Backpacker Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Κάθεστε και μιλάτε για φορολογία όταν ζούμε σε μια χώρα που τρεις άνθρωποι που βγάζουν ακριβώς το ίδιο εισόδημα τον χρόνο. 10.000 ευρώ πχ. αλλά ο ένας το βγάζει νοικιάζοντας 3 γκαρσονιέρες.Ο άλλος το βγάζει σαν υπάλληλος. Και ο τρίτος το βγάζει σαν επιχειρηματίας. Αυτοί οι τρεις θα πληρώσουν τελείως διαφορετικά ποσά. Ο πρώτος θα πληρώσει 1.500χιλ. Ο Δεύτερος 100 ευρώ. Ο τρίτος 2.700 χώρια η προκαταβολή φόρου. Μιλάμε για γελοιότητες!!! 1
logistoulis Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 250 θα πληρώσει με τα σημερινά. βέβαια από του χρόνου παραχρονου θα δίνει αρκετά περισσότερα, πάνω από 900.. Επεξ/σία 22 Απριλίου 2018 από logistoulis
Backpacker Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 7 λεπτά πριν, dali13gr είπε Είσαι βέβαιος ότι ο 2ος πληρώνει 100€; Ναι εφόσον έχουμε αφορολόγητο 9500 για τους μισθωτούς τότε φορολογείτε μόνο για 500 ευρώ με 22%. Δλδ 100 ευρώ και κάτι ψιλά.
logistoulis Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 1 λεπτό πριν, Backpacker είπε Ναι εφόσον έχουμε αφορολόγητο 9500 για τους μισθωτούς τότε φορολογείτε μόνο για 500 ευρώ με 22%. Δλδ 100 ευρώ και κάτι ψιλά. 8860 είναι πλέον και έχει ψηφιστεί να πάει στα 5700 αν θυμάμαι καλά
mourouzis2005 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Ρε εσείς, τα εισοδήματα από ενοίκια φορολογούνται από το πρώτο ευρώ, 12%. Δηλαδή ενάμιση ενοίκιο εισπράττει το κράτος από τη φορολογία εισοδήματος και ένα από τον ΕΝΦΙΑ.. Έχεις σπίτι, το έχεις συνεταιρικά με τον Καρανίκα. 1
Backpacker Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Μόλις τώρα, logistoulis είπε 8860 είναι πλέον και έχει ψηφιστεί να πάει στα 5700 αν θυμάμαι καλά Ναι φέτος θα είναι πρώτη φορά 8860 όπως λες. Και πάλι πληρώνει πολύ λιγότερα από τους άλλους δύο. Στο μέλλον πεφτει χαμηλότερα όντως αλλά και πάλι θα πληρώνει λιγότερα από τους άλλους δύο καθώς έχει αφορολόγητο. Η ουσία του σχολίου μου είναι ότι τρεις άνθρωποι με ακριβώς το ίδιο εισόδημα και το ίδιο ακριβώς βιοτικό επίπεδο πληρώνουν με τελείως διαφορετικά κριτήρια τελείως διαφορετικά ποσά. Αυτό δείχνει μια τεράστια ανισότητα απέναντι σε ίσα εισοδήματα.
Damachi Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Στα 5 χιλιαρικα δεν υπαρχει δηλαδη αφορολογητο .... Οι αποδειξεις /δαπανες που εχεις υπολογιζονται η ειναι δουλεμα
logistoulis Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Ναι αλλά χωρίς δυνατότητα εσόδων εξόδων και γενικά χωρίς ίδια δυνατότητα να φοροδιαφυγει. Βέβαια τίποτα δεν γίνεται για δίκαιους ή άδικους λόγους, αλλά μόνο για να μαζευτούν τα λεφτά που θέλουν
Backpacker Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, mourouzis2005 είπε Ρε εσείς, τα εισοδήματα από ενοίκια φορολογούνται από το πρώτο ευρώ, 12%. Δηλαδή ενάμιση ενοίκιο εισπράττει το κράτος από τη φορολογία εισοδήματος και ένα από τον ΕΝΦΙΑ.. Έχεις σπίτι, το έχεις συνεταιρικά με τον Καρανίκα. 15% είναι εδώ και 2 χρόνια. Μέχρι τα 12.000 ευρώ. Το μετέπειτα ποσό εκτινάσσεται η φορολογία του στο 35%. Και μετά υπάρχει και το 45% για ακόμα μεγαλύτερα ποσά. Επεξ/σία 22 Απριλίου 2018 από Backpacker 1
logistoulis Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 1 λεπτό πριν, Damachi είπε Στα 5 χιλιαρικα δεν υπαρχει δηλαδη αφορολογητο .... Οι αποδειξεις /δαπανες που εχεις υπολογιζονται η ειναι δουλεμα Τις αποδείξεις τις μαζεύεις (ή τις κάνεις μέσω καρτών) για να μην φας πρόστιμο επειδή δεν "ελεγξες" τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι φοροελαφρυνσεις από αποδείξεις όπως πχ ιατρικές καταργήθηκαν
Damachi Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Ναι υδραυλικος και ηλεκτρολογος θα πληρωθει με καρτα ρε δουλευομαστε ..... μετρητα και 40% κατω παζαρι
logistoulis Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 25 λεπτά πριν, Backpacker είπε Ναι φέτος θα είναι πρώτη φορά 8860 όπως λες. Και πάλι πληρώνει πολύ λιγότερα από τους άλλους δύο. Στο μέλλον πεφτει χαμηλότερα όντως αλλά και πάλι θα πληρώνει λιγότερα από τους άλλους δύο καθώς έχει αφορολόγητο. Η ουσία του σχολίου μου είναι ότι τρεις άνθρωποι με ακριβώς το ίδιο εισόδημα και το ίδιο ακριβώς βιοτικό επίπεδο πληρώνουν με τελείως διαφορετικά κριτήρια τελείως διαφορετικά ποσά. Αυτό δείχνει μια τεράστια ανισότητα απέναντι σε ίσα εισοδήματα. Ίδιο επίπεδο φίλε μου είναι σχετικό, κι εγώ δηλώνω ας πούμε περισσότερα από τον εργοδότη μου, αλλά ίδιο επίπεδο και ίδια λεφτά δεν έχουμε.. 1
dali13gr Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 15 λεπτά πριν, mourouzis2005 είπε Ρε εσείς, τα εισοδήματα από ενοίκια φορολογούνται από το πρώτο ευρώ, 12%. Δηλαδή ενάμιση ενοίκιο εισπράττει το κράτος από τη φορολογία εισοδήματος και ένα από τον ΕΝΦΙΑ.. Έχεις σπίτι, το έχεις συνεταιρικά με τον Καρανίκα. 15% είναι μέχρι 12.000€. Και δεν είναι πολύ. Είναι εισόδημα και φορολογείται. Φόρο ακίνητης περιουσίας πληρώνουν σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. Εδώ έχει μια ενδιαφέρουσα έρευνα, αν και λίγο παλιά. Τα υπόλοιπα για Καρανίκες κλπ είναι γραφικά.
Backpacker Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 28 λεπτά πριν, logistoulis είπε Ίδιο επίπεδο φίλε μου είναι σχετικό, κι εγώ δηλώνω ας πούμε περισσότερα από τον εργοδότη μου, αλλά ίδιο επίπεδο και ίδια λεφτά δεν έχουμε.. Εγώ σου λέω για την περίπτωση που αυτοί οι τρεις άνθρωποι έχουν τα ίδια λεφτά. Δεν λεω ο ενας να εχει ακινητα ή καταθεσεις κτλπ. Βγάζουν μόνο αυτά τα λεφτά και ζούνε με αυτά. 24 λεπτά πριν, dali13gr είπε 15% είναι μέχρι 12.000€. Και δεν είναι πολύ. Είναι εισόδημα και φορολογείται. Φόρο ακίνητης περιουσίας πληρώνουν σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. Εδώ έχει μια ενδιαφέρουσα έρευνα, αν και λίγο παλιά. Τα υπόλοιπα για Καρανίκες κλπ είναι γραφικά. Άλλο φόρος ακίνητης περιουσίας. Αυτό ειναι ο ΕΝΦΙΑ. Εδώ μιλάμε για φόρο εισοδήματος. Και όπως έγραψα πάνω είναι χαζό να φορολογείται αυτοτελώς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα