dali13gr Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Ναι, δεν το έγραψα καθαρά. Κι εγώ στο ΕΝΦΙΑ αναφέρομαι όταν λέω για φόρο ακίνητης περιουσίας. Το ότι φορολογείται αυτοτελώς είναι θετικό γιατί αλλιώς θα είχε φόρο 22%. Μιλάω πάντα για μέχρι 12000€. Από κει και πάνω είναι πιο τσουχτερά τα πράγματα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, dali13gr είπε Φόρο ακίνητης περιουσίας πληρώνουν σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. Εδώ έχει μια ενδιαφέρουσα έρευνα, αν και λίγο παλιά. Ωραιο το παραμυθι αλλα δεν εχει δρακο. Ακομα και αν μερικες χωρες εχουν φορο, ειναι για αλλο λογο. Και βασικα δεν μας ενδιαφερει και καθολου. Αυτες οι ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ συγκρισεις με αλλες χωρες, ειναι απλα υποπτη προπαγανδα. Επεξ/σία 22 Απριλίου 2018 από Επισκέπτης
dali13gr Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 2 ώρες πριν, QuitLife είπε Ωραιο το παραμυθι αλλα δεν εχει δρακο. Ακομα και αν μερικες χωρες εχουν φορο, ειναι για αλλο λογο. Και βασικα δεν μας ενδιαφερει και καθολου. Αυτες οι ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ συγκρισεις με αλλες χωρες, ειναι απλα υποπτη προπαγανδα. Περίεργο είναι το σχόλιό σου. Άμα θέλεις να συμμετέχεις στη συζήτηση προσφέροντας κάτι ουσιαστικό, καν' το. Αν όχι, συνέχισε να γράφεις "έξυπνα" τσιτάτα.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, dali13gr είπε Περίεργο είναι το σχόλιό σου. Άμα θέλεις να συμμετέχεις στη συζήτηση προσφέροντας κάτι ουσιαστικό, καν' το. Αν όχι, συνέχισε να γράφεις "έξυπνα" τσιτάτα. Καθολου περιεργο δεν ειναι το σχολιο μου. Κανεις φυσιολογικος ανθρωπος δεν θελει πληρωνει παραλογους φορους εις διπλουν οπως ο ΕΝΦΙΑ. Διπλους διοτι εχουμε ηδη φορους στους λογαριασμους της ΔΕΗ για αυτο και φορους κληρονομιας και αλλους. Διπλους γιατι πχ εγω πληρωνω ΕΝΦΙΑ για ενα διαμερισμα 55 τμ αλλα ΚΑΙ φορο για το νοικι. Δλδ τρεις φορους. τεσσερεις ... κανεις δεν ξερει ακριβως. ΑΡΑ το να προσπαθουμε να περασουμε αποψεις τυπου "ΕΝΦΙΑ πληρωνει ολη η Ευρωπη" ειναι το λιγοτερο περιεργο και υποπτο και προσωπικα πιστευω οτι ειναι προπαγανδα τυπου "ολοι μαζι τα φαγαμε". Οποιος θαυμαζει τους Ευρωπαικους φορους (που δεν ειναι σε ολη την Ευρωπη οπως λες και οπου υπαρχουν ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικου τυπου και στοχου) μπορει να ζησει την υπολοιπη ζωη του σε μια αλλη πολιτισμενη χωρα. Δεν το κραταει κανεις. Επεξ/σία 22 Απριλίου 2018 από Επισκέπτης
dali13gr Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Λίγο αχταρμά τα έχεις στο μυαλό σου. Στη ΔΕΗ πληρώνεις ανταποδοτικά τέλη στο δήμο για τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού κλπ. Το ότι αυτά τα τέλη υπολογίζονται βάσει των τετραγωνικών του σπιτιού, δεν σημαίνει ότι είναι φόρος ακίνητης περιουσίας. Πάει αυτό. Ο φόρος των ενοικίων δεν είναι ακίνητης περιουσίας αλλά εισοδήματος που σου αποφέρει η περιουσία αυτή. Πάει και αυτό. Φόρο κληρονομιάς όπως και φόρο μεταβίβασης πληρώνεις μόνο σε περίπτωση κληρονομιάς ή μεταβίβασης, δεν είναι συνεχής φόρος. Αν δεν μεταβιβάσεις ή δεν κληρονομήσεις, δεν πληρώνεις. Πάει κι αυτό. Δεν προσπαθώ να περάσω καμιά άποψη, την πραγματικότητα παρουσιάζω. Το αν είναι δίκαιη η κατανομή του ΕΝΦΙΑ είναι άλλο θέμα που σηκώνει συζήτηση. Όπως τεράστια συζήτηση σηκώνει το γεγονός ότι αρχικά επιβλήθηκε φασιστικά μέσω των λογαριασμών ΔΕΗ. Τέλος, η μετακόμιση σε άλλη χώρα είναι γραφικό και δεν μπαίνω στη διαδικασία να το σχολιάσω.