Damachi Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Οι επαγγελματίες ειναι τα ευκολα θυματα και οι ΔΥ οι ιερες αγελαδες του συστηματος - που ειδες την ιση αντιμετωπιση 1
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 21 λεπτά πριν, polaki είπε Δεν μου απαντάς όμως ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ για να ζήσει ο άνθρωπος που λέμε? ΠΟΙΟΣ?? Δεν είμαι ΕΓΩ αυτός που γκρίνιαξε για υψηλές εισφορές, μην μπερδεύεσαι!!! Εγώ είμαι στο ΤΕΒΕ 10 χρόνια και δεν χρωστάω ούτε μία δόση ακριβώς επειδή ΠΡΟΣΠΑΘΩ να φτιάχνω τη ζωη μου και τα έξοδα της ανάλογα με αυτά που αυτοί που ΨΗΦΙΣΑΜΕ (όλοι μας, κατά καιρούς) μας βάζουν να πληρώνουμε. Δεν γίνεται ρε μάγκες να μην πληρώνουμε ΦΟΡΟΥΣ και ΕΙΣΦΟΡΕΣ, δεν γίνεται!!!! Να σου απαντησω. 1. Η ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη πρεπει να ειναι χωριστα απο την συνταξη. Δεν εχουν σχεση το ενα με το αλλο. Οι ασφαλιστικες εισφορες πρεπει να ειναι για την ΣΥΝΤΑΞΗ και οποιος δεν καλυπτεται να εχει και μια ιδιωτικη (συνταξη). Ιδιωτικη ομως οχι σαν την ΑΣΠΙΣ. Που να ελεγχεται και να εγγυαται απο το κρατος. 2. Λες οτι εισαι 10 χρονια ΤΕΒΕ. Να το δεχθω. Εγω ημουν 19 και ειχα φτασει το 2014 που θα παρατησα να πληρωνω καπου 900 ευρω το διμηνο. Πραγμα αδυνατον οπως καταλαβαινεις. Και επειδη ειμαι στην αγορα απο 19 ετων και τωρα ειμαι 55, να σου πω οτι οποιος μικρο-επαγγελματιας λεει οτι δεν χρωσταει στο ΤΕΒΕ και στην ΕΦΟΡΙΑ ειναι επειδη ΚΛΕΒΕΙ ενα μερος. Ειναι τοσο απλο. Ολα τα αλλα ειναι λογια να αγαπιωμαστε. 2. Οι φοροι επισης φιλε μου ειναι για συγκεκριμενο λογο. Και ειναι δυο ειδων. ΟΛΟΙ Πληρωνουν ΕΜΜΕΣΟΥΣ φορους, αν μπορεις να μου πεις που ακριβως πανε ; 3. Τελος αν ολοι του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ τομεα πληρωναν ολους τους φορους, απλα θα ειχαμε 3.000.000 Δημοσιους Υπαλληλους. 12 λεπτά πριν, Χάρης Μυλωνίδης είπε Όπως υπάρχει αλληλοκάλυψη ΔΥ έτσι υπάρχει αλληλοκάλυψη στους Ελεύθερους επαγγελματίες εκτός και αν βρεθεί κάποιος ανταγωνιστής και τον καρφώσει στην εφορία, έτσι δεν γίνεται συνήθως. Ναι αλλα δεν ειναι το ιδιο. Εγω που πουλαω καφε μπορει να σε καλυπτω εσενα που πουλας ζαχαρη, αλλα δεν ειμαι το ΚΡΑΤΟΣ. Δεν ειμαι Εφοριακος. Δεν ειναι το ιδιο. 7 λεπτά πριν, Damachi είπε Οι επαγγελματίες ειναι τα ευκολα θυματα και οι ΔΥ οι ιερες αγελαδες του συστηματος - που ειδες την ιση αντιμετωπιση Οι επαγγελματιες περα απο θυματα ειναι και ΒΛΑΚΕΣ. 1 στους 4 δεν εχει καλυψη ΟΑΕΕ λογω χρεων και δεν θα παρει ποτε συνταξη (και τα παιδια του θα κανουν ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ κληρονομιας) και αυτος δεν ασκει το ελαχιστο δικαιωμα που εχει σωστα και ψηφιζει ολα τα λαμογια. Χρονια τωρα. 400.000 ΟΑΕΕ το 2015 δεν ειχαν καλυψη. Τι ψηφισαν ολοι αυτοι αναρωτιεμαι.
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 8 λεπτά πριν, Damachi είπε Οι επαγγελματίες ειναι τα ευκολα θυματα και οι ΔΥ οι ιερες αγελαδες του συστηματος - που ειδες την ιση αντιμετωπιση Αν ο ΔΥ δεν έχει να φάει δεν θα έχει ούτε ο επαγγελματίας να φάει δες το έτσι, οπότε τον συμφέρει να έχει να φάει. Εγώ λέω ότι θα έπρεπε να είναι ίσο για όλους που δεν είναι, πράγματι μερικοί ελεύθεροι επαγγελματίες φυτοζωούν υπήρξα και ξέρω πολύ καλά πως είναι. Πρέπει να βρουν τη χρυσή τομή αλλιώς βλέπω να παίρνουν πόδι σαν τους προηγούμενους. 6 λεπτά πριν, QuitLife είπε Ναι αλλα δεν ειναι το ιδιο. Εγω που πουλαω καφε μπορει να σε καλυπτω εσενα που πουλας ζαχαρη, αλλα δεν ειμαι το ΚΡΑΤΟΣ. Δεν ειμαι Εφοριακος. Δεν ειναι το ιδιο. Άρση της μονιμότητας όλων των ΔΥ και να δεις πως στρώνουν τα πράγματα, αλλά φοβούνται μην χάσουν ψήφους.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 36 minutes ago, polaki said: 82, αλλα δεν πεθαίνουν όλοι στα 82 προφανώς.. Ναι άλλοι νωρίτερα κι άλλοι αργότερα, για αυτό λέγεται μέσος όρος.
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Αν ο ΔΥ φυτοζωεί θα υπάρξει αντίκτυπο στην κοινωνία δεν θα πάει στο μανάβη,υδραυλικό,γιατρό,κτλ. φταίμε όμως και εμείς γιατί δεν στηρίζουμε μμε προτιμάμε τις πολυεθνικές να τώρα τα αποτελέσματα
dterzakis Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Λοιπόν προσπαθώντας να εκλογικεύσω την φορολογία των ελευθέρων επαγγελματιών έψαξα και βρήκα το παρακάτω άρθρο: Καθημερινή 6,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι πλήρωσαν 8 δις φόρους ("εισοδήματος"). Από αυτούς: 2 εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι πλήρωσαν 3,1 δις φόρους. Οι υπόλοιποι 4,2 (ελεύθεροι επαγγελματίες??) πλήρωσαν 4,9 δις. Δηλαδή ο μέσος μισθωτός πλήρωσε 1550 ευρώ φόρο και ο μέσος ελεύθερος επαγγελματίας 1166. Αυτό σημαίνει ότι ο μέσος μισθωτός\συνταξιούχος βγάζει ~15000 τον χρόνο και ο μέσο ελεύθερος επαγγελματίας ~5000. Δεν θα πω ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες τρώνε με χρυσά κουτάλια αλλά γενικά στον κύκλο μου τους βλέπω πιο άνετους από τους μισθωτούς γνωστούς μου. Σίγουρα όχι για ανθρώπους ζούνε τον χρόνο με 5000 - 1100 - ΤΕΒΕ ~ 3000. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι οι φόροι στους ελεύθερους επαγγελματίες είναι παραπάνω γιατί κρύβουν περισσότερα από τους μισθωτούς στον μέσο όρο τους. επιπλέον πηγή: 9 στους 10 δήλωσαν κάτω από 7000 ΥΓ: Έκανα πολλές γενικεύσεις πάνω αλλά νομίζω ότι καταλαβαίνετε τι θέλω να πω. 1
kawavn800 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 28 λεπτά πριν, strawman είπε Ξαναλεω, δεν εχεις ιδεα του φορολογικου. Και οχι, δεν πρεπει να εκφραζονται αποψεις. Το φορολογικο ειναι αυτο που ειναι, δεν ειναι θεμα αποψης τι ισχυει και τι οχι. Στα facts δεν χωρανε αποψεις. Μηπως να παραθεσουμε και αποψεις για το ποια ειναι η επιταχυνση της βαρυτητας? Ας το κανουμε απλο λοιπον. Ειμαι δικηγορος και εχω ενα γραφειο. Εχω 1 πελατη που ερχεται να του αναλαβω το διαζυγιο και του ζηταω 100.000€. Αυτο ειναι το μοναδικο εσοδο μου ολο το χρονο. Αν αφαιρεσουμε ενοικια και λοιπα εξοδα μου μενουν 70.000€. Κοντα στο 70% απο αυτα θα παει σε εφορια και εισφορες. Τι δεν καταλαβαινεις απο αυτο δεν ξερω. Υποψιν σου, σε δικηγορους και μηχανικους του πρωην ΤΣΜΕΔΕ οι εισφορες ειναι 38.1% και οχι 26,95, απλα για καποιο λογο περιμενουν υπουργικη αποφαση για να εφαρμοσουν κρατησεις σε επικουρικο και εφαπαξ οι οποιες θα ισχυουν αναδρομικα. Δεν ξερω αν το αντιλαμβανεσαι. Το 38.1% των κερδων σου πανε σε εισφορες!
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 3 λεπτά πριν, Χάρης Μυλωνίδης είπε Αν ο ΔΥ δεν έχει να φάει δεν θα έχει ούτε ο επαγγελματίας να φάει δες το έτσι, οπότε τον συμφέρει να έχει να φάει. Εγώ λέω ότι θα έπρεπε να είναι ίσο για όλους που δεν είναι, πράγματι μερικοί ελεύθεροι επαγγελματίες φυτοζωούν υπήρξα και ξέρω πολύ καλά πως είναι. Πρέπει να βρουν τη χρυσή τομή αλλιώς βλέπω να παίρνουν πόδι σαν τους προηγούμενους. Άρση της μονιμότητας όλων των ΔΥ και να δεις πως στρώνουν τα πράγματα, αλλά φοβούνται μην χάσουν ψήφους. Εχουμε ηδη βεβαια ξεχειλωσει το νημα αυτο.... αλλα να πω οτι δεν ειπα να μην υπαρχουν ΔΥ. Ξερεις οτι σημερα ο μεσος ορος μισθων στο Δημοσιο ειναι 400 ευρω περισσοτερο απο τον Ιδιωτικο τομεα ; Μετα απο 8 χρονια μνημονιων ; Οσο για την αρση μονιμοτητας, οκ ναι. Αλλα δεν ειναι αρκετο. Ξερω οτι ανοιγω αλλο θεμα τελειως, αλλα αν δεν αλλαξει η Δικαστικη Εξουσια δεν εχουμε κανενα μελλον. Αυτο ειναι το ν1 προβλημα στην Ελλαδα. Διαβαζω σημερα ενα αρθρο απο το Analyst.gr που λεει οτι οταν το ΔΝΤ πηγε στην Ουγγαρια για τα γνωστα, το Συνταγματικο τους Δικαστηριο εβγαλε ΑΚΥΡΗ την φορολογηση ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (ΕΝΦΙΑ δλδ). Εδω τιποτα. Αυτα. τα ολιγα.
kawavn800 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 3 λεπτά πριν, kawavn800 είπε 32 λεπτά πριν, strawman είπε Ξαναλεω, δεν εχεις ιδεα του φορολογικου. Και οχι, δεν πρεπει να εκφραζονται αποψεις. Το φορολογικο ειναι αυτο που ειναι, δεν ειναι θεμα αποψης τι ισχυει και τι οχι. Στα facts δεν χωρανε αποψεις. Μηπως να παραθεσουμε και αποψεις για το ποια ειναι η επιταχυνση της βαρυτητας? Ας το κανουμε απλο λοιπον. Ειμαι δικηγορος και εχω ενα γραφειο. Εχω 1 πελατη που ερχεται να του αναλαβω το διαζυγιο και του ζηταω 100.000€. Αυτο ειναι το μοναδικο εσοδο μου ολο το χρονο. Αν αφαιρεσουμε ενοικια και λοιπα εξοδα μου μενουν 70.000€. Κοντα στο 70% απο αυτα θα παει σε εφορια και εισφορες. Τι δεν καταλαβαινεις απο αυτο δεν ξερω. Υποψιν σου, σε δικηγορους και μηχανικους του πρωην ΤΣΜΕΔΕ οι εισφορες ειναι 38.1% και οχι 26,95, απλα για καποιο λογο περιμενουν υπουργικη αποφαση για να εφαρμοσουν κρατησεις σε επικουρικο και εφαπαξ οι οποιες θα ισχυουν αναδρομικα. Δεν ξερω αν το αντιλαμβανεσαι. Το 38.1% των κερδων σου πανε σε εισφορες! Με 5850€ μηνιαίο εισόδημα οι εισφορές είναι 1765€.
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) @dterzakis Ξέχασες να αναφέρεις και αυτούς που το παίζουν σε διπλό ταμπλό είναι ΔΥ και ανοίγουν επιχείρηση βάζοντας τη γυναίκα το παιδί κτλ. Δεν τους κρίνω αφου μπορούν καλά κάνουν και εγώ να ήμουν το ίδιο θα έκανα αν είχα τη δυνατότητα. Επεξ/σία 19 Απριλίου 2018 από Χάρης Μυλωνίδης
polaki Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 2 λεπτά πριν, QuitLife είπε Να σου απαντησω. 1. Η ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη πρεπει να ειναι χωριστα απο την συνταξη. Δεν εχουν σχεση το ενα με το αλλο. Οι ασφαλιστικες εισφορες πρεπει να ειναι για την ΣΥΝΤΑΞΗ και οποιος δεν καλυπτεται να εχει και μια ιδιωτικη (συνταξη). Ιδιωτικη ομως οχι σαν την ΑΣΠΙΣ. Που να ελεγχεται και να εγγυαται απο το κρατος. 2. Λες οτι εισαι 10 χρονια ΤΕΒΕ. Να το δεχθω. Εγω ημουν 19 και ειχα φτασει το 2014 που θα παρατησα να πληρωνω καπου 900 ευρω το διμηνο. Πραγμα αδυνατον οπως καταλαβαινεις. Και επειδη ειμαι στην αγορα απο 19 ετων και τωρα ειμαι 55, να σου πω οτι οποιος μικρο-επαγγελματιας λεει οτι δεν χρωσταει στο ΤΕΒΕ και στην ΕΦΟΡΙΑ ειναι επειδη ΚΛΕΒΕΙ ενα μερος. Ειναι τοσο απλο. Ολα τα αλλα ειναι λογια να αγαπιωμαστε. 2. Οι φοροι επισης φιλε μου ειναι για συγκεκριμενο λογο. Και ειναι δυο ειδων. ΟΛΟΙ Πληρωνουν ΕΜΜΕΣΟΥΣ φορους, αν μπορεις να μου πεις που ακριβως πανε ; 3. Τελος αν ολοι του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ τομεα πληρωναν ολους τους φορους, απλα θα ειχαμε 3.000.000 Δημοσιους Υπαλληλους. 1) Δεν μπορεί να εγγυηθεί το κράτος για ιδιώτη όμως, άρα υπάρχει ρίσκο στο να πάρει κάποιος ασφάλεια από ιδιώτη. Δυστυχώς αυτο είναι ένα δεδομένο, δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Συμφωνώ με το ότι πρέπει η ιατροφαρμακευτική να είναι χωριστά από σύνταξη. Δεν είναι όμως. Λάθος του κράτους μεν, αλλά δεν μπορούμε να το ελέγξουμε. 2) Είναι τέτοιο το αντικείμενο μου που ουσιαστικά το 95% είναι με μπλοκάκι, οι εταιρείες που συνεργάζομαι θέλουν να δείξουν τα έξοδα, άρα το ζητάνε το τιμολόγιο. Το 5% που είναι ιδιώτες ή πχ η εταιρία κολλητού μου, ναι είναι μαύρα. Πρόσεξε όμως εδώ, πας ως Ελευθερος Επαγγ. και λες στο ιδιώτη θα σου φτιάξω αυτό με 100€ μαύρα, ή 124€ με απόδειξη. Τί θεωρείς ότι θα επιλέξει? Αφού το κράτος δεν δίνει κανένα κίνητρο στον ιδιώτη να ζητήσει την απόδειξη. Γιατί? Γιατί δεν του δίνει κίνητρο ώστε εμμέσως να σε ελέγχει ότι κόβεις απόδειξη άρα δεν φορο-διαφεύγεις? Μα αν κόψεις απόδειξη στον ιδιώτη, και αυτός θα πληρώσει περισσότερα για την ίδια δουλειά, και εσύ θα πληρωθείς εν τέλει λιγότερα αφού το καθαρό σου ποσό (τα 100€) θα φορολογηθεί. Τί εννοώ με αυτό, αντί να κράζουμε τους ΕΕ που "κλεβουν", ας σκεφτούμε και εμείς ως ιδιώτες αν ΒΟΗΘΑΜΕ στην κλεψιά. Γιατί φίλοι μου στο συγκεκριμένο ΜΑΖΙ ΤΑ ΤΡΩΜΕ, μην προσπαθούμε τώρα σε τεχνολογικό φόρουμ όπου ο καθένας μας έχει και από 4-5 σπασμένα προγράμματα στον υπολογιστή του να το παίζουμε σωστοί πολίτες. Άρα το κράτος ΠΡΕΠΕΙ να δώσει κίνητρα σε όλους ώστε να φροντίσει να πληρώνονται οι φόροι, έμμεσοι και άμεσοι. Αλλιώς ας βγει έξω να κυνηγάει τον κάθε επαγγελματία, μα αν το κάνει αυτό, θα πρέπει να προσλάβει καμιά 10,000 ελεγκτες, πάλι θα γκρινιάζουμε μετά. Παρόλαυτά εμείς εδώ μιλάμε για τις εισφορές, οπότε άκυρα όλα τα παραπάνω. Αλλά γνωρίζοντας ότι ΝΑΙ όλοι μας λίγο πολύ όπου μπορούμε θα φοροδιαφύγουμε, θεωρώ τουλάχιστον αδιανόητο να γκρινιάζουμε για τις εισφορές. 3) Τόσο οι έμμεσοι όσο και οι άμεσοι φόροι πάνε στις ανάγκες του κράτους να λειτουργήσει. Το κράτος δεν είναι επιχείρηση, αν δεν πάει καλά να βαρέσει φαλιμέντο. Το κράτος σου βάζει ένα τραίνο το οποίο θα κάψει 500€ για να πάει από Πάτρα στα καλάβρυτα πχ. Δεν γίνεται να μην το βάλει, και ας μπαίνει μέσα οικονομικά. - Το ίδιο με το ταχυδρομείο. Έδωσες 1.5 ευρώ για να πάει ένα γράμμα στην κολοπετινίτσα. Πόσοι άνθρωποι και πόσα καύσιμα χρειάστηκαν για να πάει? - Υποδομές χώρας, φτιάχνεις δρόμους, ποιός θα τους πληρώσει. Ναι τα διόδια (πονεμένη ιστορία ΒΡΩΜΙΑΣ), ναι το Σήμα Κυκλοφορίας. Καλύπτονται? Δεν ξέρω. Νομίζω όχι. Είναι τέτοια η μορφολογία της χώρας μας, που είναι ΜΠΑΧΑΛΟ το οδικό σύστημα. Εμείς εδώ δεν είμαστε Αγγλία, όλα ισωμα και τέλος. Έχουμε βουνά, λόφους, χώμα που με μία βροχή φεύγει, το χειρότερο έδαφος για δρόμους έχουμε, γέφυρες, ο κακός χαμός!!! Είναι δυνατόν να συντηρηθούν ΟΛΟΙ με ένα τέλος κυκλοφορίας και ένα διόδιο? ΟΧΙ. - Επίσης μισθοί ΔΥ. Οι περισσότεροι ΔΥ δεν απασχολούνται σε μία υπηρεσία που ΒΓΑΖΕΙ ΚΕΡΔΟΣ, τί εννοώ κέρδος, πχ ΔΕΗ, έχει κέρδος, έχει ένα προϊόν που τιμολογεί, θεωρετικά εσύ και εγώ με τους φόρους μας ΔΕΝ πληρώνουμε τον εργαζόμενο της ΔΕΗ, γιατί τους πληρώνουμε μέσω λογαριασμού ΔΕΗ. Ο Δήμος Βάρης-Βάρκιζας πχ, δεν έχει ένα προϊόν να πουλήσει, παρόλαυτά πρέπει να πληρωθούν οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί επειδή παρέχουν ένα έργο, υπηρεσίες που χωρίς αυτές δεν γίνεται να κατοικείται η περιοχή.
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Και υπάρχουν πολλοί τέτοιοι πάρα πολλοί
polaki Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 14 λεπτά πριν, Χάρης Μυλωνίδης είπε Αν ο ΔΥ φυτοζωεί θα υπάρξει αντίκτυπο στην κοινωνία δεν θα πάει στο μανάβη,υδραυλικό,γιατρό,κτλ. φταίμε όμως και εμείς γιατί δεν στηρίζουμε μμε προτιμάμε τις πολυεθνικές να τώρα τα αποτελέσματα Ενώ αν ο ιδιωτικός υπάλληλος ή ο ελεύθερος επαγγελματίας φυτοζωεί θα πηγαίνει κάθε μέρα στο μανάβη και θα φωνάζει καθημερινά υδραυλικούς για να πίνουν καφέ στο μπαλκόνι του. Από που και ως που υπάρχει διαχωρισμός στο πόσο θα υποφέρει η κοινωνία (wtf) από το αν ο άνεργος είναι ΔΥ ή ΙΥ ή ΕΕ... Ρε σεις τί λέτε... Πραγματικά, τί λετε..... 6 λεπτά πριν, Χάρης Μυλωνίδης είπε @dterzakis Ξέχασες να αναφέρεις και αυτούς που το παίζουν σε διπλό ταμπλό είναι ΔΥ και ανοίγουν επιχείρηση βάζοντας τη γυναίκα το παιδί κτλ. Δεν τους κρίνω αφου μπορούν καλά κάνουν και εγώ να ήμουν το ίδιο θα έκανα αν είχα τη δυνατότητα. Η γυναίκα και το παιδί είναι υπόλογοι αν ο "διπλοταμπλός" που λες δεν πάει καλά επιχειρηματικά στην εταιρία που άνοιξε και τους έβαλε μπροστάριδες. Αν λοιπόν το μαγαζάκι του φαληρίσει, αυτοί θα πληρώνουν, όχι εμείς, άρα δεν βλέπω κάπου το κακό σε αυτό. Δεν βλέπω κάτι κακό δηλαδή στο να είναι κάποιος 2πλοθεσίτης, αρκεί να μπορεί να ασκεί τα καθήκοντα του στο κομμάτι του ΔΥ, δηλαδή να ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ και να μην τη σκαπουλάρει. Και με ενδιαφέρει μόνο αν ασκεί τα καθήκοντά του ως ΔΥ, γιατί εγώ (και εμείς όλοι) ως ΔΥ τον πληρώνουμε. Αν δεν τα ασκεί ως ΙΥ ή ως επαγγελματίας που άνοιξε μαγαζί δεν είναι δικό μου πρόβλημα, αυτός θα χάσει.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 16 λεπτά πριν, dterzakis είπε Λοιπόν προσπαθώντας να εκλογικεύσω την φορολογία των ελευθέρων επαγγελματιών έψαξα και βρήκα το παρακάτω άρθρο: Καθημερινή 6,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι πλήρωσαν 8 δις φόρους ("εισοδήματος"). Από αυτούς: 2 εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι πλήρωσαν 3,1 δις φόρους. Οι υπόλοιποι 4,2 (ελεύθεροι επαγγελματίες??) πλήρωσαν 4,9 δις. Δηλαδή ο μέσος μισθωτός πλήρωσε 1550 ευρώ φόρο και ο μέσος ελεύθερος επαγγελματίας 1166. Αυτό σημαίνει ότι ο μέσος μισθωτός\συνταξιούχος βγάζει ~15000 τον χρόνο και ο μέσο ελεύθερος επαγγελματίας ~5000. Δεν θα πω ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες τρώνε με χρυσά κουτάλια αλλά γενικά στον κύκλο μου τους βλέπω πιο άνετους από τους μισθωτούς γνωστούς μου. Σίγουρα όχι για ανθρώπους ζούνε τον χρόνο με 5000 - 1100 - ΤΕΒΕ ~ 3000. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι οι φόροι στους ελεύθερους επαγγελματίες είναι παραπάνω γιατί κρύβουν περισσότερα από τους μισθωτούς στον μέσο όρο τους. επιπλέον πηγή: 9 στους 10 δήλωσαν κάτω από 7000 ΥΓ: Έκανα πολλές γενικεύσεις πάνω αλλά νομίζω ότι καταλαβαίνετε τι θέλω να πω. Αμα το λεει η Καθημερινη. Ετσι θα ειναι. Εγω παντως στο περιβαλλον μου βλεπω άλλα και ζω καλη σχετικα περιοχη το Μαρουσι. Αυτοι που εχουν διατηρησει το επιπεδο της ζωης τους ειναι οι ΔΥ. Οι αυτο-απασχολουμενοι εχουν καταστραφει και οσοι εχουν μεινει ειναι πεθαμενοι αλλα δεν το εχουν καταλαβει (μαζευουν χρεη). Και αυτο το επιβεβαιωνει η ΑΔΥΝΑΜΙΑ πληρωμης του ΟΑΕΕ απο εναν στους 4 η εναν στους 3 (δεν ξερω για τιο 2016 και μετα). Εκτος και αν πιστευεις οτι καποιος που κλεβει, δεν πληρωνει και τον ΟΑΕΕ του. 6 λεπτά πριν, polaki είπε Ενώ αν ο ιδιωτικός υπάλληλος ή ο ελεύθερος επαγγελματίας φυτοζωεί θα πηγαίνει κάθε μέρα στο μανάβη και θα φωνάζει καθημερινά υδραυλικούς για να πίνουν καφέ στο μπαλκόνι του. Από που και ως που υπάρχει διαχωρισμός στο πόσο θα υποφέρει η κοινωνία (wtf) από το αν ο άνεργος είναι ΔΥ ή ΙΥ ή ΕΕ... Ρε σεις τί λέτε... Πραγματικά, τί λετε..... Εσυ τι λες !!! φιλε μου. ΑΝΕΡΓΟΣ ΔΥ υπαρχει ; Μην μας τρελαινεις τωρα.
paparovic Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Και φυσικά το νήμα γεμάτο κλεπταποδόχους που χαίρονται ασύστολα για την είδηση ότι αυξήθηκαν τα κλοπιμαία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα