοίξω το στόμα μου γιατί έχουν δει πολλά τα μάτια μου.

Χαρη εισαι λαθος. Γιατι ο Ιδιωτικος τομεας μπορει να κλεβει αλλα πληρωνει κιολας. Δεν γινεται να μην πληρωνεις ποτε και τιποτα. Εχει βιβλια, πληρωνει νοικια, υπαλληλους. ΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ. Ο Εφοριακος ή ο ΔΥ χειρουργος δεν εχει τιποτα απο ολα αυτα. Ουτε καν εχει δικαιωμα να εκδοσει αποδειξη.

Γιατι κλεινουν ενα μαγαζι για μερες λογω φορολ. παραβασεων, αλλα αν πιασεις ενα ΔΥ να χρηματιζεται δεν τρεχει μια ;

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, QuitLife είπε

Και επειδη δλδ οι γιατροι και οι δικηγοροι πχ κατακλεβουν και πεφτει ο ΜΟ, τους πηδανε ολους ανεξαιρετα. Οποιον παρει ο χαρος. Και ενα 20% να ειναι τιμιοι, τους πηδανε και αυτους.

Λοιπόν για να το κλείσω από πλευράς μου.
Υπήρχαν και υπάρχουν άνθρωποι που ζορίζονται και δεν μπορούν. Μακάρι να μην ήταν έτσι.

Ο φορολογικός έλεγχος στην Ελλάδα είναι (το λέω πολιτισμένα) ανεπαρκείς. Αν έπρεπε να πούμε ποια ομάδα εργαζομένων φοροδιαφεύγει περισσότερο, αυτοί ήταν και είναι οι ΕΕ. Γεγονός, δεν χωράει αμφισβήτηση. Και ο λόγος δεν είναι ότι οι ΕΕ είναι κακοποιοί, ο λόγος είναι ότι είναι πολύ πιο εύκολο για αυτούς.

Με τα παραπάνω και με την βοήθεια του ρητού "Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά", το ποσοστό του φόρου για τους ΕΕ είναι πολύ μεγάλος.

Δεν δικαιολογώ τίποτα, δεν παίρνω το μέρος κανενός. Όλοι έχουμε ζοριστεί, οι συνταξιούχοι έχουν χάσει 50%+ της σύνταξης, οι ΔΥ είχαν μειώσεις +13/14 μισθό, οι ΕΕ αναδουλειές κτλ.

ΥΓ: Για το AirBnb καλά θα τους κάνουν να τους πιάσουν όλους! :)

Καλή συνέχεια

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, QuitLife είπε

Χαρη εισαι λαθος. Γιατι ο Ιδιωτικος τομεας μπορει να κλεβει αλλα πληρωνει κιολας. Δεν γινεται να μην πληρωνεις ποτε και τιποτα. Εχει βιβλια, πληρωνει νοικια, υπαλληλους. Ο Εφοριακος ή ο ΔΥ χειρουργος δεν εχει τιποτα απο ολα αυτα. Ουτε καν εχει δικαιωμα να εκδοσει αποδειξη.

ΙΥ δουλεύει μαύρα τα παίρνει απο 100 μεριές και βρίζει τους ΔΥ. Δεν έχει δώσει ούτε ένα 1 ευρώ στον ΟΑΕΕ είναι δίκαιο όχι φυσικά δηλ εγώ που πλήρωνα τι ήμουν μακάκας και αυτός ο έξυπνος.

Όμιλος μεγάλος επι πρασινομπερέδων έπαιρνε ΕΣΠΑ ή όπως αλλιώς τα λέγανε τότε, επειδή ήταν του κόμματος, αν και αυτοί δεν έχουν κόμμα πάνε με όποιον να είναι. Παρεμπιπτόντως έπαιρνε μίζα και κάποιος μεσάζοντας ξέρεις τώρα.

Ναι έχει διπλά βιβλία και κάποιοι μεγάλοι κλέβουν το κράτος με υπεράκτιες κτλ.

υπόψιν δεν μιλάω για τους μικρομεσαίους μιλάω για τους μεγάλους. Αν και οι μικρομεσαίοι κάναν τις κουτσουκέλες τους και αυτοί δεν κόβανε αποδείξεις κτλ. Αλλά είναι πταίσματα μπροστά στα αίσχη που γίνανε.

Χώρια με τις μετοχές φούσκες που γίνονταν διάφορες κομπίνες άσε ρε συ τώρα σε μένα μιλάς όχι σε κανα 18χρονο.

Θα μπει κανένας φυλακή η το παραγράφουμε και αυτό όπως τόσα άλλα ;) νομικά παραθυράκια υπάρχουν πολλά και διάφορα.

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 minutes ago, Χάρης Μυλωνίδης said:

Δηλαδή εσύ τι προτιμάς να γίνουν όλοι άνεργοι; Η μήπως υπάρχουν μμε επιχειρήσεις να απορροφήσουν αυτούς που θα απολυθούν απο το δημόσιο.

1 hour ago, Χάρης Μυλωνίδης said:

Αν ο ΔΥ φυτοζωεί θα υπάρξει αντίκτυπο στην κοινωνία δεν θα πάει στο μανάβη,υδραυλικό,γιατρό,κτλ.

Γιατί να μην προσλάβουμε όλους τους άνεργους στο δημόσιο? Έτσι θα πηγαίνει περισσότερο χρήμα στο μανάβη/υδραυλικό/γιατρό/κτλπ...

Τι όχι?

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 1
Δημοσ.

εκεί που θέλω να καταλήξω είναι να τους πιάσουν όλους μικρούς και μεγάλους αλλά ρε συ αυτό δεν πρόκειται να γίνει ΠΟΤΕ και ξέρεις γιατί γιατί είναι φυτευτοί και οι 300 οι μεν γαλαζομπερέδες θα υποστηρίζουν τους ιδιώτες οι κοκινοσκούφιδες πρώην πράσινοι θα υποστηρίζουν τους Δημοσίους ένα μάτσο σκ@τ@ γίναμε για αυτό δεν πάμε μπροστά.

1 λεπτό πριν, ThReSh είπε

Γιατί να μην προσλάβουμε όλους τους άνεργους στο δημόσιο? Έτσι θα πηγαίνει περισσότερο χρήματα στο μανάβη/υδραυλικό/γιατρό/κτλπ...

Τι όχι?

όχι θα τους κάνουμε όλους δούλους των πολυεθνικών που φοροδιαφεύγουν πατόκορφα :P Εσύ πιστεύεις ότι φταίει ο μικρομεσαίος ή οι 300 που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

• Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, Χάρης Μυλωνίδης said:

ή οι 300 που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Ποιος τους ψήφισε? 

Δημοσ.
23 ώρες πριν, mants118 είπε

δε το λες και πάρα πολύ αυτό αφού συνήθως όταν έχεις συνέταιρο παίρνει ο καθένας 50%!!!! :P

Μην φοβάσαι, τα παίρνουν από τις επιχειρήσεις με φορολογία άνω του 70%, βρήκαν τα ισοδύναμα υπέρ τους. 

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, Χάρης Μυλωνίδης said:

όχι θα τους κάνουμε όλους δούλους των πολυεθνικών που φοροδιαφεύγουν πατόκορφα

2 minutes ago, Χάρης Μυλωνίδης said:

να βοηθήσουμε τη συγκέντρωση πλούτου στους λίγους :P

Άλλα αντ άλλα της Παρασκευής το γάλα..

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, Χάρης Μυλωνίδης said:

Με τη φόρα που έχουν πάρει μέχρι και τον αέρα θα φορολογήσουν αν δεν ξυπνήσουμε ΑΜΕΣΑ.

Όσο δεν μειώνονται οι δαπάνες, τόσο θα βλέπεις τους φόρους σε αυτα τα επίπεδα, αν όχι υψηλότερα...

Επεξ/σία από ThReSh

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...