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 5 λεπτά πριν, dali13gr είπε Λίγο αχταρμά τα έχεις στο μυαλό σου. Στη ΔΕΗ πληρώνεις ανταποδοτικά τέλη στο δήμο για τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού κλπ. Το ότι αυτά τα τέλη υπολογίζονται βάσει των τετραγωνικών του σπιτιού, δεν σημαίνει ότι είναι φόρος ακίνητης περιουσίας. Πάει αυτό. Ο φόρος των ενοικίων δεν είναι ακίνητης περιουσίας αλλά εισοδήματος που σου αποφέρει η περιουσία αυτή. Πάει και αυτό. Φόρο κληρονομιάς όπως και φόρο μεταβίβασης πληρώνεις μόνο σε περίπτωση κληρονομιάς ή μεταβίβασης, δεν είναι συνεχής φόρος. Αν δεν μεταβιβάσεις ή δεν κληρονομήσεις, δεν πληρώνεις. Πάει κι αυτό. Δεν προσπαθώ να περάσω καμιά άποψη, την πραγματικότητα παρουσιάζω. Το αν είναι δίκαιη η κατανομή του ΕΝΦΙΑ είναι άλλο θέμα που σηκώνει συζήτηση. Όπως τεράστια συζήτηση σηκώνει το γεγονός ότι αρχικά επιβλήθηκε φασιστικά μέσω των λογαριασμών ΔΕΗ. Τέλος, η μετακόμιση σε άλλη χώρα είναι γραφικό και δεν μπαίνω στη διαδικασία να το σχολιάσω. Αποψη σου ολα αυτα. Οι φοροι ειναι φοροι by any other name που λενε. Για το ΙΔΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. Ειμαι γραφικος επειδη δεν μου αρεσει η ΔΗΜΕΥΣΗ της ακινητης περιουσιας, με διαφορους τροπους.
Fubar.gr Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Στο λογαριασμό της ΔΕΗ πληρώνουμε προς το δήμο τα ανταποδοτικά τέλη που είναι για φωτισμό, καθαριότητα, αλλά και φόρο περιουσίας. Γι αυτό όταν ένα ακίνητο σταματά να ηλεκτροδοτείται, στη συνέχεια μας χρεώνει ο δήμος απευθείας για το ΤΑΠ αλλά όχι για τα ανταποδοτικά. Υπο αυτή την έννοια έχει δίκιο ο @QuitLife γιατι μιλάμε για διπλή φορολόγηση και απο κράτος και απο δήμο. Επίσης είναι πολύ δύσκολο να γίνουν συγκρίσεις στο φόρο ακινήτων μεταξύ χωρών, γιατι είναι εντελώς διαφορετικές οι συνθήκες και μπορεί εύκολα να οδηγηθούμε σε λάθος συμπεράσματα. Για παράδειγμα κάποιες χώρες (ή πόλεις) μπορεί να έχουν πολύ υψηλούς φόρους, αλλά αντίστοιχα και τα ενοίκια να είναι αστρονομικά, με αποτέλεσμα ο φόρος να καλύπτεται πολύ ευκολότερα απο τον ιδιοκτήτη σε σχέση με μία χώρα που έχει χαμηλούς φόρους και χαμηλά ενοίκια. Μετά υπάρχουν πολλές άλλες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Για παράδειγμα σε άλλες χώρες όσα έξοδα έχουν να κάνουν με τη συντήρηση και ανακαίνιση του σπιτιού εκπίπτουν απο τη φορολογία, κάτι που δέν γίνεται στην Ελλάδα, τουλάχιστον για τους ιδιώτες, πιθανόν να γίνεται για εταιρίες διαχείρησης ακινήτων.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 44 minutes ago, Fubar.gr said: Επίσης είναι πολύ δύσκολο να γίνουν συγκρίσεις στο φόρο ακινήτων μεταξύ χωρών, γιατι είναι εντελώς διαφορετικές οι συνθήκες και μπορεί εύκολα να οδηγηθούμε σε λάθος συμπεράσματα. Τι θες να πεις δλδ ότι δεν είναι ίδιο πχ να φορολογούμαστε ενώ η αξία των ακινήτων μας πέφτει σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης που η αξία ανεβαίνει?
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, ThReSh είπε Τι θες να πεις δλδ ότι δεν είναι ίδιο πχ να φορολογούμαστε ενώ η αξία των ακινήτων μας πέφτει σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης που η αξία ανεβαίνει? Η αποψη μου (αλλα και αλλων) ειναι οτι γενικα η Περιουσια δεν πρεπει να φορολογειται αλλα το κερδος και μονο αυτο. Η Περιουσια εχει ηδη φορολογηθει στο παρελθον πολλαπλα. Ολα τα αλλα ειναι εκ του πονηρου. Γιατι ενας Πλουσιος το να πληρωσει ΕΝΦΙΑ πχ 1.000 ευρω τον χρονο δεν ειναι κατι σημαντικο. Εγω που πληρωνω 200 ευρω ομως ειναι, ειναι ενα νοικι που εισπρατω. Βαλε και αλλο ενα εναμιση νοικι φορο, βαλε και τις φθορες που εχουν τα παλια σπιτια, βαλε και τις μικρο-επισκευες που παντα χρειαζονται κατα την διαρκεια ή το τελος του ενοικιοστασιου ..... Μιλαμε για χασιμο τουλαχιστον 4 νοικια. Αρα δεν συμφερει ουσιαστικα ετσι που εχουν πεσει τα νοικια. Το 2000 επαιρνα 450 ευρω, και τωρα 250 με το ζορι. Το 2000 δεν πληρωνα και φορο, λογω ενιαιας κλιμακας. Και το το 2000 ειχα και λιγα λεφτα στην ακρη, τωρα τα εχω φαει σχεδον ολα. Επεξ/σία 22 Απριλίου 2018 από Επισκέπτης
baskon Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 15 hours ago, Backpacker said: Κάθεστε και μιλάτε για φορολογία όταν ζούμε σε μια χώρα που τρεις άνθρωποι που βγάζουν ακριβώς το ίδιο εισόδημα τον χρόνο. 10.000 ευρώ πχ. αλλά ο ένας το βγάζει νοικιάζοντας 3 γκαρσονιέρες.Ο άλλος το βγάζει σαν υπάλληλος. Και ο τρίτος το βγάζει σαν επιχειρηματίας. Αυτοί οι τρεις θα πληρώσουν τελείως διαφορετικά ποσά. Ο πρώτος θα πληρώσει 1.500χιλ. Ο Δεύτερος 100 ευρώ. Ο τρίτος 2.700 χώρια η προκαταβολή φόρου. Μιλάμε για γελοιότητες!!! Το σύστημα μπάζει από παντού. Το παραπάνω ορθά είναι άδικο, αλλά έχει φτιαχτεί με την υπόθεση ότι ο επαγγελματίας βγάζει 50κ και δηλώνει 10κ, αυτός που νοικιάζει σπίτια δεν έχει τόση μεγάλη δυνατότητα απόκρυψης και αν βγαζει 20κ δηλώνει 10κ, ενώ ο μισθωτός ότι βγάζει δηλώνει. Συμφωνώ και εγώ να υπάρχει κοινή (και λογική) κλίμακα, να μη δίνετε κίνητρο-δυνατότητα σε κανέναν για φοροαποφυγή και αν κάποιος το κάνει να του κόβεται το κεφάλι όπως στην Αμερική. Αλλά αυτά ούτε το 2100 στο Ελλάντα. Όσο για το Airbnb, οκ ας φορολογηθούν και αυτοί λίγο. Κορόιδα είναι όλοι οι υπόλοιποι; Επεξ/σία 22 Απριλίου 2018 από baskon
AkisProg Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Κάτοικος τουριστικής κ άπληστης οικονομικά περιοχής... Ξεπουλάνε τα πάντα, θάλασσες, βουνά, δάση, το γάιδαρό τους, την γιαγιά κ τον παππού τους... Πρέπει να ματώσεις, για καιρό κ να το πληρώσεις ακριβά για να βρεις να νοικιάσεις. ΟΛΟΙ τα δίνουν σε αιρβνβ, διώχνουν κόσμο για να βρίσκουν οι τουρίστες... Πας να νοικιάσεις για χειμώνα κ σου λένε φίλε μπες για 5-6 μήνες... μετά έχω κλείσει. Μένω με την μάνα κ την αδερφή μου, είμαστε στο ίδιο σπίτι σε ενοίκιο 30 χρόνια, θέλω να μείνω μόνος κ δεν ξέρω τι να κάνω... Να βγω στην αναζήτηση για διαθέσιμο ενοικιαζόμενο, οικονομικό, σε αξιοπρεπή κατάσταση, χωρίς πολυτέλειες ή να περιμένω να τα κακαρώσει η γιαγιά από τον 1ο όροφο??? Μαύρο χιούμορ, αλλά δυστυχώς εκεί μας έχουν φτάσει. Τεσπα κ με την φορολογία δεν ξέρω αν θα υπάρξει κάποια αλλαγή, μακάρι... θα προτιμούσα βέβαια όσοι είμαστε χαμηλά, να μην τραβάμε τους άλλους προς τα κάτω, αλλά να συνέβαινε το αντίθετο. Το σίγουρο είναι ότι αυτά τα λεφτά δεν θα γυρίσουν πίσω σε όσους έχουν την ανάγκη, δεν υπάρχει άλλωστε διάθεση. Πολλές χώρες, ακόμα κ πλούσιες το θέμα κατοικία δεν το έχουν λύσει. Δεν θέλουν!!! Σήμερα οι άστεγοι αυξάνονται μέρα με την μέρα στην Ελλάδα, δεν θα μιλήσω για τους μετανάστες κ πρόσφυγες κ αν κάνουμε κάτι για αυτούς, μπορεί ο 'επόμενος' Στήβεν Χόκινγκ ή Στάνλευ Κιούμπρικ ή πες τον όπως θες, να πνίγηκε κάπου στο αιγαίο ή να χάθηκε στη Συρία. Όπου αυτοί, οι πολίτες τις Αμερικής, που πήγαν ή θα πάνε να πολεμήσουν 'για την χώρα τους' 20000 χμ μακριά, όταν γυρίσουν πίσω θα είναι άστεγοι!!! Ή στην μεγάλη Βρετανία, που ζουν σε σπίτια που μοιάζουν πιο πολύ με πακέτα από μακαρόνια στοιβαγμένα πλάι πλάι κ 2-3χμ πιο πέρα έχεις 'σπίτια' κάστρα! Βλέπεις το άσπρο κ το μαύρο δίπλα δίπλα! Κ όμως αν γυρίσεις 3-4 δεκαετίες πίσω σε κάποιες χώρες είχες από το κράτος δικό σου σπίτι κ δουλειά στα 18!!! Δεν είχες κόκα κόλα θα μου πεις... ούτε αιρβνβ... Ας πιω την κόλα μου λοιπόν, κολλημένος εδώ... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα