Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, polaki είπε

Αν λοιπόν το μαγαζάκι του φαληρίσει, αυτοί θα πληρώνουν, όχι εμείς, άρα δεν βλέπω κάπου το κακό σε αυτό.

ναι το βλέπω που ζεις αγόρι μου σε ποια χώρα.:P Η μμε επιχείρηση θα πληρώσει οι μεγάλοι θα την κάνουν και θα αφήσουν το φέσι για τα υπόλοιπα κορόιδα μισθωτούς και μικρομεσαίους.

Αν μια επιχείρηση δεν βγαίνει θα αυξήσει το προϊόν το οποίο θα το πληρώσει ο καταναλωτής δηλ εσύ και εγώ.

Επεξ/σία από Χάρης Μυλωνίδης
  • Απαντ. 206
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, paparovic είπε

Και φυσικά το νήμα γεμάτο κλεπταποδόχους που χαίρονται ασύστολα για την είδηση ότι αυξήθηκαν τα κλοπιμαία. :D

Δεν μας το κανεις φραγκοδιφραγκα γιατι δεν καταλαβαινουμε τι εννοεις.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, QuitLife είπε

Αμα το λεει η Καθημερινη. Ετσι θα ειναι.

Εγω παντως στο περιβαλλον μου βλεπω άλλα και ζω καλη σχετικα περιοχη το Μαρουσι. Αυτοι που εχουν διατηρησει το επιπεδο της ζωης τους ειναι οι ΔΥ. Οι αυτο-απασχολουμενοι εχουν καταστραφει και οσοι εχουν μεινει ειναι πεθαμενοι αλλα δεν το εχουν καταλαβει (μαζευουν χρεη).

Και αυτο το επιβεβαιωνει η ΑΔΥΝΑΜΙΑ πληρωμης του ΟΑΕΕ απο εναν στους 4 η εναν στους 3 (δεν ξερω για τιο 2016 και μετα). Εκτος και αν πιστευεις οτι καποιος που κλεβει, δεν πληρωνει και τον ΟΑΕΕ του.

Το θέμα των ΔΥ δεν θέλω να το ανοίξω... γιατί θα φάω ban :).

Αυτό που ήθελα να πω είναι το μέσο δηλωθέν εισόδημα του μισθωτού είναι 15000, του ελευθέρου επαγγελματία το 1/3. Και κάποιος "λογικός" άνθρωπος λέει αυτό δεν είναι σωστό, οπότε για να υπάρχει μια φορολογική ισότητα, θα βάλω 3πλάσιο φόρο στους ΕΠ.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, dterzakis είπε

Δεν θα πω ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες τρώνε με χρυσά κουτάλια αλλά γενικά στον κύκλο μου τους βλέπω πιο άνετους από τους μισθωτούς γνωστούς μου. Σίγουρα όχι για ανθρώπους ζούνε τον χρόνο με 5000 - 1100 - ΤΕΒΕ ~ 3000.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι οι φόροι στους ελεύθερους επαγγελματίες είναι παραπάνω γιατί κρύβουν περισσότερα από τους μισθωτούς στον μέσο όρο τους.

Λέγεται αλλιώς και ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ η οποία έχει τα ρίσκα της. Ο μισθωτός γνωστός σου δεν έχει κανένα απολύτως ρίσκο στη ζωή του, και γιαυτο βάζει μόνος του ταβάνι στα μηνιαία έσοδα του. Αν χάσει τη δουλειά του δεν θα πάθει τίποτα. Σε 3-4-10 μήνες θα βρει μια άλλη. Μπορεί να τον χωρίσει η γυναίκα του, μπορεί να τον πετάξουν έξω απτο σπίτι του, παρόλαυτα τα ανοίγματά του αν είναι ΣΥΝΕΤΟΣ δεν είναι μεγάλα, και άρα δεν χρωστάει. Το αν χρωστάει η όχι ειναι ΕΠΙΛΟΓΗ του πχ αγορά αυτοκινήτου, σπιτιού κλπ.  

Ο ΕΕ αν βρεθεί χωρίς δουλειά, χάνει τα πάντα, μαυρίζει το ΑΦΜ του, ανάλογα τα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ανοίγματά του μπορεί να βρεθεί να χρωστάει δεκάδες και 100άδες χιλιάδες ευρώ αν τα χρήματα αυτά τα επένδυσε για να στήσει την επιχείρησή του και τελικά δεν του βγήκε. 

Θα σου πω και δική μου περίπτωση. Το 2014 παρείχα κάποιες υπηρεσίες διαδικτύου σε κάποια εταιρία, συνολικό τιμολόγιο πήγε 3500€. Δυστυχώς η προκαταβολή ήταν μόνο 500. Και επίσης δυστυχώς λόγω απειρίας (που δεν θα έπρεπε, αλλά μάλλον λόγω του ότι δεν ήθελα να ρισκάρω να τους δυσαρεστήσω και να χάσω τη δουλειά) έκοψα ολόκληρο το τιμολόγιο, παρόλο που είχα λάβει μόνο 500. 

Η εταιρία αυτή υπάρχει ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ακόμα, αλλά πρακτικά ΔΕΝ υπάρχει γιατί έχει αλλάξει ΑΦΜ. Πουλήθηκε ουσιαστικά και παρόλο που η καινούρια εταιρία είναι ίδιο αντικείμενο, αλλάξανε λίγο το όνομα και το ΑΦΜ και τέλος. Άρα δεν θα λάβω ποτέ τα χρήματα, και επίσης δεν έχει νόημα να κυνηγήσω δικαστικά γιατί πρώτον θα πληρώσω ούτε ξέρω πόσα σε δικηγόρο, δεύτερον πότε θα εκδικαστεί? 

Εγώ όχι μόνο έκοψα ένα τιμολόγιο 3500+ ΦΠΑ δηλαδή 840€ ΦΠΑ που απέδωσα εκείνο το τρίμηνο του '14 χωρίς να έχω λάβει, αλλά φορολογήθηκα κιολας για τα 3500 με 26% νομίζω. 
Δηλαδή εγώ από αυτήν τη ΜΙΑ δουλειά είχα χασούρα 840ΦΠΑ + 780 Εφορία = 1620. Αν βγάλω το 500 που πήρα, χασούρα ήταν 1120 ευρώ + φυσικά οι εργατοώρες μου για το project που παραδόθηκε. 

Γνωστός μου παρείχε εμπόρευμα στην ίδια επιχείρηση, και τον φέσωσαν 20,000€. Όμως τα τιμολόγια και το εμπόρευμα, φεσωμένα κανονικά.. Πόσο καιρό πρέπει να δουλεύει για να ισοφαρίσει? 

Μην βλέπεις δηλαδή μόνο το πόσο "'ανετα" ζει κάποιος ΕΕ, αλλά και τα ρίσκα που εκείνος παίρνει για να φτάσει εκεί που είναι. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, QuitLife είπε

Δεν μας το κανεις φραγκοδιφραγκα γιατι δεν καταλαβαινουμε τι εννοεις.

Αν δεν καταλαβαίνεις το προφανές, πώς είσαι τόσο αισιόδοξος ότι θα μπορέσεις να επεξεργαστείς την επεξήγηση; :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, QuitLife είπε

Εσυ τι λες !!! φιλε μου. ΑΝΕΡΓΟΣ ΔΥ υπαρχει ; Μην μας τρελαινεις τωρα.

Ώπα κάτσε, πήρες φόρα! Εγώ απάντησα στον από πάνω μου που έλεγε ότι αν ένας ΔΥ φυτοζωεί θα έχει αντίκτυπο στην κοινωνία, και αντέδρασα και έλεγα τί σχέση έχει αν αυτός που φυτοζωει ειναι ΔΥ, ΙΥ ή ΕΕ. Κάπου μπορεί να σε μπέρδεψα έτσι όπως τα έγραψα. Αυτό που εννοούσα είναι ότι δεν έχει ΚΑΜΙΑ απολύτως σχέση σε τί κοινωνική ομάδα ανοίκει αυτός που φυτοζωεί, ΟΛΟΙ τις ίδιες επιπτώσεις θα έχουμε στην κοινωνία.

8 λεπτά πριν, Χάρης Μυλωνίδης είπε

ναι το βλέπω που ζεις αγόρι μου σε ποια χώρα.:P Η μμε επιχείρηση θα πληρώσει οι μεγάλοι θα την κάνουν και θα αφήσουν το φέσι για τα υπόλοιπα κορόιδα μισθωτούς και μικρομεσαίους.

Αν μια επιχείρηση δεν βγαίνει θα αυξήσει το προϊόν το οποίο θα το πληρώσει ο καταναλωτής δηλ εσύ και εγώ.

Τί λες μωρέ.. Δηλαδή απάντησε μου, αν έχω μια ΜΕΓΑΛΗ επιχείρηση πχ είμαι ο ΑΒ Βασιλόπουλος και πουλάω ΜΠΑΝΑΝΕΣ, επειδή λοιπόν δεν βγαίνω θα αυξήσω το κόστος της μπανάνας και θα το πάω στα 30€ το κιλό και άρα εσύ (ο καταναλωτής) θα το πληρώσεις...? 

Με τί μυαλά κάθομαι και κάνω διάλογο πραγματικά. Ηλικία περίπου πόσο είσαι αν επιτρέπεται? Ψηφίζεις?...

Επεξ/σία από polaki
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, polaki είπε

Τί λες μωρέ.. Δηλαδή απάντησε μου, αν έχω επιχείρηση και πουλάω ΜΠΑΝΑΝΕΣ, επειδή λοιπόν δεν βγαίνω θα αυξήσω το κόστος της μπανάνας και θα το πάω στα 30€ το κιλό και άρα εσύ (ο καταναλωτής) θα το πληρώσεις...? 

αν αυξηθεί το κόστος παραγωγής του ναι θα την αυξήσει την τιμή λίγες φορές έχει συμβεί πχ καύσιμα,διόδια.

Εγώ αν έχω τα λεφτά θα το αγοράσω αλλιώς δεν θα πάρω μπανάνες και αν είμαι ΑΝΕΡΓΟΣ δεν θα έχω να φάω κατάλαβες ;)

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, polaki είπε

Ώπα κάτσε, πήρες φόρα! Εγώ απάντησα στον από πάνω μου που έλεγε ότι αν ένας ΔΥ φυτοζωεί θα έχει αντίκτυπο στην κοινωνία, και αντέδρασα και έλεγα τί σχέση έχει αν αυτός που φυτοζωει ειναι ΔΥ, ΙΥ ή ΕΕ. Κάπου μπορεί να σε μπέρδεψα έτσι όπως τα έγραψα. Αυτό που εννοούσα είναι ότι δεν έχει ΚΑΜΙΑ απολύτως σχέση σε τί κοινωνική ομάδα ανοίκει αυτός που φυτοζωεί, ΟΛΟΙ τις ίδιες επιπτώσεις θα έχουμε στην κοινωνία.

Εγραψες ΑΝΕΡΓΟΣ ΔΥ. Σε αυτο απαντησα, οτι δεν υπαρχει ΔΥ ανεργος και ανασφαλιστος. Μεχρι να πεθανεις.

Τωρα λες "φυτοζωει", αυτο ειναι αλλο απο το ανεργος. Επισης οι ΔΥ εχουν και κομποδεμα. Και αυτοι και τα παιδια τους (με μορφη ακινητων πχ).

Δημοσ.

Δηλαδή εσύ τι προτιμάς να γίνουν όλοι άνεργοι; Η μήπως υπάρχουν μμε επιχειρήσεις να απορροφήσουν αυτούς που θα απολυθούν απο το δημόσιο. Για ρίξε μια ματιά γύρω σου και δες πόσα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, polaki είπε

Λέγεται αλλιώς και ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ η οποία έχει τα ρίσκα της. Ο μισθωτός γνωστός σου δεν έχει κανένα απολύτως ρίσκο στη ζωή του, και γιαυτο βάζει μόνος του ταβάνι στα μηνιαία έσοδα του. Αν χάσει τη δουλειά του δεν θα πάθει τίποτα. Σε 3-4-10 μήνες θα βρει μια άλλη. Μπορεί να τον χωρίσει η γυναίκα του, μπορεί να τον πετάξουν έξω απτο σπίτι του, παρόλαυτα τα ανοίγματά του αν είναι ΣΥΝΕΤΟΣ δεν είναι μεγάλα, και άρα δεν χρωστάει. Το αν χρωστάει η όχι ειναι ΕΠΙΛΟΓΗ του πχ αγορά αυτοκινήτου, σπιτιού κλπ.  

Ο ΕΕ αν βρεθεί χωρίς δουλειά, χάνει τα πάντα, μαυρίζει το ΑΦΜ του, ανάλογα τα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ανοίγματά του μπορεί να βρεθεί να χρωστάει δεκάδες και 100άδες χιλιάδες ευρώ αν τα χρήματα αυτά τα επένδυσε για να στήσει την επιχείρησή του και τελικά δεν του βγήκε. 

Θα σου πω και δική μου περίπτωση. Το 2014 παρείχα κάποιες υπηρεσίες διαδικτύου σε κάποια εταιρία, συνολικό τιμολόγιο πήγε 3500€. Δυστυχώς η προκαταβολή ήταν μόνο 500. Και επίσης δυστυχώς λόγω απειρίας (που δεν θα έπρεπε, αλλά μάλλον λόγω του ότι δεν ήθελα να ρισκάρω να τους δυσαρεστήσω και να χάσω τη δουλειά) έκοψα ολόκληρο το τιμολόγιο, παρόλο που είχα λάβει μόνο 500. 

Η εταιρία αυτή υπάρχει ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ακόμα, αλλά πρακτικά ΔΕΝ υπάρχει γιατί έχει αλλάξει ΑΦΜ. Πουλήθηκε ουσιαστικά και παρόλο που η καινούρια εταιρία είναι ίδιο αντικείμενο, αλλάξανε λίγο το όνομα και το ΑΦΜ και τέλος. Άρα δεν θα λάβω ποτέ τα χρήματα, και επίσης δεν έχει νόημα να κυνηγήσω δικαστικά γιατί πρώτον θα πληρώσω ούτε ξέρω πόσα σε δικηγόρο, δεύτερον πότε θα εκδικαστεί? 

Εγώ όχι μόνο έκοψα ένα τιμολόγιο 3500+ ΦΠΑ δηλαδή 840€ ΦΠΑ που απέδωσα εκείνο το τρίμηνο του '14 χωρίς να έχω λάβει, αλλά φορολογήθηκα κιολας για τα 3500 με 26% νομίζω. 
Δηλαδή εγώ από αυτήν τη ΜΙΑ δουλειά είχα χασούρα 840ΦΠΑ + 780 Εφορία = 1620. Αν βγάλω το 500 που πήρα, χασούρα ήταν 1120 ευρώ + φυσικά οι εργατοώρες μου για το project που παραδόθηκε. 

Γνωστός μου παρείχε εμπόρευμα στην ίδια επιχείρηση, και τον φέσωσαν 20,000€. Όμως τα τιμολόγια και το εμπόρευμα, φεσωμένα κανονικά.. Πόσο καιρό πρέπει να δουλεύει για να ισοφαρίσει? 

Μην βλέπεις δηλαδή μόνο το πόσο "'ανετα" ζει κάποιος ΕΕ, αλλά και τα ρίσκα που εκείνος παίρνει για να φτάσει εκεί που είναι. 

Μην μπερδεύουμε το ένα με το άλλο. Προφανώς ο ΕΕ κουβαλάει περισσότερο ρίσκο αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το να κρύβει τα κέρδη του αν πάει καλά. 

Δεν βάζω εγώ τους φόρους, απλά παρουσιάζω μια πιθανή λογική γιατί είναι πιο αυστηροί στους ΕΕ. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, dterzakis είπε

Μην μπερδεύουμε το ένα με το άλλο. Προφανώς ο ΕΕ κουβαλάει περισσότερο ρίσκο αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το να κρύβει τα κέρδη του αν πάει καλά. 

Δεν βάζω εγώ τους φόρους, απλά παρουσιάζω μια πιθανή λογική γιατί είναι πιο αυστηροί στους ΕΕ. 

Αμα κρυβει να ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΑΣΟΥΝΕ. Ποιος τους εμποδιζει. Κανεις.

Αν δεν κρυβει ομως και τον εχεις πηδηξει στα ΤΕΚΜΗΡΙΑ τον ΕΕ, να υπαρξουν και εκει συνεπειες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πάντως εγώ στις καλές εποχές του 80 δεν είδα κάποιον να θέλει να γίνει ΔΥ όλοι επιχειρήσεις είχαν γιατί ήταν οι παχιές αγελάδες που το μαύρο χρήμα έρεε άφθονο. Ξαφνικά με την κρίση θυμήθηκαν τους ΔΥ.

Τέλος πάντων για να τελειώνουμε εδώ Ίσοι νόμοι για όλους ΔΥ,ΙΥ,ΕΕ και όποιος έκανε κουτσουκέλα να τον ΠΗΔΗΞΟΥΝ πατόκορφα εγώ δεν θα τον λυπηθώ καθόλου αλλά να ισχύσει για όλους ή όλοι ή κανένας;)

Επεξ/σία από Χάρης Μυλωνίδης
Δημοσ.
23 ώρες πριν, Human Soul είπε

Αντί να μειώσουν δραστικά την φορολογία κάνουν  (και) αυτό. Έτσι,σε λίγο όχι μόνο οι υπηρεσίες και τα μαγαζιά αλλά και τα σπίτια μας θα έχουν 50% φορολογία. Τα μισά δικά μου και τα μισά δικά σου λέει. Ούτε στον κομμουνισμό είχαν τέτοιο καθεστώς όπως στην Ελλάδα.

Lol... Αστα.  Ασε που επρεπε να ζεις με κουπονια...  Και περιμενες σε ουρες να παρεις τα βασικα.  Ενω τωρα πας Σαββατο στο Σ. Μ και δε πληρωνεις μια ουτε περιμενεις σε ουρα

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, QuitLife είπε

Αμα το λεει η Καθημερινη. Ετσι θα ειναι.

....

Και αυτο το επιβεβαιωνει η ΑΔΥΝΑΜΙΑ πληρωμης του ΟΑΕΕ απο εναν στους 4 η εναν στους 3 (δεν ξερω για τιο 2016 και μετα). Εκτος και αν πιστευεις οτι καποιος που κλεβει, δεν πληρωνει και τον ΟΑΕΕ του.

....

Στο άρθρο αριθμούς αναφέρει και έκανα και 1-2 λογικές πράξεις μόνος μου. Δεν έχει σχέση η πηγή, τους αριθμούς έψαξα.

Η αδυναμία πληρωμής είναι περίεργο πράγμα. Ο μισθωτός με τον βασικό (492 καθαρά) πληρώνει το ΙΚΑ στην ώρα του γιατί γίνεται παρακράτηση αυτόματα. Αν του έλεγαν πάρε 600 στο χέρι και δώσε τα 110 στο ΙΚΑ μόνος σου, να είσαι σίγουρος ότι πολλοί θα δήλωναν αδυναμία πληρωμής του ΙΚΑ.

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Χάρης Μυλωνίδης είπε

πάντως εγώ στις καλές εποχές του 80 δεν είδα κάποιον να θέλει να γίνει ΔΥ όλοι επιχειρήσεις είχαν γιατί ήταν οι παχιές αγελάδες που το μαύρο χρήμα έρεε άφθονο. Ξαφνικά με την κρίση θυμήθηκαν τους ΔΥ.

Και παλι στην 10ετια 80-90 που οντως υπηρχει μαυριλα γενικα, κανεις δεν τους κρατουσε τους Ελεγκτες να πιασουν τους παρανομουντες. ΑΛΛΑ φιλε μου τοτε ερχοταν ο Εφοριακος και ειχες μεσα στα βιβλια εσοδων/εξοδων ενα χιλιαρικο "ξεχασμενο" και ολα καλα. Τρελο ΠΑΡΤΙ των Εφοριακων τοτε. ΤΡΕΛΟ. Και το χιλιαρικο στις μικρες επιχειρησεις, στις μεγαλες ασε καλυτερα. Εγω ο ιδιος (οταν ημουν για 5 χρονια σε θεση καλη σε ΑΕ) πηγαινα το Laptop δωρο στον Εφοριακο (απο ΦΑΕ κιολας). Αστα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...